Дејан Написано Мај 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Nema nikakvog bukvalizma jer su ti ljudi verovali da su mitarstva realnost. zašto onda naši teolozi, koji su se obrazovali i preveli nam sve te svete oce koje spominješ, na naš jezik, smatraju da mitarstva nmisu realnost ali da mogu da imaju pozitivan efekat na vaspitnom planu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Otac Serafim Rouz, kao konvertit u pravoslavlje i homoseksualac A, pa tebe kao da baš ozbiljno puca prelest s desna, pardon, s leva. Primetio sam da oni koji se čine, ili jesu, s leva prelešćeni uživaju da šokiraju, po njihovim kriterijumima, priglupe i prepobožne ljude. Da, zaista treba obratiti pažnju i levo i desno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 zašto onda naši teolozi, koji su se obrazovali i preveli nam sve te svete oce koje spominješ, na naš jezik, smatraju da mitarstva nmisu realnost ali da mogu da imaju pozitivan efekat na vaspitnom planu? To je poenta, zasto? Danas ima teologa pravoslavnih koji ne veruju u postojanje duse, nema vecnih muka nego dusa "spava", a to su uglavnom isti koji ne veruju u mitarstva.Da stvarno , zasto? Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 zašto onda naši teolozi, koji su se obrazovali i preveli nam sve te svete oce koje spominješ, na naš jezik, smatraju da mitarstva nmisu realnost ali da mogu da imaju pozitivan efekat na vaspitnom planu? Vladika Atanasije porice i vaspitni plan. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Не знам што се толика бука диже око таквих питања. То може да буде нека симболика или слично. У сваком случају не видим како је битно за свакодневни живот хришћана... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 A, pa tebe kao da baš ozbiljno puca prelest s desna. Primetio sam da oni koji se čine, ili jesu, s desna prelešćeni uživaju da šokiraju, po njihovim kriterijumima, priglupe i prepobožne ljude. Da, zaista treba obratiti pažnju i levo i desno. ako imaš nešto konkretno da odgovoriš po pitanju oca Serafima kaži, najlakše je nekog etiketirati nekim šizofrenim mišljenjima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 To je poenta, zasto? Danas ima teologa prevoslavnih koji ne veruju u postojanje duse, nema vecnih muka nego dusa "spava", da stvarno , zasto? sad smo došli do srži problema, nema tih i takvih reologa, oni su u većini pogrešno protumačeni, a to i biva kad ih tumače raznorazni taksisti, kamiondzije bivši pentakostalci ,koji us obukli mantije pa se samovoljno postavili kao branioci vjere pradjedovske. Milojkov je dosta o tome pisao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 ako imaš nešto konkretno da odgovoriš po pitanju oca Serafima kaži, najlakše je nekog etiketirati nekim šizofrenim mišljenjima. Otkud ti to da je bio homoseksualac? Molim te daj izvor. Evo, najljubaznije te molim. Nemoj samo sada, kao što si i do sada nekoliko puta uradio, da kažeš rekao Pera, Mika. Molio bih te za izvor ovoga. Ovo je vrlo ozbiljna stvar, pritom je iznosiš krajnje nonšalantno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 zašto onda naši teolozi, koji su se obrazovali i preveli nam sve te svete oce koje spominješ, na naš jezik, smatraju da mitarstva nmisu realnost ali da mogu da imaju pozitivan efekat na vaspitnom planu? Izvinite sad što udaram na drugu stranu, mnogo me muči pitanje mitarstava u poslednje vreme, a čuo sam stvarno dosta različitih tumačenja i mišljenja... Ima li neka tema/literatura, možda link? Unapred sam zahvalan "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 sad smo došli do srži problema, nema tih i takvih reologa, oni su u većini pogrešno protumačeni, a to i biva kad ih tumače raznorazni taksisti, kamiondzije bivši pentakostalci ,koji us obukli mantije pa se samovoljno postavili kao branioci vjere pradjedovske. Milojkov je dosta o tome pi A brate, ne mogu da mlatim praznu slamu vise. Koliko sam pratio ima takvih teologa, posmatraj pisanja po forumu. Ali ne mogu sad da pocinjem neku novu temu, odoh da knjavam , pozdrav Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Otkud ti to da je bio homoseksualac? Molim te daj izvor. Evo, najljubaznije te molim. Nemoj samo sada, kao što si i do sada nekoliko puta uradio, da kažeš rekao Pera, Mika. Molio bih te za izvor ovoga. Ovo je vrlo ozbiljna stvar, pritom je iznosiš krajnje nonšalantno. Mozda je zaboravio da kaze pokajani homo... Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Otkud ti to da je bio homoseksualac? Molim te daj izvor. Evo, najljubaznije te molim. Nemoj samo sada, kao što si i do sada nekoliko puta uradio, da kažeš rekao Pera, Mika. Molio bih te za izvor ovoga. Ovo je vrlo ozbiljna stvar, pritom je iznosiš krajnje nonšalantno. to sam pročitao na više mesta, a sad baš da pamtim gde sam čitao nepada mi napamet. traži sam, naići ćeš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 mnogo me muči pitanje mitarstava u poslednje vreme Нема разлога да те мучи. Грех исповедиш, покајеш се и решен проблем. Избрисано. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Izvinite sad što udaram na drugu stranu, mnogo me muči pitanje mitarstava u poslednje vreme, a čuo sam stvarno dosta različitih tumačenja i mišljenja... Ima li neka tema/literatura, možda link? Unapred sam zahvalan traži ovde na sajtu u pretraživaču a ukucaj i na youtube.NA jutubu ćeš imati episkopa Porfirija i neke druge klipove sa raznoraznim vidjenjima i sličnim protestantskim glupostima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jassmina Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Hvala brate Dejane blagodarim od tebe mi je to sigurno plus kod Gospoda Sveti Teofan Zatvornik nas je ucio kako da prepoznamo prelescene: "Um pravoslavni ne mudruje vec samo izucava i usvaja gotovu datu mu Svetom Crkvom istinu,prihvatajuci je sa punom pokornoscu i poboznoscu,bojeci se da doda ili da ispusti neko slovo iz vec odredjenog nacina ispovedanja vere. Um prelesceni(nemacki) samo mudruje,kod njega nema norme vere i on je jednako trazi;on se ne poduhvata izucavanja vere vec izmislja i postrojava i cak postrojivsi ne umiruje se jednom zauvek nego jos trazi i izmislja ne zadovoljavajuci se nadjenim.Kao sto kavgadziju svrbe pesnice,a brbljivca jezik tako i prelescenog svrbi mozak i ne da mu mira.Duh novotarija i neprestanog inovacenja cini sustinu ovakvog prelescenog duha. A pravoslavni um izucivsi i usvojivsi istinu,pociva u njoj i nasladjuje se sozrecenjem njenog bozanskog lika. Kako prepoznati u kojim spisima je um prelesceni a u kojima pravoslavni: Cim se negde gradi teorija ili neki levi pogled na nesto i potom se takvom pogledu prilagodjavaju mesta iz Svetog Pisma,onda se tu radi o prelescenom stavu i spremnosti da se Bozansko potcinjava ljudskom.Dalje,gde nema jednostavnosti u mislima i recima vec su prisutni nekakvi mudrijaski izrazi i pojmovi,tako da um ne moze da shvati o cemu je rec,onda znajte da je ovde prelesceno ustrojstvo uma,koje ne nagovestava nista dobro. Pravoslavna istina je jednostavna,jasna razumljiva cak i maloj deci.Ko je razume i prima srcem taj govori uvek prosto bez umnih i verbalnih lukavstava. Prelesceni um je zakukuljen mracan i zamrsen i ako se gleda na njega sa strane-onda se cini da se takav prelesceni um udubljuje,dok on u stvari ide po povrsini i okolisa,ne doticuci se same sustine istine. Je li za salu-hiljadu godina stoji nepomicno ovo Pravoslavlje i ono je od pamtiveka jedno te isto! je li opasno bogosloviti po prelescenom umu?Ovde obrati paznju na to da podpadas pod kletvu koja je odredjena saborima,19 to pravilo sestog vaseljenskog sabora glasi da: Bozansko Otkrovenje ne sme biti objasnjavano drugacije,do po izlaganju ucitelja crkve,zadovoljavajuci se njime vise nego sastavljanju svojih sopstvenih tumacenja,da ne bi dosao u opasnost od odstupanja od istine.Dakle,ko unosi u oblast Bozanskih istina svoje licno mudrovaje,taj se podvrgava kletvi koja je izrecena onima koji se ne drze ovakvog opredeljenja" Sveti Teofan Zatvornik Дијана., N.Petrovic and Рада. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука