karadjordje Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 A što se tiče toga da čovjek ima više žena jednu voli više a jednu manje to je istina.Stvar srca je ljubav.Čovjek ima petoro djece jedno nekako više mu je priraslo srcu od ostalih , da li to znaći da će biti i zbog toga griješan.Kod nas , kada se spomene pravednost kako prema ženama tako i prema djeci i ostalima .čovjek u ovosvjetskim stvarima mora biti pravedan, .Kada su u pitanju žene: Mora da isto vrijeme podjeli svakoj, da ih isto oblači, obezbjedi krov itd..Ako su u pitanju djeca, nije mu dozvoljerno razdvajati ih u poklonima koliko jednom kupi toliko i drugom mora, ako jednom nešto pokloni i ostalima mora itd. Да али дјецу може да задовољи одједном али жене не може да задовољи одједном.Централни мотив нашег разговора је секс:шта жена да чини ако нема мужа и вама је аргумент да зато треба да муж има четири жене јер жена није дужна да сузбија нагон.Све се своди на нагон.Ако гријешим исправите ме. Ако ћемо реално да гледамо,муж је дужан да задовољава жену сваки дан а то би значило да мора сваку да задовољи по једном јер је сексуални нагон мање више истог интензитета код брачних другова.Сад испада да су жене или ускраћене или да су претвориле саме себе или су од мужева претворене у сексуални објекат. Шта ако се деси да муж заволи једну жену више од свих.У сексу то не може да се крије.Према осталим може да постане ``импотентан``,да једноставно не може да убаци сјеме у њих јер се охладио према њима.Према дјеци је друга прича:он може лагати дјецу да их све једнако воли и да пазећи да се не види израженија љубав према једном од дјеце учини да сви повјерују да их све једнако воли. У сексу није тако.Испољавање сексуалног нагона има за циљ да се оде до краја,код мушкараца се ради о избацивању сјемена као врхунцу сексуалног доживљаја(оставимо сад по страни разна гуруистичка задржавања и сексуалну магију Гурђијефа).Мушкарац не може да слаже да је задовољио жену јер жена зна боље да ли је задовољио или не.За жену је велики пораз ако не доведе свог партнера до крајњег ужитка у сексу-до избацивања сјемена.То се врло лако може десити ако има више партнерки. За секс је потребна велика снага.Реците ми,како мислите да муж задовољи све четири жене у исти дан?Под задовољењем се не држи прво избацивање сјемена већ то касније постаје увертира у наставак секса и право задовољење долази после исцрпљења и једног и другог парнера. Како мислите да муж то постигне? odgovor na pitanje o ljubomori žene koja ima ljubomoru prema tri žene koje žive sa njenim mužem i imaju ista prava kao i one je sljedeći: U islamu u oblasti koja se zove Usulul-fikh, jedna naučna oblast iz šerijatskog prava postoji jedno pravilo: Postizanje opšte koristi je preće od postizanje lične koristi.Prevedeno u ovom našem primjeru, moj uvaženi sugovorniče je: 1) Lična korist žene je da ona ne djeli svoga muža nisakim. 2)Opšta korist zajednice je trajno zbrinjavanje žena koje prelaze svojim brojeme broj muškaraca. Boje je imati i ljubomore nego imati razvrat u društvu, nadam se da se razumijemo što sam htio reći. Opet želio bi napomenuti, ono što je poznato u braku, a to je brak nije samo seksualno uživanje, brak su i obaveze prema ženi, poput opskrbe, brige, krova nad glavom a to sve muž mora obezbjediti svakoj ženi, koju ima.Bolje je ikakav krov nego nikakav.Ja vam želim svako dobro nadam se da sam vam odgovorio na postavljeno pitanje.Hvala. Ту се не бих сложио да је боље имати љубомору него разврат.Имате ли доказ за то? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 ono što me drži na ovom forumu jeste taj naš civilizovani način razgovora.Potrudimo se da ostane tako.Ja sam ovdje onaj koji je ogledalo moje čiste vjere islama, a vi ste tu kao predstavnici vaše vjere hriščanstva.Budimo uzorna ogledala svaki u svojoj vjeri. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Uvaženi gopsodine, ako je neko potomak robinje da li to znaći da on uvijek treba biti rob.Zar krščanska misija nije oslobađanje ljudi iz ropstva a vi izgleda opet pozivate ka robovanju. Izak(Ishak), išmael(Ismail, po nama) su časni poslanici i mi ne pravimo razliku među nima zato što je ovog rodila Sara a onog rodila Hadžera.Čudi me gospodine da iščitavajući Bibliju nisi mogao doći do zaključka da Bog ne gleda ljude po tome da li su oni slobodni ili robovi nego oh gleda da li su Mu iskreniili neiskreni.Bar mene tome Kuran uči. Чињеница је да је Агара узета као резерва Сари. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 ono što me drži na ovom forumu jeste taj naš civilizovani način razgovora.Potrudimo se da ostane tako.Ja sam ovdje onaj koji je ogledalo moje čiste vjere islama, a vi ste tu kao predstavnici vaše vjere hriščanstva.Budimo uzorna ogledala svaki u svojoj vjeri. Ако имате примједбу на било чије писање слободно реците 0205_whistling pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Gospodine nije centralno pitanje robovanje nagonu.Centralno je pitanje i vođenje brige o ženama.Brak nije samo nagon, nego je i briga, krov nad glavom, zaštita, o tome sam već pisao da se ne ponavljam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Фебруар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Ne samo civilizovan nego da bude pravi bratski dijalog i da rusimo predrasude jedni o drugima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Gospodine nije centralno pitanje robovanje nagonu.Centralno je pitanje i vođenje brige o ženama.Brak nije samo nagon, nego je i briga, krov nad glavom, zaštita, o tome sam već pisao da se ne ponavljam. А зашто би једина брига о жени морала да се испољава у браку? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 nemam primjedbu, i nadam se da ćemo uz međusobno uvažavanje na duže staze voditi dijaloge o još mnogim temama.Sad za sada je sveok.Zamolio bih ako možete nekoga da pošaljete od vaših zastupnika(misionara) u grupu međurelgijski dijalog.Imate tamo jednog koji se sam fata i muči sa odgovorima, mislim da mu je potrebno pojačanje. a cilj je zaista međureligijski dijalog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 valjda kao što i sami rekoste da je muškarac glava kuće a glava kuće se brine o svemu u kući Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Да али то не обавезује никога на полигамију. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 izvinite vi kao hriščani sada odbacujete stari zavjet.Shvatamm zbog čega, a to su neugodna pitanja ali kao da ste zaboravili na to da Isus nije došao da dokine nego da upotpuni stari zavjet. 0205_whistling 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Oво није баш тачно.Да ли имаш доказ? Poligamija jeste bila praksa među kršćanima, u osmom vijeku Charlemagne je imao vlast i nad crkvom i državom, pa je i sam praktikovao poligamiju. Sveti Agustin nije u poligamiji primijetio nemoralnost i grijeh te je objavio da je to bila legalna institucija države. U "Dobar brak", je napisao da je poligamija "bila među precima". Tokom Protestanske revolucije, Martin Luter je rekao:” Ja priznajem za moje sljedbenike da ako muškarac želi oženiti dvije ili više žena, ja mu ne mogu zabraniti zato što se to (višeženstvo) ne protivi Knjizi”. Prema svešteniku Eugenu Hilmanu, "Nigdje u Novom zavjetu nema izričita naredba da brak treba biti monogaman niti nema neka izričita naredba koja zabranjuje višeženstvo." Ja sam nailazio na podatke da je crkva u Rimu zabranila poligamiju, da bi udovoljila grčko-rimskoj kulturi. Možda se nisam fino izrazio, trebao sam naglasiti "katolička ili protestantka crkva"...,nisam duboko ulazio u pitanje poligamije, ali nije eksplicitno osuđena ni kod vas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 vi uvaženi gospodine kažete da je Agara bila rezerva Sari zar to nije dokaz da je poligamija bila i u historiji i da je stari i novi zavjet potvrđuju.Ali ako mi nevjerujete da i novi zavjet potvrđuje poligamiju u svoju odbranui ću vam navesti tekstove iz Novog zavjeta.Pošto tekstovi iz starog zavjeta su isuviše očigledni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 poligamija je jedino pravo rješenje za takve slučajebve u historiji a ne sustezanje.Znaš neki ljudi se prividno sustežu od nečega ali kada se pogleda njihov tajni život dabog sačuva... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 izvinite vi kao hriščani sada odbacujete stari zavjet.Shvatamm zbog čega, a to su neugodna pitanja ali kao da ste zaboravili na to da Isus nije došao da dokine nego da upotpuni stari zavjet. 0203_cool 0202_238 Ја не знам у ком смислу болма питања,можда мислите да ме рука боли кад листам стари Завјет јер има доста страна па је тежак 0205_whistling Шалу на страну,Христос је дошао да употпуни Стари Завјет јер је Стари Завјет како вели Свети Павле сјенка онога што треба да дође. КОЛ 2:16. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; 17. Које је све било сјен од онога што шћаше да дође, и тијело је Христово. Треба разумјети смисао Христових ријечи да је дошао да употпуни закон јер је Он закон.Он је кршио суботу,градио се једнак БОГУ,исцјељивао хроме у суоботу....То значи да је кршио Суботу и Тору.То да је дошао да испуни закон а не да га укине значи да је Он дошао да на Тори коју је поштовао,био је обрезан,ишао је у синагогу,васпостави Нови Завјет,да учини Тору нечим што је пролазно,зато кажемо да је поштовао Тору и да је кршио исту. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука