Jump to content

Фреди Меркјури – незаборављени суперстар

Оцени ову тему


nishizawa

Препоручена порука

Прошле су две деценије од смрти певача групе „Квин” и певача хитова „Боемска рапсодија” и „We Are the Champions”

fred.jpg

Да болује од сиде Фреди Меркјури је потврдио у саопштењу дан пред смрт

Пуне две деценије свет је сиромашнији за најпознатију британску звезду азијског порекла. На јучерашњи дан 1991, у легенду се преселио Фарок Булсара, познат као Фреди Меркјури, прва рок звезда азијског порекла и први персијски суперстар. Свет је тада остао без уметника невероватних гласовних могућности, који је са групом „Квин” оставио хитове „Боемска рапсодија”, „We Are the Champions”...

Рођен у Занзибару, 5. септембра 1946, од оца Џера и мајке Бомије Булсаре чији су преци били персијског порекла и зороастријанске вере. Са седам година послат је на школовање код баке у мало место код Бомбаја у Индији, где су приметили да поседује изузетан таленат и предложили родитељима да га упишу на часове клавира. У средњој школи је био члан школског бенда, а један од чланова групе дао му је надимак Фреди јер није успевао да изговори његово право име.

Као осамнаестогодишњак са породицом се преселио у Енглеску. Упознао је Брајана Меја и Роџера Тејлора, чланове групе „Смајл”, а када им се прикључио Џон Диксон настала је група „Квин”.

Фреди Меркјури за собом је оставио хитове који се и данас слушају а „Боемска рапсодија” је често, посебно у Великој Британији, проглашавана за песму деценије, епохе, или чак песму века.

Медијске спекулације, које су трајале годинама, да болује од сиде Фреди је потврдио у саопштењу само дан пред смрт. У складу са вером својих родитеља, кремиран је али се о његовом пепелу ништа не зна јер је тако тражио у тестаменту. Његова пријатељица и вереница Мери Остин, тестаментом је била одређена да се побрине за пепео и да никада јавно не саопшти шта је са њим урадила.

Ма колико његов живот био контроверзан, ма колико је Фреди остао упамћен по екстравагантности на сцени, био је резервисан када је реч о приватном животу. По признању, био је бисексуалан, иако је последњих седам година живота провео са Џимом Хатоном.

С. Ч.

.......

Никога није заборавио у тестаменту

Половину свог огромног богатства Фреди је оставио вереници и пријатељици Мери Остин која је одбила да га прими и у швајцарском Монтреу основала Фредијеву фондацију за борбу против сиде. Другу половину оставио је родитељима и сестри Кашмири. Љубавнику Џиму Хатону оставио је 500.000 фунти, као и личном секретару и кувару, а возачу и телохранитељу 100.000 фунти.

Извор

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

http://www.youtube.com/watch?v=kNLK-jvIlVs



...we'll keep on trying,
tread that fine line...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

The song chronicles the effort of Freddie Mercury continuing to perform despite approaching the end of his life.[1] Mercury was so ill and could barely walk when the band recorded the song in 1990, that May had concerns as to whether he was physically capable of singing it.[2]Recalling Mercury's performance, May states; "he went in and killed it, completely lacerated that vocal".

It was released as a single just six weeks before Mercury died.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Rest in peace Freddie 1405_love

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Rođeni smo na isti dan!

Nadam se da je neću d'umrem od side :)

Pazi brate, na avataru ti je slika jedne žene, a piše da se zoveš Dejan.

Ako još počneš da priređuješ zabave sa patuljcima ko pokojni Fredi sve je moguće...

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...