Mironosica Написано Новембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2011 u pravu je taj Oco ,samo polako ! није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2011 На здравље и спасење свима почетак поста. Колико ко може - битно је да буде искрено и мотивисано љубављу. Временом и тамо где шкрипи, све дође на своје место. Пост постане нешто сасвим нормално, саставни део живота. anajrim је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mrvica ex SANJA Написано Новембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2011 http://www.manastirb...m/novembar.html http://www.manastirb...m/decembar.html Sad si me zbunio. Ovde piše na ulju a link koji mi je dala Sinergija da se posti na vodi. šta je ispravno, nije mi jasno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2011 Sad si me zbunio. Ovde piše na ulju a link koji mi je dala Sinergija da se posti na vodi. šta je ispravno, nije mi jasno... Генерално, понедељак, среда и петак посте се на води. Уторак и четвртак на уљу, а субота и недеља на риби. Mrvica ex SANJA је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Новембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2011 Ono je kao "opšte pravilo" za Božićni post, a ovo je za "ovu godinu" jer kada je "crno" slovo dopušteno je ulje itd U principu to je isto i da uporediš vidjećeš da je razlika u pravilu u dva tri dana Ono,bitno je da se zdravo, pa ti posti koliko ti snaga dopušta Mrvica ex SANJA је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2011 Mrvica ex SANJA је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mrvica ex SANJA Написано Новембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2011 Aleksandre i Oglo, hvala na odgovorima. Ja sam postila samo jednom i to dve nedelje za prošli Vaskrs tako da nemam neko iskustvo u postu.Neka je svima na zdravlje i spasenje Božićni post. @Katarina, ti si iz moje parohije. Gledala sam slike kad si krštena i prepoznala moju crkvicu na Karaburmi. Baš mi je drago što si se krstila. Možda se vidimo nekad nedeljom... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Новембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2011 pon,ut ulje sreda H2O cet ulje pet H2O sub,ned riba to je prva nedelja понедељак -петак ( уље ) суб, нед. ( риба ) друга недеља Тако пише у подсетнику који издаје " Знамење " манастира светог Димитрија Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mrvica ex SANJA Написано Новембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2011 Tanja, nemoj sad da me zbunjuješ :lol: Pa kako to nema nekog jedinstvenog pravila za post? Meni je moj sveštenik rekao da pred pričest treba da postim dve nedelje- jedne nedelje na ulju i druge na vodi. Al' ja ga ne pitah da li to na ulju podrazumeva i ribu. Auh, koje komplikacije... lakše mi je da budem dobra nego ove zavrzlame sa hranom 301 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 posti koliko ti snaga dopušta ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan i Jelena Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Tanja, nemoj sad da me zbunjuješ :lol: Pa kako to nema nekog jedinstvenog pravila za post? Meni je moj sveštenik rekao da pred pričest treba da postim dve nedelje- jedne nedelje na ulju i druge na vodi. Al' ja ga ne pitah da li to na ulju podrazumeva i ribu. Auh, koje komplikacije... lakše mi je da budem dobra nego ove zavrzlame sa hranom 301 Kad je na ulju riba nije dozvoljena. Ali opet vidite sa Vasim duhovnikom, jer svako posti onoliko koliko moze (uz blagoslov duhovnika ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Толико има форица са храном да може да се скоро ни не осети пост. Али стварно има много фора, и сланих и слатких. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 ма мене више брине мој однос према "главној" страни поста, духовној, а ово са клопом није фрка. што каже Ратко има свега... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Што? Шта си забрљао? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Што? Шта си забрљао? ништа конкретно. него ето тако... волео би да више трпим, да знам да избројим до 10..., да се више молим итд. итд. trening Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука