Deki992 Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 па ниси ти судија да кажеш за протекцију Питам те јел знаш сва дела покајаног разбојника ? јел знаш добра дела његова ? Pa s obzirom da je u Bibliji naglaseno da je u pitanju razbojnik,ne verujem da je imao vise dobrih od losih dela.Takodje ne verujem ni da je imao dovoljno suza i kajanja za svako svoje lose delo,bar ne onoliko koliko je potrebno da se prodje "nivo". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Не знам да ли је постојала или није. Ја сам о митарствима научио читајући баш о њој а књижицу сам покупио у цркви поодавно... Ja koliko znam,ne postoji nikakva blazena Teodora u nasem kalendaru,niti se zna ista o toj osobi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Могуће, али има толико светитеља којих нема у нашем календару а може да их има у календару Грчке или Јерусалимске цркве.. Без обзира, ја хтедох рећи да опет остаје суд Божији тако да не видим сврху митарстава. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Морава Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Pa s obzirom da je u Bibliji naglaseno da je u pitanju razbojnik, ne verujem da je imao vise dobrih od losih dela.Takodje ne verujem ni da je imao dovoljno suza i kajanja za svako svoje lose delo,bar ne onoliko koliko je potrebno da se prodje "nivo". Не верујеш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Могуће, али има толико светитеља којих нема у нашем календару а може да их има у календару Грчке или Јерусалимске цркве.. Без обзира, ја хтедох рећи да опет остаје суд Божији тако да не видим сврху митарстава. Tako sam nacuo,ne znam da li je tacno,mozda se oglasi neki uceniji da potvrdi. Не верујеш... Pa ne mogu sigurno da znam sa sigurnoscu.Ne verujem na osnovu toga sto mislim da sam skapirao pricu o pokajanom razbojniku.Spasila ga je Hristova milost koju je dobio nakon svoje spoznaje Hrista kao spasitelja.Nema tu mesta nikakvim mitarstvima... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Морава Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Tako sam nacuo,ne znam da li je tacno,mozda se oglasi neki uceniji da potvrdi. Pa ne mogu sigurno da znam sa sigurnoscu. Ne verujem na osnovu toga sto mislim da sam skapirao pricu o pokajanom razbojniku.Spasila ga je Hristova milost koju je dobio nakon svoje spoznaje Hrista kao spasitelja.Nema tu mesta nikakvim mitarstvima... Кад већ знаш да га је спасила Христова милост објасни ми за оне остале разбојнике што су били поред њега, зашто њих није спасила Христова милост? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Кад већ знаш да га је спасила Христова милост објасни ми за оне остале разбојнике што су били поред њега, зашто њих није спасила Христова милост? Bio je jedan razbojnik koji se izrugivao Hristosu i koji ga nije spoznao kao spasitelja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Морава Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Bio je jedan razbojnik koji se izrugivao Hristosu i koji ga nije spoznao kao spasitelja. Лепо си ово одговорио. Ипак ми не знамо како ће изгледати суд, јер нисмо још били тамо, тако да узимамо оно што нам свети оци отављају у предању..а то су митарства... из твоје приче нигде не можеш доказати да митарства не постоје...ја бих лично волео да не постоје, али.... Треће хајде реци ми и протумачи оно из библије : узвратити свакоме по делима његовим (Мат. 16, 27) . Волео бих и ја да је све по милости, али баш све , али што се онда каже по делима ће дати свакоме ..... Не кажем да је Бог немилостив далеко од тога, насупрот Он је благ и милостив. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Треће хајде реци ми и протумачи оно из библије : узвратити свакоме по делима његовим (Мат. 16, 27) . Волео бих и ја да је све по милости, али баш све , али што се онда каже по делима ће дати свакоме ..... Не кажем да је Бог немилостив далеко од тога, насупрот Он је благ и милостив. A ima iz Biblije raznih primera: Jer ste blagodacu spaseni kroz veru; i to nije od vas, dar je Božji, ne od dela, da se niko ne pohvali. (Efe. 2:8-9) Tako da,mozemo mi sad u nedogleda da se "gadjamo" citatima.U svakom slucaju,svako ima pravo da veruje u sta hoce,ti veruj u mitarstva ako ti je tako lakse,ja njih jednostavno ne mogu u svojoj glavi da spojim sa ostatkom pravoslavlja. Ипак ми не знамо како ће изгледати суд, јер нисмо још били тамо, тако да узимамо оно што нам свети оци отављају у предању I samo jos ovo,posto ona ne spadaju u ucenje crkve samim tim,rekao bih da ne spadaju ni u predanje kao deo ucenja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Морава Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 A ima iz Biblije raznih primera: Jer ste blagodacu spaseni kroz veru; i to nije od vas, dar je Božji, ne od dela, da se niko ne pohvali. (Efe. 2:8-9) Tako da,mozemo mi sad u nedogleda da se "gadjamo" citatima.U svakom slucaju,svako ima pravo da veruje u sta hoce,ti veruj u mitarstva ako ti je tako lakse,ja njih jednostavno ne mogu u svojoj glavi da spojim sa ostatkom pravoslavlja. I samo jos ovo,posto ona ne spadaju u ucenje crkve samim tim,rekao bih da ne spadaju ni u predanje kao deo ucenja. А шта је Предање ако не оно што су нам оставили свети владика Николај, Свети Марко Ефески, Свети Антоније Велики, .... они су веровали у митарства ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 А шта је Предање ако не оно што су нам оставили свети владика Николај, Свети Марко Ефески, Свети Антоније Велики, .... они су веровали у митарства ... Pa verovali su i neki svetitelji u apokatastazu pa ona ne spada u ckrveno predanje tj.ucenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Морава Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Pa verovali su i neki svetitelji u apokatastazu pa ona ne spada u ckrveno predanje tj.ucenje. Апокатастазу је осудио васељенски сабор а митарства још нису осуђена, нити оповргнута. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Апокатастазу је осудио васељенски сабор а митарства још нису осуђена, нити оповргнута. Mislim da je samo Origenova osudjena. A mitarstva nisu ni bila tema na saborima verovatno,sto dovoljno govori o njihovoj ozbiljnosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Морава Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Mislim da je samo Origenova osudjena. A mitarstva nisu ni bila tema na saborima verovatno,sto dovoljno govori o njihovoj ozbiljnosti. Mislim da je samo Origenova osudjena. A mitarstva nisu ni bila tema na saborima verovatno,sto dovoljno govori o njihovoj ozbiljnosti. Добар ти виц Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jassmina Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 A ima iz Biblije raznih primera: Jer ste blagodacu spaseni kroz veru; i to nije od vas, dar je Božji, ne od dela, da se niko ne pohvali. (Efe. 2:8-9) Tako da,mozemo mi sad u nedogleda da se "gadjamo" citatima.U svakom slucaju,svako ima pravo da veruje u sta hoce,ti veruj u mitarstva ako ti je tako lakse,ja njih jednostavno ne mogu u svojoj glavi da spojim sa ostatkom pravoslavlja. I samo jos ovo,posto ona ne spadaju u ucenje crkve samim tim,rekao bih da ne spadaju ni u predanje kao deo ucenja. Brate shvati da ti ne mozes da tumacis sam Sveto pismo kako se tebi cefne, to je raskolnicki ! i jos da sablaznjavas druge,srecom ovde jos postoje ljudi koji razmisljaju onako kako je Bog rekao i tako rade... Dejane Bicanicu provaljen si Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука