Jump to content

,,Мудрости" Мирољуба Петровића

Оцени ову тему

Guest Evgenik

Препоручена порука

• Одговори 2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Kako to da se meni nista ne promeni u dusi posle slusanja liturgije?....u cemu se ogleda delovanje i smisao liturgije kada ne utice nikako na mene?

A šta ti očekuješ od Liturgije?Da te magijski promeni, učini drugim, sretnijim čovekom?Ne ide to tako druže, čovek sebe menja u Liturgiji sam sebe uz Božiju pomoć.Liturgija nije nikakav magijski obred koji će da učini neko "čudo" u čoveku, već zajedničarenje u evharistiji.A sam sebe kroz Liturgiju menjaš ka Bogu, bez tog tvog pokreta nema ničeg.

• Волим 1
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Sv. Isak Sirin : ,,Bog svagda prebiva u Svojoj slavi: niti Ga slavoslovlje uveličava, niti Ga hula umanjuje''.

Tako da je Miroljubovo huljenje manji problem od farisejstva koje se uvuklo u samu Crkvu ili gej propagande koja hoce da razori porodicu i brak.

Nije. Zato sto on ne huli radi hule nego ciljano. Da istrgne ljude iz Crkve. A to je malo veca steta od razbijanja iluzije o vrlom svestenstvu.

Подели на овим сајтовима

Sv. Isak Sirin : ,,Bog svagda prebiva u Svojoj slavi: niti Ga slavoslovlje uveličava, niti Ga hula umanjuje''.

Tako da je Miroljubovo huljenje manji problem od farisejstva koje se uvuklo u samu Crkvu ili gej propagande koja hoce da razori porodicu i brak.

Nije tačno.Onaj koji ljude odvlači od crkve i koji govori da je crkva sotonina čini takav prestup da mu se posledice ne mogu izmeriti.Svesno odvraćanje ljudi od Boga i spasenja...kud ćeš GRĐE.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Farisejstvo nije isto kao i satansko nagovaranje  i satansko lobiranje.

Nije isto nego je gore jer sablaznjava ljude vise od otvorenog satanizma.

Ja sam jasno napisao kako, gde i sa Kim sam bazdario zlometar/dobrometar. Ako imas zamerke na metodologiju rad sam da cujem kritike. Tvoj nacin bazdarenja jos nismo videli.

Jeste. Uporedi postupke nekih vladika i svestenika sa M.P.-om.

Izlecili su se ali su postali njegovi robovi u ideoloskom smislu. A sa tim njegovim dijetama su se mogli izleciti i mimo njegovog ispiranja mozga. Samo da su malo vise pretrazivali internet.

Ima i onih koji nisu postali "robovi".

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Zato sto on ne huli radi hule nego ciljano.

Ova misao ti je besmislena.

Da istrgne ljude iz Crkve. A to je malo veca steta od razbijanja iluzije o vrlom svestenstvu.

Ne kazem da je ono sto on prica dobro, nego da je u prelesti i to njegovo lupetanje je manji problem za SPC od onih koji iznutra okusavaju da urnisu Crkvu.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Akvilio, MP zavrbovao još jednog.I ovaj bi sve bukvalno po bibliji.Važno je da je po bibliji ( starom zavetu) to što je Hristos vaskrsao u Novom Zavetu a ovaj ga naziva sotonom, nije mnogo važno.Važno je da MP živi po bibliji.Ne znam Gerhard eko te slagao da on tako živi.On živi u kućerini na Senjaku, ima fast fudove neke kvazi medicinske fakultete i  KUPA se u kupaćim gaćama u moru.A ua ostale koji tako čine kaže da us demonizovani.Licemer.

Подели на овим сајтовима

Nije tačno.Onaj koji ljude odvlači od crkve i koji govori da je crkva sotonina čini takav prestup da mu se posledice ne mogu izmeriti.Svesno odvraćanje ljudi od Boga i spasenja...kud ćeš GRĐE.

Ima grdje. Covjek  - pravoslavni svestenik ili vladika a pedofil ili homoseksualac. I onda neko gleda sa strane i pita se kakva je to Crkva koja ima ovakve pastire.

Подели на овим сајтовима

Akvilio, MP zavrbovao još jednog.I ovaj bi sve bukvalno po bibliji.Važno je da je po bibliji ( starom zavetu) to što je Hristos vaskrsao u Novom Zavetu a ovaj ga naziva sotonom, nije mnogo važno.Važno je da MP živi po bibliji.Ne znam Gerhard eko te slagao da on tako živi.On živi u kućerini na Senjaku, ima fast fudove neke kvazi medicinske fakultete i  KUPA se u kupaćim gaćama u moru.A ua ostale koji tako čine kaže da us demonizovani.Licemer.

Ne prejudiciraj.

Подели на овим сајтовима

U pitanju je jako tvrdoglav citaj gord covek kome nista ne mozes da dokazes. Nazalost mnoge ljude pa i neke moje saborce sa drugih foruma

je uspeo da obrlati. Narocito sa tom pricom kako mi treba da mislimo svojom glavom, uspeo je mnogo ljudi da uvuce u jeres. Ljudi koji su do juce verovali u osnove Pravoslavlja kao sto je Sveta Liturgija, ispovest,besmrtnost duse, postovanje svetih i da ne nabrajam dalje, sve su oni to sada odbacili pod uticajem njegovih predavanja.

Подели на овим сајтовима

Ima grdje. Covjek  - pravoslavni svestenik ili vladika a pedofil ili homoseksualac. I onda neko gleda sa strane i pita se kakva je to Crkva koja ima ovakve pastire.

Crkva grešnih sklonih padu,ali i pokajanju.Crkva koja će da postoji do kraja vremena.Hristova Crkva u kojoj grešni ( mirjani, sveštenici, vladike) padaju ali se i pokajanjem dižu na noge.

Подели на овим сајтовима

Anastasija nekim ljudima je džaba bilo kakav argumenat izneti, ne vredi ubeđivanje. Šta u opšte pričati o Miroljubu, jednom običnom sektašu i jeretiku i o njegovim idejama? A pogotovo su čudni njegovi sledbenici, ja ne znam kako neko u opšte može krenuti za idejom nekog takvog lika koji očito nije pravoslavan i koji pljuje po našim svetinjama.

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Crkva grešnih sklonih padu,ali i pokajanju.Crkva koja će da postoji do kraja vremena.Hristova Crkva u kojoj grešni ( mirjani, sveštenici, vladike) padaju ali se i pokajanjem dižu na noge.

Pa i M.P. je gresnik kao i mi.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...