Jump to content

Srbi najveći vernici u Evropi - B92

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kakve ovo ima sa hrišćanskom religijom?

Gde hrišćanstvo podržava teritorijalnu i biološku dominaciju odredjene države t.j naroda?

Nije u pitanju teritorijalna i biološka dominacija. Stvar je u tome da, kada bismo zaista u tolikom procentu bili postojani u veri, ne bi se radile ovakve stvari koje dovode do osipanja države i naroda. Znači da bismo bili puni vrlina koje automatski isključuju loša dela. Izgleda da smo, iako popis kaže da nas je puno, vrlo skloni grehu.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 125
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Kakve ovo ima sa hrišćanskom religijom?

Gde hrišćanstvo podržava teritorijalnu i biološku dominaciju odredjene države t.j naroda?

Ljudski i moralni pad našeg naroda je veliki zato smo mi u ova dva aspekta sve manji.

Poštenje stvara lopovluk razara,mislim da ti je sad jasnije šta sam hteo reći.

Подели на овим сајтовима

Ljudski i moralni pad našeg naroda je veliki zato smo mi u ova dva aspekta sve manji.

Poštenje stvara lopovluk razara,mislim da ti je sad jasnije šta sam hteo reći.

Jasno je meni sta ti hoces da kazes, ali ne vidim vezu izmedju Teritorijalne i bioloske dominacije sa moralom naroda.

Evo naprimer to bi znacilo da su amerikanci, rusi i kinezi moralniji i posteniji od nas jer imaju vece teritorije i vise stavnovnika.

Takodje ne vidim tu vezu sa Hriscanstvo. Francuska koja ima najvise ateista je opet mnogo jaca drzava od nas. Ali nije sigurno znacajno postenija.

Takodje britanija je jedna od zemalja sa najjacom stopom kriminala opet brojnija i celovitija od nase.

Zapravo od morala najmanje zavisi stanje u zemlji. Zavisi od ekonomske moci zemlje, a tamo gde su ljudi bogatiji obichno su i skoliniji moralnijem ponasanu jer nemaju potrebu da kradu, lazu ili slichno.

Nije u pitanju teritorijalna i biološka dominacija. Stvar je u tome da, kada bismo zaista u tolikom procentu bili postojani u veri, ne bi se radile ovakve stvari koje dovode do osipanja države i naroda. Znači da bismo bili puni vrlina koje automatski isključuju loša dela.

nisam siguran jer kao sto rekojh po toj teoriji druge drzve bi se vise rasipale ili bi drzave gde je manje rasipano znacilo da su vise "moralne" sto jednostavno nije istina.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Mislim da imamo problem "institucije". Nekako nam je bliže srcu da naših vernika ima na broju mnogo, pa makar i ne bili verni, jer, kao, onda imamo veća prava na osnovu broja. To, naravno, nije loše, ali je loše kad se zaturi druga strana medalje - da se radi na formiranju iskrenih, pravih, odnosno praktikujućih vernika, što je, nažalost, prisutno ne samo u Srbiji već svuda gde su tradicionalne Crkve većinske.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Чак и да није рођен нити има корене у Србији, ако има држављанство Србије, он јесте Србин. Међутим, таква неоспорна чињеница смета одређеном броју људи чија националност није српска, као и људима који постављају императивну идентичност, Србин по националној припадности мора бити православне вероисповести.(Овде ћу да искористим прилику, и да се извинем "Протагорас"-у, за погрешно тумачење смисла пропаганда у његовом одговору)

На неким раније разрађиваним темама, писали смо о том "феномену", када неко ко није српске националности по свом пореклу, у Србији је револтиран тиме што је као држављанин Србије Србин, али чим добије држављанство неке државе западног света, тај револт нестаје, па се беспоговорно изјашњава н.пр. Немац- "н" порекла.

Питање шта је узрок таквом "феномену", вероватно има сијасет одговора, али то није овде тема, па их не бих ни набрајао.

Mi smo kritikovali Zavod za statistiku i zbog ovoga.... oni se zapravo stalno pozivaju na neke UNove preporuke i na svaku primedbu kažu mi smo sledili preporuke iako je to očigledno netačno jer (između ostalog) se u njima preporučuje da se ne mešaju nacionalna i etnička pripadnost... i da se čak izbegne reč nacionalnost, baš zbog onoga o čemu pišete... (iz preporuka: "Podatke o etničkoj pripadnosti ne treba mešati sa podacima o državi državljanstva ili državi rođenja. Treba izbegavati upotrebu termina nacionalnost umesto etničke pripadnosti.")

Zavod je na popisnici u grupu "Etnička obeležja" svrstao nacionalnost, maternji jezik i veroispovest... postoje ljudi koji po nacionalnosti sebe smatraju Srbima ali nisu tog etničkog porekla... možda su Nušić i Andrić najbolji primeri toga iz istorije... ja sam recimo po nacionalnosti Srbin... ali sam mešovitog etničkog porekla...

Mislim da je izjednačavanje nacionalnosti i etničke pripadnosti zapravo kontraproduktivno za Srbiju... i razdvaja pomalo etničke manjine od Srba... ako nekom Romu (Madjaru, Rusinu, Vlahu, Hrvatu, Bošnjaku..) kažeš da su nacionalnost i etnička pripadnost jedno te isto... da ne može da bude po nacionalnosti Srbin a po etničkoj pripadnosti Rom... on će pre da odbaci ovo prvo nego ovo drugo....

Сам податак, да ли има или не 95 % православних у Србији,

Mala ispravka: 95% vernika od kojih je 85% pravoslavnih...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...