Jump to content

Спремате ли покладну вечеру?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

На здравље и спасење свима почетак поста. Колико ко може - битно је да буде искрено и мотивисано љубављу. Временом и тамо где шкрипи, све дође на своје место. Пост постане нешто сасвим нормално, саставни део живота.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Sad si me zbunio. Ovde piše na ulju a link koji mi je dala Sinergija da se posti na vodi. šta je ispravno, nije mi jasno...

Генерално, понедељак, среда и петак посте се на води. Уторак и четвртак на уљу, а субота и недеља на риби.

Подели на овим сајтовима

Ono je kao "opšte pravilo" za Božićni post,

a ovo je za "ovu godinu" jer kada je "crno" slovo dopušteno je ulje itd

U principu to je isto i da uporediš vidjećeš da je razlika u pravilu u dva tri dana

Ono,bitno je da se zdravo, pa ti posti koliko ti snaga dopušta

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Aleksandre i Oglo, hvala na odgovorima. Ja sam postila samo jednom i to dve nedelje za prošli Vaskrs tako da nemam neko iskustvo u postu.Neka je svima na zdravlje i spasenje Božićni post.

@Katarina, ti si iz moje parohije. Gledala sam slike kad si krštena i prepoznala moju crkvicu na Karaburmi. Baš mi je drago što si se krstila. Možda se vidimo nekad nedeljom... :)

Подели на овим сајтовима

pon,ut ulje

sreda H2O

cet ulje

pet H2O

sub,ned riba

to je prva nedelja :)

понедељак -петак ( уље )

суб, нед. ( риба )

друга недеља

Тако пише у подсетнику који издаје " Знамење " манастира светог Димитрија

Подели на овим сајтовима

Tanja, nemoj sad da me zbunjuješ :lol: Pa kako to nema nekog jedinstvenog pravila za post? Meni je moj sveštenik rekao da pred pričest treba da postim dve nedelje- jedne nedelje na ulju i druge na vodi. Al' ja ga ne pitah da li to na ulju podrazumeva i ribu. Auh, koje komplikacije... lakše mi je da budem dobra nego ove zavrzlame sa hranom 301

Подели на овим сајтовима

posti koliko ti snaga dopušta

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Tanja, nemoj sad da me zbunjuješ :lol: Pa kako to nema nekog jedinstvenog pravila za post? Meni je moj sveštenik rekao da pred pričest treba da postim dve nedelje- jedne nedelje na ulju i druge na vodi. Al' ja ga ne pitah da li to na ulju podrazumeva i ribu. Auh, koje komplikacije... lakše mi je da budem dobra nego ove zavrzlame sa hranom 301

Kad je na ulju riba nije dozvoljena. Ali opet vidite sa Vasim duhovnikom, jer svako posti onoliko koliko moze (uz blagoslov duhovnika :) )

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...