Лазар Нешић Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Ima nas svakakvih gdine Nešiću ali to nije razlog da se ovako piše Može li se znati koja je to suma theologiae? То је тако нека..."теологија" маргине....да не кажем покушај изналажења начина да се некако сваре фекалије из сопственог црквеног живота (не знам како боље да се изразим, стварно!). Но, ни моје најгоре изражавање-на-свету неће моћи да спере мучнину питања које сам ја и још неки људи овде поставили. Ваша је ствар што покривате рукама очи...мислим, изволите. w.a.mozart and Oglo је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Шта је нпр. то што им дају да не могу поднети? Има и строгих попова... ја не говорим о строгости... мој духовник је био веома строг... ја говорим о чињеници да неки монаси никако да укапирају да се ради о мирјанима...те им дају монашка правила...у свету... то оставља јаке последице и на разум и расуђивање.... а да не говорим о увеђењу анђеоског понедељка.... да се неби требали смејати да рогати не сконта шта нам је сру мило...и остале небулозе.. да би требали увек да изгледамо као да смо дрва цепали по цели дан... где радост Васкрсења и победе над смрћу? куд се она даде... и одакле толики страх од рогатога...када је изгубио... има брате свачега шта би могао набрајати само у мом скромном искуству... а твој пример да ма проблематичног свештенства не умањује чињеноицу да монаху није место у свету...још мање за мобилним да смара девојке... JESSY је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 То је тако нека..."теологија" маргине....да не кажем покушај изналажења начина да се некако сваре фекалије из сопственог црквеног живота (не знам како боље да се изразим, стварно!). Но, ни моје најгоре изражавање-на-свету неће моћи да спере мучнину питања које сам ја и још неки људи овде поставили. Ваша је ствар што покривате рукама очи...мислим, изволите. Dao sam amin na prvu rečenicu,ne bih da sam vidio ovo naknadno dodato. Moj vam je svajet kada već tako mislite, da što prije pređete na stvar,da ne bismo morali mi posle da varimo sve što je ovdje izrigano Bez uvrede naravno. anajrim, dusha and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Да, наравно, то тек да не причам ... страшно! Ја исто, много, много пута. Кажем опет, треба о томе причати, али опрезно...можда форум и није место за тако нешто и ја се уздржавам да све кажем што знам. Али, с друге стране, најгоре је кад ми сами ћутимо и чекамо да се нешто страшно деси, па нам онда ни полиција ни нико не може помоћи. Опет да поновим, ово није тема о моралности монаха, али морао сам овако "стриктно" да пишем, ради ликова као што су Душа, Дијана, и остали. Не дај Боже, али шта би све оне рекле да им неки "часни отац" силује ћерку? Да ли би онда били тако невини и добри и смирени? Lazare Nesicu, nemojte se vise truditi oko mene. Nije MORALno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Dao sam amin na prvu rečenicu,ne bih da sam vidio ovo naknadno dodato. Moj vam je svajet kada već tako mislite, da što prije pređete na stvar,da ne bismo morali mi posle da varimo sve što je ovdje izrigano Bez uvrede naravno. Нема увреде, ја то већ и радим годинама. Свакако, ако нисте знали за то, имате опцију да не учествујете у овој теми, а ту је и опција да промените канал када вам се програм не допада. Lazare Nesicu, nemojte se vise truditi oko mene. Nije MORALno. ајде?! Госпођо, мораћете сада да прогутате своју заслужену порцију, жао ми је. Наравно, без увреде, али ја сам се нагутао поприлично ваших "беседа" на овој теми и нисам кукао. Будите храбри и ви поднесите. Неће много болети. Бићу благ према вама, крајње. Имам и ја душу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 E hvala,mada znam kako forum funkcioniše, doduše opet ste me iznenadili sa pozivanjem na prava i slobode šta da se radi,kako ono kažu gdje je drskost sa druge strane je i slabost, sačekaću da vidim kada se pojavi pravi gdin Nešić mislim da će on i imati nešto da kaže Дијана. је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Ја исто, много, много пута. Кажем опет, треба о томе причати, али опрезно...можда форум и није место за тако нешто и ја се уздржавам да све кажем што знам. Али, с друге стране, најгоре је кад ми сами ћутимо и чекамо да се нешто страшно деси, па нам онда ни полиција ни нико не може помоћи. Ja licno,verujem da ima sve i svacega u da su se ljudi susreli sa ko zna cim sve. Ali ono sto hocu da kazem jeste to, da vec drugi put pominjete kako mislite da forumi nisu mesto gde treba iznositi prljav vec, i apsolutno se slazem sa Vama u tome. U svakoj kuci ga ima, i u Vasoj i u mojoj, i svuda gde ucesca u necemu imaju ljudi. Jednostavno, ako imate primedbe i u mogucnosti ste da bilo sta promenite, iznesite ih onda tamo gde ce one i uroditi plodom i imati nekog efekta.Ovako je malo bezveze pricati i nagovestavati da postoje svakakve bljuvotine u Crkvi, na mestu koje je dostupno sirokom krugu ljudi, podjednako onima koji su utvrdjeni u veri i koji to nisu. Sasa Kolbas, feeble, Мика and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Нема увреде, ја то већ и радим годинама. Свакако, ако нисте знали за то, имате опцију да не учествујете у овој теми, а ту је и опција да промените канал када вам се програм не допада. ајде?! Госпођо, мораћете сада да прогутате своју заслужену порцију, жао ми је. Наравно, без увреде, али ја сам се нагутао поприлично ваших "беседа" на овој теми и нисам кукао. Будите храбри и ви поднесите. Неће много болети. Бићу благ према вама, крајње. Имам и ја душу Kuku, Lazare Nesicu, ne idem ja nikud, evo gutam zasluzeno i ne ropcem... Samo sam htela da vam kazem da se ne trudite vise oko mene. Osvrnite se malo oko sebe i pogledajte da li ste sve rekli sta ste imali. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Ja licno,verujem da ima sve i svacega u da su se ljudi susreli sa ko zna cim sve. Ali ono sto hocu da kazem jeste to, da vec drugi put pominjete kako mislite da forumi nisu mesto gde treba iznositi prljav vec, i apsolutno se slazem sa Vama u tome. U svakoj kuci ga ima, i u Vasoj i u mojoj, i svuda gde ucesca u necemu imaju ljudi. Jednostavno, ako imate primedbe i u mogucnosti ste da bilo sta promenite, iznesite ih onda tamo gde ce one i uroditi plodom i imati nekog efekta.Ovako je malo bezveze pricati i nagovestavati da postoje svakakve bljuvotine u Crkvi, na mestu koje je dostupno sirokom krugu ljudi, podjednako onima koji su utvrdjeni u veri i koji to nisu. Лепо сте ово рекли и пажљиво. Ето, радимо ове књиге (мислим на Отачник) па ће ваљда и то нешто променити (не ради саме промене, већ ради квалитетнијег црквеног живота, наравно). Наравно, потпуно је идиотски пискарати на форумима о стварним проблемима Цркве и жао ми је што сам постао део тога. Понео ме жар дискусије, али стојим иза свега што сам рекао. Kuku, Lazare Nesicu, ne idem ja nikud, evo gutam zasluzeno i ne ropcem... Samo sam htela da vam kazem da se ne trudite vise oko mene. Osvrnite se malo oko sebe i pogledajte da li ste sve rekli sta ste imali. Ма, шалио сам се за ово последње, хтео сам да буде смешно. Као да и ја немам друга посла. Враћам се на превођење, доста приче.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 koga ljudi brane na ovoj temi... pitanje je sad LOL Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Mene interesuje druga stvar: "prevlast" monaštva u Crkvi nije nova i realizovana je još u Vizantiji,doduše iz "opravdanih" razloga, e sada,kažu od koga je ko pobijeđen tome i robuje,a ovo je do sada više ličilo na Spartaka, ja i dalje mislim da niste došli do onga što se htjeli da kažete Lazare? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Наравно, без увреде, али ја сам се нагутао поприлично ваших "беседа" на овој теми и нисам кукао. Кукао си. Није проблем што си кукао, али немој да причаш да ниси. (уосталом, као што је мени пребацивано да пишем о монашкој власти из личне фрустрације). Кукање? Све што не прија њиховом сбенцету, бива проглашено као "натезање", "јуношење", "фрустрације", "разочараности", "стриктности". Кукање? Или сам погрешно разумео? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Mene interesuje druga stvar: "prevlast" monaštva u Crkvi nije nova i realizovana je još u Vizantiji,doduše iz "opravdanih" razloga, e sada,kažu od koga je ko pobijeđen tome i robuje,a ovo je do sada više ličilo na Spartaka, ja i dalje mislim da niste došli do onga što se htjeli da kažete Lazare? У праву сте...ево борим се да нађем начина, а да буде смисленије и сварљивије. Још траје тема, видећемо до краја. Можда ми неко и помогне? Кукао си. Није проблем што си кукао, али немој да причаш да ниси. Кукање? Кукање? Или сам погрешно разумео? Ратко С. велики борцу битака у које ниси позван, ниси погрешно разумео. Па да, није да нисам. Ја сам се више "јадао", да тако кажем...у Ле када кажеш да неко кука, то се обавезно (тј. углавном) мисли на женски пол. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 koga ljudi brane na ovoj temi... pitanje je sad LOL Moco care 1736_action JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 koga ljudi brane na ovoj temi... pitanje je sad LOL Monaštvo i volja za moć... problem ili LOL Дефинитивно LOL Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука