иље Написано Јануар 2, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2010 Поздрав свима! Предлажем да се вратимо основној теми, т.ј. питању ZAŠTO HRIŠĆANI NE SMATRAJU MUHAMEDA ZA PROROKA? У свом чланку г. Максимов је дао опширно образложење. Његов одговор на горње питање се базира на четири става: 1) hrišćani ne smatraju Muhameda za proroka zato što je u Božanstvenom domostroju spasenja takva figura - kakva je, saglasno islamu, Muhamed - suvišna. 2) hrišćani ne priznaju Muhameda za proroka zato što on uči upravo suprotno Hristu. 3) tvrdeći da je prorok, Muhamed nije naveo nikakve objektivne dokaze svoje izabranosti na to delo. 4) Muhamed, kako je poznat po muslimanskim predanjima, ne odgovara moralnom liku proroka, kakvim ih slika Sveto Pismo. (Са хришћанске тачке гледишта макар и само један од ових 4 аргумента је довољан). Свака од ових тачака је опширно образложена. Наведена образложења ми се чине сасвим логичним. Као одговор форумаш Recruit је навео: "U tekstu vidimo par misljenja koja nisu zasnovana na dokazima a vidimo i par "dokaza" iz Novog Zavjeta." Затим је поставио неколико контра-питања и разговор се повео у другом правцу. Никакав одговор нисмо добили. Нешто бољи одговор дао је форумаш Neo који је (осврнувши се најпре на интелигенцију и образовање г. Максимова) указао на пример где је (а) г. Максимов погрешио, затим (б) дао тумачење хадиса и (в) упознао нас са историјом Курана. Овим је само дат део одговора на трећи аргумент из списка г. Максимова. Затим се разговор повео о сасвим другим темама: о науци, Светом Писму, Курану (те како Јевреји верују у Узеира као Сина Божјег) и т.д. тако да се почетна тема запоставила. На крају се у разговор укључио и форумаш Saladin али у већ сасвим промењеном контексту... Како горњих 4 става представљају сасвим ваљане аргументе зашто хришћани не сматрају Мухамеда за пророка питам се какве одговоре муслиманска страна има да хришћане убеди да га ипак (за пророка) прихвате. - Зашто је, према Светом Писму, потребан Мухамед, кад је пре њега већ долазио Христос Син Божији? - Kако могу хришћани прихватити Мухамеда за пророка када он не задовољава строге услове које Стари Завет поставља за добијање пророчког звања? - Како хришћани да прихвате Мухамеда када он учи супротно Христу? Питања су упућена г. Recruitu, Neu и Saladinu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јануар 2, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2010 Ислам, иако једна од релативно виших религија, никако не трпи науку о Богу као Светој Тројици. У Корану се та наука исмева. А на Омаровој џамији у Јерусалиму урезана је у зиду ова заповест: "Правоверни, знајте да Алах нема Сина". Па баш зато што, по тој вери, Бог нема сина, у Корану се нигде не говори о Божјој љубави него само о Божјој правди и милосрђу. Иако је своју науку Мухамед црпео из Старог Завета, он није прочитао речи Свевишњега: "Еда ли ја, који отварам материце, не могу родити? Еда ли ћу ја, који дајем да се рађа, бити без порода" (Иса. 66, 9)? И не само Мухамед него и древни Аријевци и модерни Унитаријанци. Свети Владика Николај Жички - "КАСИЈАНА" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јануар 2, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2010 По исламу, љубав не може бити вечна, јер је по њима Бог био сам пре стварања света. Значи ако је, по њима, имао љубави, могао је да воли само себе (самољубље) Ал Бог је ипак љубав у вечности: Отац воли Сина и Светога Духа Син воли Оца и Светога Духа Свети Дух воли Оца и Сина Значи љубав у вечности тј. љубав је вечна. За многе саблазан, да се Бог оваплоти од Духа Светога и Марије Дјеве и постане човек (ал тиме задржава Своју Божанску природу) и страда за људе целог света. Колика је то љубав! Крст представља Љубав, две највеће заповести, да љубимо Бога и своје ближње. Значи символички, вертикално, дакле, љубав према Богу, а хоризонтално, љубав према ближњима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јануар 2, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 2, 2010 ??????? ?????! ??????? ? ???? ? ??????????! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јануар 2, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2010 Погледајте ову праслику Христовог страдања. Значи Бог заповеда Авраму да жртвује сина свога јединца, а пре тога му је Обећао да ће његово (Аврамово) семе бити благословено и да ће се веома умножити. (То не противречи предпоследњој реченици, јер се у њој даје потврда "Заиста", јер је Бог, Авраму то раније обећао) И сад Аврам не разуме, Бог хоће да он жртвује сина јединца, а каже му да ће се његово потомство умножити. Ал међутим, он је кренуо да жртвује сина, зато што је веровао да ће га Бог васкрснути. Први човек који је веровао да Бог може да васкрсне. Зато, му Бог каже: "Благословиће се у семену твом сви народи на земљи". Тај догађај из Старог Завета: После тога хтеде Бог окушати Аврама, па му рече: Авраме! А он одговори: Ево ме. И рече му Бог: Узми сада сина свог, јединца свог милог, Исака, па иди у земљу Морију, и спали га на жртву тамо на брду где ћу ти казати. И сутрадан рано уставши Аврам осамари магарца свог, и узе са собом два момка и Исака сина свог; и нацепавши дрва за жртву подиже се и пође на место које му каза Бог. Трећи дан подигавши очи своје Аврам угледа место из далека. И рече Аврам момцима својим: Останите ви овде с магарцем, а ја и дете идемо онамо, па кад се помолимо Богу, вратићемо се к вама. И узевши Аврам дрва за жртву напрти Исаку сину свом, а сам узе у своје руке огња и нож; па отидоше обојица заједно. Тада рече Исак Авраму оцу свом: Оче! А он рече: Шта је, сине! И рече Исак: Ето огња и дрва, а где је јагње за жртву? А Аврам одговори: Бог ће се, синко, постарати за јагње себи на жртву. И иђаху обојица заједно. А кад дођоше на место које му Бог каза, Аврам начини онде жртвеник, и метну дрва на њ, и свезавши Исака сина свог метну га на жртвеник врх дрва; И измахну Аврам руком својом и узе нож да закоље сина свог. Али анђео Господњи викну га с неба, и рече: Авраме! Авраме! А он рече: Ево ме. А анђео рече: Не дижи руку своју на дете, и не чини му ништа; јер сада познах да се бојиш Бога, кад ниси пожалио сина свог, јединца свог, мене ради. И Аврам подигавши очи своје погледа; и гле, ован иза њега заплео се у чести роговима; и отишавши Аврам узе овна и спали га на жртву место сина свог. И назва Аврам оно место Господ ће се постарати. Зато се и данас каже: На брду, где ће се Господ постарати. И анђео Господњи опет викну с неба Аврама. И рече: Собом се заклех, вели Господ: кад си тако учинио, и ниси пожалио сина свог, јединца свог, Заиста ћу те благословити и семе твоје веома умножити, да га буде као звезда на небу и као песка на брегу морском; и наследиће семе твоје врата непријатеља својих; И благословиће се у семену твом сви народи на земљи, кад си послушао глас мој. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јануар 2, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2010 Само да још ово ставим, надам се да се модератори неће љутити. Може да послужи браћи мухамеданцима, да прогледају. Биће у потоња времена гора дома Господњега утврђена уврх гора и узвишена изнад хумова, и стјецаће се к њој сви народи (Иса. 2, 2). Ово пророчанство односи се на Цркву Христову. Колико је ово пророчанство могло изгледати тајанствено за Јевреје пре Христа, толико је оно нама данас сасвим јасно. Гора, или висина, дома Господњега заиста је утврђена уврх гора, т.ј. уврх висина небесних; јер Црква Христова прво не држи се земљом него небом, и јер најзад један део чланова цркве (и то сада већи део) налази се на небу док је други још на земљи. Даље, Црква Христова узвишена је изнад хумова, т.ј. изнад свих земаљских и људских величина. И философија људска, и уметност, и све културе народа, и све вредности земаљске представљају само ниске хумове према недогледној висини Цркве Христове. Јер све те хумове цркви није било тешко створити, док ниједан од њих - нити сви они укупно, у течају многих хиљада година - није могао створити цркву. Најзад, говори пророк, стјецаће се к њој сви народи. Коме су се, у истини, до сада стекли сви народи, ако не Цркви Христовој? Храм Јерусалимски био је неприступан незнабошцима под претњом смртне казне. Црква је пак од почетка призивала све народе на земљи, послушна заповести Господа: идите, и научите све народе (Мат. 28, 19). То је виђење Исаије, сина Амосова, виђење из далеке даљине, виђење истинито и чудесно. О Господе чудесни, ми Ти благодаримо непрекидно, што си нас удостојио, да будемо деца цркве Твоје свете и истините, и узвишене изнад свих светских висина. Теби слава и хвала вавек. Амин. Свети владика Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јануар 2, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2010 Света Тројица у Старом Завету У Старом Завету Бог се, поред своје изразите монотеистичке појаве, откривао и као Света Тројица, али не директно и очигледно, већ нејасно, више као сенка оне тројичности која ће се људском роду открити тек Оваплоћењем Сина Божијега. Та нејасна сведочанства из Старог Завета, која се односе на ипостаси (лица) Свете Тројице, су следећа: Саветовање Свете Тројице о томе како да створе човека: "Да начинимо човека по лику нашем" (1 Moj 1,26). Tроструко анђелско уздизање хвале Светој Тројици: "Свет, Свет, Свет је Господ Саваот" (Ис 6,3; Отк 4,8). Долазак тројице људи код Мамвријског дрвета, које је Авраам угостио (1 Мој 18,1-2). Спомињање Логоса Божијег у (Пс 106/107,20; 118/119,89). Спомињање Духа Божијег (Пс 32/33,6; 103/104,30-31; Јов 33,4). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
иље Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 Надао сам се да ће неко од форумаша муслимана одговорити. Вероватно нису још прочитали написано; надам се да ће неко од њих прочитати и одговорити. Ипак, ако и не одговоре, надам се да су нешто из овога научили. Ако ништа, а оно бар су сазнали мишљење хришћанске стране; мада мислим да им је оно и пре било познато. Нема потребе оптерећивати ову тему додатним детаљима. Форумски начин разговора је добар што даје могућност отварања многих тема, а унутар једне теме се ваља држати онога о чему се ту говори. Поздрав! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 Само да још ово ставим, надам се да се модератори неће љутити. Може да послужи браћи мухамеданцима, да прогледају. 8086.gif, a čitav svijet slijep, šta ćeš...pivo Биће у потоња времена гора дома Господњега утврђена уврх гора и узвишена изнад хумова, и стјецаће се к њој сви народи (Иса. 2, 2). Ово пророчанство односи се на Цркву Христову. Колико је ово пророчанство могло изгледати тајанствено за Јевреје пре Христа, толико је оно нама данас сасвим јасно. Гора, или висина, дома Господњега заиста је утврђена уврх гора, т.ј. уврх висина небесних; јер Црква Христова прво не држи се земљом него небом, и јер најзад један део чланова цркве (и то сада већи део) налази се на небу док је други још на земљи. Даље, Црква Христова узвишена је изнад хумова, т.ј. изнад свих земаљских и људских величина. И философија људска, и уметност, и све културе народа, и све вредности земаљске представљају само ниске хумове према недогледној висини Цркве Христове. Јер све те хумове цркви није било тешко створити, док ниједан од њих - нити сви они укупно, у течају многих хиљада година - није могао створити цркву. Најзад, говори пророк, стјецаће се к њој сви народи. Коме су се, у истини, до сада стекли сви народи, ако не Цркви Христовој? Храм Јерусалимски био је неприступан незнабошцима под претњом смртне казне. Црква је пак од почетка призивала све народе на земљи, послушна заповести Господа: идите, и научите све народе (Мат. 28, 19). То је виђење Исаије, сина Амосова, виђење из далеке даљине, виђење истинито и чудесно. О Господе чудесни, ми Ти благодаримо непрекидно, што си нас удостојио, да будемо деца цркве Твоје свете и истините, и узвишене изнад свих светских висина. Теби слава и хвала вавек. Амин. Свети владика Николај Велимировић Nema veze s vezom. Ako je to proročanstvo za crkvu, onda je jako slabo. Vidiš koliko treba teksta napisati da bi se uklopilo u tzv. proročanstvo. Proročanstva trebaju biti jasna, dakle, ako ja pročitam ovaj pasus i nigdje ne vidim to što se tvrdi iz samog teksta, takvo proročanstvo mi ništa ne znači. Osim toga, to se odnosi na Izaijinu viziju, da će u konačnici svi narodi slaviti Jahvu. Jer se i nežidovi mogu spasiti na svoj način. A ovo njegovo objašnjenje zemlja- nebo, je pretjerano, to u samom tekstu ne piše. Ako bi na ovaj način tumačio svaki tekst u Bibliji, mogao bi pronači i proročanstvo da će uragan Katrina pogoditi Ameriku . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 По исламу, љубав не може бити вечна, јер је по њима Бог био сам пре стварања света. Kao prvo, što se misli pod ljubavlju? Ako se gleda ljudska ljubav, onda ona nije vječna jer nije oduvijek i jer čovjek umire. (nakon smrti se ulazi u novo stanje, te samim time opet nije ljubav barem ne u onom zemaljskom smislu već drugačije naravi). Šta znači "Bog je bio sam"?, jer Bog je Punina Bitka, On Jeste. (greška je ovdje u govoru jer se Bog promatra kao neki predmet ili objekt koji stoji paralelno s drugim predmetima, a Bog nadilazi tj., transcendira ovaj svijet). Bog naprosto Jeste, jer kad se kaže Bog je bio sam se predpostavlja: 1. da postoji neka manjkavost u Bogu, te da mu je potreban netko drugi ili neki drugi bog da bi bio u punini Bog. 2. Bog ne treba partnera jer inače ne bi bio Punina, već bi se međusobno nadopunjavali i samim time ne bi bio savršen 3. Bog ne može biti "sam" jer je on punina i nema nečega izvan Boga jer On sve obuhvaća. Значи ако је, по њима, имао љубави, могао је да воли само себе (самољубље) Bog je po islamu savršen i nije mu potreban neki objekt ljubavi da bi bio savršen ili da bi sebe usavršio. Isto tako mu nisamo potrebni mi, naše služenje Bogu ili odbijanje Boga ne mijenja ništa u njegovu Biću. Ljubav po sebi znači usmjerenost ili čežnju za drugim bićem, te se time bića međusobno usavršuju, dakle postoji neki nedostatak za kojim druga osoba čežne i koji je objekt ljubavi. A Bog nije manjkav da bi težio prema nečemu da bi sebe usavršio. (ovdje je problem jer se uspoređuje s ljudskom ljubavlju koja je manjkava). Bog ne čezne za nikim jer je Savršen i Samodovoljan, Bog može nešto odobravati ili ne ili htjeti da se ljudi spase, al to je različito od ljubavi u kršćanskom smislu koja je previše antropomorfna tj. ljudska. За многе саблазан, да се Бог оваплоти од Духа Светога и Марије Дјеве и постане човек (ал тиме задржава Своју Божанску природу) и страда за људе целог света. Колика је то љубав! Znači Bog prije nije bio milostiv i nije mogao oprostiti ako se pokaže kajanje, već je netko morao biti ubijen zbog drugoga, da bi nam Bog oprostio. Znači Bog je nemoćan oprostiti ako se čovjek iskreno pokaje i promijeni svoj život, već netko nevin mora umrijeti da bi se nešto promijenilo u Bogu i da bi nam on oprostio. To baš i nije neka ljubav budući da je preduvjet smrt nekog drugog, a ako postoji uvjet onda ta ljubav nije savršena. npr. Da li je veća ljubav da svojem djetetu oprostim ako se pokaje i kaže da mu je žao i da ga zagrlim i kažem oprošteno ti je - ili da mu kažem: oprostit ću ti pod uvjetom da kaznim tvoga brata iako nije ništa učinio? да љубимо Бога и своје ближње. Ovo je u svim religijama zastupljeno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 ????? ??? ?? ?? ?? ???? ?? ???????? ????????? ??????????. ????????? ???? ??? ????????? ????????; ????? ?? ?? ?? ???? ?? ??? ????????? ? ??????????. ????, ??? ? ?? ????????, ????? ?? ?? ?? ????? ?? ????? ???????. ??? ?????, ? ??? ??? ?? ??????? ??????? ?????????? ??????; ???? ?????? ?? ?? ?? ??? ? ??? ???? ???????. ???? ??????? ???????????? ??? ???? ???????? ????????. ???????? ????? ????????? ?? ????? ??? ???? ????????? ???????? ?????? ????, ? ?????? ????? ???? ?? ???? ?????? ????? ? ???? ?? ?? ??????. ???????! prijatelju niko od muslimana nema osim mene, ona dvojica nisu aktivni, a o onim tvojim pitanjima se može naširoko.. po?asti svojim prisustvom: http://www.islambosna.ba/forum/dijalog-sa-nemuslimanima/ ima preko 4000 ?lanova, kako muslimana, tako i ostalih, nemam vremena vjeruj,ispitni rokovi su mi sad, a i vazda ista pitanja.. pozdrav i tebi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 Брате, Саладине јел постоје код вас свеци, да својим животом сведоче Истину? Јел по вама сваки муслиман иде у рај? Јел се код вас цени девственост? Зашто је дозвољено код вас да мушкарац има 4 жене, кад је Бог Адаму створио једну? Зашто је Мухамед имао више од четири жене? Јел истина да у курану пише да је дозвољено да се муслиман одрекне своје вере, да би сачувао живот? Јел си чуо за Благодатни Огањ? Једно од највећих чуда и дешава се у Православљу. Јел си чуо за нетрулежне мошти? Јел си чуо да је научно доказано да је Господ Исус Христос васкрсао? Јел си чуо за свету водицу? Која никада не може да се поквари? Јел си чуо за мироточиве иконе? Јел си чуо за бројна исцељења муслимана, у манастиру Острог, пред моштима светог угодника Божијег, Василија? Опростите што сам скренуо са теме. Поздрав! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
иље Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 Saladine, хвала ти што си се јавио. Нисам знао да су остала двојица неактивни. У вези islambosna форума: нажалост тамо ми је ускраћен приступ. Био сам тамо пријављен пре неког времена (вероватно се моје поруке тамо још могу наћу и архиви) али су ме искључили. Колико се сећам нисам прекршио ниједно од правила форума, али ће бити да им није одговарало то што сам писао. На том форуму се много пише о Библији и то углавном у негативном контексту. Када сам навео пар ајета из Курана и питао за мишљење биће да им се то није свидело јер се не уклапа у слику Курана као савршене књиге. Било како било теби захваљуем на јављању. Надам се да ћеш након испитног рока имати више времена да поразговарамо. Остале форумаше молим да, ако имају нешто за разговор - нека отворе нову тему. Ова је ионако претоварена... Поздрав! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Јануар 4, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2010 Брате, Саладине јел постоје код вас свеци, да својим животом сведоче Истину? Ne postoji kanonizacija, postoje ljudi koji su bliže Bogu i oni koji nisu, i to je između Boga i njih a ne da se dobije neka titula sveca. Јел по вама сваки муслиман иде у рај? Ne, može neko biti imenom musliman, ali ne životom, isto vrijedi za hrišćane. Јел се код вас цени девственост? Ako misliš djevičanstvo, da. Зашто је дозвољено код вас да мушкарац има 4 жене, кад је Бог Адаму створио једну? Mnogi su proroci imali više žena u SZ, a i dalje imaju status proroka. Nema nekog čvrstog dokaza protiv poligamije, o čemu je i Luther mislim negdje pisao, uostalom široka tema.. Зашто је Мухамед имао више од четири жене? Još šira tema, pročitaj koju knjigu.. Јел истина да у курану пише да је дозвољено да се муслиман одрекне своје вере, да би сачувао живот? Nije istina da navedeno stoji u Kur`anu. Јел си чуо за Благодатни Огањ? Podložno je kritikama, zavjerama, neki smatraju više naučno nego religijsko pitanje, i ne može poslužiti kao dokaz za nešto, čuda se dešavaju na svakom koraku. Једно од највећих чуда и дешава се у Православљу. Indijski jogiji drže ruku u plamenu, ali to nije dokaz za postojanje boga-majmuna Hanumana. Opet ponavljam, čuda se dešavaju svugdje, i niko ne može sa sigurnošću tvrditi njihovo porijeklo, da li je Bog,đavo,nauka,priroda itd.. Јел си чуо за нетрулежне мошти? Poznato i u katoličanstvu, budizmu, šintoizmu, nema veze sa ispravnošću religije. Јел си чуо да је научно доказано да је Господ Исус Христос васкрсао? Ne može se to naučno dokazati, jer ne podliježe eksperimentu i okviru znanosti i empirijskog svijeta. Znanost ima drugačiji predmet promatranja, metode i sredstva da se dođe do cilja istraživanja. Јел си чуо за свету водицу? Da, šta sa njom? Која никада не може да се поквари? Uradite bakteriološki nalaz. Јел си чуо за мироточиве иконе? Јел си чуо за бројна исцељења муслимана, у манастиру Острог, пред моштима светог угоднока Божијег, Василија? Ja sam stekao utisak da su tebi "čuda" pola vjere... confused, i šta sa manastirom i iscjeljenjima? 1. tu muslimani ne odlaze, nego oni sa muslimanskim imenom, 2. islamska medicina općenito, je neprikosnovena, i nisu nama potrebni nikakvi manastiri i mošti, 3. poznajem muslimana u BiH koji ispravno liječi, i muslimane i nemuslimane, iz države i regiona, o arapskim učačima rukje da ne govorimo. U Islamu također ima tih čuda koliko hoćeš, ali ni u kom slučaju to ne bih koristio kao neki argument.., mada ima tih fanatika koji vjeru baziraju na prepečenom tostu i čepu od marmelade, na kojima se pojavio neki lik, i, ej-Booog... klapklap Поздрав!pozdrav i tebi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Јануар 4, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2010 У вези islambosna форума: нажалост тамо ми је ускраћен приступ. Био сам тамо пријављен пре неког времена (вероватно се моје поруке тамо још могу наћу и архиви) али су ме искључили. Колико се сећам нисам прекршио ниједно од правила форума, али ће бити да им није одговарало то што сам писао. На том форуму се много пише о Библији и то углавном у негативном контексту. Када сам навео пар ајета из Курана и питао за мишљење биће да им се то није свидело јер се не уклапа у слику Курана као савршене књиге. Ništa strašno, banovan sam i ja par puta, registruj se ponovo sa novim nickom, ima još dosta foruma pored tog, i ljudi zagrijanih i intelektualno jačih od mene, evo npr. dva: http://www.sjenica.com/forum/religija/ http://www.preporod.com/forum/viewforum.php?f=18&sid=4b82b94f458f6b1bb2f9a74301afd652 Било како било теби захваљуем на јављању. Надам се да ћеш након испитног рока имати више времена да поразговарамо.Prvenstveno sam se registrovao da promijenim "okolinu", i informativnog karaktera, za opširne diskusije najbolje je javi se na jednom od tri navedena foruma.Поздрав!Pozdrav Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука