Jump to content

Hag Srbima zabranio da slave Božić

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Хвала Драгиша.

Ако добро разумем овде се ради о 2011.г..Ако можеш било би одлично да исти распоред набавиш за 2012.годину чиме би прецизно сазнали да ли је вест истинита или не.

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Мада не видим ни за 2011.годину да су уписани верски празници о којим се пише у тексту теме осим по Грегоријанском календару

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

Подели на овим сајтовима

Интересантно, да и ова тема замире....

Хајде да претпоставимо да је вест потпуно истинита, интересује ме како ви браћо муслимани, а посебно браћо католици реагујете.На пример, да ли би сте захтевали да се и важни датуми ваших верских празника изоставе док не буду постојали и датуми православних верника у званичном календару Хашког суда?

"Прости верник"

Подели на овим сајтовима

Ljudi pa ni kod nas po Zakonu o drzavnim i drugim praznicima, verski praznici katolika, muslimana i protestanata nisu zvanicni drzavni praznici... vec su to praznici koje oni mogu da slave ako zele (imaju pravo na slobodan dan, vidi clan 4.)

Idiotski je i ocekivati da ce Haski tribunal u svom kalendaru imati kao neradan dan verske praznie svih veroispovesti svih zatvorenika... STO NE ZNACI da ce zatvorenicima biti onemoguceno da slave na dan njihovih praznika ili da ce ih neko na te dane cimati u sudnicu...

Moze da se desi da im neko zaista i "zabrani Bozic" ali to ne proistice iz ovog teksta, u njemu samo pise da pravoslavnih praznika nema u zvanicnom kalendaru (doh!) pri cemu se navodi laz da se Ramazanski bajram i Kurbanski bajram nalaze u zvanicnom kalendaru suda... tj. mislim da je laz sudeci po linku koji je Dragisa postavio... mada ima jedan muslimanski praznik...

Dakle, kao sto drugi vec pomenuse, tipicna novinarska glupost i neobrazovanje, koje se od nasih novina moze ocekivati...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Авокадо

Србија је чланица Уједињених нација, али њен оснивач нису Уједињене нације. Србија је међународно призната држава, али није међународна организација. Србија је држава која има свој устав и своје законе који извиру из воље њених грађана и међународног права, али је Хашки трибунал управо институција Уједињених нација, која би требало да обезбеди иста права и притвореним православним хришћанима и муслиманима, као што обезбеђује права онима који хришћанске празнике славе по грегоријанском календару.

Службени језик у Републици Србији је српски, уз употребу језика националних мањина. Судски процес се у Србији води на српском језику, документа су написана на српском језику, док се у Хашком трибуналу равноправно употребљавају језици свих учесника у судском процесу, укључујући ту и све стандарде нашег језика, познате под уставним именима: српски, хрватски и бошњачки.

Уколико Хашки трибунал одређује нерадне дане за било који верски празник, дужан је да то уради за све, управо зато што тај суд није суверена држава, већ је међународно тело на које су пренешени делови суверенитета држава оснивача, укључујући ту и Србију, чији су државни празници управо они који који се тамо не обележавају.

Уколико је у календар нерадних дана уврштен макар један католички или муслимански празник, морао би да буде макар један јулијански.

Не могу уопште да прихватим као озбиљну, промишљену, непристрасну и трезвену, тврдњу да се од "наших" новинара нешто може очекивати. Таква врста предрасуда није у складу са принципом индивидуализма за који се залажете.

Када кажете да су новинари "наши", нисам сигуран на шта се то уопште односи? Ја лично, немам никаквог новинара, а још мање га са неким делим. Мислим да га ни Ви немате, па тако новинар не може никако бити "наш".

Ако сте под овом присвојном заменицом мислили на новинара из државе Србије, од којег се глупост и необразовање могу очекивати, волео бих да ми кажете да ли код "нас" постоје новинари од којих се не очекује да буду глупи и необразовани. Исто тако ме колики је проценат паметних и образованих новинара, у односу на ове из стереотипа.

Такође ме занима да ли постоје припадници других професија од којих се унапред очекује речена глупост и необразовање.

На самом крају, волео бих да знам статистичке показатеље по којима су "наши" новинари глупљи од "њихових", а волео бих и да знам "чији" су новинари најпаметнији и најобразованији.

Подели на овим сајтовима

Nažalost, brate, ovo su praznici po Organizaciji Ujedninjenih Nacija.

http://unic.un.org/f...fice.aspx?id=30

http://en.wikipedia....onal_observance

Dakle, u OUN Božić se slavi po novom kalendaru, ne po starom. Eventualno, ali ovde nisam siguran, bi određene OUN-misije mogle da prime praznike pojedinih država članica koji nisu usvrstani u listu zvaničnih praznika OUN. Ima se npr. jedna OUN-misija sa rođendanom kraljice (Elizabet?) kao praznikom. Ali ovde bi sigurno država članica morala da pokrene zahtev.

Ostaje pitanje da li bi države poput Srbije, Rusije, Ukrajine itd. trebale zvanično da zatraže da se u listu zvaničnih praznika OUN usvrste i Božić i ostali važni hrišćanski praznici po starom kalendaru.

Драги, да није у питању рођендах холандске краљице?

Подели на овим сајтовима

Авокадо

Србија је чланица Уједињених нација, али њен оснивач нису Уједињене нације. Србија је међународно призната држава, али није међународна организација. Србија је држава која има свој устав и своје законе који извиру из воље њених грађана и међународног права, али је Хашки трибунал управо институција Уједињених нација, која би требало да обезбеди иста права и притвореним православним хришћанима и муслиманима, као што обезбеђује права онима који хришћанске празнике славе по грегоријанском календару.

To se podrazumeva i niko to i ne osporava... samo sto cinjenica da u zvanicnom kalendaru suda nije odredjen pravoslavni praznik apsolutno ne znaci da su ugrozena prava pravoslavnih zatvorenika na proslavljanje tog praznika, sto sam vec i objasnio u poruci na koju repliciras.

Службени језик у Републици Србији је српски, уз употребу језика националних мањина. Судски процес се у Србији води на српском језику, документа су написана на српском језику, док се у Хашком трибуналу равноправно употребљавају језици свих учесника у судском процесу, укључујући ту и све стандарде нашег језика, познате под уставним именима: српски, хрватски и бошњачки.

Opet pravis istu gresku. Sluzbeni jezik sudova u RS je srpski ali svako ima prava da se u postupku koristi svojim jezikom (uz dostavljanje prevoda na srpski i obezbedjenje sudskog tumaca nekad kao obaveza stranke a nekad i kao obaveza suda). Uskracivanje prava na koriscenje svog jezika u postupku je apsolutno bitna povreda procesnih normi i u krivicnom i u parnicnom postupku, koja kao posledicu ima ponistenje presude.

Dakle, opet ti objasnjavam da je zvanicni jezik i zvanicni praznik suda nesto sasvim drugo od prava na upotrebu jezika i prava na proslavljanje praznika.

Уколико Хашки трибунал одређује нерадне дане за било који верски празник, дужан је да то уради за све, управо зато што тај суд није суверена држава, већ је међународно тело на које су пренешени делови суверенитета држава оснивача, укључујући ту и Србију, чији су државни празници управо они који који се тамо не обележавају.

Уколико је у календар нерадних дана уврштен макар један католички или муслимански празник, морао би да буде макар један јулијански.

Po kom pravnom osnovu je duzan to da uradi? Koji clan koje medjunarodne konvencije je prekrsen?

Zasto uostalom prebacujes temu na potpuno drugu pricu? Jel poenta tog clanka u tome kako su zvanicni praznici suda "pristrasni" ili je poenta teksta da je pravoslavcima tamo zabranjeno da proslavljaju Bozic????

Не могу уопште да прихватим као озбиљну, промишљену, непристрасну и трезвену, тврдњу да се од "наших" новинара нешто може очекивати. Таква врста предрасуда није у складу са принципом индивидуализма за који се залажете.

Pa nemoj da prihvatis kao takvu vec je prihvati kao moju veoma pristrasnu, odnosno subjektivnu tvrdnju, koja nije plod nekakvog ozbiljnog istrayivanja, vec jednostavno, subjektivan stav iznet u diskusiji na forumu.

Ja to od njih ocekujem. Zasto? Zato sto vidjam daleko vise takvih clanaka nego ozbiljnih clanaka iz kojih se vidi da novinar razume stvari o kojima pise. Da li to znaci da nema dobrih novinara kod nas? Naravno da ne znaci. Da li to znaci da su u inostranstvu novinari mnogo bolji? Nemam pojma jer slabo pratim strane medije.

P.S. Tvoje nastojanje da se hvatas za potpuno sporedne stvari iz mojih poruka i o njima pises (uglavnom netacne) elaborate me zaista beskrajno zabavlja.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Стока били..стока биће, до вијека...

А нама ће продавати лажне приче о демократији и људским правима и поштовању свакојаких слобода..укључујући и верске...

Марва..

Али ми смо луди што ко ''безвиди'' идемо за слепцима...

Како смо ми лака паљевина то је чудо.

На официјелном сајту

http://www.icty.org/sid/10096

• 02 January - New Year’s Day (observed)
  • 06 April - Good Friday
  • 09 April - Easter Monday
  • 30 April - Queen’s Day
  • 28 May - Whit Monday (observed)
  • 20 August - Eid al-Fitr (observed - to be confirmed)
  • 24 October - UN Day
  • 26 October - Eid al-Adha (observed - to be confirmed)
  • 25 December - Christmas Day
  • 26 December - Boxing Day

Прва ствар је да је 25.децембар као дан Божића славе и друге православне јурисдикције, тако да овај датум није у потпуности само католичлки празник.

Друга ствар је да нама или бар некима није јасно да на западу православље је врло мало познато, тако да практички католичко-протестантски празници су познати као хришћански празници. Другим ријечима празници по грегоријанском календару се третирају као хришћански празници. Према томе календар УН је попуњен хришћанским и муслиманским празницима.

Трећа ствар је да је ово календар и за претходну и сваку другу годину како уназад тако и унапријед. Сада се одједном неки новинар сјетио направити помпезни чланак, и испада опет цео свет мрзи Србе...

Четврта ствар је да су српски затвореници увијек могли прослављати своје празике попут православног божића и васкрса који се не поклапа са католичким. Дакле нико ништа њима није забранио, а то што у календару суда УН никад није било православних празника не значи никакву забрану.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Neznam ako napišem ono što mislim nekoga ću naljutiti.A ako nenapišem osta ono u meni.

Ironično je sljedeće:Tražiti da oni slave svoje praznike, jer to je osnovno ljudske pravo.A sa druge strane oni su porušili ljudska prava hajdmo redom:

Pravo na život(Ubili su na desetine hiljada nevinih)

pravo na čast( silovali su između trideset i pedeset hiljada žena)

pravo na imetak(porušili su desetine hiljada kuća, zgrada i drugih dobara)

pravo na vjeru(srušili su preko šest stotina džamija nemali broj crkava, ubili su na desetine vjerskih službenika hodža prije svega i svečenstva)

pravo na radost(učinili su bar deset generacija da trajno pate)

Da iako je ironično da bilo što oni traže jer to su isto svojim žrtvama zabranili, slažem se da imaju pravo da slave svoje praznike.

Samo žao mi je što je ukinuta smrtna kazna.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Neznam ako napišem ono što mislim nekoga ću naljutiti.A ako nenapišem osta ono u meni.

Ironično je sljedeće:Tražiti da oni slave svoje praznike, jer to je osnovno ljudske pravo.A sa druge strane oni su porušili ljudska prava hajdmo redom:

Pravo na život(Ubili su na desetine hiljada nevinih)

pravo na čast( silovali su između trideset i pedeset hiljada žena)

pravo na imetak(porušili su desetine hiljada kuća, zgrada i drugih dobara)

pravo na vjeru(srušili su preko šest stotina džamija nemali broj crkava, ubili su na desetine vjerskih službenika hodža prije svega i svečenstva)

pravo na radost(učinili su bar deset generacija da trajno pate)

Da iako je ironično da bilo što oni traže jer to su isto svojim žrtvama zabranili, slažem se da imaju pravo da slave svoje praznike.

Samo žao mi je što je ukinuta smrtna kazna.

A šta je sa Alijom,Ćelom 1 i Ćelom 2,Orićem,Dudakovićem,Jukom Prazinom,Seferom Halilovićem i ostalim zločincima,silovateljima i monstrumima?!

• Волим 1

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Колико ме сећање служи на форумима си се Алијом и Орлићем поносио, bosanac, јел тако било?

• Волим 1

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Dok Mladić nije ni jednu ženu ubio niti dozvolio bilo kakva mučenja Srebreničanki na primer,dotle je Dudaković sa svojom bandom činio takve gadosti Srpkinjama da to ne bih ni da navodim sada...A recimo Ismet Bajramović Ćelo je kao komandant Vojne Policije sa svojom bandom zlikovaca silovao čak i srpske devojčice u Sarajevu tokom rata...Za njih se klanja dženaza,a naši ne mogu ni Božić da proslave...A Orić koji je u Sarajevu dočekan kao heroj klao je Srbe kao nevinu jagnjad na Božić pa su čak napisali onu jezivu pesmu o tome-Ko na Božić u Kravicu dođe...Užas!

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...