Jump to content

Проблем атеисте са једним текстом из црквеног часописа

Оцени ову тему

Препоручена порука

А зашто? Па баш зато што је богоборна! Што је усмерена на порицање Бога.

Dakle,sv.Luka Vojno-jasenicki,vladika Ignatije,H.Janaras,i ostali pravoslavni teolozi,kao i svi vernici na ovom forumu koji prihvataju evoluciju,su bogoborni?Bice da je ovo pravi sajt za tebe.

http://sestodnev.com/

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 221
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Hvala buraz. :)

Мислио сам да се подразумева да је то била иронија.

Већ дуго разговарам са атеистима на овом форуму и није било ниједне ружне речи.

Ко год да се нашао саблазнут или увређен - извињавам се.

Подели на овим сајтовима

Данашња теорија еволуције, драги мој Срећко, као што сви добро знамо јер смо учили још у основној школи, тврди да је живот настао из хемијске смеше.

Teorija evolucije to ne tvrdi,jer se ne bavi nastankom zivota.

Подели на овим сајтовима

Па онда тврди да се еволуционе промене, квалитетни прелази између врста дешавају мутацијама. Еј, мутацијама!

Па, онда тврди да се свест и интелект код човека створио случајно или радом - опет мутацијама!

Mutacije jesu slucajne,ali prirodna selekcija to nikako nije.

Подели на овим сајтовима

sve dok god je teorija evolucije nepotpuna nema smisla raspravljati, a sto je nepotpuna? ateisti se nisu zapitali zasto, jer po njihovom sve je jasno i predvidivo matematickim i fizickim formulama, e pa bas zato sto je to obicna teorija bez pokrica ostace teorija do kraja, jer nece naci karike koje nedostaju jer je i nemoguce da ih nadju kad ne postoje, da postoje vec bi ih odavno pronasli jer tehnologija je na zavidnom nivou, osim ako necete da priznate da je tehnologija na niskom i irelevantnom stupnju i nije sposobna da objasni stvarnost

znaci ne znam sto se duvate tolko sa tim teorijama kad nemaju potpuno pokrice, nista bolji niste od vernika, ali je glavni problem sto mislite da ste bolji i pametniji to je vas propust

ja cu sad da iznesem jedno moje razmisljanje, i nema potrebe da se neko zablazni ili da sluzi za neku dalju raspravu: ovako, posto postoji prelazni oblik izmedju majmuna i coveka a to su primitivni ljudi kromanjonci krapicni i ne znam ni ja sta, ja mislim da su to bili prekurzori koje je Bog stvorio da bi se napravila atmosfera funkcionisanja, ovo nije nista omalovazavajuce za kromanjonce, nego je jednostavno tako kako jeste bez ikakvih licnih tripova sta je bolje i sta mi mislili o tome, znaci australopitek je bio tu da bi se napravila atmosfera za dolazeceg savrsenog coveka u ovom obliku kakvi smo sad mi, nikoga ne nipodastavam niti ista, nego je to moje misljenje kako i otkud smo u ovom obliku u kakvom smo sad i za sad nemam tacnija saznanja a mozda ovo sve i lupetam, jer jednostavno ne znam ali mislim da je tako, moza ovo izgleda kao da hulim jer Bog je savrsen i zna tacno sta stvara, ali ako je tako onda mozda i ne gresim, al opet kazem nemam pojma a mozda sam naslutio a mozda i nisam

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

sve dok god je teorija evolucije nepotpuna nema smisla raspravljati, a sto je nepotpuna? ateisti se nisu zapitali zasto, jer po njihovom sve je jasno i predvidivo matematickim i fizickim formulama, e pa bas zato sto je to obicna teorija bez pokrica ostace teorija do kraja, jer nece naci karike koje nedostaju jer je i nemoguce da ih nadju kad ne postoje, da postoje vec bi ih odavno pronasli jer tehnologija je na zavidnom nivou, osim ako necete da priznate da je tehnologija na niskom i irelevantnom stupnju i nije sposobna da objasni stvarnost

Мајко мила...

Подели на овим сајтовима

А зашто? Па баш зато што је богоборна! Што је усмерена на порицање Бога.

And then there's the ... kind of thing which you don't understand. Meaning "I don't believe it, it's crazy, it's the kind of thing I won't accept."

Eh. The other part well... this kind, I hope you'll come along with me and you'll have to accept it because it's the way nature works. If you want to know the way nature works, we looked at it, carefully, that's the way it works.

You don't like it..., go somewhere else!

To another universe! Where the rules are simpler, philosophically more pleasing, more psychologically easy. I can't help it! OK! If I'm going to tell you honestly what the world looks like to the... human beings who have struggled as hard as they can to understand it, I can only tell you what it looks like.

And I cannot make it any simpler, I'm not going to do this, I'm not going to simplify it, and I'm not going to fake it. I'm not going to tell you it's something like a ball bearing inside a spring, it isn't.

So I'm going to tell you what it really is like, and if you don't like it, that's too bad.

Подели на овим сајтовима

Teorija evolucije to ne tvrdi,jer se ne bavi nastankom zivota.

Тачно тако, Петре...али ако се ТЕ не бави проблемом постанка живота, тј. ако научници који заступају ТЕ немају за сада никакав научно поткрепљен одговор на питање како је настао живот, на основу чега онда атеистички орејнтисани научници децидно тврде да као позадина егзистенције није могућ никакав "интелигентни дизајн(ер)" већ да је живот пука случајност? Колико сам видео и чуо, постоји један сценарио, као крајња могућност, коју дозвољавају поједини атеистички усмерени заступници ТЕ, где некаква супериорна ванземљаска интелигенција доноси живот на планету земљу или је на неки нама непознат начин шири космосом (Ричард Докинс), али, наравно, то не само да није научно доказано већ се поставља питање о узроку егзистенције тих бића и узроку постојања свих хипотетички претходно постојећих бића и тако се суштински опет враћамо на почетно питање...изгледа да је сваки сценарио, ма колико он био под великим знаком питања, прихватљивији и смисленији од идеје "интелигентног дизајнера" са великим "Д", зар не? :)

• Волим 1

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Тачно тако, Петре...али ако се ТЕ не бави проблемом постанка живота, тј. ако научници који заступају ТЕ немају за сада никакав научно поткрепљен одговор на питање како је настао живот, на основу чега онда атеистички орејнтисани научници децидно тврде да као позадина егзистенције није могућ никакав "интелигентни дизајн(ер)" већ да је живот пука случајност? Колико сам видео и чуо, постоји један сценарио, као крајња могућност, коју дозвољавају поједини атеистички усмерени заступници ТЕ, где некаква супериорна ванземљаска интелигенција доноси живот на планету земљу или је на неки нама непознат начин шири космосом (Ричард Докинс), али, наравно, то не само да није научно доказано већ се поставља питање о узроку егзистенције тих бића и узроку постојања свих хипотетички претходно постојећих бића и тако се суштински опет враћамо на почетно питање...изгледа да је сваки сценарио, ма колико он био под великим знаком питања, прихватљивији и смисленији од идеје "интелигентног дизајнера" са великим "Д", зар не? :)

Na to pitanje vise treba da odgovore oni a ne ja.Mada je tacno da ima onih koji ce prihvatitit svaku mogucnost,izuzev Boga.

U svakom slucaju,cak i da se teorija abiogeneze ispostavi kao tacna(a ne vidim zasto ne bi),to nimalo ne iskljucuje Boga kao promislitelja.

Подели на овим сајтовима

Pravo ne pravo... tema je o evoluciji a ti se kacis za opsirne teme postojanja viseg bica i poreklo zivota... lici mi na pokusaj da se sabotira tema uvodjenjem u jos jednu od kilometarskih besmislenih natezanja izmedju ateista i vernika...

Jer:

Moze i milion puta da se ponovi da TE nema AMA BAS nikave veze sa nastankom i postankom zivota, pojedinci kao da drze pampure u usima i teraju svoju pricu "ko petal pesmu" sto bi rekla moja komsinica :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

sve dok god je teorija evolucije nepotpuna nema smisla raspravljati, a sto je nepotpuna?

Svaka teorija je nepotpuna.Pre ili kasnije se pronadje neki nedostatak.Teorija koja bi bila potpuna nije dobra teorija.

ateisti se nisu zapitali zasto, jer po njihovom sve je jasno i predvidivo matematickim i fizickim formulama, e pa bas zato sto je to obicna teorija bez pokrica ostace teorija do kraja

Koliko puta do sada je Ivica postavljao Cirkovicev text,i ti i dalje tvrdis isto?

, jer nece naci karike koje nedostaju jer je i nemoguce da ih nadju kad ne postoje,

Dakle,ti si vec unapred zakljucio da se nece naci?Nema sta,vrlo naucno.Nego,koje to tacno karike nedostaju?

da postoje vec bi ih odavno pronasli jer tehnologija je na zavidnom nivou, osim ako necete da priznate da je tehnologija na niskom i irelevantnom stupnju i nije sposobna da objasni stvarnost

Ne radi se tu o savremenoj tehnologiji,nego o cinjenici da je fosilizacija veoma retka.

ja cu sad da iznesem jedno moje razmisljanje, i nema potrebe da se neko zablazni ili da sluzi za neku dalju raspravu: ovako, posto postoji prelazni oblik izmedju majmuna i coveka a to su primitivni ljudi kromanjonci krapicni i ne znam ni ja sta, ja mislim da su to bili prekurzori koje je Bog stvorio da bi se napravila atmosfera funkcionisanja, ovo nije nista omalovazavajuce za kromanjonce, nego je jednostavno tako kako jeste bez ikakvih licnih tripova sta je bolje i sta mi mislili o tome, znaci australopitek je bio tu da bi se napravila atmosfera za dolazeceg savrsenog coveka u ovom obliku kakvi smo sad mi, nikoga ne nipodastavam niti ista, nego je to moje misljenje kako i otkud smo u ovom obliku u kakvom smo sad i za sad nemam tacnija saznanja a mozda ovo sve i lupetam, jer jednostavno ne znam ali mislim da je tako, moza ovo izgleda kao da hulim jer Bog je savrsen i zna tacno sta stvara, ali ako je tako onda mozda i ne gresim, al opet kazem nemam pojma a mozda sam naslutio a mozda i nisam

I sva ta stvorenja koja je Bog stvorio da bi se napravila atmosfera za dolazeceg savrsenog coveka(ma sta to znacilo) su se tako lepo poredjala da mi vidimo postepen nastanak coveka?I sad iz ovoga treba da izvucemo zakljucak da nas Bog vara,ili sta?

Подели на овим сајтовима

Требало би преименовати тему да се зове:

Верници ТЕ против хришћана (или, хришћани против верника ТЕ).

Moze,ali samo u slucaju da hriscanin ne moze prihvatiti TE.A kako to nije tacno,nema apsolutno nikakvog razloga da na jednu stranu stavljamo hriscanstvo,a na drugu zastupnike TE.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...