anajrim Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Па мислим ... то је рекао Томас Ман за време Другог светског рата. Говорио је о нацистима. Е, сад,не знам ја ... poredis vjerni narod s nacistima...zbog ovakvih stavova sva tvoja prica o zajednici pada u vodu...mislim ''ko ima usi da cuje''... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Мирјана, овај проблем није настао тако што су српска Патријаршија и Сабор били "груби у опхођењу", него напротив, што су многи годинама злоупотребљавали бесконачну љубав и трпљење св.Павла патријарха Српског, као и Светог Архијерејског Сабора. Никаквог раскола нема, већ на једној страни СВЕТИ АРХИЈЕРЕЈСКИ САБОР СПРСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ, а на другој страни групица људи која мисли да све на планети најбоље зна, предвођена истим таквим рашчињеним односно бившим епископом. Само релативизовање одлука САССПЦ и преиспитивање да ли је један рашчињени у праву у односу на комплетну Цркву је већ озбиљан духовни проблем. То је као и МПЦ И ЦПЦ - парацрква односно парасинагога која видјела црквености није. СПЦ је у јединству са СВИМ православним Црквама које потврђују одлуке њене Патријаршије и њеног светог Сабора, а артемити су у јединству само са собом и са монахом од кога праве свог папу и то су црквене чињенице које је потврдио и ВЕЛИКИ ЦРКВЕНИ СУД СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ, а не нека баба са интернета. ni ne kazem da je problem nastao zbog toga...vec mi se ne svidja reakcija na problem...i kako to da je izlisno preispitivanje Crkve o jednom rascinjenom covjeku...nije li se Hristos najvise obradovao bas onom jednom,zabludelom...broj u Crkvi ne igra nikakvu ulogu... Viktor Ljvovic је реаговао/ла на ово 1 ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 ... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Meni jos uvek nije jasno sta se dogodilo sa bivsim episkopom, igumanom, monasima ... ja sam se pocetkom 2000.g duhovno vezala za tu eparhiju i licno ih poznajem dosta. Cesto sam bila gost u nekim manastirima, dosta hleba i soli sa njima pojela .... tamo sam po prvi put osetila sta znaci ljubav i hriscanstvo primenjeno na delu, uprkos svemu onome sto sam citala kako bi postala bolja hriscanka i bolje razumela hriscanstvo, oni su to ziveli i ozivljavali kod drugih. Sve je imalo svoj mir i harmoniju. Voleli su se zaista kao braca i sestre u Hristu, za svakoga imali vremena, toplu rec, ljubav. U monahu Artemiju sam, u tim susretima, vidjala neverovatnu blagost, deciju iskrenost i cistotu ..... sta se kasnije dogodilo, Bog sami zna !? A jako mi se dopao i njihov odnos prema Kosovu i Metohiji, sto vidim nekima i dalje predstavlja trn u oku. Meni je zao sto se to mojoj Crkvi dogadja i zato ne volim kada bilo koga osudjujete, podsmevate se, ruzite, izlazete nekim "strucnim" psiho analizama i slicno. Vidim da i medju vama ima onih koji simpatisu ovog ili onog episkopa, neku "struju", pa neka, imate pravo i slobodu na to. Ali ostavite se osude i podsmeha, ako ni zbog ceg' a ono jer su Boga spoznali pre nas. Umesto toga molite se Gospodu da se svaka izgubljena dusa pronadje i vrati u narucje njegovo. Ni meni se neke stvari danas u Crkvi ne dopadaju .... ali bez obzira na moja licna osecanja, ukus, saznanja, razmisljanja koja mogu da me prevare, ja se drzim ladje i svoje Svete Saborne i Apostolske crkve, SPC . anajrim, dusha, feeble and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Искрено - не видим зашто су људи оволико изненађени преласком ове монахиње у Артемијеву секту. То што је писала за Светигору и није неки показатељ - за Светигору очигледно није писао само онај ко није хтео... Кад се погледа мало поближе шта је писала - једино што мене у овој причи чуди је шта је до сада чекала.... А ако је она стварно Ојкосово са форума Верујем - ствар је више него јасна... Немојте ме погрешно схватити - Стефаниду не познајем лично, и не сматрам да је лоша особа. Жртве секти и не постају особе које су лоше, већ необразоване и лаковерне... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Ја бих заиста волио да се да конкретан цитат односно примјер гдје се то расколници исмијавају? У сваком посту је јасно речено да је људима ЖАО због пада тих људи, а такође и да су их многи прије напуштања Цркве изузетно цијенили. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Ја бих заиста волио да се да конкретан цитат односно примјер гдје се то расколници исмијавају? У сваком посту је јасно речено да је људима ЖАО због пада тих људи, а такође и да су их многи прије напуштања Цркве изузетно цијенили. Nemam nameru da prozivam bilo koga, procitaj pazljivije komentare i sigurno ces primetiti, ako zelis. A ne znam ni ko je Stefanida ali da nema mir u dusi ocigledno je. Neka joj se Gospod smiluje a i nama na ovom praznoslovlju ! Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Meni jos uvek nije jasno sta se dogodilo sa bivsim episkopom, igumanom, monasima ... ja sam se pocetkom 2000.g duhovno vezala za tu eparhiju i licno ih poznajem dosta. Cesto sam bila gost u nekim manastirima, dosta hleba i soli sa njima pojela .... tamo sam po prvi put osetila sta znaci ljubav i hriscanstvo primenjeno na delu, uprkos svemu onome sto sam citala kako bi postala bolja hriscanka i bolje razumela hriscanstvo, oni su to ziveli i ozivljavali kod drugih. Sve je imalo svoj mir i harmoniju. Voleli su se zaista kao braca i sestre u Hristu, za svakoga imali vremena, toplu rec, ljubav. U monahu Artemiju sam, u tim susretima, vidjala neverovatnu blagost, deciju iskrenost i cistotu ..... sta se kasnije dogodilo, Bog sami zna !? Па - или су: а) епископ, и игумани и монаси били у огромној прелести, и градили своју духовност на погрешним и нездравим темељима, а ти и велики број људи то погрешно проценили као хришћанску љубав и хришћанство примењено на делу или је б) нека нечиста сила умешала прсте и преко ноћи од великих духовника, подвижника и молитвеника створила секташе и лудаке. Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Па - или су: а) епископ, и игумани и монаси били у огромној прелести, и градили своју духовност на погрешним и нездравим темељима, а ти и велики број људи то погрешно проценили као хришћанску љубав и хришћанство примењено на делу или је б) нека нечиста сила умешала прсте и преко ноћи од великих духовника, подвижника и молитвеника створила секташе и лудаке. Vazi, kako Ti kazes. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Nemam nameru da prozivam bilo koga, procitaj pazljivije komentare i sigurno ces primetiti, ako zelis. A ne znam ni ko je Stefanida ali da nema mir u dusi ocigledno je. Neka joj se Gospod smiluje a i nama na ovom praznoslovlju ! Можда и ниси имала намеру, али си свеједно прозивала: ne volim kada bilo koga osudjujete, podsmevate se, ruzite, izlazete nekim "strucnim" psiho analizama i slicno. Па би сада било лепо и коректно да кажеш и на шта си тачно мислила... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 нека нечиста сила умешала прсте и преко ноћи од великих духовника, подвижника и молитвеника створила секташе и лудаке. Квалификација лудаци, је ли потребно? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 dakle,lazare mene tako nesto ne dotice, Дотиче те, иначе не би одговарала iskreno, baš me briga što je neka monahinja koja je (pazi!!! pisala za svetigoru LOL) otišla Artemiju ili monahu Artemiju, Е, али људе жуља када се њихови идоли руше, онда се чуде, као: "јаоооо, а била је тако леееепааа"...видео си на другој теми колико су сви заљубљени у монаштво. Па, ето сад мало јаче ради желудац, јер није све како пише у Лествици, или на филму о Светој Гори, или другде, него живот који разбија. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 poredis vjerni narod s nacistima...zbog ovakvih stavova sva tvoja prica o zajednici pada u vodu...mislim ''ko ima usi da cuje''... Хахахаа ... "верни народ"...ЧУЈ! Ти си дефинитивно најкомичнији лик на форуму, на свим форумима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Дотиче те, иначе не би одговарала Е, али људе жуља када се њихови идоли руше, онда се чуде, као: "јаоооо, а била је тако леееепааа"...видео си на другој теми колико су сви заљубљени у монаштво. Па, ето сад мало јаче ради желудац, јер није све како пише у Лествици, или на филму о Светој Гори, или другде, него живот који разбија. heh, deja vu, sad će da se Lazar izvinjava kako je opet pretjerao Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 uze mi reci Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука