Danijela Написано Октобар 18, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2009 treba svakog coveka ozaliti a pogotovo onog koji trazi Gospoda a mi mu nismo pomogli da ga nadje "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Октобар 18, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2009 ???? ???? ?? ????, ???? http://www.esnips.com/web/Pravoslavnebesede/ ????? ?? ?????? ???? ??? ?? ??? ??? ????? ?? ? ??????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предање Написано Октобар 18, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2009 ?? ???????? ?? ?????, ?? ?? ?????? ?? ????????? ?????? ?? ?? ??????. ??? ??? ???????? ???????? ?? ?? ????????. ???? ???? 6 ????????? ????? ?????? ???????? ??????? ??????? ??? ?? ?? ???? ? ????? ????? ?? ??????? ???? ????????? ? ???? ???? ?? ??????????? ?? ????. ??? ?????, ?? ???????, ?? ??? ????? ????? ?? ???? ????????????? ????? ????? ?????? ????????. ???? ?? ???? ?? ??????????? ?????????. ? ?? ???? ??? ?? ?????? ???????? ???????? ????? ???? ?? ?? ??? ??????????, ??????? ?? ??? ?? ????. ???? ?? ?? ???????? ??????? ??? ????? ??????. ???? ?? ??????? ???? 6 ???? (???? ?????????) ? ?? ???? 6 ????????? ????? ?????. ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 18, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2009 ???? ???? ?? ????, ???? http://www.esnips.com/web/Pravoslavnebesede/ ????? ?? ?????? ???? ??? ?? ??? ??? ????? ?? ? ??????? ????, ??????, ??? ??? ????? ???????? ? ???? ?? ???? crvenilo ????? ???? ?? ?? ?? ???? ????? ?? '?????? stadaradim клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Октобар 19, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2009 прочитах данас ово и некако мислим да му jе место овде: св. Василије Велики (4. Век) је говорио да је то време било "...време када неки саплићу своје ближње; једни ударају човека који је већ пао, други аплаудирају, али ни један није довољно милостив да пружи руку помоћи уморноме, иако стара пословица каже: - Ако видиш где је ненавиднику твоме пао магарац под теретом својим, немој да га оставиш него му помози! (2. Мојс. 23, 5). Ово сигурно није случај данас! Због чега? Љубав многих је охладнела; нема више слоге међу браћом; само име јединства је презрено; хришћанска самилост и сузе саосећања се не могу нигде више наћи. Нико више не прима слабога у вери, (Рим. 14, 11) него узајамна мржња пламти жестоко међу браћом, тако да их пад ближњега много више радује него успех свог сопственог домаћинства..." "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Октобар 19, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2009 ????? ???? ?? ?? ?? ???? ????? ?? '?????? poklon? ?? ???????? ????? ????? ?? ?? ?????? 0202_238 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 20, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2009 ???????, ????? ?? ???????, ????? ?? ???????? ??????? ??? ?? ???? ?? ????? ???? ?? ?? ?? ??? ??????????? ?? ????????. ?? ????? ? ????, ???? ?? ???? ?? ???? ?? ???????? :smiley:. ??? ?? ?? ??? ??????? ?? ??? ???????? ??????????? ? ?????????? ???????? ?? ??? ??????? ??????? ?????. :smiley: ???? ???? ????? ?? ?? ????? ??????? ??? ? ??? ???? ?? ??????? ?? ???????. ?????? ????? ????? ?????? ?? ?? ????????? ??? ???????? vs ?????? ???? ????????????, ???? ? ???? ?????? ?? ??? ?????????? ??? ?????? ?? ?? ?? ?? ??????????? ??????? ????? ????? ??????, ??? ?? ????? ?????? ??????? ????? :smiley:. 1405_love 0110_hahaha 0110_hahaha ??????????? ??????, ?? ?? ???? ????? ?? ???? ??????????? ? ?? ?? ?????? ?????? ???????? ??? ??????? ?????? ????????? ??????? ???? ?????, ??? ?? ???? ? ??. ???????? ?????? (4. ???) ?? ??????? ?? ?? ?? ????? ???? "...????? ???? ???? ??????? ????? ??????; ????? ??????? ?????? ???? ?? ??? ???, ????? ???????????, ??? ?? ????? ???? ??????? ???????? ?? ????? ???? ?????? ????????, ???? ????? ????????? ????: - ??? ????? ??? ?? ??????????? ????? ??? ??????? ??? ??????? ??????, ????? ?? ?? ??????? ???? ?? ??????! (2. ????. 23, 5). ??? ??????? ???? ?????? ?????! ???? ????? ????? ?????? ?? ?????????; ???? ???? ????? ???? ??????; ???? ??? ????????? ?? ????????; ?????????? ???????? ? ???? ????????? ?? ?? ???? ????? ???? ????. ???? ???? ?? ????? ??????? ? ????, (???. 14, 11) ???? ???????? ????? ?????? ??????? ???? ??????, ???? ?? ?? ??? ???????? ????? ???? ?????? ???? ????? ???? ?????????? ???????????..." ??? ?? ?? ??? ????? ?????? ?? ?? ?????????? ????? ?? ??? ?????. ????, ?????, ?? ?? ??? ????? ? ?????? ??? ??? ??? ?????? ? ??????????, ???????? ??? ????? ???????? ????, ????? ?? ? ???????, ????? - ?????? ?? ?? ???? ?? ????????. ??????? ?? ??? ??????. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 20, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2009 ??? ?? ?? ???? ??????????? ?? ???? ?? ????? ???? ?? ????? ??????? ? ?? ???? ???? ??????? ?? ?? ?????. ?? ???? ???? ????? ?? ?? ??????. ???? ?? ???? ????? ?? ?? ???????? ?? ?????? ????? ????? ?????????, ???? ??? ?? ????? ?? ??? ??? ???? ????????? ?????? ??????? ??? ? ???? ???????, ??? ???? ?????? ?? ????? ??????? ? ?? ?? ??? ??? ?? ????? ??????? ?????????. ????? ???? ?????? ?????? ?????? ?????????????? ??????? ???? ?? ?? ??? ?????????? ??? ???? ???? ? ???? ?? ?? ????????? ???? ?????. ???? ?? ? ?? ???????????, ????????, ????? ?? ???? ???????????? ? ???? ?? ? ??? ??? ? ??????? ??? ??? ???????????. ??? ????, ?????? ?? ?? ??? ??? ??. ????????? ??? ?? ????, ??? ?? ???? ??? ??? ?? ?????. ?? ?? ???? ??? ???????????? ?? ??????????? ?? ?????????? ????????? ?? ?? ????? ???? ?????????? ?????????? ? ??? ?? ???? ???? ????, ??? ???? ?????????? ? ???????????. ??? ?? ???? ??????? ?? ???????, ??? ?? ???? ????? ?? ??????? ??? ??????, ?????? ???? ?????? ? ???????, ??? ?? ????????? ???????? ??? ????? https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2229.msg48966.html#msg48966 ????? ???? ??? ???? ????? ? ?????? ???????, ??? ??? ??? ?????? ???? - ???? ????? ?? 6 ???? ???? ?? ???? ??????? ??? ???????, ????? ?? ?? ?????????? ????, ?? ????? ? ?????????? ???? ?? ?? ?????, ?? ?? ?? ????? ?? ???? ? 28 ?????? ?? ????? ?? ?? ???? ? ????. ? ?? ???? ????? ??? ???????? ?? ?????????? ?? ?????, ??????? ???? ? ????????. ? ????? ?? ?? ?? ????? ??????? ?? ???? ??????? ?????. ?????? ?????????? ???? ?? ?? ?? ?? ''??????????'' ??????, ? ?? ???? ????????????? ? ?????? ?????? ??? ?????? ? ????? ????????? ????? ''?????????''. ????? ??, ???? ??? ?????? ??? ?????, ??? ???????? ???? ???? ?? ???? ?? ?????? ?? ?????? ?? ????? ??????? ???? ???????????? ?????? ??????, ??????? ?? ?? ?????? ?? ?? ?? ????????? ?? ?????? ???? ???? ??? ?? ????? ???? ? ???? ?? ??????, ? ?? ???? ? ???? ???????? ??? ?? ?? ??????. ? ?? ?? ??????? ???????? ????? ???????? ?? ???? ????? ????? ????????, ????? ??? ?????, ??? ?? ????????? ????? ??????, ?? ?????? ????? ??????, ???? ???????????????????????????????? ... ????? ?? ?? ???????? ?? ?? ????????? ???? ??????????? ??? ?????, ?????? ??????? ??????? ? ????? ???????????, ??? ?? ??? ???? ??? ????? ???? ???? ???????????? ????, ?? ???????? ????????????, ??? ?????? ?? ????????? ?????, ???? ?? ? ????? ????? ???? ??????? ?? ''????????'' ????. ???? ??? ???????? ???? ?? ????? ?? ?? ??????, ?? ?????? ????? ??? ??????. ????? ?? ??? ???? ????? ???? ???????, ? ???? ????? ??????? ?? ?? ?? ????? ???? ???????? ?? ????? ??????. ?????? ?? ????? ? ????? ????? ???? ???? ???? ???? ?? ?????? ? ???????? (???)????. ?? ??? ??? ????? ???????? ?? ??????? ??????, ??? ???? ????? ? ?? ???? ???????? ???? ??? ????. ????? ?? ?? ?????? ??????????, ???? ??????? ?????, ??? ?????. ??? ?? ???????? ??????? ??? ???? ??? ?????, ??? ?? ?? ???? ??????. ??? ???? ?????????? ?????????, ?? ???? ???? ??????? ??? ???????? ???? ?? ????? ?????: ?? ?? ?? ?? ? ????? ????? ???????? ?? ?? ???? ?? ???????????? ??? ?????? ??????? ?????, ?? ?????????? ??? ???? ???? ? ???????? ??? ???? ????. ???????, ?? ?? ?? ?????, ???? ???, ?? ????? ??????, ?? ????? ????? ???????? ??? ????, ??????? ????? ???? ? ?? ???? ?????? ?? ????????????? ? ? ???? ??????????????? ????????? ? ???? ????? ?? ?? ????? ?????? ? ??????? ?????? ?? ?? ????? ???? ?????. ???, ???? ????? ?????. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 20, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2009 требало би да те дотакне, на било ком нивоу. а мислим да те не дотиче, судећи по твојим реакцијама, или имаш неки проблем са наркоманима. чек, откад грех као социјални моменат није део мог и твог живота у Цркви? дакле и грешник је део Црквеног живота? према томе не можеш тако волшебно раздвајати Цркву од БИЛО КОЈЕГ грешника, укључујући и наркомана. јел ти мени причаш да наркоман или хомосексуалац или убица НИЈЕ део Цркве? сваки онај који без нечега не може је наркоман, сваки онај који је блудан не може да има осуду за хомосексуалца, сваки онај који је начинио смртни грех не сме ни да помисли да је убица човека различит од њега. дакле Црква је скуп грешника а не праведника. молим те да ми појасниш како било шта може угрозити Цркву и њено деловање, ако је неће ни врата ада надвладати? Христос је глава Цркви, а не један владика, скуп владика или скуп народа са различитим проблемима, то јест гресима. ''те њихове наркоманске грехе?'' па то је потпуно поражавајуће што си изговорио ... сад ми је туга да ти објасним да сам био гатара и наркоман пре крштења и да ме је Отац наш опрао крвљу свога Сина, а ти као брат нећеш да ме прихватиш као таквог? то ме заиста растужује ... нигде ја нисам рекао да је батина из Цркве. нити за Цркву. али не бих волео да дођеш до тог искушења да бијеш некога из љубави, да би морао да спознаш ту истину љубави, да ће Бог ићи тако далеко да узме к себи нечије бепче да би имали молитвеника на Небу, ради спасења и опомене. Бог није само Љубав и милост, већ и Правда. да је тако, биле би потребне само мајке, а не и очеви. размисли мало о улози оба родитеља као одраз Бога. ево ти један лаган пример - женско које нема оца рођеног, врло лако може од рођења због одбачености да има проблема са сликом оца као мужа деце и самим тим емотивних проблема са било којим мушкарцем, ако то преживи, да има проблем са свештеником као фигуром духовног оца, ако и то преживи, онда врло лако да има проблема и са Богом као Оцем нашим. ако има проблем са свима? пакао. а та непослушност било којем оцу из низа, може тако катастрофално да отвори врата свему. јер је непослушност један од првих грехова. онда само покушај да замислиш докле то иде на децу из низа. и у нема имунитета, то је део рођења. ко зна шта смо ти и ја наследили све својим рођењем. свашта, Држава не може ни да присмрди могућностима Цркве ни социјалним деловањем ни кроз Љубав према ближњем, да не узимамо Бога у обзир који делује СВЕМОГУЋЕ преко Цркве. држава је слепа за све, и ићи ће до екстрема избацивања на улицу и лаганог убистава да би спровела закон. немој да се уљуљкујеш у којекаква обећања и пропаганду. за Црквом онда уопште не би било потребе, да је тако добра и красна држава. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Октобар 20, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2009 ????? ?? ??? ?? ???? ????? ? ?????? ? ??????????? ? ??????? ?????????? ???? ?? ?????? ??? ???? ??? ?????? ?? ????? ??????? ?? ????? ????? ?? ?? ???? ??? ?????????? ?????????? ??????? ?? ???????? ??? ?????????. ?? ????? ?????, ??? ????? ?? ?????? ????? ?? ??????? ? ??? ???? ???? ???? ??????, ? ????? ??? ? ?????? ????????? - ?????, ???? ?????? ?? ?????? ???????? ???????? ????????? ?????? ??? ?????? ?? ? ??????? ?????? - ???????????.? ??????? ????? ?? ??? ?? ?? ''????????? ?????''? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hidegkuti Nándor Написано Октобар 20, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2009 ? ?? ???? ??? ?? ?????? ???????? ???????? ????? ???? ?? ?? ??? ??????????, ??????? ?? ??? ?? ????. ??? ?? ???????? ?????????? ???????? ?? ?? ?? ?????????? ??????? ?? ????? ?? ???? ? ????? ????? ?? ???? ? ?? ???? ?????? ?????????? ?????? ???????? (? ??? ?????, ???? ??????? ?????? ????) ?? ???????? ??? ?? ???????? ??? ???? ??? ?????? ???? ?? ??????????? ??????? ? ???????? ?? ??????? ???????, ???? ?? ?? ????? - ??? ?? ????? ??? ???? ???? ????????? ???? ?? ?????? ??? ?? ?????, ?? ?? ???? ????????... Да није громова, земља би ожестјела и да вихорова није, усмрдило би се море. Павле Соларић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Октобар 20, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2009 Ћутање је злато! Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 20, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2009 јес' 8086.gif а говор је сребрн 0202_238 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Октобар 20, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2009 ?????? ?? ?????!?? ?? ?? ????? ????? ???? ?????, ????? ?? ??, ???????? ??????? ?? ???? ?????.??? ?? ??????? ???? ?? ????? ???? ???? ?? ????? ????. ???? ????? ????, ????? ?? ?????? ????? ? ?????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Октобар 21, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2009 ?????? ?? ?????! ??, ??? ? ???? ??????? ?? ??? ???????? ?? ?? ????? ????????? ??? ?? ?? ???? ?????? ? ????? ????? ???? ??????? ???????? ????? ?? ???? ?????????, ????? ?? ??? ??? ????? ????? ??????, ???? ?? ??. ?????? ? ??????? ?? ??? ???? ?? ???? ? ???? ?????? ? ????? ???? ???????? ?? ????? ???? ??????. ???? ??? ?? ???????, ? ???? ?? ??????? ?????????? ????, ???? ?????????, ?????; ? ??????, ?????, ?????????...????? ?? ???? ???? ??????? ????? ?????. ??? ??? ?????????? ?????? ? ????????? ??? ????? ??????? ?????. 8084.gif My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука