Zayron Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 No, za te dubine ne znam, ali s godinama jesu, po 50 godini već svaki drugi, hahahaha. a kako se ide k 60 pa se bliži 70 tim ih je sve više i sve su "religiozniji". Zort od smrti i strah Božiji su vjeronauka najbolja. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 И комунисти су били верници, само су то негирали. Прича отац Јоил колико су се препали кад их је зезао да их је "проклео", чак су ишли да га пријављују код владике, да би им владика "скинуо проклетство", а дошли су тамо да га малтретирају јер прави народ глупима. Онда сам текст химне - "Проклет био издајица своје домовине". Које проклетство, у савезу са ким ти кунеш некога? А примера има мали милион, није ни време ни место. Једноставно, када дође тренутак да се човек неопозиво одреди да ли је верник или није, онда схвати да је или богоборац или Божји слуга, али да није неверујући, тј. атеист. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Па и атеисти верују "да ће наука једног дана сигурно...(попунити празан простор по својој вољи)", што их чини верујућим људима bliss jeeee facenew22222222 Tako je.Nikada niko nije video Veliki prasak,nastanak prve celije,evoluciju,higsov bozon,Ortov oblak......Cim to nisu videli moraju da veruju u to. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 И комунисти су били верници, само су то негирали...... Једноставно, када дође тренутак да се човек неопозиво одреди да ли је верник или није, онда схвати да је или богоборац или Божји слуга, али да није неверујући, тј. атеист. Ha ha ha.Ovo je cista istina.Mom ocu je njegov deda koji je bio u partizanima govorio da kada neprijatelj pripuca svi u rovovima pocnu da se krste i mole Bogu.Da bi prihvato parolu "Svako prema mogucnostima,svakome prema potrebama" za istinu,treba da si ne vernik nego.....da ne kazem sta. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Mislim da u zadnjem trenutko svog života svako se obrati Bogu... iskra_mala је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 U jednoj emisiji na RTS-u o Staljinu govorili su da je njegova cerka rekla da je poslednja rec njenog oca bila "Boze" i da je iznad odra stajala ikona. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 U jednoj emisiji na RTS-u o Staljinu govorili su da je njegova cerka rekla da je poslednja rec njenog oca bila "Boze" i da je iznad odra stajala ikona. Не сећам се где сам беше то прочитао, али Стаљин се пред смрт и исповедио. Да би се то сакрило, као и садржај те исповести, свештеник који га је исповедио је брзо после тога доживео саобраћајну несрећу. А има и један лик из Трстеника, радио у некој радњи као продавац штофова. И пред смрт он западне у кому, не знам која је болест била. И два - три дана, само је понављао мере "два метра три сантиметра", "пола метра"... И након што је све издекламовао, умро је. После тога, кад су се мало распитали, сконтали су да је свакоме закидао на тим штофовима када им је одмеравао, и да је то после продавао, па је или наглас све то рекао, или је на неки начин све то исповедио, ко ће га знати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Не сећам се где сам беше то прочитао, али Стаљин се пред смрт и исповедио. Да би се то сакрило, као и садржај те исповести, свештеник који га је исповедио је брзо после тога доживео саобраћајну несрећу. А има и један лик из Трстеника, радио у некој радњи као продавац штофова. И пред смрт он западне у кому, не знам која је болест била. И два - три дана, само је понављао мере "два метра три сантиметра", "пола метра"... И након што је све издекламовао, умро је. После тога, кад су се мало распитали, сконтали су да је свакоме закидао на тим штофовима када им је одмеравао, и да је то после продавао, па је или наглас све то рекао, или је на неки начин све то исповедио, ко ће га знати. To će mu baš puno pomoć takva ta ispovijed kad je on zajedno s baćuškom Leninom, Berijom i kompanijom ustvari i tvorcem, autorem takvog poretka u kojem je sasvim normalna stvar ubijati sveštenike, sasvim svejedno zašto. Kaže se tome, ubistvo na počkani, ko faraon što je naređivao da se svi koji su radili na njegovoj grobnici poubijaju kako ne bi otkrili ulaz u nju a ostale sluge i robovi morale umrijet umoreni glađu i žeđu zajedno s njim u grobnici, bolje reći gladomorni. A šta je on bio nego moderni faraon i još mnogo gori od svih njih zajedno. Ja se nadam da se roštilja tamo gdje mu je mjesto, i on i kamarad mu Dolfik. Oba socijaliste samo što je jedan bio komunosocijalista a taj drugi nacionalsocijalista. Ista stvar, drugo pakovanje. Ustvari oba bili masovni ubice i zločinci, isto ko i Pavelić, Franko, Musolini i slični takvi drugi svuda po Evropi. Nikakva razlika ni u čemu. osim možda u tom ko je stigao pobit više nedužnih ljudi, u tome da, nek gore svi u paklu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Mislim da svaki covek duboko u sebi gaji veru i da pre ili kasnije, svesno ili nesvesno, kako god da je ziveo i mislio dodje do tog trenutka makar, gde bude verujuce bice. Neko mozda protumaci na drugaciji nacin samo. To, da nema vere je po meni kao da neko negira dusu. Mislim da nauka i religija, duhovna razmisljanja i opipljive cinjenice cine jednu celinu i treba da se dopunjuju a ne iskljucuju. Vera=Nada=Ljubav facenew22222222 "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Oba "socijaliste" samo što je jedan bio komunosocijalista a taj drugi nacionalsocijalista. Ista stvar, drugo pakovanje. Ustvari oba bili masovni ubice i zločinci, isto ko i Pavelić, Franko, Musolini i slični takvi drugi svuda po Evropi. Nikakva razlika ni u čemu. osim možda u tom ko je stigao pobit više nedužnih ljudi, u tome da, nek gore svi u paklu. Ovdje sam propustio dati navodnike na "socijaliste" jer oba oni su se tako deklarirali, pa to dodajem sada. Znači po tom su bili slični ili isti. Ustvari su oba ideju socijalnog suosjećanja iskarikirali i zloupotrebili. Dakle, tim nisam htio reći da su socijaliste loši ljude, već sam samo imao potrebu naznačiti koliko veliki i isti lažovi su bili oba izdavajući se za ono čim nikada nisu htjeli biti niti su to bili, autentičnim humanistima, antropofilima i socijalistima. Ja sám sam socijaldemokrata. Jedini pravi socijalista i antropofil koji je ikada hodi po ovoj zemlji bio je Isus Hrist a takva ta njegova ideja solidarnosti sa slabijima i bezbranima je često bila u istoriji zloupotrebljena i poskvrnjena od strane raznih politika i političara tačno tako kao ti biseri koji se ne bi imali nikada bacati pred svinje. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Nemoj tako Avocado.To je veom inteligentan i skolovan covek koji ima ogromnog iskustva,kako licnog tako i od mnogobrojnih drugih ljudi sa kojima je radeo. I ti si u dubini duse Homo Religiosus,samo to potiskujes. dada Aha... i u dubinama uma sam sveznajuc ali i to potiskujem... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 И комунисти су били верници, само су то негирали. Dabome da jesu, da nisu danas ne bi bilo 85 % pravoslavaca u srbiji. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Aha... i u dubinama uma sam sveznajuc ali i to potiskujem... Ne potiskuj toliko čoveče nije dobor za psihičkko zdravlje. Ovako si još dobar pa može vladeta jerotić da te spasi, al zamisli kad zaglibiš pa ćeš morati kod miroljuba na terapiju... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 imate pogresno shvatanje tj neshvatanje Boga, kako vi predstavljate ili zamisljate Boga? nije to ono sto vi zamisljate, Bog je u vama o tome se radis samo je potrebno da bez predrasuda citate sta pise u Novom Zavetu, i sve bude jasno ko dan, neke stvari nije lako razumeti, ali vremenom i to bude jasno glavne stvari su Ljubav, Dobrota, Vera... a toga imate, a ako toga imate onda nije uopste tesko shvatiti o cemu se radi evo iskreno da vam kazem, trenutno nema ateiste na forumu koji ne postupa ili ne razmislja kao hriscanin, to su samo nebitne nijanse, jer umete da prepoznate sta valja a sta ne, o tome se radi i to je najbitnija stvar, to nam je svima dato, ima samodeklarisanih "hriscana" koji su gori od bilo kog ateiste, to je sve samo forma, ne radi se o tome, radi se o Sustini sta god vi pisali ili mi pisali nema znacaja, jer Sustina je ta koju svi prepoznajemo i osecamo, za mene nema podela na tipove ateista ili vernik, za mene postoje samo podele tipa dal me nerviras ili se slazemo Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Игуман Стефан из манастира Велика Ремета је рекао да су Срби народ који се цео живот боре против Бога а пред смрт се увек њему обрате и у њега уздају нисам тачно цитирао али је тај смисао... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука