Jump to content

,,Мудрости" Мирољуба Петровића

Оцени ову тему

Guest Evgenik

Препоручена порука

пре 1 минут, Sasa Vojvoda рече

Па добро то, али зашто би био проглашен јеретиком?

Зато што пљује по Богородици, Литургији, светој води, светитељима, вади превазиђене ствари из Старог Завета и апсолутно игнорише Нови Завет, прави своју секту на Интернетима...

Оћеш даље?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Па добро то, али зашто би био проглашен јеретиком?

Замисли... па је л си брате православан? Је л познајеш бар основна учења своје вере?

Ако тај није јеретик онда нико није.

Sent from my iPad using Tapatalk

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

Зато што пљује по Богородици, Литургији, светој води, светитељима,

Како је могуће да ја никад ово нисам видио ни на једном видеу, а погледао сам их силу :)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Desiderius Erasmus рече

Miroljub? Ozbiljno pitaš ili se zezaš? :) 

Pa, njegova priča je mešavina pseudo-protestantizma, starozavetnog judaizma i ekstremnog nacionalizma. Zar ta papazjanija nije jeres?

Добро, али он за себе каже да је православан, не знам ко се све у Душановом царству сматрао јеретиком, да ли би његова прича била јерес у Душановом царству?

Подели на овим сајтовима

Што је најстрашније, ја ни АВ -а нисам озбиљно схватао, па гле у шта се све изродило. Мош` се стварно зацари једног дана. У Србаљах не прође само оно што не жели да прође.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Grizzly Adams рече

Замисли... па је л си брате православан? Је л познајеш бар основна учења своје вере?

Ако тај није јеретик онда нико није.

Не знам како би се на Мирољуба гледало у Душановом царству, ја од њега нисам чуо то што ви тврдите, да је пљувао по Богородици и осталом, чак, ако се добро сјећам, мислиим да ју је сппоменуо у једном предавању, али ту није било пљувања.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече

Samo je na svoja već postojeća adventistička verovanja nakalemio elemente judaizma, zilotizma i nacionalizma. ;) 

И додао шеријат :D

Подели на овим сајтовима

Не знам како би се на Мирољуба гледало у Душановом царству, ја од њега нисам чуо то што ви тврдите, да је пљувао по Богородици и осталом, чак, ако се добро сјећам, мислиим да ју је сппоменуо у једном предавању, али ту није било пљувања.

Па мало боље се информиши.

Тај човек исповеда све супротно православљу, а људе лаже зато што зна да ће их тако лакше преварити. И већ је многе преварио.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Sasa Vojvoda рече

Како је могуће да ја никад ово нисам видио ни на једном видеу, а погледао сам их силу :)

Зато што није будала, зна да му се видео клипови деле. Јесте преварант, ал није будала.

Иди на ону тему о Мирољубу, имаш скриншотове са његовог форума кад видиш колико пени кад год му неко помене нешто од свега онога што сам ти горе навео.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, АлександраВ рече

страшно...

Možda ipak ima nečega pozitivnog u ovome njegovom medijskom "sveprisustvu". Recimo, pre one čuvene rečenice "pod mač, bato" on je donekle imao rafiniraniji jezik i izrazi koje je koristio bili su pomalo  "akademski". To se vidi u snimcima od pre nekoliko godina, a posebno u onima od pre desetak i više godina. Kada je ispalio to čuveno PMB nije ni sam pretpostavljao kakvu će to lavinu odobravanja izazvati. Odobravanje na koje je naišao posebno u delu omladine (o starijima od 30+ godina neću ni da govorim, jer oni ako se do toga vremena nisu "opametili" nikada ni neće) koja je sklonija instant rešenjima svuda i na svakome mestu, ne razmišljajući na posledice, bilo je za očekivati. Međutim, upravo najnoviji snimci i komentari ispod njih pokazuju blago otrežnjenje, pogotovo među inteligentnijim njegovim (slobodno se može reći - sad već bivšim)  obožavaocima. Tome je doprinelo "poseljačenje" njegovih rečeničnih sklopova zato što je uvideo da je tu "ubo žicu" svojih slušalaca & gledalaca. Ali, tu se dobrano prevario. Živi bili pa videli. 

Još jedna stvar je ovde (biće) presudna, a to je njegovo koketiranje s vlašću. (Svi smo valjda svesni toga da u toj vlasti ima čak i većih pokvarenjaka od njega - odmah mi padaju na pamet svi oni Voolini/bez navodnika/) To mu mnoga pametnija deca neće nikada oprostiti. Pozivanje na Bibliju u toj stvari je golem promašaj. Isus je, doduše, rekao da treba "dati caru carevo, a bogu božje", ali je pritom nama ostavio da odlučimo šta je to što pripada jednom, a šta drugom. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Sasa Vojvoda рече

Pisao je kod njega na forumu.Konkretno je rekao da je Liturgija prizivanje demona,da je krst satanistički paganski simbol,da je molitva svetiteljima gad pred Bogom i da su monasi blejači ....bilo je toga još al ne mogu sad da se setim.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Može neko da šeruje link ka toj temi ovde gde se mogu videti screenshoot-ovi sa Miroljubovog foruma, gde bez pardona žeži njegove gluposti po pravoslavlju?

εργασία (грч. ергасија) - рад, занимање, посао. 

Подели на овим сајтовима

Pa to je ovde na ovoj temi. Što ne kažete? :) Tek sad vidim koliku istoriju ima ovaj topic.  

εργασία (грч. ергасија) - рад, занимање, посао. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...