sqny Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 Pa dobro... nije problem sto su se izjasnili kao pravoslavci ako ljudi jesu vernici... nije poenta da pravimo razliku izmedju "pravih" i "nepravih" vernika... Kako nije? A sta ce vernici bez ateista, ko ce da im objasne sta znaci biti pravi vernik ? The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 Pa mnoga delovanja sprege crkve i drzave su potkrepljena onim govorancijama o "vladavini vecine"... izem ti vecinu kad je cine ljudi koji ni sami nisu svesni da tu ne pripadaju- dakle, treba govoriti o pravim i nepravim vernicima... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 Kad vec pricamo o popisu,samo da spomenem da je kod mene upisano petoro pravoslavaca,iako su moj otac,brat i sestra,ateisti.Ali eto,oni su svi krsteni pa ih to cini pravoslavcima.Cisto da se vidi koliko su te brojke besmislene. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 Pa mnoga delovanja sprege crkve i drzave su potkrepljena onim govorancijama o "vladavini vecine"... izem ti vecinu kad je cine ljudi koji ni sami nisu svesni da tu ne pripadaju- dakle, treba govoriti o pravim i nepravim vernicima... Па да имамо истински либерално уређење у коме би носиоци права били појединци, а не групе, свега овога не би било, то јест, све ово не би било битно. Овако, ми имамо неко накарадно виђење демократије у коме већина може да терорише мањину, па је јако битно бити у већини. Све оне који се позивају на православну већину при лобирању за неке законе питао бих следеће: шта ако православни једног дана на попису буду мањина? Да ли тада атеистичка или која год друга већина треба да лобира за законе којима би ограничили права православаца и да правда то већином на попису? У корену свег проблема је колективизам који је подједнако у главама скоро свих Срба, без обзира да ли верују или не. Да је среће, па да се и атеисти и верници (па и хомосексуалци, што да не) боре заједно против тога. Али не, свако тражи права за своју групу. sqny, Sherlock H., nishizawa and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 Ispade da bi u ovoj zemlji svi bili srećni da nije te SPC koja kvari tu sreću. SPC je izrazila neslaganje sa jednim zakonom koji je ionako samo šminka za EU i potpuno je besmislen jer su pred zakonom već svi građani jednaki i nisu neki jednakiji od drugih. To što većina naroda u ovoj zemlji, bili vernici ili ne, smatra pripadnike LGBT za bolesne nije problem zakona već vaspitanja, kulture, ako hoćete bontona. To bi trebala biti intima kao što je uostalom i strejt parovi imaju, dakle nije nešto u šta se treba mešati onaj koga se ne tiče. Većina građana upravo zbog toga ne prihvata gej paradu jer to smatra iznošenjem intime u javnost gde joj mesto nije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 Većina građana upravo zbog toga ne prihvata gej paradu jer to smatra iznošenjem intime u javnost gde joj mesto nije. Ako su nam homoseksualc inemoralni a ovi koji ih ovako krvnički tuku MORALNI još ih i pravdamo kao fora revoltirani jer iznose intimu isprovocirani i slično. Čista opravdanja i svako ko kaže da time ne pravda nasilnike i huligane - laže. Ajde svi lepo diplomatski da izrazimo da ne odobravamo nasilje ali nam mnogo više smeta šesto homoseksualaca nego par hiljada huligana. a evo i pesmama se pravdaju kako su oni samo besni pa ajd malo da se bijemo. Sve im smeta a svi na spotu patike od po 10 12 hiljade dinara.Ovaj momak kada bi ovo radio u srbiji dobio bi batine: U pitanju je AIDS kampanja. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Nisam mislila na huligane već na prosečne građane Srbije. Naravno da batinanje niti bilo kakva agresija prema bilo kome nema opravdanja. Govorim o tome zašto prosečni građani ne prihvataju paradu i ne kažem da je to ispravno ili ne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Мислим да подаци нису реални ја знам бар 10-ак атеиста који су се изјасили као верници а нису чак ни крштени! Давидова је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Naravno da batinanje niti bilo kakva agresija prema bilo kome nema opravdanja. Gde sam kod tebe ili kod bilo koga drugog video neke ostre kritike takvog ponasanja sem tog diplomatskoh osudjivanja? Prosecni gradjani srbije se uglavnom ne zanimaj uza paradu, sem hardkor nacionalista, navijacha i huligana. A od tih 6 000 ljudi na tim demonstracijama 2 000 smem da se kladim su bili navijaci i huligani. Мислим да подаци нису реални ја знам бар 10-ак атеиста који су се изјасили као верници а нису чак ни крштени! To i jeste problem. Svako od nas zna gomilu ateista, ne pravoslavaca ili nekih drugih ljudi koji se izjasnjavaju kao pravoslavci - reda radi. Na sta i aludira kampanja AS - Ako nisi religiozan reci tako zaboga. A ne da laze bez potrebe i time stvara laznu statisticku sliku. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Било би добро да мало пажњивије прочитате то што сам написао. Православље нисам назвао пропагандом. ,,Ко није Православац, тај није Србин" - ово бесмислено изједначавање националности и вероисповести јесте пропаганда. Наравно да има атеиста који су етнички Срби али не могу је муслимани,јеховини сведоци,адветнисти и други сматрати Србима због тога такав став. Давидова је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Наравно да има атеиста који су етнички Срби али не могу је муслимани,јеховини сведоци,адветнисти и други сматрати Србима због тога такав став. Српкиња сам, и православка. Наравно да бих волела да што више људи упозна, заволи и прихвати православље, али заиста не видим зашто неко ко је рођен у Србији или има корене овде, ко воли ову земљу, а припада некој другој вери, не би могао да буде Србин. http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0:%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8_%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8 http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0:%D0%97%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B8_%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8_%D0%BC%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Наравно да има атеиста који су етнички Срби али не могу је муслимани,јеховини сведоци,адветнисти и други сматрати Србима због тога такав став. Po kom osnovu Musliman ili Adventista ili neko drugi ne moze biti Srbin? Izabrao covek drugu religiju - njegova stvar. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Српкиња сам, и православка. Наравно да бих волела да што више људи упозна, заволи и прихвати православље, али заиста не видим зашто неко ко је рођен у Србији или има корене овде, ко воли ову земљу, а припада некој другој вери, не би могао да буде Србин. http://sr.wikipedia....%B8%D1%86%D0%B8 http://sr.wikipedia....%B0%D0%BD%D0%B8 Чак и да није рођен нити има корене у Србији, ако има држављанство Србије, он јесте Србин. Међутим, таква неоспорна чињеница смета одређеном броју људи чија националност није српска, као и људима који постављају императивну идентичност, Србин по националној припадности мора бити православне вероисповести.(Овде ћу да искористим прилику, и да се извинем "Протагорас"-у, за погрешно тумачење смисла пропаганда у његовом одговору) На неким раније разрађиваним темама, писали смо о том "феномену", када неко ко није српске националности по свом пореклу, у Србији је револтиран тиме што је као држављанин Србије Србин, али чим добије држављанство неке државе западног света, тај револт нестаје, па се беспоговорно изјашњава н.пр. Немац- "н" порекла. Питање шта је узрок таквом "феномену", вероватно има сијасет одговора, али то није овде тема, па их не бих ни набрајао. Као што ме разочарава слабост државног апарата да једном заувек, бар неке основне дилеме у потпуности разреши, тако ме искрено разочарава и жеља неких људи да силом, али заиста и незнањем, прикажу да дословце свако ко је српског порекла, аутоматски јесте и православне вероисповести. Ово не пишем да бих задобио симпатије оних дискутаната који исто тврде већ из сасвим другачијег разлога. Наиме, бити православан, значи бити пре свега врло одговоран, не према правилима, заповестима, већ према свим људима без разлике, а самим тим значи не укидати никоме право избора, да ли ће бити верујући или не. Моја жеља, а верујем и огромне већине православних, јесте да сви на свету буду православни, не да би били нека врста победника или било шта слично, већ зато што верујемо да је православље истинска вера којом влада Бог Љубав, да ће се заиста догодити свеопште Васкрсење и да бих волео да вечним животом живе сви људи света. Кад ми православни знамо да је то тако, заиста ме разочарава сваки вид наметања вере силом, немање стрпљења за неверујуће или иноверне чак и кад својим размишљањима излазе из оквира пристојности, јер ако сами тражимо од Бога опроштење својих сагрешења и молитвом Господњом исповедамо " као што и ми опраштамо дужницима својим", где се то и зашто "погубимо"? Сам податак, да ли има или не 95 % православних у Србији, нема никаквог значаја за општеживљење свих држављана Србије, осим у неоправданим страховима оних који нису православни, као и у незамисливим "победама", који се изјашњавају као православни, али који самим таквим осећањем сигурно морају још много радити на сопственом упознавању православља. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Elem,Srbi nisu najveći vernici u evropi. Sa ovolikom stopom abortusa,korupscije ,lopovluka. Svakog dana smo sve siromašniji i teritorijalno i biološki manji. Dakle papir eve trpi ali činjenica je da smo nikakvi vernici,kada se uzme u obzir pravi smisao reči vernik. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Svakog dana smo sve siromašniji i teritorijalno i biološki manji. Kakve ovo ima sa hrišćanskom religijom? Gde hrišćanstvo podržava teritorijalnu i biološku dominaciju odredjene države t.j naroda? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука