Џуманџи Написано Август 5, 2017 Пријави Подели Написано Август 5, 2017 пре 4 минута, RYLAH рече Ни то није без неке. Према популарној теорији, за коју су трагови посејани свуд по књигама, Тирион заправо и није Тајвинов син, него плод блуда између Џоане Ланистер (Тирионове мајке / Тајвинове жене) и Ериса Таргеријена. О томе се говоркало. Тајвин то никад није могао да докаже (зато и каже Тириону онда једном "тебе подижем као свог сина само зато што нисам могао да докажем да си мој"), али је вероватно негде потајно све то знао. Тако да ни тај однос према Тириону није био зато што је Тирион патуљак ил што му је мајка умрла на порођају, него зато што је оправдано сумњао да Тирион није његов, и што је морао да подиже туђе "копиле" као своје. Он, Тајвин Ланистер, познат као моћан, богат, одлучан и невероватно лукав и паметан, да подиже туђе копиле. Ево овде рецимо имаш неколико од милијарду ствари о томе зашто се сматра да Тирион није Тајвинов син, да сад не давимо скуП https://www.quora.com/What-is-the-likelihood-that-Tyrion-Lannister-is-secretly-a-Targaryen Ајој, ја заправо уопште нисам пасионираи ГоТ фан (само сам хтела да "подигнем" различите, интересантне теме). Шта знам, иста 'аргументација' за хејт је и код Серси - "покидао си утробу наше мајке, чудовиште једно" и сл. А ово што није претендовао на трон је знак да је био најмудрији од свих. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 5, 2017 Пријави Подели Написано Август 5, 2017 1 hour ago, RYLAH рече Знам целу историју Вестероса, ал се не слажем да се баба борила да излечи баштованске комплексе. Мислим да се и баба преко Марџори, као и сви остали у серији, борила за моћ једноставно. Slažemo se da se borila za moć... samo ja mislim da se borila za moć Tirela tako što će Mardžori postati kraljica, a Mejs desna ruka... još Lorasa da je "udala" za ćerku neke od velikih kuća i Tireli bi bili najmoćniji... njen plan je bio sasvim ok, da nisu uleteli Vrapčići i da ga Sersei nije omela... Цитат А Марџори је могла да ради са Серсеи шта јој је воља. Могла је да позове бабу да згроми Високог Врапца и његове. Баба је могла да спржи Ланистере како је хтела. Сви су имали небројено прилика, али су оклевали јер су хтели да праве завере, а онда да изгледа да су се ствари "природно" десиле, да их воли народ. Pa nije baš tako lako bilo zgromiti Vrapčiće i Lanistere i Zlatne plaštove Kings Landinga odjednom... nisu Tireli baš toliko jaki... pri čemu bi izgubili i naklonost naroda i što je bitnije naklonost Tomena, koji je ipak kralj... šta bi bim onda ostalo?... pri čemu bi baba napadom rizikovala da Vrapčići ubiju i Mardžori i Lorasa i ugase kuću Tirela... taj plan bi bio daleko rizičniji i gori od onoga šta je baba pokušala... Цитат То је показано и сад код Денерис као проблем. Ако ниси довољно одлучан да зграбиш оно што оћеш, зграбиће га неко други (сем ако више силе не раде нешто своје). А народ на крају стане уз победника. Ил што би реко рахметли Макијевели "Ко зида на народу, зида на песку". Мислим да је више то поента. Ne osporavam uopšte da Martin (i autori serije) želi da između ostalog iznese i tu poentu u knjigama... naprotiv... jedino se ne slažem da je to slučaj sa Tirelićima... mislim da tu ipak želi da iznese onu drugu - da ne smeš da potceniš neprijatelja i preceniš sebe... Цитат И не знам ни што се људи пале на Олену (не мислим на тебе), кад је јасно приказано да се не разликује ништа од осталих у серији. Да јој је важна само моћ. Чак и то што свима саспе све у лице није знак њене неке боље природе од осталих, него ароганције која долази од толике моћи. Можда је и та ароганција била разлог оклевања, не знам, али су оклевали док је Серсеи радила. Uopšte ne mislim da je baba "good guy"... Samo da na ovo tvoje dodam da ima jedna razlika između Sersei, Maloprstića i Remzija sa jedne strane i većine drugih likova sa druge... ostalima je cilj očuvanje porodice... moć je tu sredstvo za ostvarenje navedenog cilja... to je naročito izraženo kod Starkova, Tirelića, matorog Martela, Tivina... čak i Sersei je imala tu nedoumice, ali je prelomila na ličnu moć... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 5, 2017 Пријави Подели Написано Август 5, 2017 1 hour ago, Avocado рече Samo da na ovo tvoje dodam da ima jedna razlika između Sersei, Maloprstića i Remzija sa jedne strane i većine drugih likova sa druge... ostalima je cilj očuvanje porodice... moć je tu sredstvo za ostvarenje navedenog cilja... to je naročito izraženo kod Starkova, Tirelića, matorog Martela, Tivina... čak i Sersei je imala tu nedoumice, ali je prelomila na ličnu moć... Која је разлика између очувања породице (као циља) и личне моћи? Серси је заправо једина која капира да је моћ илузија и само користи околности да се (о)свети ћалету, судбини, читавом свету... за то. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 Izašla i 4. ko hoće da gleda. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 On 8/5/2017 at 10:31, RYLAH рече Ни то није без неке. Према популарној теорији, за коју су трагови посејани свуд по књигама, Тирион заправо и није Тајвинов син, него плод блуда између Џоане Ланистер (Тирионове мајке / Тајвинове жене) и Ериса Таргеријена. О томе се говоркало. Тајвин то никад није могао да докаже (зато и каже Тириону онда једном "тебе подижем као свог сина само зато што нисам могао да докажем да си мој"), али је вероватно негде потајно све то знао. Тако да ни тај однос према Тириону није био зато што је Тирион патуљак ил што му је мајка умрла на порођају, него зато што је оправдано сумњао да Тирион није његов, и што је морао да подиже туђе "копиле" као своје. Он, Тајвин Ланистер, познат као моћан, богат, одлучан и невероватно лукав и паметан, да подиже туђе копиле. Ево овде рецимо имаш неколико од милијарду ствари о томе зашто се сматра да Тирион није Тајвинов син, да сад не давимо скуП https://www.quora.com/What-is-the-likelihood-that-Tyrion-Lannister-is-secretly-a-Targaryen I ja sam ubeđen da je patuljak Targerijan. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 Аурор and RYLAH је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 On 8/5/2017 at 9:54, Avocado рече Brzorečje i Gvozdena ostrva ne računam u ozbiljne... To je zajedno sačinjavalo jedno kraljevstvo za vreme Egona. Haren Crni je bio Ajronborn... Posle su se odvojili, sad mogu da se Gvozdena ostrva računaju u ozbiljne. RYLAH and Avocado је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 Џуманџи and RYLAH је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 ronin and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 RYLAH and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука