Jump to content

Зашто Хришћани не сматрају Мухамеда за пророка?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ako imaju slobodnu volju,kako se to desava bez ijedne razlike?? Je li to logicno razmisljanje???

U njihovoj volji nema razlike jer se radi o Bogu a ne o ?ovjeku koji je bi?e nesavršeno, nasuprot Bogu. To je iznad naše logike ljudske. Ili ti misliš da Boga možemo pojmiti našim intelektom?

http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s

''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев

Подели на овим сајтовима

• Одговори 328
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ne mozemo Boga ali mozemo zajednicu. Mi ovdje govorimo o zajednici a zajednica logicnim razmisljanjem ne moze da bude onakva kakvom je vi predstavljate.

I jos nesto: Molio bih da mi neko objasni proces radjanja sina ili po cemu je on to sin a po cemu je ovaj otac a po cemu iz svega toga nastade duh?

Подели на овим сајтовима

U redu,znam da vam smetaju govori nekih naucnika. Slobodno izbrisite.

Ne, ne smetaju, navedi link, ali nemoj pejstati.

''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев

Подели на овим сајтовима

Ne mozemo Boga ali mozemo zajednicu. Mi ovdje govorimo o zajednici a zajednica logicnim razmisljanjem ne moze da bude onakva kakvom je vi predstavljate.

I jos nesto: Molio bih da mi neko objasni proces radjanja sina ili po cemu je on to sin a po cemu je ovaj otac a po cemu iz svega toga nastade duh?

Molio bih te da objasniš najpre o kakvoj zajednici govoriš.

Подели на овим сајтовима

AHILE, reci mi ovo, ti si urednik topica "Glasam za Pravoslavlje", i ima nekoliko tema, zašto u svim temama pokušavate kritikovati Islam?

Zašto nema neke kritike budizma, hinduizma, judeizma, protestantizma??

Nismo stigli još da postavimo topice, ovaj podforum je nov. Ali sa drugim konfesijama se mi pravoslavni ni ne susre?mo, manje više. Za sada samo stavismo teme islama i rimokatolicizma, ali bi?e i drugih uskoro, svakako. Nije nam cilj da kritikujemo nešto ve? da informišemo o stavovima pravoslavnih o datim konfesijama.

Подели на овим сајтовима

Bas me zainteresova tekst koji sam bio postavio na forumu ali ste ga izbrisali. U njemu je spomenuto par cinjenica koje su stvarno zabrinjavajuce za hriscane.

Npr. Je li tacno da se vasa potvrda Jevandjelja svodi na papircetu velicine kreditne kartice,na spisima koji govore o postojanju tog Jevandjelja ali ne i sa sadrzinom tog Jevandjelja....???

Подели на овим сајтовима

Bas me zainteresova tekst koji sam bio postavio na forumu ali ste ga izbrisali. U njemu je spomenuto par cinjenica koje su stvarno zabrinjavajuce za hriscane.

Npr. Je li tacno da se vasa potvrda Jevandjelja svodi na papircetu velicine kreditne kartice,na spisima koji govore o postojanju tog Jevandjelja ali ne i sa sadrzinom tog Jevandjelja....???

Ne Recruit, ve? sam ti rekao, život potvr?uje Jevan?elje kao istinito, a ne nau?ni dokazi. Iako njih ima sasvim dosta, oni su od drugorazrednog zna?aja. Mi se žive?i poukama iz Jevan?elja zaista susre?emo sa Bogom, i to je dovoljan dokaz za nas (makar za mene).

Подели на овим сајтовима

Aha,isto to dozivljavaju i pripadnici svih ostalih religija pa sta?

Prvo Jevandjelje napisano je koliko ja znam nekih 50 godina nakon Isusovog uzdignuca po sjecanju jednog covjeka... siguran sam da je ono od Boga stadaradim

Ne vjerujem da osje?aju na isti na?in. A osje?aju to i vještice i bioenergeti?ari, i islamski priziva?i djina, a tako i drugi tvrde, ali svi mi znamo da je to djavolsko dejstvo na njih. Dakle, izme?u svih tih osje?aja postoje suštinske razlike. Uostalom, o tome je govorio i Hristos, kao i cijeli Novi Zavjet, ukazuju?i da me?u tim duhovnim osje?ajimaima i nadahnutih djavolom. Islam tvrdi da takvi ''osje?aju'' ne mogu biti ?ovjeku dostupni. Dakle, vi nemate silu Duha Svetoga, a on je jedan od esencijalnih stvari koje dobijamo Hristom Isusom.

Подели на овим сајтовима

A po cemu "osjecate" da je to taj pravi osjecaj???

I onome ko se drogira je lijepo,i onome ko pije alkohol je lijepo a je li to zaista ljepota?

"Dokazi" na osnovu unutrasnjeg osjecaja... stvarno su jaki. Uz to,taj unutrasnji osjecaj ti stvara knjiga koja je djelo ljudi koji su je napisali na osnovu sjecanja pedesetak godina nakon Isusovog zivota...

Подели на овим сајтовима

A po cemu "osjecate" da je to taj pravi osjecaj???

I onome ko se drogira je lijepo,i onome ko pije alkohol je lijepo a je li to zaista ljepota?

"Dokazi" na osnovu unutrasnjeg osjecaja... stvarno su jaki. Uz to,taj unutrasnji osjecaj ti stvara knjiga koja je djelo ljudi koji su je napisali na osnovu sjecanja pedesetak godina nakon Isusovog zivota...

?????? ??? Recruit!!!

??????? ??? ?? ??? ??? ??? ???????? ? ???????? ? ??? ??????? ????? ??? ?????? ?? ?? ????? ?? ?? ???? ?? ????????? ??? ???? ????? ?????????????. ???? ??? ??????? ?? ?? ?? ?????? ? ?? ?????? ?? ?????????? ??? ??? ???? ????? ????? ??????.

??? ????? ?????? ??? ????? ? ???????? ???? ?? ?????? ?? ???????....

????? ????? ?? ??????? ?? ?????....

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Danas prolazi, ali….

Vrlo je logi?no, ali….

Ho?emo li se voditi pretpostavkama I emocijama?

??,?? ?? ???? ????????? ?? ????? ??????.?? ?? ?????,? ?? ????? 200 ?????? ????? ???? ????? ????? ?? ??????? ?????.????? ??? ?????????? ??????,??? ?? ???? ????? ?? ?? ?? ????? ??????.

?? ???? ???????,?? ?? ?????,????? ?? ?? ?? ????? ???????.

…?, i..,to ?e ti svako re?i,

Je li crkva detaljno prikazala kako sotona djeluje na nas?, zna?i slikovito,

??,????????? ?? ?????????:?????????? ?????? ???????,?????????? ??????,??????? ????????....

??? ????? ? ???? ?????????? ???? ???????? ?? ?? ????? ???? ???? ??????? ?? ??? ???? ???? ?? ?? ????????? ?? ???? ? ????? ????????? ?????? ??? ????? ????? ? ?????? ???? ??? ?????? ? ??????? ??? ???????.

Može li danas crkva objasniti jednom ateisti, kako ?e biti proživljen, nakon što postane prah,?, zna?i da mu prikaže I argumentovano, I slikovito,

????,??? ?? ????.?????? ???????? ????????? ???? ??? ??????? ?? ?? ????????? ? ?? ?????? ??? ?? ?????? ?? ?????? ?????? ??????? ?? ??? ????,??? ?? ???? ?? ?????,?????? ?? ????????? ?? ???? ????? ?? ?????? ????? ?? ????? ? ????? ?? ????.???? ?????? ?? ?? ?????? ? ????? ?????? ??????? ?? ??:?? ???????.

I op?enito, za sve probleme sa kojima se susre?u ljudi, može li argumentovati, na koji na?in da ih se riješi.

???? ? ??????? ?? ?? ?????? ?????? ?? ???? ?? ????? ?????? ? ????????? ??? ?????? ???? ?? ??? ???????:?? ???? ??? ?? ?? ?????? ???? ??????? ? ?? ???? ???? ??????? ??? ?? ?? ??? ???? ???????,???? ?? ????? ????? ?? ?? ??????????? ? ????,?? ??????? ????? ????? ? ??????.

Može li objasniti u detalje osobi koja bolude od AIDS-a, koji je lijek za to

Ne može re?i jednom ateisti bez ikakvih argumenata, moli se, moli se….

Tražim nešta konkretno, zna?i argumentovano mi prikaži, evo npr,. Mene kao ateistu zanima,  kako crkva u?i, kako ?e se osoba izlije?iti od AIDS-a, I kako ?e mrtvi biti proživljeni.?

Ne možeš mi servirati prazan tekst tipa: moli se, moli, to samo Bog zna, itd itd……

???? ?? ????????? ?????? ????? ??? ??? ??????? ???? ?? ????? ?? ???? ?? ?? ??????? ????.???? ???? ???? ??????? ???? ??????? ?? ????? ???? ??? ?? ?? ?? ????? ??? ??? ?? ?? ????????.???? ??????? ???? ?????:???? ???? ???? ???? ???? ???? ?? ?? ???? ?? ????.

??? ??????? ????? ???? ?? ?? ???? ???? ???? ?????:???? ? ????.?? ???? ? ?????,?? ???? ???? ??????? ?????? ?? ????????? ? ?? ?????? ?? ?? ????????? ???? ?? ???????? ????? ??????????.???? ?? ?? ???????.??? ?? ?? ??????,?? ?? ?? ?????? ????? ????.???? ??? ????? ?? ?? ??????? ? ?? ?? ?? ??????,???? ? ??? ??????? ?? ???? ?????? ??? ?? ??????? ?? ???? ??????.

??? ?? ?? ????? ?? ?? ???? ???????:??? ?? ???????? ? ?? ?? ??.???? ??? ? ?????? ??????? ??? ?????.???? ?? ???? ??????? ?? ??????? ??? ??????? ??? ?? ?? ??? ?? ?????????? ? ???? ?? ?? ???? ????????? ?????? ????? ? ?????? ??? ?????? ?? ???? ????.

Prvo, kompleksna je tema da se o njoj raspravlja ovdje,

Nisi dobro informisan…, nekim u?a?ima rukje iz BiH se javljaju ljudi iz svijeta (me?u kojima svakako I nemuslimani),, dakle ne samo sa naših prostora

“Lije?e” I budisti?ki monasi, jel?to zna?i da je i njihov metod ispravan?

?? ?? ???????? ???? ???? ????? ?? 3 ??????,??? ?? ?? ????? ???? ?? ?? ???? ??? ??? ?? ?? ????? ?? ??? ??????,????? ???? ?? ????????? ?? ?? ???????? ??? ??????? ???????

???? ?? ????? ?? ?? ????????? ????? ??????? ???? ?? ?????? ????????????????,??? ?? ???? ???? ?????.???????? ????????? ??? ????? ? ??????? ? ??????? ? ????????? ? ???? ???? ???? ?? ?? ????? ?? ?????? ???????? ???? ??? ????????? ? ????????.??? ?? ???? ????? ???????????.

http://www.eksorcist.com  

ovo je sajt jednog pravoslavnog, koji se bavi ovim, mislim slovenac, kaže da jet u “mo?” dobio od nekog muslimanskog duhovnika,,,interesantno bi bilo znati o kojem je rije?…

izme?u ostalog na?i ?eš mu negdje na sajtu, kako jako poštuje muslimane, I smatra da imaju veliki dar od Boga , za pomo? ljudima.

Tako da, situacija nije sasvim obrnuta, osim možda u CG…

????:????? ?????? ?? ???? ?? ?? ??? ?????? ????? ??????????? ?? ?????????.

??? ???? ?????? ?? ????:

Hello and welcome to my webspace at myspace.com.

I'm a christian, member of the Serbian Orthodox Church. I live in Slovenia - small but geographic rich country in Europe Union.

I work as an exorcist and I want to help with the power of God and in the name of Jesus Christ (and all other saints) all good people who are attacked by evil forces which can be made (by evil people) with very dangerous black magic, voodoo magic, and many other evil and satanic rituals. http://www.myspace.com/eksorcist

??? ?? ?? ????? ????? ???? ???? ???? ??? ????????????????,??? ????? ????????? ???? ?? ???? ??????????.

??? ???? ???? ?????? ?????:

Kako ste razvili sposobnost pomagati?

Svojo notranjo mo? sem spoznaval med življenjskimi padci. Za?elo se je z boleznijo, ko mi je bilo 30 let. Zdravniki mi niso mogli pomagati - štiri leta sem dan in no? imel mo?ne glavobole in kroni?no vnetje ledvic. Bole?ine so bile neznosne, nisem mogel ležati, sedeti, težko sem dihal, mo?no me je zbadalo okoli srca in v hrbtenici. Zelo sem shujšal. Vzrok težav je bila ?rna magija. Obiskal sem zelo veliko zdravilcev po vsej nekdanji Jugoslaviji. Na popotovanjih sem vedno bolj ob?util sebe in mo?  Boga. Danes se posve?am zgolj terapiji. Pomagala mi je tudi izobrazba, saj sem enaindvajset let delal v zdravstvu in spoznal vse vrste bolezni, hude bolnike in njihovo psiho. Z bolnimi ljudmi sem vedno delal z veliko ljubeznijo.http://www.eksorcist.com/#

??? ?? ???? ?????????????.

“Jeste natprirodna, ali nije od Boga, “…ima mali million na?ina kako pokazati to njegovu božansku natprirodnost.

?ime ti dokazuješ da nije od Boga?, od toliko mudžiza, našao si jednu za koju bi mogao re?i da je greška, a sa greškom veze nema,

je li to zna?i da je sveto pismo direktno pisano sotoninon rukom?

????? ?????????? ???? ?? ????? ?? ????? ?????.?? ?????? ?? ?? ????? ?? ???? ? ?? ?? ????????? ?? ?? ?? ???????.?? ????? ?? ????:??,????? ?? ?? ???? ? ?? ????? ?? ???? ? ?? ?? ???? ?????? ?????.?? ?? ??? ???? ????? ?? ? ?? ?????? ?? ?? ???????.

??? ????? ????????????? ????? ??????:?? ???? ???? ?? ??????? ???????? ? ???????.

????? ????? ??? ??????? ??? ????? ?? ?? ???? ?????????? ?????????????.????????? ??? ??? ?? ??????????? ? ??????? ?? ?? ?? ???? ?????? ????????.???????,???????? ?????? ? ??????????? ??????,??? ?? ????????? ????????????? ???? ???? ????? ?? ?????.??? ?? ???? ???? ????? ?? ?? ?? ??????? ???? ? ?????? 400 ??? 430 ?????????? ?? ?????? ?? ???? ????? ???? ? ?????:?? 70 ??? ?? 75???????? ???????.

???????,??????? ?????? ?? ???? ? ?????????? ? ??? ?? ????????? ?????? ?????????? ??? ???????? ???????????? ????????.??? ?????????? ??????? ????? ???? ????????? ?????????? ?? ???????.?????????? ?? ???? ?? ???????????.?? ????? ?? ????????? ???? 400 ??? ???? 75.??? ????? ?? ????????? ?????? ???? ?? ????????? ??????????.

??????? ?? ???????:??? ?? ?????? ?????? ????????? ???????? ?? ?? ???? ??? ??????? ???? ??????? ? ?? ?????????? ??? ?? ????? ?????:????? ?? ???? ?? ?? ???????? ??? ??????? ?????????? ????.? ???? ?? ?? ? ? ?????? ?????.

Malo historije nije na odmet, ali kakve veze ovo ima sa temom???

Ti si postavio link o Iberijskom ratu, koji se vodio 500-tih godina….

Bizantija je pretrpjela takav poraz da se ?inilo nemogu?im da ?e uop?e preživjeti, a kamoli da ?e nekad opet pobijediti.

Kad su objavljeni ajeti  da ?e Bizantija pobijediti za nekoliko godina. Arapskim mnogobošcima se to ?inilo tako nemogu?im da su po?eli zbijati šale na ra?un ovih ajeta. Mislili su da do te pobjede o kojoj govori Kur’an nikad ne?e do?i.

Oko sedam godina nakon objavljivanja prvih ajeta (još jednom se kur anska poruka ispostavila ta?nim, kao što je objašnjeno u tefsiru:” To je spomenuo Ebu-Bekr Božijem  Poslaniku, s.a.v.s., pa mu rekao je: "Zašto nisi odredio da je taj rok manji od", mislim da je rekao: "deset", kaže Seid ibn Džubejr: "Nekoliko ??? je ono što je manje od deset, a Bizantinci su poslije pobijedili.”, iako je to tebi relevatno…, ja sam gore u zagradi stavio da se nekoliko odnosi na 3-9 godina, ?isto da bi lakše razumio, jer sve bukvalno shvatate.),,

627. godine dogodila se odlu?uju?a bitka u Ninivi izme?u Bizantije i Perzije. I ovaj put Bizantija je neo?ekivano pobijedila.

?? ?? ????? ???? ???? ?? ?????? ??????? ?????? ???? ???? ? ??? ?? ???? ????????

Pišeš po emocijama, nije ništa pogrešno uneseno u kur an, ono što sam naveo nije nikakav kur anski tekst, niti tekst nekog u?enog,  nego MOJ tekst, kojim sam htio pokazati da se nije odnosilo na sve jevreje, na slijede?oj stranici sam objasnio smisao ajeta, u toku razgovora obje strane su rekle da je taj I taj Božiji sin.

Zna?i ti kažeš: “mogu hodati po zraku”, I neko napiše: “kara?or?e vjeruje, da može hodati po zraku”, a ti nisi rekao da VJERUJEŠ!.

U ajetu se nigdje ne spominje da su jevreji VJEROVALI da je Uzejr Božiji sin, nego su oni to REKLI, u TOM trenutku.

? ??? ???????? ?? ???????? ??? ??? ? ?? ?????:????? ??? ??? ????????.

? ????? ????? :30. Jevreji govore: "Uzejr je -Allahov sin", a Hriš?ani kažu: "Mesih je -Allahov sin".

To su rije?i njihove, iz usta njihovih, oponašaju rije?i nevjernika prijašnjih, - ubio ih

Allah! Kuda se odme?u?

??? ????? ????? ?????? ??? ???????? ??????? ???? ?? ???? ?????? ?? ?? ???????? ???????? ?? ?? ??????? ??? ????? ??? ?? ? ?? ?? ??????????

??? ????? ????? ?????? ??? ???????? ??????? ????? ?? ????:???? ??(??????? ? ????????)?????.?

?????? ?? ????? ?? ??? ??????? ???????????? ???????? ?????????????? ?????????? ?????????.? ??? ?? ?? ?? ???????? ?????? ??????:

111. Oni govore da ?e u džennet u?i samo Jevreji, odnosno samo Hriš?ani. -To su

puste želje njihove! -Ti reci: "Dokaze svoje dajte ako je istina to što govorite!"SURA 2

?? ?? ? ???? ????? ????? ???????? ?? ???? ????? ???? ????????:?? ?????? ? ????? ???????????? ?? ?? ??? ?????? ?????? ??? ??? ????? ? ???????,???? ??????? ? ???????? ?????????????? ??????, ? ????? ?? ???? ???????? ???????? ? ???? ???????? ??? ?? ???????? ?? ????? ?? ?? ?? ???? ???????? ??????? ? ???? ???? ???? ????????? ???? ??????? ????? ???? ??? ???? ??????????.??? ??? ? ????? ?? ????? ??????.????? ????????????? ?? ?????? ???????? ?????? ????? ?????? ??? ???? ?? ?????.

? ??? ?? ?? ???????? ?? ?? ??? ?????? ?? ????????? ???? ``????????? ???????``,? ???? ??????,??? ?? ????? ?????:

???? ?? ?????? ???? ??? ????:30. Jevreji govore: "Uzejr je -Allahov sin", a Hriš?ani kažu: "Mesih je -Allahov sin".

To su rije?i njihove, iz usta njihovih, oponašaju rije?i nevjernika prijašnjih, - ubio ih

Allah! Kuda se odme?u?

??? ??? ?? ?? ?????(?????? ????? ?? ?????????):

1. Spomenuti ajet se odnosi na jevrejsku sektu, (ili bolje re?i sekticu), koja je bila nastajena u Arabiji, u vrijeme kada je zemljom hodao posljednji Božiji poslanik. To nije generalizovanje svih jevreja.

?ak sumnjam da u raznolikoj jevrejskoj zajednici DANAS uop?e i postoji sekta ili ?ak manja grupa njih, koji vjeruju ovako nešto. Danas, jevreji uglavnom, ili skoro stoprocentno, predtavljaju monoteiste..

To je bilo vjerovanje nekog jevrejskog plemena koje je u vrijeme Muhammeda saws bilo nastanjeno u Arabiji.

?????,??????? ?? ?? ?? ?? ???? ????????? ? ???? ????? ?? ??????? ?????? ?? ?? ????? ??????? ??? ?? ??????? ? ?? ? ???????.

??? ?? ?? ????????? ?? ?? ?? ???????:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1877.45.html

? ??? ?? ??????? ???? ?? ?? ????? ????????? ????????? ?? ?? ????? ??? ???? ?? ??????? ????

Još jedan primjer tvog bukvalnog shvatanja:

"Poslanik as. je citirao ajet : "Oni(krš?ani i jevreji) uzeli su svoje sve?enike i monahe za bogove" na što su krš?ani i jevreji  odgovorili : "Mi njih ne smatramo bogovima!"

Poslanik as. re?e : "Da li vam oni zabranjuju neke stvari koje je Bog dozvolio, a zatim ih vi smatrate zabranjenim? i da li vam dozvoljavaju neke stvari koje je Bog zabranio, pa ih vi smatrate dopuštenim?" Odgovoriše : "Da", na šta Poslanik as. re?e : "To zna?i da ih uzimate za bogove"

???? ???????.????? ???? ?????????? ?? ?????? ?? ???? ?????????.??? ??????? ?? ????????? ?? ????? ???? ???? ????? ?? ?? ??????? ?? ?? ??? ????? ? ????? ? ????????? ???? ??????.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...