Снежана Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Kako bi trebao da je zovem? Da joj pošaljem mejl pa da mi ona kaže? lol Nemoj ti da vređaš babe, znaš, gospodža je vidovita Boba, a ne vidovita baba Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Baba je vrlo plemenita reč za mene i uvek sam poštovao babe Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sale sale Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Mi nikada ne nazivamo pravoslavne starce vidovitima,već prozorljivima,to jest one koji su dobili takav dar od Boga. Nisu ga dobili zarad sebe već zarad drugih,i nisu imali nikakve prefikse tipa prozorljivi otac taj i taj... Ponajmanje im to nije bila glavna odrednica... To što ta vidovita gospodja baba šalje ljude u crkvu,to rade sve vidovite gospodje babe...davno provaljena fora. Svi znamo koji je stav pravoslavne crkve po ovom pitanju ,i tu nema odstupanja... Izvinite, a ko ste to VI?Oni koji se ovde okupljaju da pljuju po vidovnjacima i svim koji misle malo drugacije a sebe zovete vernicima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Jedan mali problem kod 'Sokratovih sita' je: Jesi proverio da li je istina ono što mi želiš ispričati?'' ''Ne, pa i nisam. Nisam vidio, samo sam čuo kako pričaju.'' 'Dobro! Ne znaš da li je to istina. ''Dakle,'' zaključi Sokrat, ''ono što mi želiš ispričati NIJE Istina, ni Dobro, ni Korisno, pa zašto bi mi onda pričao. U prvom delu se zaključuje da priča MOŽDA NIJE istinita, a na kraju se konačno i ipak zaključuje da NIJE istinita. Sofizam. Ostali delovi nisu prblem. . Nego i ja imam jednu priču: Bilo je tri prijatelja koji su putovali svetom. Jednog dana zateknu se u malom gradićiu gde potražiše prenoćište. Nađu jedan manji pansion i pitaše koliko košta prenoćište. Dečak koji je te večeri radio reče im: 'Po deset dinara za svakog. Dakle tri puta po deset dinara - ukupno trideset dinara'. Ovo troje prijatelja to plate. Ujutru ustanu i krenu dalje. Taman što su otišli, dolazi gazda pansiona i pita svog dečaka-radnika šta je novo i on mu ispriča o tri gosta i ceni koju im je naplatio. Na ovo gazda reče da im je mnogo naplatio i da im vrati pet dinara a da će dvadeset i pet biti sasvim dovoljno. Dečko sa pet dinara krenu da sustigne putnike ali usput razmišljaše: 'pet dinara se ne može lako podeliti na trojicu, nego ću ja zadržati dva dinara a svakome vratiti po dinar'. Kada ih sustiže učini kako je naumio. Dakle svako od njih je najpre platio po deset dinara, a potom je svakom vraćen po dinar što znači da je svaki od troje prijatelja platio po devet dinara. Tri puta po devet dinara je 27 dinara što sa onih dva dinara koji su ostali kod dečaka čini 29 dinara. Postavlja se pitanje gde je još jedan dinar. E on je nestao kod šarlatana poput rečene bube i sličnih sofista. . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Baba je vrlo plemenita reč za mene i uvek sam poštovao babe Živ bio Deki.A kad baka jednog dana postane vidovita džigi-džabu, vudu Baba, za džabice ću ti smuvam onu Kilibardu. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Izvinite, a ko ste to VI?Oni koji se ovde okupljaju da pljuju po vidovnjacima i svim koji misle malo drugacije a sebe zovete vernicima. Ja sam pravoslavni Hrišćanin koji se bori protiv takvih vidova rada i delovanja.Ja šta god da kažem ,a da je protivno,vi ćete reći da pljujem jedini način da kažete da sam u pravu je taj da vas podržim,a to se neće desiti. Mi smo ipak neko ko se ovde okupio da ljude dovede prevashodno na Liturgiju , a obzirom da ovde ima zaista i duhovnih i obrazovanih ljudi u velikoj većini,to znači da znamo u šta verujemo i kojem Bogu se klanjamo. Vrlo smo svesni da je srpski narod a i ostali narodi na ovom prostoru,poprilično paganski,samo po spoljašnjosti Hrišćanski,zato ovde i uspevaju svi ti vidovnjaci,varačari,vlaške magije i slične delatnosti. Svi traže neka instant trenutna rešenja u životu,zadovoljenje niskih strasti i prohteva ,a vidovite ove ili one su kao melem za takve.... horatio, Снежана, Саша од Москве and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Živ bio Deki. A kad baka jednog dana postane vidovita džigi-džabu, vudu Baba, za džabice ću ti smuvam onu Kilibardu. Je l stvarno hoćeš,jaooo ljubi te Deki ...ti si sad moja obiljeni bakutaner Znači bacićeš čini na Kilibardu for free ,jaooo baba fala ti do neba Снежана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Izvinite, a ko ste to VI?Oni koji se ovde okupljaju da pljuju po vidovnjacima i svim koji misle malo drugacije a sebe zovete vernicima. Da znas. I ja sam vidovit i imam slican problem. Niko mi ne veruje ... osim vidovite Bube . Ona kada hoce da zna sta ce biti zove mene da pita. Pa posle prepricava drugima. zuti car, Срђан Ранђеловић, Дејан and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Izvinite, a ko ste to VI?Oni koji se ovde okupljaju da pljuju po vidovnjacima i svim koji misle malo drugacije a sebe zovete vernicima. http://youtu.be/x1Pg4Hh2SjU?t=1m51s Срђан Ранђеловић, Crveni Baron and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 .smeha. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Evo jedne price da se necemu nauce ljudi. Sokratova tri sita Sokrat je važio za mudraca. Jednog dana ga potraži neki čovek i reče: ''Znaš li šta sam sve čuo o tvom prijatelju?'' 'Trenutak'', odgovori Sokrat, ''pre nego što mi ispričaš voleo bih da prođeš jedan brzi test. Da li si to što mi želiš reći prosijao kroz tri sita?'' ''Tri sita?'' 'Da'', odgovori Sokrat, ''pre nego što ispričaš neke stvari o nekom drugom, dobro je uzeti malo vremena i prosijati ono što želiš reći. To nazivam test od tri sita! Prvo je sito ISTINE. Jesi proverio da li je istina ono što mi želiš ispričati?'' ''Ne, pa i nisam. Nisam vidio, samo sam čuo kako pričaju.'' 'Dobro! Ne znaš da li je to istina. Pokušajmo prosijati drugačije, sad ćemo uzeti sito DOBROTE. Ono što mi želiš ispričati o prijatelju, je li nešto dobro?'' 'Ne, baš suprotno! Čuo sam kako se tvoj prijatelj loše poneo.'' 'Dakle,'' nastavi Sokrat, ''želiš mi ispričati loše stvari o prijatelju, a nisi siguran jesu li istinite. To i nije baš ohrabrujuće! Još uvek možeš proći test, jer je ostalo još sito KORISTI. Je li korisno da mi ispričaš sve što je moj prijatelj učinio?'' ''Korisno? Pa i ne, ne verujem da bi ti to moglo koristiti.'' ''Dakle,'' zaključi Sokrat, ''ono što mi želiš ispričati nije Istina, ni Dobro, ni Korisno, pa zašto bi mi onda pričao. Ne želim ništa znati od onoga što si mi hteo ispričati, i tebi će biti bolje da sve to zaboraviš.'' Imam i ja jednu pricu .Imao otac dva sina , jedan bio pametan a drugi po forumima koristio ime "sale sale" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sale sale Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Jedan mali problem kod 'Sokratovih sita' je: U prvom delu se zaključuje da priča MOŽDA NIJE istinita, a na kraju se konačno i ipak zaključuje da NIJE istinita. Sofizam. Ostali delovi nisu prblem. . Nego i ja imam jednu priču: Bilo je tri prijatelja koji su putovali svetom. Jednog dana zateknu se u malom gradićiu gde potražiše prenoćište. Nađu jedan manji pansion i pitaše koliko košta prenoćište. Dečak koji je te večeri radio reče im: 'Po deset dinara za svakog. Dakle tri puta po deset dinara - ukupno trideset dinara'. Ovo troje prijatelja to plate. Ujutru ustanu i krenu dalje. Taman što su otišli, dolazi gazda pansiona i pita svog dečaka-radnika šta je novo i on mu ispriča o tri gosta i ceni koju im je naplatio. Na ovo gazda reče da im je mnogo naplatio i da im vrati pet dinara a da će dvadeset i pet biti sasvim dovoljno. Dečko sa pet dinara krenu da sustigne putnike ali usput razmišljaše: 'pet dinara se ne može lako podeliti na trojicu, nego ću ja zadržati dva dinara a svakome vratiti po dinar'. Kada ih sustiže učini kako je naumio. Dakle svako od njih je najpre platio po deset dinara, a potom je svakom vraćen po dinar što znači da je svaki od troje prijatelja platio po devet dinara. Tri puta po devet dinara je 27 dinara što sa onih dva dinara koji su ostali kod dečaka čini 29 dinara. Postavlja se pitanje gde je još jedan dinar. E on je nestao kod šarlatana poput rečene bube i sličnih sofista. . Nesto ne razumem poentu i vezu price sa gospodjom Bubom.Mozda Vas je nesto drugo asociralo na ovu pricu. Prica je vrlo primenjljiva na razne osobe,institucije i sl. Cudne su asocijacijacije. Vi opet sudite nekome koga ne poznajete.Ona sigurno ne bi ovde sirila toliku mrznju. Pitam se sta ja trazim na forumu koji se bavi pljuvanjem. A pitanje je sta se sve radi u tajnosti dok se ovde drugi pljuju javno. Kad smo vec kod prica, postoji i ona koja se zove "Drzite lopova". Vrlo je edukativna i zanimljiva. Kako to da vidite trunje u ocima ljudi koje i ne poznajete a brvna u vasim ne primecujete? Nesto ne primecujem da se bavite drugim fenomenima. Pedofilija? Gramzivost? Kleveta? Vidim ja da ovde mnogi samo sede pored kompa , ima puno dokonih. Na srecu ja tu ne spadam u takve. Stoga ostavljam ovaj "produhovljeni" forum na kome se siri hriscanstvo iz fotelja i sa kompjutera, na kome se zene nazivaju babama i argumentuje vredjanjem. Bas "hriscanski" nema sta. http://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=232&cl=06 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Nesto ne razumem poentu i vezu price sa gospodjom Bubom.Mozda Vas je nesto drugo asociralo na ovu pricu. Prica je vrlo primenjljiva na razne osobe,institucije i sl. Cudne su asocijacijacije. Vi opet sudite nekome koga ne poznajete.Ona sigurno ne bi ovde sirila toliku mrznju. Pitam se sta ja trazim na forumu koji se bavi pljuvanjem. A pitanje je sta se sve radi u tajnosti dok se ovde drugi pljuju javno. Kad smo vec kod prica, postoji i ona koja se zove "Drzite lopova". Vrlo je edukativna i zanimljiva. Kako to da vidite trunje u ocima ljudi koje i ne poznajete a brvna u vasim ne primecujete? Nesto ne primecujem da se bavite drugim fenomenima. Pedofilija? Gramzivost? Kleveta? Vidim ja da ovde mnogi samo sede pored kompa , ima puno dokonih. Na srecu ja tu ne spadam u takve. Stoga ostavljam ovaj "produhovljeni" forum na kome se siri hriscanstvo iz fotelja i sa kompjutera, na kome se zene nazivaju babama i argumentuje vredjanjem. Bas "hriscanski" nema sta. http://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=232&cl=06 Jao, kako ste Vi jedan fin i duševan čovek... Vi mora da ste vidoviti. Crveni Baron and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Ona sigurno ne bi ovde sirila toliku mrznju. Могуће, али зато сте ви ту Crveni Baron and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 .Ona sigurno ne bi ovde sirila toliku mrznju. u ljudima koje ne poznajemo vidimo sami sebe,toliko o vašoj oceni da smo mi ti koji mrzimo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука