Jump to content

Није карактеристично за Православље да верници праве спискове својих грехова

Оцени ову тему

Препоручена порука

,Bogu hvala dovoljno sam potkovana i knjizevno i duhovno da mogu da raspoznam "jeres"
хвалите ме уста моја или ћу вас подерати :)

.Нешто баш и нисам сигуран да си оволико поткована колико тврдиш да јеси

Подели на овим сајтовима

E brate izvini ali nece mi neko ko razmislja na taj nacin soliti pamet,Bogu hvala dovoljno sam potkovana i knjizevno i duhovno da mogu da raspoznam "jeres" a najvaznije volim Gospoda svim srcem ;) tako da kod mene ovo nece da prodje a hvala Bogu vidim ima jos pametnih i neiskvarenih ljudi na ovom sajtu  sHa_sarcasticlol

A sad citat iz biografije Igora Vizanova,ko razume,shvatice..

printButton.png   Monday, 07 November 2011

roma.jpg?w=450&h=299"24. октобра, у римској базилици св. Вартоломеја, отац Антоније (Севрјук) и отац Игор Вижанов присуствовали су промоцији књиге „Дух Асизија“, коју је издала екуменистича „Заједница св. Егидија“. Књига је посвећена међурелигијском дијалогу, чији је симбол постао скандалозни сусрет у Асизију 1986. године  одржан на иницијативу папе Јована Павла II.

Међу учесницима промоције били су министар спољних послова Италије Франко Фратини, оснивач „Заједнице св. Егидија“ Андреа Рикарди, кардинал Роже Ечегарај и генерални министар реда фрањеваца Хосе Родригес Карбало. У свом говору А. Рикарди посебно се осврнуо на присуство на промоцији клирика руског храма Св. Екатарине у Риму и истакао улогу Руске Православне Цркве у делу изградње дијалога хришћана са другим светским религијама."

dovidzenja  :bendoff: 

"Pa onda eto izgleda nisam ti ni ja brat jer izgleda da i ja pripadam toj tzv jeresi o kojoj ti govoris. pa posto sam ja iskvaren i glup onda stvarno nemamo sta da razgovaramo. Samo onda nemoj svoje Artemijevske ideje da prodajes ovde nego negde drugde!

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Nema sta tu da se "pomislja" kad je sve do detalja nacrtano i opisano... :)

Salu na stranu, mogu u simbolicnom smislu. Rekoh ja "fleksibilna" :)

Ma ja sam primetio odavno da siti prava dama.  8086.gif  :bendoff:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

I ovde se uopste ne radi o mitarstvima,to je tek samo pokusaj,posle ce nas ubedjivati jos ko zna sta mozda i da Gospod nije ni postojao,Boze sacuvaj nas ✞✞

ми овде не убеђујемо( уводимо у беду) , већ уверавамо ( уводимо у веру), толико о твојој поткованости, тако то бива кад те "поткива" отац Варнава из Кувеждина и слична екипа, на озбиљну теологију се одговара теоријама завере...

Подели на овим сајтовима

I ovde se uopste ne radi o mitarstvima,to je tek samo pokusaj,posle ce nas ubedjivati jos ko zna sta mozda i da Gospod nije ni postojao,Boze sacuvaj nas ✞✞

Stvarno si preterala!

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Sestra Jassmina ima veliko samopouzdanje u veri. Mislim da bi pametnije bilo da je pridobijemo da se Bogu moli za nas gresne...

• Волим 1

"Обратио си плач мој у игру мени,

растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12)

Подели на овим сајтовима

Sestra Jassmina ima veliko samopouzdanje u veri. Mislim da bi pametnije bilo da je pridobijemo da se Bogu moli za nas gresne...

Da pod uslovom da nas ona smatra bracom i sestrama ali mi smo glupi i jeretici tako da ce se to tesko desiti...

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

"Pa onda eto izgleda nisam ti ni ja brat jer izgleda da i ja pripadam toj tzv jeresi o kojoj ti govoris. pa posto sam ja iskvaren i glup onda stvarno nemamo sta da razgovaramo. Samo onda nemoj svoje Artemijevske ideje da prodajes ovde nego negde drugd

Kako si se brate hriscanine tako brzo uvredio c c c pa ti trebas da pokazes svoje "dobro srce" i ljubav svakom coveku :) 

nazalost promasio si ja nisam nikad upoznala Artemija i ne pripadam nikome,samo Gospodu Bogu Trojicnom i Jedinom,i u Svetoj Sabornoj i apostolskoj Crkvi ali meni srce govori da tu nesto ne valja ;) ne moram ni da budem obrazovana da bih to videla, sto rece administrator koji ne posti  :0222_shocked:  reci mi, imate li u planu da ukidate i post ?hahahah

Подели на овим сајтовима

Неће сестра Јасмина разумети ову твоју поруку, на прави начин ...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

ne moram ni da budem obrazovana da bih to videla, sto rece administrator koji ne posti :0222_shocked: reci mi, imate li u planu da ukidate i post ?hahahah
тврдо пости а прождире живе људе :)

нешто сад размишљам да престанем да постим и оволико колико постим...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Da pod uslovom da nas ona smatra bracom i sestrama ali mi smo glupi i jeretici tako da ce se to tesko desiti...

:cmizdrenje:

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Kako si se brate hriscanine tako brzo uvredio c c c pa ti trebas da pokazes svoje "dobro srce" i ljubav svakom coveku :)

nazalost promasio si ja nisam nikad upoznala Artemija i ne pripadam nikome,samo Gospodu Bogu Trojicnom i Jedinom,i u Svetoj Sabornoj i apostolskoj Crkvi ali meni srce govori da tu nesto ne valja ;) ne moram ni da budem obrazovana da bih to videla, sto rece administrator koji ne posti  :0222_shocked:  reci mi, imate li u planu da ukidate i post ?hahahah

Kako cu ja to jeretik priglup i pokvaren da pokazem tako veliku ljubav kao sto nam je ti pokazujes? Ajde molim te pouci me mozda se jos i spasem zablude? 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

@@LISA,

наравно, и мени су митарства била реална док сам на Бога гледао као на немилосрдног судију кји ће да те наложи на ломачу...и генерално су она  актуелна само код оних тврдих у вери који даље од телесног подвига ,као најприземнијег облика духовности, који је једино условљен огреомним животињским страхом од Бога, нису одмакли,  а то су најчешће неки старокалендарци, анти ови или анти они...

kao npr: Sv. Jovan Sangajski , Sv. Ignjatije Brjancaninov, Sv. Jovan Zlatousti, Serafim Rouz... 

Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема.

Подели на овим сајтовима

Izvini brate sto si se sam prozvao...Ja nisam rekla Trifke je jeretik i glupak, jer znam da ovo ne potice od tebe,ti si ovde obican piun,al dobro kako ti kazes nek ti bude, ne mogu sad da se rastuzujem sa tim ..i naravno da imam najvecu ljubav za Gospoda,volim ga vise od svega zivog i nezivog i molicu se za vas da vam Gospod prosvetli oci duhovne ako je Njegova volja..sutra je dan Liturgije i Boze zdravlja pomolimo se svi za sve ;)

Подели на овим сајтовима

Vidi ovo! Kako Vladika Nikolaj opeva mitarstva! Braco i sestre budimo pazljivi! :)

Mitarstvo prvo

Greh jezika mitarstvo je prvo
Na kome se duša istjazava
Od demona zloglasnih trubača.
Svaka rečca što je jezik rek'o,
Nit se gubi nit se zaboravlja,
Zvuk i slika njezina ostaje
Da pred dušom po smrti se javi.
Sramne reči, reči bogohulne,
Psovke strašne, psovke bujeslovne,
I uzvici praznog hohotanja -
Sve će duša čuti ponovljeno
Što je ikad na zemlji izrekla
Grdeć sebe, Boga ili ljude,
A za što se nije pokajala
Pre rastanka sa životom ovim:
Sve će čuti od crnih demona
A pred Božjim svetlim angelima.
I stid će je kao plamen peći,
No s tog mesta ne može uteći,
Dok se duša nečim ne opravda
I grehove svoje ne iskupi.
Nemadne li duša opravdanja,
Nemadne li drugih dobrih dela,
Nemadne li vere i kajanja,
Duša sebe opravdat ne može,
Nit koraka naviše kročiti,
No u krilo pada demonima:
U noć strašnu, u noć bez svitanja,
U dom plača, večnog škrgutanja.
Ako l' ima drugih dobrih dela,
Ako l' ima vere i kajanja,
Ako l' ima straha i molitve,
Tad se duša u visinu diže,
Uznošena Božjim angelima
.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...