Цвеле1993 Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 uvaženi sugovorniče Cvele i na ovo imam zanimljiv komentar, ali nećeš mi zamjeriti što moram da idem.Borba za halal opskrbom mojoj porodici mi skračuje vrijeme za sjedenje za kompj.Na ovaj vaš odgovor očekujte moj komentar .Čujemo se nočas. Важи брате, а до тад, ево ти једно пророштво са објашњењем, и реци ми шта мислиш о овоме? Јер нам се роди дијете, син нам се даде, којему је власт на рамену његову, и име је његово: великог савета ангел, чудни савјетник, Бог силни, књаз мира, отац будућег времена (Иса. 9, 6). Који је смртни човек у свој историји људској, на кога би се могли применити сви ови називи, сва ова власт, сва ова слава? Никоји. Зато св. Златоуст и вели: „ово је немогуће разумети у односу ма кога другог човека него само у односу Христа." Пророк овде јасно изражава две природе у Спаситељу света: човечанску и божанску. Роди се дијете - то означава чисто човечанску природу. Син нам се даде - то сједињује две природе у једној личности: Син Божји и Син Девин у личности ваплоћеног Господа. Остали називи пак означавају божанску природу Господа Исуса. Власт је Његова на рамену Његову, т.ј. власт је Његова. - Његова сопственост, и није позајмљена. Велики савет - није ли то Света Тројица? Ангел, или посланик и весник, тога тројичног савета јесте Син Божји, слово предвечно. Чудни саветник - јер је све чудо све изненађење,све новост, што од Њега и кроз Њега дође роду људском. Бог силни - шта би Арије на ово рекао, и његове модерне присталице,који одричу божанство Господу Исусу? Књаз мира - јер од Њега је мир трајни, мимо Њега рат споља и изнутра. Отац будућег времена - као што је Он господар прошлости тако и будућности. Но Он је још Отац Цркве, творац новог света, Оснивач Царства Божјег. Ово дивно и тачно виђење виде сам Исаија, син Амосов, на 700 година пре него се оно објави целој васиони. О Господе Исусе, пророцима Ти си најславније предсказање, вернима најславније откровење. Откључај ум наш, да би у њ ушла чудесна слава величанства Твога; и откључај срце наше, да би се испунило животворном љубављу Твојом. Теби слава и хвала вавек. Амин. Свети владика Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 brate halali , ne vrijeđajući te i tvoje vjerske osječaje: Moj komentar na to je : Ljudi svašta pišu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 moje pitanje za tebe zamolio bih odgovor na njega:Zašto se nastavlja sa kažnjavanjem i nakon Isusovog iskupljenja Kršćani vjeruju u Božju pravdu i kažu Bog nikome nepravdu ne čini. Njihova Sveta knjiga nam govori i kazuje o kazni kojom je Bog kaznio Adama(Adema), Evu(Havu) i zmiju nakon što im je odredio nastanjivanje na zemlji.Kazna kojom ih je kaznio je: 1) boli trudnoće i poroda na Evu. Ženi reče: "Mnoge ću ti muke umnožiti, kad zatrudniš. U bolovima ćeš rađati djecu, a ipak ćeš žudjeti muža svojega, koji će ti biti gospodar." 2) Neprestano neprijateljstvo između Eve i zmije koje će trajati do Sudnjega dana. Neprijateljstvo ću staviti između tebe i žene, između roda tvojega i roda njezina . 3)Prokletu je zemlju Bog učinio zbog Ademovog grijeha, i na njoj mu je učinio život teškim. Adamu reče: "Jer si popustio molbi žene svoje i jeo s drveta, za koje sam ti zapovjedio: 'Ne smiješ jesti s njega', to neka je prokleta zemlja zbog tebe; s mukom ćeš se od nje hraniti sve dane života svojega. Trnje i korov rađat će ti, i ti ćeš jesti zelje poljsko. U znoju ćeš lica svojega jesti kruh, dok se ne vratiš u zemlju, od koje si uzet, jer prah si i u prah se vraćaš." 4) Bog je kaznio zmiju tako da joj je odredio da će se ona kretati se na svome stomaku. Tada reče Gospod Bog zmiji: "Jer si to učinila, da si prokleta među svom stokom i svima životinjama zemaljskim! Na trbuhu ćeš svojemu puzati i prah ćeš jesti sve dane života svojega! Ovdje se postavlja pitanje: Budući da je Bog pravedan. Iskupilo je se čovječanstvo kod boga Isusovim žrtvovanjem, zašto ta kažnjavanja i dan danas traju? Zašto zmija i danas se kreće na svome trbuhu? Zašto i danas žene trpe ogromne bolove pri porođaju? Zašto ne prestane neprijateljstvo između zmija i žena? Zar vi ne tvrdite da smo se Isusovom smrti iskupili zbog grijeha čovječanstva? Zašto onda i danas žene trpe ogromne porođajne bolove koji su toliki da neke žene uspavljuju prilikom poroda da bi im olakšali porođaj? Zašto ona i poslije tolikih bolova želi svoga muža? Zašto Božja kazna zmiji, da se kreće pomoću njenog trbuha i danas traje? Ako je ovo ovako onda gdje je ta Božija pravda? Možemo primjetiti da je Bog kaznio Adema time što je učinio prokletom zemlju zbog njega, umarat će se da bi sticao opskrbu iz zemlje. Postavlja se pitanje: Ako je istinska ta priča o iskupljenju, i ako se iskupljenje desilo zašto onda te kazne i danas traju i postoje? Nemojte samo reći da ta kazna postoji – kao što je to rekao papa Shenouda treći u jednoj od njegovih knjiga: Ta kazna je za nas trajna uspomena, tj podsjetnik. Da li je od Božije pravednosti da i nakon razapeća Isusovog i po krščanstvu, njegove smrti, kojom je iskupljeno čovječanstvo od svih učinjenih grijehova ta kazna i danas postoji i traje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 A potpitanje na pitanje, Pošto je Isus Bog, da li to bog sam sebe kažnjava? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 vi mi govorite da je Muhammed vodio ratove kao i jevreji.Što se tiće jevreja oni me ama baš i nezanimaju osim u kontekstu kada sam primoran da njihovo ime spominjem.A kažete da je Isus došao sa praštanjem a šta je sa onim citatom u kojem mu se pripisuije da je rekao da je došao sa sabljom.Da li to sablja aludira na oprost ili na nešto drugo? Hvala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 0205_whistli 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 vi mi govorite da je Muhammed vodio ratove kao i jevreji.Što se tiće jevreja oni me ama baš i nezanimaju osim u kontekstu kada sam primoran da njihovo ime spominjem.A kažete da je Isus došao sa praštanjem a šta je sa onim citatom u kojem mu se pripisuije da je rekao da je došao sa sabljom.Da li to sablja aludira na oprost ili na nešto drugo? Hvala.Донео је ИСТИНУ ,то је тај мач Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 A potpitanje na pitanje, Pošto je Isus Bog, da li to bog sam sebe kažnjava?Бог се не кажљава,већ се предаје на жртву и то је тај мач истине,проповедао је љубав и истину и због тога га убише! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 Dejane jeste li pročitali moj stav o otme da poredite Ratka(zločinca i Isusa, poslanika? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 očekujem odgovore na postavljena pitanja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 Mač je ono što aludira na rat, a istina, se može porediti sa riječju pravda, isl. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 Dejane jeste li pročitali moj stav o otme da poredite Ratka(zločinca i Isusa, poslanika?Да јесам,али пошто сви говоре да је невин па сам дао пример из Христовог живота, који није посланик већ син Божи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 A potpitanje na pitanje, Pošto je Isus Bog, da li to bog sam sebe kažnjava? Izvini sto se mesam, vec imas dosta sagovornika, a ja sam i tanak s vremenom, ali samo jedna bitna crtica, jer cini mi se da ste se kroz razgovor vec zaglavili u corsokacima silogizama... nadam se da mi ne zameras... Odgovor na gornje potpitanje: naravno da bi bilo besmisleno i glupo uopste pomisliti ovako nesto... Medjutim, jedan od kljucnih razloga zasto jedan musliman ne razume jednog hriscanina i njegovu veru, pa dolazi do situacije da postavlja i ovakva pitanja, jeste taj sto islam/muslimani Boga prosto receno kategorizuju... Vidis, ti si Ga svrstao u kategoriju nagrada/kazna, a eto Bog koji je vecna Premudrost je iznad svih kategorija ljudskog razmisljanja i rasudjivanja, pa i iznad ove... On se ne upoznaje toliko razumom koliko ljubavlju, a ljubav daleko prevazilazi svako razmisljanje o nagradi/kazni... Krst je tajna ljubavi Bozije, nije ni nagrada ni kazna, a jos manje tajna logike i razuma... Aj da si mi zdrav i veseo... 0205_whistling "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 Mač je ono što aludira na rat, a istina, se može porediti sa riječju pravda, isl.Па да наравно,рат,мржња ,прогон итдАко си праведан и истинољубив у овом свету онда ти следи "мач" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 vi mi govorite da je Muhammed vodio ratove kao i jevreji.Što se tiće jevreja oni me ama baš i nezanimaju osim u kontekstu kada sam primoran da njihovo ime spominjem.A kažete da je Isus došao sa praštanjem a šta je sa onim citatom u kojem mu se pripisuije da je rekao da je došao sa sabljom.Da li to sablja aludira na oprost ili na nešto drugo? Hvala. Не мислите да сам дошао да донесем мир на земљу; нисам дошао да донесем мир него мач. Јер сам дошао да раставим човјека од оца његова и кћер од матере њезине и снаху од свекрве њезине и непријатељи човјеку постаће домаћи његови( Мат10,34-36)Није увек добро остати у слози и понекад је боље раздвојити се. "Мач" је, дакле, реч вере који нас одсеца и раставља од веза с нашим ближњим и рођацима, када они ометају нашу побожност. Господ нам не говори да се од њих одвојимо без оправданог разлога, већ само онда када они не желе да прихвате нашу веру и труде се да нас омету у њој-Св. Теофилакт Охридски,тумачење Св. Јеванђеља по Матеју. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука