Sophrosyne Написано Новембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2011 Film kao film... U ovom veku i u ovom svetu nishta ne nastaje sluchajno i zarad umetnosti, vec zarad novca. Vec vidjeno u "Srpskom filmu", stvoren po narudzbini, honorari glumaca najveca tajna(govori se o mnogo nula)... I nema tu shta da se kaze josh sem da ponovim rechenicu Svetog Serafima Sarovskog:"Televizijski aparat je kanalizacioni otvor pakla"... Moze se reci da ovakav film u potpunosti dokazuje njegove rechi... P.S. Mozda ce nam biti na korist ovaj link http://www.svetigora.com/node/6075 Ne vjerujem da je u vrijem sv.Serafima bilo televizije i medija. Pretpostavljam da mislis na arh.Rafaila Karelina? Inace,ima li link-a za film koji je ovaj Emil nagrdio. Miljan Koraçeviç је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miljan Koraçeviç Написано Новембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2011 Ne vjerujem da je u vrijem sv.Serafima bilo televizije i medija. Pretpostavljam da mislis na arh.Rafaila Karelina? Inace,ima li link-a za film koji je ovaj Emil nagrdio. Da!!!! Pomeshao sam ih u momentu! u pitanju je Rafail Karelin i to bash u njegovom delu o trezvenoumlju o kom je i prichao o.Rafailo. E sad odakle mi sv. Serafim? Nemam pojma! Vreme je za spavanje! Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 26, 2011 nisi odgovorio ni na jedno moje pitanje prvo je bilo da li si gledao film ? a drugo zasto si otvorio novu temu kad tema o filmu vec postoji ? https://www.pouke.org/forum/topic/16236-%d1%84%d0%b8%d0%bb%d0%bc-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d0%be-%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%88%d0%ba%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82%d1%83%d1%86%d0%b8%d1%98%d0%b0/page__view__findpost__p__533362 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Новембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2011 Koriste Pravoslavlje svuda, kao da je to neko pomodarstvo i razlog za gledanost. Koriste ga u filmovima, čiji sadržaj je besmislen i promašen, kao i oni koji ga uradiše, po narudžbi financijera. Gledala sam film "Sveti Georgije ubiva aždahui!" nisam se mogla načuditi, grozan film, a skupo plaćem. Vjerujem željku da je i ovaj takav iako ga nisam gledala, nemam ni namjeru više. Da bi koji junak uradio koji film o srbskom stradanju, to, ne, a o glupostima , nemoralu i sve to upakirati, u dozu Pravoslavlja, to može. Kako ih nije sram? Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Новембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2011 Несмета вам што у филму носе икону Светог Георгија , или што се сликује портрет Николе Којо као некаквог квази српског јунака у традиционалној српској униформи поред неке српске цркве грађене у традиционалном стилу ? Не знам , ма колико да је комендија и да нема политичку позадину и да нису добили кинту за тај филм од западних геј лобиста како каже Емил ( а ја му верујем јер су Јевреји много боље обавештени од Срба) , дакле и да није свих ових побројаних шитова мени лично смета та злоупотреба православне иконографије у том филму. Могуће је да сам ја сад фарисеј за вас, али једоставно то ми је једнако увредљиво као и кад неко у мом присуству константно псује Бога и Богородицу и свете... Само молим вас немојте ово сводити на ствар укуса, то нема везе са укусом, иако не волем комендије нешто претерано , овде је реч о безукусу. Е мој Жељадине, када сам скренуо пажњу да ме је згрозило псовање (најексплицитнијег типа) светог Харалампија у Монтевидеу (опсује га С. Трифуновић негде на пола филма - и ту сам прекинуо гледање) - нико ништа. И даље се наставило са хвалама и дивљењем филму. Па зар ми хришћани не би требали да реагујемо на то? А један форумаш је релативно недавно поставио клип са неким бизговом (неки глупи Амер) који усред некаквог глупирања опсује Христа. Мислим да би такве ствари требали да примећујемо и одгурујемо. Sophrosyne, jermel and anajrim је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 26, 2011 Мислим да би се ту требали угледати на Муслимане, не мислим претњама и уценама, али постоји тужба па ко има пара нека вређа. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Новембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2011 Несмета вам што у филму носе икону Светог Георгија , или што се сликује портрет Николе Којо као некаквог квази српског јунака у традиционалној српској униформи поред неке српске цркве грађене у традиционалном стилу ? Сопоћани Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2011 Забораван сам , матор, излапео, а и мислим да је ово посебна прича, приде могу увек да се извлачим да сам на више форума админ и мод. Гледао сам филм до пола даље нисам могао те сам га избрисао. znaci da nisi gledao film није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2011 svako vidi sta hoce da vidi neko vidi dobru parodiju ,neko vidi kako nose ikonu Svetog Georgija neko vidi kako je Jugoslavija otisla u Montevideo ,a neko kako psuju Svetog Haralimpija a neko nista ne vidi ,ali daje sebi za pravo da komentarise i donosi zakljucke ja ocigledno nisam "dobra pravoslavka " kao vi ,meni se svidja i Parada i Montevideo Parada prikazuje nas bas onakve kakvi smo a to sto se nama (vama) to ne svidja ,to je vec nesto drugo није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 26, 2011 svako vidi sta hoce da vidi neko vidi dobru parodiju ,neko vidi kako nose ikonu Svetog Georgija neko vidi kako je Jugoslavija otisla u Montevideo ,a neko kako psuju Svetog Haralimpija a neko nista ne vidi ,ali daje sebi za pravo da komentarise i donosi zakljucke ja ocigledno nisam "dobra pravoslavka " kao vi ,meni se svidja i Parada i Montevideo Parada prikazuje nas bas onakve kakvi smo a to sto se nama (vama) to ne svidja ,to je vec nesto drugo Напротив ја о вама испод Дунава немам неко високо мишљење, у културолошком смислу(пре свега мислим на Београд). Ипак знам да није истина то што парада приказује и не само тај филм већ цела наша кинематографија ова другосрбијанска. Пре свега наш народ или иде у Цркву или неиде, не постоји таква категорија коју замишљају другосрбијанци, неких турбофолк верника са кубурама у џеповима који попу на тас мећу златне кајле док сиротиња раја истреса петобанку.То је један трип другосрбијанаца а не реалност. Не кажем да не постоје криминалци у Србији , али они нису Црква. Људи који долазе у Цркву , млади људи који су црквени , то сте ви побогу, људи са овога форума, људи који имају и душу и мозак и образовање и културу и заиста је реткост да сретнем некога у Цркви коме нешто од наведених епитета фали(говорим о младим људима) . Ко су ти фашисти из другосрбијанских филмова ? Где они живе? Колико их има? Испада по тим филмовима да је Београд преплављен њима. Јели Тања ти кад изађеш из куће одма налетиш на неког фашисту ? Парада не приказује нас онакве какви смо, ја немам такве људе у свом окружењу, никада нисам срео у животу такву сељачину као што је Којо у том филму. А иначе редовно се дружим са пропалим криминалцима и хашким оптуженицима. Walter је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Новембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2011 Ne parodira se sa Svetinjama, ne ruže se Svetinje... niti u svrhu mjetnosti, a kamoli kvazi umjetnosti kakvu nam predstavljaju. svako može iskoristii svoju ustavnu pravicu i gledati ili ne gledati film hvaliti ga ili kuditi. A ko je koliko Pravoslavan i čestit zna jedino Srceznalac, i to je sasvim dovoljno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 26, 2011 "Одиграћемо целу представу. Нисте ви већи Срби ни од мене, ни од Синише Ковачевића, ни од било ког учесника овде. Почећемо из почетка." Ово су речи несретног Жарка Лаушевића , када је био прекинут у извођењу представе свети Сава, прекинули су представу Шешељ и компанија, јер је представа заправо изругивање са светим Савом. То је било 90-их. Вук Драшковић се тада разишао са својим кумом Шешељом, јер је он по природи ствари "просвећени" Србин коме је већа светиња једна позоришна представа од светог Саве. После је Југословенско драмско изгорело, прво је било инсинуација да је запаљено, но касније је утврђено да је се самозапалило. Лаушевић је убрзо завршио своју глумачку каријеру , убивши неке људе , како каже пуцао је без размишљања. Није се са светињом спрдати. Sophrosyne, Crveni Baron and Дуња је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2011 Jeste li culi za vest od pre nekoliko dana kada je Beneton skinuo reklamu sa Papom i Imamom kako se ljube? Tako to radi pristojan svet, pogrese, zatraze izvinjenje i skinu ono sto smeta. A kod nas ima dosta onih koji se nikada redu nece nauciti. Дуња and Walter је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Новембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2011 Ја глумце нисам никад озбиљно схваћала, од лаушевића , до разних министара које су именовале власти, р. шербеджије и осталих. Харлекини треба да остнау харлекини, ако су професионалци, могу глумити шта оће, али не треба да ту своју спрдачину оправдавају. Треба да се учимо како прођу они који су се изругивали са Светињом, треба да кажемо, не. и тздв. примитивном наицоналзму, какав нам креирају у филмовима, са Којом на челу. Покажите нам филм о свакодневљу у Србији, о младим људима образованим, побожним, који се боре да преживе. Или је то већ, виђено, па нема потребе , лакше је писати о пикантеријама и форсирати пинк културу. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2011 Ко су ти фашисти из другосрбијанских филмова ? Где они живе? Колико их има? Испада по тим филмовима да је Београд преплављен њима. Јели Тања ти кад изађеш из куће одма налетиш на неког фашисту ? Парада не приказује нас онакве какви смо, ја немам такве људе у свом окружењу, никада нисам срео у животу такву сељачину као што је Којо у том филму. А иначе редовно се дружим са пропалим криминалцима и хашким оптуженицима. to sto ti nemas takve ljude u okruzenju ,to ne znaci da ne postoje lepo sam rekla svako vidi sta hoce da vidi ne znam zasto si stavio predstavu o Svetom Savi u ovu temu bila sam prisutna kad se sve to dogadjalo malo je u Srbiji ljudi koji idu u crkvu ,od slave se pravi lumperaj ,ali nema veze,vi ne znate takve ljude pa mislite da ne postoje na zalost vecina tako slavi slavu u Srbiji,bez kolaca i bez zita to je na zalost tako tuzno ,ali to smo mi Srbi e to je Parada ,ako ih ti ne znas,to ne znaci da oni ne postoje u Srbiji a s kim ces ti da se druzis to je tvoja stvar није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука