Jump to content

Заштита мајки, борба за бебе и породице са много деце

Оцени ову тему

Препоручена порука

Две су значајне ствари око многодетних породица у Русији:

1) Држава обраћа пажњу на њих и подржава их

2) Црква обраћа пажњу на њих и подржава их

Видели смо овде кратке филмове о неким многодетним породицама. Значи то је неко снимио и представља то даље. Значи то се цени, то се охрабрује. Значи, није да се само говори о томе, то јест о демографији, о наталитету, већ се и ради на томе. Постоји и пројекат који се зове "Семья России" - "Руска породица" (http://semyarossii.ru/) у оквиру кога се одржава и фестивал краткометражних филмова. После фестивала се издаје комплет ДВД-ова, а на њему се налазе и видео записи о многодетним породицама.

Ово је добра прилика да се и Срби упознају како се у Русији односе према многодетним породицама и да пробају да ураде нешто слично. Нова Русија заиста може по много чему да буде инспирација за Србе.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 131
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

А разлика између 20 милиона и 40 милиона је у чему?

Значи, они који су "против Русије" кажу да је 40 милиона, а они који су "за Русију" кажу 20 милиона.... Сама расправа око тога је бесмислена. Као што сам покушао да објасним - све зависи како водиш статистику. Чак и ако за сваког убијеног тражиш уредну документацију, пресуду итд. то је број од неколико милиона. Што је чист сатанизам...

Наравно да си против Русије ако је тенденциозно поистовећујеш са СССР-ом. Зар не видиш да ни назив државе није исти.

Треба говорити о злочинима запада. На пример о такозваном револуционарном терору у Француској 1789-те године и после ње. Многи у данашњој Русији, па чак и у СССР-у су поштено признали да је оно што су радили бољшевици био злочин. А када су то Французи и у каквом облику признали своја злодела над сопственим народом?

Када су Енглези признали своје злочине над Бурима у Англо-бурским ратовима у Јужној Африци с краја 19-ог и почетком 20-ог века када су они први у историји формирали концентрационе логоре?

Ко је направио прве концентрационе логоре?

Не, то нису били Немци. То није био Хитлер. То су били Енглези. Мада су Енглези по свом пореклу, такође, Немци, то јест Германи, то јест Англи, то јест немачко племе Ангелн из немачке покрајине Шлезвиг-Холштајн. А када већ помињем Англе, онда је ред да поменем и Саксонце, јер се ова група народа назива једним именом - Англо-Саксонци. А Саксонци су, такође, немачко, то јест германско племе које потиче из Доње Саксоније и Вестфалије у Немачкој.

Него да се вратим првим концентрационим логорима. Дакле, прве концентрационе логоре су направили Енглези за време такозваног Другог Бурског рата или Англо-Бурског рата, који се десио на територији данашње Јужноафричке Републике од 1899.-те до 1902.-ге године и водио се између Бура, потомака Холанђана и британске империје. Рат се завршио победом Енглеза, који су затим направили прве концентрационе логоре у које су сместили цивилно бурско становништво. У те концентрационе логоре је било послато на хиљаде мушкараца, жена и деце. Од последица боравка у логорима умрло је око 27000 Бура, а од тога око 24000 деце, што је чинило око 50% популације бурске деце. Јел се то назива злочином против човечности? Јел злочини против човечности никада не застаревају? Јел се то назива геноцидом? Јел се за геноцид суди некоме?

Један од најодговорнијих за прављење концентрационих логора, као и за спровођење тактике "спаљене земље" у којој су уништавани цивилни објекти који су били у власништву Бура да би се умањио отпор бурских герилаца је био енглески ерл Херберт Киченер, по коме, веровали или не, данас у Канади један град носи име. Па како у једној демократској земљи као што је Канада један град може да носи име ратног злочинца? Ево доказа за све ово што сам написао:

О Другом Бурском рату: http://en.wikipedia.org/wiki/Second_Boer_War#Concentration_camps_.281900_-_1902.29

О ерлу Херберту Киченеру: http://en.wikipedia.org/wiki/Herbert_Kitchener,_1st_Earl_Kitchener

О граду Киченеру у Канади: http://en.wikipedia.org/wiki/Kitchener,_Ontario#History

Уместо што неки величају западне злочинце могли би мало да смање нападе на Русију.

Подели на овим сајтовима

Две су значајне ствари око многодетних породица у Русији:

1) Држава обраћа пажњу на њих и подржава их

А што је многодетна породица боља од породице са два или три детета?

И тша мислиш о томе што други треба да плаћају то што неко сеје децу?

Например да ли би ти плаћао циганима који се паре као зечеви и рађају децу у Србији?

Ово је добра прилика да се и Срби упознају како се у Русији односе према многодетним породицама и да пробају да ураде нешто слично. Нова Русија заиста може по много чему да буде инспирација за Србе.

То би само створило још више гладних и још веће оптерећење на буџет Србије. Први би у линији цигани профитирали од тога. Немам ништа против тога да се помаже циганима али имам велики проблем са тим да неко крвав рад мојих родитеља од ког плаћају порез даје неким многодетним породицама, које су углавном од нерадника који само сеју децу.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Слабо ти то капираш. Човек може да буде искрени верник једино ако сам, својевољно има избор да приђе заједници. Све ван тога није добровољно.

Не. Ти не разумеш да те запад силом тера да будеш као што он мисли да треба да будеш и то није слобода него чиста присила. Али ти вероватно никада ниси живео на западу па зато и не знаш. Вероватно си представу о западу изградио читајући баљезгарије са Б92. Али ја сам живео на западу па знам. Ево да нешто научиш - у Канади где сам живео скоро 9 година сви ученици морају да похађају наставу у којој се индоктринирају да је нормално бити педер или лезбејка. Морају! И једино су се том државном терору супротставили муслимани.

Даље. Пример из Европске Уније:

Ти управо тражиш да се сили да се буде део заједнице

Наведи где.

То су вредности педера и лезбејки које немају додира самном. Што се мене тиче јесу неморални. Али то ми не даје право да им забраним избор да то буду. То је по мени тек неморално. Забранити другом људском бићу да искаже нешто своје. Наша природа је пала природари сви смо смо робови тог пада више или мање.

Они не исказују своју неморалност јер они себе не сматрају неморалним. Они пропагирају грех. То је огромна разлика. Један од главних задатака Цркве у историји је да се активно супротстави греху то јест сатани. Ми верујући као део Цркве смо такође дужни да се супротставимо греху и сатани. Црква је једна и јединствена, једно тело Христово. Она се састоји из небеске и земаљске Цркве. Небеска Црква се још назива - торжествујућој, прослављајућој (торжество, прослављање). У њој су све небеске силе и Свети који су већ победили власт греха. А земаљска Црква је - војујућа, војинствујушћа, ратујућа, која води отворени рат против сатане. У њој су верујући људи, праведни и грешни који воде борбу са греховима, са сатаном. Апостоле, верне Христове ученике који су проповедали Слово Божије су каменовали, тукли, убијали. Колико је људи страдало за Христа! Проливено је море хришћанске крви. Ти људи су док су живели и чинили војујућу Цркву зато што су водили отворену борбу са сатаном. Они се сада налазе у рајској породици и славе јер су победили ђавола. Ово мало али важно је преведено из књиге "О вери и спасењу. Питања и одговори" епископа Амвросија (Фонтрија). Педерима и лезбејкама нико не брани да буду шта хоће у њиховим кућама. Али ми не можемо да останемо индиферентни ако они изађу на улице и почну да пропагирају свој грех. Парада је прослављање изопачења, пропагирање греха. А ако неко некога напада или малтретира, молим лепо, пријави га полицији. Ко и сваки други грађанин. Али не може на улицу. Јер су њихови следећи кораци - педерски бракови и усвајање деце. То је већ предворје пакла. То не смемо дозволити да прође. Ми се не боримо против тих људи, већ против греха у њима. Оне који их нападају треба казнити, али грех не могу пропагирати.

Како је рекао Милан, православни морал долази из етоса и љубави према човеку. А ти управо не дозвољаваш човеку да буде човек тиме што би забранио педера или лезбејку зато што је неморалан.

Није тачно. Педере и лезбејке је немогуће забранити и ја то никада нисам рекао да треба учинити. Али пропаганду њиховог одвратног греха треба забранити. Руси су то урадили на 100 година. Правилно. И овде се јасно види непремостива разлика између одвратног запада на коме влада индивидуализам и конзервативне Русије. На западу су права појединца изнад права већине у заједници што је нелогично и погрешно. А у Русији су права већине изнад права појединца што је исправно. Не може мањина и то још изопачена да диктира већини и да угрожава већину.

Па какву ја то љубав имам ако толико осуђујем туђ избор и њихове вредности?

Педеризам и лезбејство нису никакве вредности већ одвратни грех. Бог је уништио Содому и Гомору, а ти би још и да им пезиш!

Ко је без греха нека први баци камен. А ти бацаш стене, не камење.

Ја не пропагирам своје грехе, већ идем на исповест и кајем са за њих, а они пропагирају свој грех! То је огромна разлика! Ја не бацам никакво камење ни стење на њих, већ штитим већину тако што се залажем за забрану пропагирња греха. Ради кући шта хоћеш, али напољу поштуј моралне норме већине!

Бог нам је дао слободу да бирамо, да ли хоћемо слободу у Христу или у Антихристу, а ти државом хоћеш да се бориш против могућности људи да буду у антихристу. То је њихов избор.

Нико им не брани да раде кући шта хоће, али не могу да пропагирају своју слободу у антихристу на улицама јер тиме угрожавају вредности већине! Не може мањина да тлачи већину!

Подели на овим сајтовима

А што је многодетна породица боља од породице са два или три детета?

Па данас је породица са троје деце већ многодетна породица. А боље је да породица има што више деце јер су деца највећа радост. Подарити живот новом човеку је и Божија заповест - "Рађајте се и множите". Сваки нови човек који се роди се може спасти и заслужити живот вечни! Имати децу је велика мисија. Ја имам двоје деце. Колико ти имаш деце?

И тша мислиш о томе што други треба да плаћају то што неко сеје децу? Например да ли би ти плаћао циганима који се паре као зечеви и рађају децу у Србији?

То би само створило још више гладних и још веће оптерећење на буџет Србије. Први би у линији цигани профитирали од тога. Немам ништа против тога да се помаже циганима али имам велики проблем са тим да неко крвав рад мојих родитеља од ког плаћају порез даје неким многодетним породицама, које су углавном од нерадника који само сеју децу.

Какав егоизам и расизам! Ово што си написао нема везе са хришћанством.

Подели на овим сајтовима

Слабо ти то капираш. Човек може да буде искрени верник једино ако сам, својевољно има избор да приђе заједници. Све ван тога није добровољно.

Ево примера из Европске Уније како на силу утерује своје вредности другима:

У специјалној емисији посвећеној јувеналном праву на каналу "Комсомолске правде" познати руски психолог Ирина Медведева говори о једном од многих случајева примене јувеналног права у Европској Унији. Ради се о случају из Данске. Једна Рускиња је отишла да живи у Данску у Копенхаген. Тамо се удала за Данца. Добили су сина када је њој било 43 године и били су срећни. Када је дечак напунио 4 године они су одлучили да га дају у дечји вртић. Међутим, убрзо после тога дански социјални радници су узели дете и пребацили га у специјални дом. На питање мајке у чему је проблем, дански социјални радници су рекли да је дечак сувише зрео за 4 године, то јест да је над њим било извршено насиље. Рускиња је питала да јој наведу пример јер није разумела о чему се ради. Они су јој рекли да дечак на пример уме да издува нос, а да је то пример насиља, то јест да га је неко научио да то уме да ради у том узрасту. Такође, други пример који наводи Ирина Медведева а који је сама видела на западу је да вам западни социјални радници могу замерити што ваше дете уме да користи ношу. Она каже да је лично у дечјим вртићима на западу видела децу од 5-6 година која ходају наоколо у "Памперс" пеленама јер их нико није учио да користе ношу. Даље Ирина Медведева говори о томе да она лично зна ту Рускињу која је живела у Данској и да јој је она рекла да су примери преступа били и то да је дечак знао да држи врата другима када излазе и да је знао сувише много стихова напамет. Пошто је дечак био навикао да увече заспи са мајком, а мајка није била са њим, он је плакао, па су је Данци звали да долази увече јер они нису могли га успавају. У једном тренутку после око 4 месеца преваспитавања детета од стране Данаца, дечак је увече рекао мајци да је он схватио да више неће живети заједно у овом животу и да ће се највероватније срести на небу. На крају крајева дечака су силовали у том дому и уз помоћ других Руса у Данској та Рускиња је успела да извади дете из тог пакла и да побегне назад у Русији у Архангелску област.

Хоћу да кажем и то да се у Русији покушава да се донесе закон о јувеналом праву по угледу на западни и да је један облик тог закона већ на снази, али да коначни закон још није донет јер је у току већ дуга јавна расправа. У свему томе јувенално право има јако много противника и ова емисија је један пример тог отпора. Руска Православна Црква се такође противи том закону. Ствар је у томе да треба да постоји закон који ће штитити децу од разних немилих ситуација, али је неопходно да се спрече злоупотребе закона као на пример да број "откривених случајева" буде сразмеран новчаним приходима организација које се баве спровођењем јувелног права или да на пример дође социјални радник и да каже да треба узети дете од родитеља зато што у фрижидеру нема сока од поморанџе, то јест да дете не узима довољно витамина.

Позивам све Србе да одбаце пут ка Европској Унији и европску изопачену идеологију и да се врате нормалним вредностима.

Подели на овим сајтовима

Ево примера из Европске Уније како на силу утерује своје вредности другима:

Izvini, a u čemu je tačno razlika između tog slučaja koji si naveo i onog što si napisao u onoj temi o odvojenom obrazovanju (koje potpuno podržavaš, koliko vidim)?

То је зато јер су дечаци чак и у првом разреду мушкарци - будући заштитници отаџбине, а девојчице су будуће мајке. То је уједно и један од главних васпитних (не образовних јер је образовање друго) циљева које желе да постигну у школи Бр. 760, то јест да дечаци од почетка схвате да је њихов главни задатак да буду мушкарци - заштитници породице и отаџбине, а девојчице да буду мајке, па тек онда инжењери, доктори или пословне жене

U oba slučaja se radi o indoktrinaciji dece od strane birokrata, koji hoće da im nametnu "prave vrednosti" da bi deca stasala u neki njihov zamišljeni kalup ispravnosti ili čega već.

Подели на овим сајтовима

Izvini, a u čemu je tačno razlika između tog slučaja koji si naveo i onog što si napisao u onoj temi o odvojenom obrazovanju (koje potpuno podržavaš, koliko vidim)?

Извини, али не разумем питање.

U oba slučaja se radi o indoktrinaciji dece od strane birokrata, koji hoće da im nametnu "prave vrednosti" da bi deca stasala u neki njihov zamišljeni kalup ispravnosti ili čega već.

Није тачно. У Русији су деца по одлуци својих родитеља уписана у школу Бр. 760 и тамо се васпитавају у духу позитивних вредности. Значи својевољно, а не под принудом државе! А у Канади се деца под принудом државе присиљавају да иду на часове где се отворено пропагира содомија!

Закључак: Русија је демократска држава, а Канада тоталитарна.

Подели на овим сајтовима

Rusija i pravoslavni Ruski narod su se uvek borili za prave vrednosti i za pravdu u svetu:

"Jezgro muslimanskog stanovnistva formiralo se kroz jedan dugotrajan i slozen proces, dijelom islamizacijom domaceg slavenskog stanovnistva,

raznorodne etnicke pripadnosti, doseljavanjem sa istoka, trajnjim nastanjenjem i asimilacijom grupa i pojedinaca neslavenskog porijekla.

Tako su u Beogradu muslimani cinili cetiri petine u odnosu na drugo stanovnistvo, a u Uzucu 96,7% od ukupnog broja stanovnistva grada,

dok je u Pomoravlju taj procenat iznosio 65%. U Sokolu i osam okolnih sela bilo je 1.600 muslimana, dok je u Sapcu bilo oko 1000 muslimana.

Beograd je pocetkom sedme decenije 19 vijeka imao 730 muslimanska 536 nemuslimaska i 3 romska domcinstva,

2.328 zgrada, kuca, od kojih su 842 bile srpske a 1486 muslimanske.

Joakim Vujic u svom “Putesestviju” navodi da je u Uzicu 1826.godine bilo 1200 muslimaskih kuca, 20 dzamija i 80 srpskih kuca,

dok je engleski putopisac Andreja Arcibalda Patona navodi da je Uzice 1834.godine imalo 3.500 muslimanskih i 600 srpskih kuca,

dok Vladimir Karic pise da je u Uzicu 1844.godine bilo 3697 Turaka i samo 707 Srba.

Iseljenje muslimanskog stanovnista sa ovih prostora zakljuceno je 1876.godine, a iz jugoistocne Srbije 1882.godine.

Tome je doprinijela i Medjunarodna konferencija odrzana 1862.godine u Kanlidzi, isambulskom predgradju,

kojom prilikom su francuska i ruska vlada napravile poseban Sporazum o zajednickom istupanju u korist Srbije.

Ugovorom je bilo propisano da se muslimani imaju “iseliti sto je moguce brze” (na tome je ruska vlada posebno insistirala)."

Ruka spasa i izbavljenja od tlačitelja i osvajača stizala je Srbima od Rusa.

Jaka Rusija - spašena Srbija!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Један од главних задатака Цркве у историји је да се активно супротстави греху то јест сатани. Ми верујући као део Цркве смо такође дужни да се супротставимо греху и сатани.

Дужни смо да се супроставимо греху кроз јеванђеља, учење цркве, мисионарење и личним примером. А не учењем да је то нешто страшно.

Сви смо грешни. И прво требамо греху у нама самима да се супростављамо. А неки нису довољно јаки за то па се супростављају греху у другима.

А земаљска Црква је - војујућа, војинствујушћа, ратујућа, која води отворени рат против сатане. У њој су верујући људи, праведни и грешни који воде борбу са греховима, са сатаном. Апостоле, верне Христове ученике који су проповедали Слово Божије су каменовали, тукли, убијали. Колико је људи страдало за Христа! Проливено је море хришћанске крви. Ти људи су док су живели и чинили војујућу Цркву зато што су водили отворену борбу са сатаном. Они се сада налазе у рајској породици и славе јер су победили ђавола. Ово мало али важно је преведено из књиге "О вери и спасењу. Питања и одговори" епископа Амвросија (Фонтрија). Педерима и лезбејкама нико не брани да буду шта хоће у њиховим кућама.

Ал је теби добро...

Ајде опет ћу да ти поновим. Требамо да се боримо против греха у нама самима, јер смо га сви пуни као казан чварака. А те ваше приче како се борите против туђих грехова је само ваша немогућност толеранције различтиих схватања и гледишта.

Подели на овим сајтовима

Па данас је породица са троје деце већ многодетна породица. А боље је да породица има што више деце јер су деца највећа радост. Подарити живот новом човеку је и Божија заповест - "Рађајте се и множите". Сваки нови човек који се роди се може спасти и заслужити живот вечни! Имати децу је велика мисија. Ја имам двоје деце. Колико ти имаш деце?

Ја бих имао неку децу, да могу уопште себе да издржавам. Ево већ месец дана активно тражим посо.

Какав егоизам и расизам! Ово што си написао нема везе са хришћанством.

Једно је помагати људима добровољно, друго је бити натеран од државе да преко државно-бирократских канала помажеш људима.

Ја не желим да ме искоршћавају држава и нерадници. Јер немам пара ни себе баш да обезбедим како ваља. Ни своју проодицу да оснујем. А ти оћеш да помажем туђе и то не милом него силом? Свашта.

Подели на овим сајтовима

Nova Rusija je Vaskrsla Rusija! Rusija je Božija tvorevina, stvorena da bude bedem pravoslavlja i čuvarica pravoslavnih naroda.

Živela Nova Rusija!!!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

pravoslavnih naroda.

......... национализација православља је дефинитивно нешто што је највећу штету Цркви и мисионарењу причинило... зато је православље ван земаља где је првобитно дошло слабо раширено..... стало је после 10тог века тотално..... страшно...

Када размислим колико би имали браће православне по европским земљама, по америци, по јужној америци... само да није ове глупаве национализације православља као нешто што припада "правосланим народима"

Неке Нове РУСИЈЕ ...небеске Србије и остале глупости....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...