Jump to content

Samsung : Apple - 1:0

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

На iPhone-u има мање могућности и све је по устаљеном Apple маниру строго затворено и контролисано. С друге стране, оно што има, ради како треба. Андроид има милион могућности, али пола од њих је врљаво одрађено. Систем је некако тром и врло нестабилан, и телефон се сваки час рестартује. У питању је врло јак телефон, HTC Sensation. Знам, постоји могућност да скинем кастом ромове који су бржи, стабилнији... Али зашто бих ја то радио, то није мој посао, него посао HTC-a. Када изађе нова верзија андроида, чека се месецима на званични апдејт, ако и тада дође. Батерија траје један дан. Веровао или не, дуже ми траје батерија на iPhone-у 3G старом преко две године и рабљеном само тако, него на најновијем HTC Sensation. И оно што ме је страховито изнервирало је звук. Никакав. Скроз деформисан. Сељаци су у један од најскупљих телефона уградили јадни Texas Intruments аудио чип. ОК, самсунг је ту мало бољи, мада је и код њих галакси двојка (јамахин чип) корак уназад у односу на први галакси (волфсон чип) што се тиче звука, али ни један ни други и даље нису толико добри као iPhone. Али важно је да имају дуал кор, сад ће још мало и квад кор. Што рече један, од сад ћу комп да користим да сурфујем у гледам јутјуб, а прорачуне и симулације ћу да радим на телефону. А на леђима ћу да носим акумулатор и у џепу један mp3 плејер да као човек слушам музику.

Подели на овим сајтовима

Ne znam ivice ja se u te telefone uopste ne razumem zato te i pitam. Ja se ipak drzim oldskula. Fabricki operativni sistemi ne vidim neku pretaranu korist u smartfonovima.

A komp mi je sve ostalo, i za filmove i za internet i za aplikacije.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ja bih samo voleo da tržište ne ode ekstremno u tom pravcu minijaturnih uređaja i podataka u cloud-u, jer će onda kompjuter na kome ćemo moći da pravimo muziku i programi biti skuplji. Ne sviđa mi se ni taj koncept podataka u cloud-u, jer onda ćemo plaćati i data provajdere, a kod nas konekcije i nisu baš blistave za taj zadatak.

Mislim da je izvesno da će laptopovi potisnuti desktop, jer pojeftinjuju i dostupniji su, a i proizvođačima odgovara, jer je laptop često teže ili nemoguće popraviti, pa bi ljudi kupovali nove i proizvođači bi imali veći profit.

A imajući u vidu kako sve stalno menjaju, za programere će uvek biti posla ;)

Подели на овим сајтовима

E, a znate šta sam provalio na Mac-u. Kad postavite onu opciju da kad dovučeš miša u neki ugao ekrana da se pojavi mission control koji prikaže sve prozore umanjene i rasporedi ih na ekranu - u čemu je stvar, raspored zavisi sa koje strane priđeš mišem tom ćošku! Raspored nije slučajan, proverio sam više puta, svaki put rasporedi isto, ali u zavisnosti sa koje strane priđeš tom ćošku. Nadam se da to ne ulazi u cenu :)

Подели на овим сајтовима

• Гости

На iPhone-u има мање могућности и све је по устаљеном Apple маниру строго затворено и контролисано. С друге стране, оно што има, ради како треба. Андроид има милион могућности, али пола од њих је врљаво одрађено. Систем је некако тром и врло нестабилан, и телефон се сваки час рестартује. У питању је врло јак телефон, HTC Sensation. Знам, постоји могућност да скинем кастом ромове који су бржи, стабилнији... Али зашто бих ја то радио, то није мој посао, него посао HTC-a. Када изађе нова верзија андроида, чека се месецима на званични апдејт, ако и тада дође. Батерија траје један дан. Веровао или не, дуже ми траје батерија на iPhone-у 3G старом преко две године и рабљеном само тако, него на најновијем HTC Sensation. И оно што ме је страховито изнервирало је звук. Никакав. Скроз деформисан. Сељаци су у један од најскупљих телефона уградили јадни Texas Intruments аудио чип. ОК, самсунг је ту мало бољи, мада је и код њих галакси двојка (јамахин чип) корак уназад у односу на први галакси (волфсон чип) што се тиче звука, али ни један ни други и даље нису толико добри као iPhone. Али важно је да имају дуал кор, сад ће још мало и квад кор. Што рече један, од сад ћу комп да користим да сурфујем у гледам јутјуб, а прорачуне и симулације ћу да радим на телефону. А на леђима ћу да носим акумулатор и у џепу један mp3 плејер да као човек слушам музику.

Нисам имао прилику да користин Iphone4, али користим већ неко време Samsung Wave 2 са оперативним сестамом Bada 1.2. Нестрпљиво чекам update на 2.0. Колико сам гледао по нету Bada 2.0 је предобар

Подели на овим сајтовима

Мислим да је сва помама око iPhone-a чисти фенсерај.

Тај телефон не вреди уопште "за све паре" већ представља чист статусни симбол.

Што се тиче поређења Андроида и iOs-a заборављате многе очигледне чињенице:

стабилност Apple-ovih производа се базира на чињеници да се један оперативни систем прави за један хардвер,

а ту исту стабилност може било ко постићи и на андроиду и на виндоус платформи уколико учини исто:

катује сав "bloatware" и подигне систем рађен искључиво за свој уређај.

На крају крајева остаје суштинска ствар:

или ћете бити фенсер и купити MacOs Air + iPhone 4 за шта ћете извалити скромних 1500 евра,

или ћете користити мозак и купити рецимо AspireOne и GalaxyAce, на Aspire снимити OsX,

а кеxt фајлове за свој хардвер или написати сами или замолити неког да то учини за вас,

на Galaxy подићи Cyanogen 7.2 и добити и нетбук и телефон потпуно истих могућности

за три пута мање пара (око 450 евра). Додуше нећете више онда бити фенсер него гик,

али све зависи, ко нема у глави има у новчанику.

Што се тиче табова, уз помоћ docking stationa сваки се претвара у лаптоп веома лако,

постоји чак и варијанта да се убаци у кожне корице те изгледа као књига:

са једне стране екран, са друге bluetooth тастатура, а једина мана јесте недостатак адекватног офис софтвера,

предност јесте носивост, могућност телефонирања (наравно само код неких модела) једноставност одржавања и руковања

као и трајање батерије. Будућност табова зависи искључиво од финансија,тачније од квалитета апликација које у догледно вријеме буду рађени специфично за табове већих резолуција.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Evgenije, ti si promasio poprilicno. Aspire i Air ni po cemu nisu u istoj kategoriji, ali ni po cemu. Dalje, iPhone 4S uopste nije skuplji od high end android telefona. I na kraju, u Americi i zapadnoj Evropi telefoni se mogu dobiti jeftino uz razne ugovore, tako da ta prica oko cene tesko da je bitna. I relativno siromasniji slojevi kao sto su studenti mogu sebi da ih priuste.

Подели на овим сајтовима

То су само различите филозофије и приступ. Џобс је имао манију да све направи да буде "пуцка-бомбона" по сваку цену. Зато његови производи често жртвују флексибилност и чак функционалност да би то што раде радили једноставно. iPhone је дизајниран са постулатом да има један тастер, једног произвођача, један оперативни систем итд.

Андроид је флексибилнији, али то онда значи да је отворенији за грешке, компликованији за коришћење и слично.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Da, Apple i pre pustanja neke aplikacije u prodaju u App Store-u prvo prekontrolise istu pa ako nesto ne klapa, ne moze u prodaju.

A sada planiraju nesto slicno i za desktop varijantu.

A sve da bi se zastitili od virusa i slicnih stvari.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Не контам, коју суштинску функцију има рецимо iPhone 4 а да не постоји у midrange сегменту андроид телефона,

или пак, која је то предност iMac лаптопа/нетбука у односу на модерне нетбуке и лаптопе осталих произвођача,

сваки ос можеш ослободити блоатвера, оставити само драјвере за хардвер који користиш и добијеш потпуно стабилан систем.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Ej al stvarno ne znam sta radite sa tim telefonima pa vam trebaju toliko tacskrinovi i to.

Evo sta ja radim

Slusham muziku (zamena za mp3)

Prihvatam pozive i uredjujem imenik

I saljem sms.

I sta ce meni smartphone sa boga oca funkcija sem sto kul izgleda iskreno. :D

Подели на овим сајтовима

Када нисам поред рачунара - примам и шаљем и-мејлове, фотографишем, комуницирам преко skype, yahoo, gtalk, користим GPS навигацију, штимујем гитару, читам сајтове и PDF књиге, пишем на ЖРУ... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Када нисам поред рачунара - примам и шаљем и-мејлове, фотографишем, комуницирам преко skype, yahoo, gtalk, користим GPS навигацију, штимујем гитару, читам сајтове и PDF књиге, пишем на ЖРУ... :)

sve to preko fona!? oo

Btw, zaboravih i GPS navigacija preko smartfonova je dobro resenje.

Mada opet mogu za 100 evra da uzmem klasican fon i za 100 evra gps navigaciju i prosao bih jeftinije nego pristojan smartphone koji su oko 300 jura.

Подели на овим сајтовима

zapadnoj Evropi telefoni se mogu dobiti jeftino uz razne ugovore, tako da ta prica oko cene tesko da je bitna. I relativno siromasniji slojevi kao sto su studenti mogu sebi da ih priuste.

Ovo Ivo vise nije slucaj, nazalost iz nekog razloga cene telefona su otisle BOLESNO gore. I ne samo mobilni vec telefonija uopste!!!

Svi pricaju o live streamu itd a cene interneta sa neogranicenog za 10 eura su svi otisli na 10 eura za 1 giga.

Ora et labora

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...