Jump to content

Заштита мајки, борба за бебе и породице са много деце

Оцени ову тему

Препоручена порука

Закључак: Русија је демократска држава, а Канада тоталитарна.

хахахаххахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха

Занимљиво је колико си способан да намерно не схваташ шта значи демократска шта тоталитарна држава.

Знаш тамо где се поштују разлике, где свако има право сопственог избора док год не шкоди другом то су демократске земље. А не тамо где имате предрасуде па ајде да забрањујемо геј параду, грешна је. Али зато да се боримо против Вотке, кафанчина, скупих аутомобила, нафтних босова и сличнога нећемо... то није грешно....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 131
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Inače, takvih "Isus-kempova" ima se u Americi, nisu Rusi ovde nešto novo izmislili. Sve je to sektaški mentalitet..

Само што је америка тоталитарна држава па тамо можеш добровољно у Јесус кемп а ко неће не мора. Можеш добровољно у католичку женску школу а ко неће не мора.

А у овим демократским земљама оће демократски, апаратом принуде кроз државу да те натерају да се понашаш као и они и да поштујеш вредности као и они. Не можеш сам, својевољно да изабереш своју групу и њене вредности, него ће држава да ти каже.

Узеће ти порез да подржи један сет вредности док ће да забрањује параде неког другог.

Подели на овим сајтовима

Неке Нове РУСИЈЕ ...небеске Србије и остале глупости....

Oprsti mu Bože, ne zna šta govori :)

• Волим 1

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Oprsti mu Bože, ne zna šta govori :)

Нисам знао да се игде у православној теологији учи да су Срби посебан народ, значајнији од других?

Ја сам мислио да си ти из града толеранције и да су ти сви људи исти и једнаки пред Богом али изгледа да су ти Срби мало посебнији пред Богом....

Подели на овим сајтовима

Одакле је ова формула? Ако неко има љубави и воље, зашто би му ти рекао да је доста двоје или троје?

Нека роди 50 000 ако хоће, али стварно не видим што би држава од других људи узимала паре да издржава туђу децу.

Добровољни фондови су много бољи начин.

Подели на овим сајтовима

......... национализација православља је дефинитивно нешто што је највећу штету Цркви и мисионарењу причинило... зато је православље ван земаља где је првобитно дошло слабо раширено..... стало је после 10тог века тотално..... страшно...

Када размислим колико би имали браће православне по европским земљама, по америци, по јужној америци... само да није ове глупаве национализације православља као нешто што припада "правосланим народима"

Ево ја не видим да би мени сметало да идем у храмове румунске, бугарске или албанске православне цркве кад би се нашао да живим у САД или некој држави где нема храмова СПЦ. Ово може да смета само ограниченим људима. А и сумњам да би људима у цркви, српске националности сметало да долазе људи који нису Срби. Код нас у цркву долази пар Мађара који су прешли у православље, нити их ко гледа другачије него остале нити се чини да њима нешто смета код нас.

Подели на овим сајтовима

Извини, али не разумем питање.

Није тачно. У Русији су деца по одлуци својих родитеља уписана у школу Бр. 760 и тамо се васпитавају у духу позитивних вредности. Значи својевољно, а не под принудом државе! А у Канади се деца под принудом државе присиљавају да иду на часове где се отворено пропагира содомија!

Закључак: Русија је демократска држава, а Канада тоталитарна.

Pričam o Danskoj, ne o Kanadi. Slučaj Ruskinje iz Danske koji si spomenuo.

Подели на овим сајтовима

Ево ја не видим да би мени сметало да идем у храмове румунске, бугарске или албанске православне цркве кад би се нашао да живим у САД или некој држави где нема храмова СПЦ. Ово може да смета само ограниченим људима. А и сумњам да би људима у цркви, српске националности сметало да долазе људи који нису Срби. Код нас у цркву долази пар Мађара који су прешли у православље, нити их ко гледа другачије него остале нити се чини да њима нешто смета код нас.

Не знам да ли си мало читао о томе, али православне цркве у свету како сам скапирао имају мало проблема са "примањем" чланова који нису националног порекла одакле и црква.

Рецимо читах да грци само грке примају. Не могу да се сетим где то беше онај Михајло спомињао.

А гледах по јутјубу мало клипове и документарце о православљау у свету, и констатно се намеће тај проблем. Једноставно су цркве тамо скоро па "затвореног" карактера. Тешко ступају у контакт са странциам и тешко примају странце.

На то сам генерално мислио.

Подели на овим сајтовима

Цитате које цитираш нема везе са једнакошћу пред Богом. У конкретном случају Исус прича о томе како су се односили према њему т.ј о верницима и неверницима. Што се објашњава даље:

Матеј 25.34. И тада ће реци цар онима што му стоје са десне стране: ходите благословени оца мојегач примите царство које вам је приправљено од постњаа света.Матеј 25.35. Јер огладнех, и дасте ми да једем, ожеднех, и напојисте ме, гост бијах и примисте ме.

Уопште нема ни говора о неједнакости пред Богом већ о дељењу правде т.ј страшном суду. То је јасно као дан.

Зашто онда нису сви са десне стране ако су већ једнаки. Ево ти још примера

15. Ако ли ти сагреши брат твој, иди и покарај га међу собом и њим самим; ако те послуша, добио си брата свог.

16. Ако ли те не послуша, узми са собом још једног или двојицу да све речи остану на устима два или три сведока.

17. Ако ли њих не послуша, кажи цркви; а ако ли не послуша ни цркву, да ти буде као незнабожац и цариник.

Не каже, истолериши га, сви су једнаки и свако има право да живи како хоће, већ каже " нек ти буде као незнабожац и цариник" док се не поправи.И Христос каже узак је пут, значи један пут а не гомила једнаких путева. Ако неког волиш потрудићеш се на сваки начин да га скренеш са пута који иде у пропаст и нећеш га пустити да падне у провалију јер је то "његово право", ако ништа друго бар ћеш му рећи да греши. Али да не спамујем тему више.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Сасвим је нромално бити нешто другаичије и да неко други то не осуђује и не прихвата, али поштује твој избор.

Ја поштујем њихов избор тако што ме уопште не занима шта раде кући. Али одбијам да ми јавно пропагирају свој избор тога што раде кући, јер ни ја оно што радим кући не пропагирам јавно. Треба да будемо равноправни, а не да они имају више права од мене.

Дужни смо да се супроставимо греху кроз јеванђеља, учење цркве, мисионарење и личним примером. А не учењем да је то нешто страшно.

Слажем се, али када почне радикално борбено пропагирање греха у јавности као што раде педери и лезбејке, онда имамо право да одговоримо на исти начин.

Сви смо грешни. И прво требамо греху у нама самима да се супростављамо. А неки нису довољно јаки за то па се супростављају греху у другима.

Ја се супротстављам греху у себи али га не пропагирам јавно, тако да не могу ни они. Треба да будемо равноправни, а не да они имају више права од мене.

Занимљиво како сви лајете на сав глас против те параде. Али нико неће да забрани например кафане где се такође пропагира грех, много више, много утицајније и много горе од сваке геј параде. . То је оно "вади брвно из ока брата свога".

Лако ти је да нападаш хомоселсуалце мале су друштвене последице. Али зато да нападнеш кафану... ајд ту да видим твоју храброст у борби против греха?

Пре свега ја не лајем јер нисам пас. Где се у кафани пропагира грех? У кафани се једе и пије и понекад слуша музика. Кафана није место греха. Али понекад се неко напије и прави испаде. Међутим, то ради мањина и врло ретко у односу на укупан број посета кафанама. Ја сам против напијања и прављења испада и сматрам да је то јавно пропагирање греха и такве људе треба замолити да напусте кафану, а ако неће да је напусте и наставе да пропагирају грех треба им помоћи да то ураде.

Колико год да то причао свако ко се бори против геј параде, бори се против геј популације. Против ког се ви греха борите.

Не. Ја се не борим ни против какве популације, али нема пропагирања греха јавно на улицама. Ако неко некога малтретира нека иде у полицију или нека га тужи суду као што раде други грађани.

Иначе, ја се борим против греха содомије. Тај грех и Црква осуђује.

Против греха се бори помоћи грешнима онда када је затраже, мисионарењем и ширењем јеванђеља. Не забрањивањем шетњи које ником не шкоде.

Ако теби не шкоде, мени шкоде, а и многима другима којих је много више од педерско-лезбејске мањине.

Хомосексуалац никако не угрожава већину. Парада никако не угрожава никог.

Угрожава јер врши пропаганду греха содомије.

А да ниси ти утувио себи у главу да су само твоје вредности исправне и правилне?

Нисам утувио већ верујем у то. Зато се и борим за те вредности.

Штитиш већину од чега? Од греха? Ајде опет питање, да ли ће неко да постане хомосексуалац зато што види параду? НЕће. Једино што радиш јесте, стављаш мањину у још гори положај. Ако је то теби заштита од "греха"

Ако ниси знао јавно пропагирање греха се назива - саблазан и у нашој православној традицији се, такође, поред греха самог сматра грехом.

Не угрожавају никако. Како си ти угрожен парадом хомосексуалаца, осим што ти се не свиђа?

Угрожава ме у сваком погледу, а ево како:

1) Саблажњава ме као на пример кад би се неко на улици скинуо го и стао испред мене

2) Ствара ми осећај несигурности за Благословену будућност моје и све друге деце јер не желим да ми деца живе у предворју пакла већ у нормалној држави

3) Знам да су следећи кораци после допуштања параде захтев за дозволом за педерске и лезбејске бракове и усвајање деце

4) То је једно оружје из арсенала антихриста да се сруше традиционалне и православне вредности са циљем да се скрати време и да на Земљи зацари антихрист

Подели на овим сајтовима

Nebeska Srbija - to je termin za nase svete pretke koji su se krstili na dane u koje slavimo nase Krsne slave tj Krsno ime,

oni iz roda naseg koji su zasadili nasa porodicna stabla u Crkvi Hristovoj i čija smo i mi jedna grana s vrha.

Ili, ako ti je lakše da shvatiš, Nebeska Srbija = Srpska Pravoslavna Crkva.

A čuj, što se tiče naroda kao naroda, ne smatram da smo mi nešto mnogo više stradali Hrista rada i imena svoga pravoslavnog radi,

manje nego neki drugi narodi, na primer Rusi i ostali.

Voleti srpstvo (pod tim podrazumevam ohristovljeno srpstvo) nije izraz netolerancije.

• Волим 1

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Pričam o Danskoj, ne o Kanadi. Slučaj Ruskinje iz Danske koji si spomenuo.

Добро. И шта с тим?

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли си мало читао о томе, али православне цркве у свету како сам скапирао имају мало проблема са "примањем" чланова који нису националног порекла одакле и црква.

Рецимо читах да грци само грке примају. Не могу да се сетим где то беше онај Михајло спомињао.

А гледах по јутјубу мало клипове и документарце о православљау у свету, и констатно се намеће тај проблем. Једноставно су цркве тамо скоро па "затвореног" карактера. Тешко ступају у контакт са странциам и тешко примају странце.

На то сам генерално мислио.

Није истина. Ја сам док сам живео у Торонту у Канади нормално ишао у храм Руске Заграничне Цркве. Тамо је било и других националности и све је било у реду. У том храму су се на свакој служби молили и за спас србског народа.

Сада кад сам у Русији нормално идем у руске храмове и све је у реду. Један Србин је и свештеник у Руској Православној Цркви у Москви. Ради се о оцу Бојану (Попову), иначе сину познате медијске личности у Србији Раше Попова.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ја бих имао неку децу, да могу уопште себе да издржавам. Ево већ месец дана активно тражим посо.

Желим ти срећу у тражењу посла.

Једно је помагати људима добровољно, друго је бити натеран од државе да преко државно-бирократских канала помажеш људима.

Ја не желим да ме искоршћавају држава и нерадници. Јер немам пара ни себе баш да обезбедим како ваља. Ни своју проодицу да оснујем. А ти оћеш да помажем туђе и то не милом него силом? Свашта.

О чему БРЕ причаш? Каква сила? Ко те тера да издржаваш друге? Немој да измишљаш. И пусти Цигане на миру...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...