Дијана. Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 I ti si u dubini duse Homo Religiosus,samo to potiskujes. dada Svako je u dubini duse Homo Religiosus. Potreba za vjerovanjem je duboka, prirodna i arhetipska. Pitanje je u sta samo covjek vjeruje. Oni sto sebe smatraju ateistima su takodje vjernici, jer ateizam nije samo pogled na svijet nego gotovo ideologija - jer ne obuzima samo um i intelekt, nego i emocije i volju, i duh covjeka, cijelo bice; Ateisti veoma cesto vjeruju u zle duhove, dok u dobre i Dobrog ne vjeruju; a najcesce idolizuju nauku, razum, neku ideologiju, ili neku licnost. Jer necemu se covjek mora klanjati i u nesto uokviriti svoje ja. E sad cemu, u sta, tu se razlikujemo. Николa је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 naravno samo treba praviti razliku između religioznog i verujućeg čoveka DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 oni religiozni, mi vjerujuci... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Kao što svi ljudi u sebi imaju energije i nagone,tako imaju i tu religioznu energiju. Kao što reče akademik Jerotić,to nam je dato u divljem obliku a mi to snagom svoje ličnosti kanališemo ,kontrolišemo ,oplemenjujemo. Religiozni ljudi su skoloni bilo kakvom obliku verovanja,kao što je čovek po pririodi poligaman ,pa su pojedni skloni bilo kakvom partneru a opet neki drugi znaju da se kontrolišu i da izaberu itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Игуман Стефан из манастира Велика Ремета је рекао да су Срби народ који се цео живот боре против Бога а пред смрт се увек њему обрате и у њега уздају нисам тачно цитирао али је тај смисао... Zaista ne znam zasto vernici vole da pricaju te "preobratio se na samrtnoj postelji" pricice... ajd sto je 99% tih pricica na netu netacno (ne znam da li uopste postoji neki poznati ateista koji se zaista preobratio neposredno pred smrt)... ... nego to je bas los argument... sta time dokazujete? Da se neki ljudi toliko boje smrti da ce da "odigraju" besmislenu Paskalovu opkladu??? Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Od kud ti znaš da su te priče sa neta? Zašto misliš da mi dokazujemo nešto? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 imate pogresno shvatanje tj neshvatanje Boga, kako vi predstavljate ili zamisljate Boga? nije to ono sto vi zamisljate, Bog je u vama o tome se radis samo je potrebno da bez predrasuda citate sta pise u Novom Zavetu, i sve bude jasno ko dan, neke stvari nije lako razumeti, ali vremenom i to bude jasno glavne stvari su Ljubav, Dobrota, Vera... a toga imate, a ako toga imate onda nije uopste tesko shvatiti o cemu se radi evo iskreno da vam kazem, trenutno nema ateiste na forumu koji ne postupa ili ne razmislja kao hriscanin, to su samo nebitne nijanse, jer umete da prepoznate sta valja a sta ne, o tome se radi i to je najbitnija stvar, to nam je svima dato, ima samodeklarisanih "hriscana" koji su gori od bilo kog ateiste, to je sve samo forma, ne radi se o tome, radi se o Sustini sta god vi pisali ili mi pisali nema znacaja, jer Sustina je ta koju svi prepoznajemo i osecamo, za mene nema podela na tipove ateista ili vernik, za mene postoje samo podele tipa dal me nerviras ili se slazemo Ma tu se slazemo... ne delim ni ja ljude na ateiste i vernike po psiholoskim crtama (za razliku od mudrog akademika)... a te glavne stvari koje pominjes, osobine koje nekog cine dobrim ili losim covekom... nema hriscanstvo monopol na njih... ako se ne varam, ono sto ti karakterises kao "postupa i razmislja kao hriscanin" ja karakterisem kao "postupa i razmislja kao dobar covek"... A vidim, da ne odgovaram posebno drugima... dosta se na ovoj temi pominje i nekakvo verovanje u sve i svasta... nije ateista neko ko ne veruje u sve i svasta... vec neko ko ne veruje u boga/bogove... eto, ja, izmedju ostalog, verujem u "bolje sutra"... da li me to cini religioznim? Naravno da ne... hajde da ne mesamo pojmove... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Od kud ti znaš da su te priče sa neta? Mislio sam na liste poput ovih: http://www.city-data...n-atheists.html http://www.slideshar...ssions-atheists Zašto misliš da mi dokazujemo nešto? Pa zato sto su i na ovoj temi te navodne konverzije navedene kao argument (dokaz) u prilog teze da je "svaki covek u svojim poslednjim dubinama religiozan"... Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 То што у рововима, када звижде меци изнад главе, нема атеиста - није аргумент против атеизма, већ против ровова и метака... И такве, и оне самртне "конверзије", када прође смртна опасност, најчешће не заживе... Вера је као заљубљеност - нешто што се или деси или се не деси... Avocado, Милан Меденица :) and Александрида је реаговао/ла на ово 3 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 вера или не, имаш светитеље и сасушене смокве. и нема даље. ко кад изабере. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука