Jump to content

Фреди Меркјури – незаборављени суперстар

Оцени ову тему

nishizawa

Препоручена порука

Detinjstvo i boravak u Indiji [uredi - уреди]

srpski prevod iz wiki

Freddie Mercury je rođen kao Farrokh Bulsara u Stone Townu u Zanzibaru, 5. septembra, 1946. godine. Njegovi roditelji, Jer i Bomi Bulsara, po zanimanju su bili ekonomisti i bili su zaposleni u britanskoj kolonijalnoj službi u Zanzibaru. Njihovi preci su bili zoroastrijanske vere. Godine 1952. rođena je i Mercuryjeva sestra, Kashmira. Mercury je sa samo sedam godina poslat na školovanje kod svoje bake, u jedno malo mesto u Indiji, pokraj Mumbaja[9]. Doselivši se u Indiju, Bulsara je počeo da pohađa školu St. Peter's School u mestu Panchgani, pokraj Mumbaja.

hrvatski prevod

Majka Jer i otac Bomi porijeklom su bili Iranci koji su živjeli u Indiji i sljedbenici zoroastrizma.

engleski

His parents, Bomi and Jer Bulsara,[a] were Parsis from the Gujarat region

Dakle bio je Pars, tj Persijanac zoroasterske vere.

Ovo je vazno, nije bio ni Indijac, ni Iranac, naprotiv Parsi su manjina i progonjeni u Iranu, zato su se njegovi pretci i nastanili u Indiji gde ih takodje ne vole ali gde imaju slobodu. U Indiji su Parsi bogati i imaju status u drustvu kao npr jevreji u SAD

Подели на овим сајтовима

Onda ne treba spominjati ni 99 posto onoga sto hriscani rade a sto nema veze sa hriscanstvom.

Ima svetitelja koji jedino dobro koje su uradili je mucenistvo, sve ostalo je sramota i sablazan i naravno da to ne spominjemo. Recimo, razbojnik na krstu, a takvih je pun Raj

Zasto bi spamovali temu njegovim porocima, ko da ih mi nemamo. Radujemo se onome sto vredi, a covek je vredeo

Подели на овим сајтовима

Meni se sviđa njihova muzika.

Bio je odličan pijanista (gledo sam neki dokumentarac).

A i priređivao je (npr. u Berinu) strašne orgije koje ni stari Rim nije video (sa patuljcima).

Sad da li je to dobro ili loše ja ne znam i ne ulazim u to, ali rado poslušam kvin.

Zbog toga je uostalom i umro, '80-tih je sida bila prilično raširena u homoseksualnoj zajednici.

Da se razumemo nije umro zato što je bio homoseksualac, već zato što se zarazio.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...