Anti Palma Crew Написано Фебруар 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Ја сам у шестом основне добио први рачунар. Био је то, дабоме, С=64, онај што личи на Амигу, не дебељко. Уз њега су дошли касетофон, Turbo 250+ на кетриџу са све оним хрватским програмом за штеловање главе... После сам набавио и неколико игара на кетриџима (шах је био феноменалан, а још памтим адреналин који је изазивао F40 Hot pursuit), а и чувени Simon's Basic. Онда, јасно, наручивање касета преко огласа из Света Компјутера... Била је и једна касета са програмима, типа да можеш да црташ спрајтове помоћу џојстика, да не мораш да програмираш преко матрице, онда био је програм да можеш да пишеш ћирилицом, и то фонтом Мирослављево јеванђеље.... Све је то ишло преко једног JVC видео рекордера, јер Ei телевизор није имао довољан број сензора... Шта је најјача фора: постојао је и сасвим пристојан програм за књиговодство. Моји су имали неку радњу, сећам се да је њихов књиговођа у то време имао 386, а да је практично све што је он радио могло да се ради и на комодору. Само, лакше је било наћи штампач за PC него за малог змаја. И тако, комодор ми сад стоји у фијоци, уредно спакован. Чак сам имао пар понуда да га продам, али ја то нисам хтео. Чуваћу га за своју децу. Ако и не буду хтели да се мантају са бејзиком (мада, мислим да је то одлична гимнастика за мозак), онда могу да играју у оригиналу (не са емулатора) epic игре типа Rich Dangerous, Cameloth Wariors, Paper boy, Commando... И, наравно, Саманту (хехехехе). Одлична тема за све љубитеље ове старе машине. Anti Palma Crew је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Фебруар 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Уз њега су дошли касетофон, Turbo 250+ на кетриџу са све оним хрватским програмом за штеловање главе... Е о томе сам причао... То се звало епромодул... ишао је иза где су се и убацивале игрице... Имам кетриџ где је шах, фудбал и још нека трећа игрица, не знам која... А тај кетриџ је био добра ствар јер ниси морао стално да учитаваш турбо, него си прескакао тај корак... То је нарочито било добро када си играо по 20 ак игрица различитих дневно... с после сваке је морао да су учитава турбо... Прво смо касете наручивали преко фирме Беософт колико се сећам, на наручене три касете четврта је била бесплатна... Па смо се тако клинци из краја када треба да наручимо договарали да узимамо различите, а онда преснимавали једни од других... Било је све то прилично интересантно тада... Бар смо се виђали и јурили са касетама по крају, а увек смо ишли у круг са играњем јер смо имали негде око 4-5 комодора у крају... (никада нам није било интересантно да забодемо сами да играмо, јер није имало поенту, него увек пар нас) Дискетну јединицу нисам имао, али је била "врх" тада, имао је комшија.. . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Мој друг Игор је имао дебељка... И тако, кад су рођендани, скупе се комодори из комшилука, дођу клинци са свих страна, па кад падне мрак и више се не може на улицу, онда цепање на комодор. После су нам неки, што су им тетке радиле у Швабији, бацали коске са Нинтендом и гејм бојем (ах, колико сам уздисао над рекламама за ту справу на страницама СК...), ал ми се нисмо дали. И тврдим да је у централној Србији све до '94 - 5 било лепше играти комодор, него пи-си, јер тад су владале 286-ице и понека 386 (а скупи су били.... сећам се да су родитељи мог друга Мирка 'ладно пљунули 2300 марака за црно бели 386 са херкулес картицом). А што је био онај билијар, Midnight magic, тако се, чини ми се, звао! То је било обавезно на рођенданима. И Стикс, оно са хеликоптерима. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Фебруар 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Исто је било и код нас... Појавила се она Сега чини ми се са Алекс Кидом, али комодор је остао комодор... Ваљда је било неке дражи у оном да чекаш да се игрица учита, док оне психоделичне линије прште по екрану... . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Фебруар 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Ево учитавања... НАШАО САМ: . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Ајоооој... А ко се сећа да је Зоран Модли у емисији Модулације на Београду 202 пуштао програме за комодор? У ео је то штар! И ти онда спремиш касетофон, лепо доштелујеш двестадвојку добро и - снимаш. Какво је то шеровање било! Драшко је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Фебруар 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 То је било неко да не кажем лепше јер није било, али за нас децу веома интересантно време... Још увек си имао и стрипотеке... Ако Бог да, па се скоро организује неко окпуљање форумаша, можемо да понесемо C64 и један мали ТВ, па да направимо неко мало такмичење... На по живот... Има пар овде форумаша који воле ово... Шалим се мало, али све је могуће, зар не? C.A._R.I.A. је реаговао/ла на ово 1 . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 Е о томе сам причао... То се звало епромодул... ишао је иза где су се и убацивале игрице... Имам кетриџ где је шах, фудбал и још нека трећа игрица, не знам која... treca: http://www.lemon64.com/?mainurl=http%3A//www.lemon64.com/games/details.php%3FID%3D2310 Anti Palma Crew је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 Ја сам у шестом основне добио први рачунар. Био је то, дабоме, С=64, онај што личи на Амигу, не дебељко. Уз њега су дошли касетофон, Turbo 250+ на кетриџу са све оним хрватским програмом за штеловање главе... После сам набавио и неколико игара на кетриџима (шах је био феноменалан, а још памтим адреналин који је изазивао F40 Hot pursuit), а и чувени Simon's Basic. Онда, јасно, наручивање касета преко огласа из Света Компјутера... Била је и једна касета са програмима, типа да можеш да црташ спрајтове помоћу џојстика, да не мораш да програмираш преко матрице, онда био је програм да можеш да пишеш ћирилицом, и то фонтом Мирослављево јеванђеље.... Све је то ишло преко једног JVC видео рекордера, јер Ei телевизор није имао довољан број сензора... Шта је најјача фора: постојао је и сасвим пристојан програм за књиговодство. Моји су имали неку радњу, сећам се да је њихов књиговођа у то време имао 386, а да је практично све што је он радио могло да се ради и на комодору. Само, лакше је било наћи штампач за PC него за малог змаја. И тако, комодор ми сад стоји у фијоци, уредно спакован. Чак сам имао пар понуда да га продам, али ја то нисам хтео. Чуваћу га за своју децу. Ако и не буду хтели да се мантају са бејзиком (мада, мислим да је то одлична гимнастика за мозак), онда могу да играју у оригиналу (не са емулатора) epic игре типа Rich Dangerous, Cameloth Wariors, Paper boy, Commando... И, наравно, Саманту (хехехехе). Одлична тема за све љубитеље ове старе машине. 301 Sa decom da se samo protrci kroz Simons Basic, a onda da se temeljno proradi http://c64-wiki.com/index.php/MONITOR$C000,_MONITOR$8000_%28Commodore%29 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Фебруар 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 treca: http://www.lemon64.c...php%3FID%3D2310 То је та... . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 Childhood :cmizdrenje: .smil. Драшко and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 Људи, завидим вам што нисам старији! Мој први компјутер је био пентијум кец, а ОС Виндовс 95 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 То је било неко да не кажем лепше јер није било, али за нас децу веома интересантно време... Још увек си имао и стрипотеке... Ако Бог да, па се скоро организује неко окпуљање форумаша, можемо да понесемо C64 и један мали ТВ, па да направимо неко мало такмичење... На по живот... Има пар овде форумаша који воле ово... Шалим се мало, али све је могуће, зар не? Ја сам за,само треба подесити црно белу слику на ТВ Што да не,комодору живот дају људи који га играју,а не он сам по себи... Па неку олимпијаду кад кренемо... Већ се унапред радујем... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Јануар 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Милан Б је реаговао/ла на ово 1 . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука