Jump to content

Parada

Оцени ову тему

Mironosica

Препоручена порука

• Одговори 101
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

"Parada" oduševila publiku VIDEO

A. M. | 01. 11. 2011. - 00:24h | Foto: J. Vučetić | Komentara: 59

Premijera filma "Parada" reditelja i scenariste Srđana Dragojevića održana je sinoć u prepunoj sali Sava centra.

188038_film-parada-foto-jvucetic-43_f.jpg?ver=1320104311Glumci su u salu stigli po crvenom tepihu, a posle gotovo dvosatne projekcije poklonili su se gledalištu koja je aplauzima nekoliko puta vratila glumce na bis.

Premijera je protekla bez incidenata, koji su prethodnih dana pominjani kao mogućnost zbog osetljive teme filma - organizovanja gej parade u Beogradu.

Glavne uloge u filmu igraju Nikola Kojo, Miloš Samolov, Goran Jevtić, Hristina Popović kao i gosti iz regiona Goran Navojec, Dejan Aćimović i Toni Mihajlovski.

Podršku glumačkoj ekipi pružile su i mnogobrojne kolege, među kojima su bile glumice Vjera Mujović, Nataša Ninković, Rada Đuričin i mnogi drugi.

- Potpuno sam oduševljena. Sviđa mi se što je film “sada i ovde”, a što obrađuje jednu opštu temu. Takve teme mogu da se tretiraju samo na pojedinačnoj situaciji - kaže Vjera Mujović, glumica.

Prema rečima prisutnih, film je oslikao realnu situaciju na najbolji način i prikazao i onu drugu stranu.

Iako se film bavi aktuelnim društevnim problemom, projekciji je prisustvovalo nekoliko političara, među kojima su bili Nenad Čanak, Branko Ružić i Vuk Drašković.

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Некако ми иста прича као и филму шишање :D

Vala da znaš da je i meni isto!

Ne znam zašto ali tako se osećam...

Kao da je ideja ovog filma bila da se aktuelna tema provokativno

izloži spakovana u podosta humora i jugonostalgičnosti,

sa primesama drame i akcije.

Pa da se svako pronadje u ponečemu....

Da bi bilo što više bioskopskih gledalaca....

Koji kupuju ulaznice...

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Vala da znaš da je i meni isto!

Ne znam zašto ali tako se osećam...

Kao da je ideja ovog filma bila da se aktuelna tema provokativno

izloži spakovana u podosta humora i jugonostalgičnosti,

sa primesama drame i akcije.

Pa da se svako pronadje u ponečemu....

Da bi bilo što više bioskopskih gledalaca....

Koji kupuju ulaznice...

gledao si film ?

Подели на овим сајтовима

gledao si film ?

Nisam, priznajem...

Samo trailer....

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Dakle, Bošnjake igraju Srbi - nisu našli Bošnjake? - i Albanca igra Maćedonac - nisu našli Albanca? .... Pitam. Nešto sam skeptik u vezi tog "YU-filma" gde Srbi i Maćedonci igraju muslimanske i albanske heroje koji tuku Srbe... Zamislimo da u Zagrebu snimaju film gde Hrvati igraju srpske junake koji tuku Hrvate, ili u Sarajevo da Muslimani igraju dobre i pozitivne Srbe koji lome Muslimane, ili u Prištini da Albanci igraju Srbe koji kose Albance i tako dalje.. Ali okej, Srbi su drugačiji, ovo znamo. Srbin se stidi što je Srbin i Pravoslavac, mrzi Srbiju i moli Boga da postane Hrvat, Albanac, Musliman i Rimokatolik! Ne svi.. Ja recimo nisam takav.

Ojha!

Sta si se ti uhvatio toga da Srbi glumi nekog drugoga? kao prvo, komentar ti nije na mestu jer se to ne dogadja u ovome filmu, Bošnjaka glumi Bošnjak, Srbi glume Srbe, Hrvata glumi hrvat, Šiptara sa Kosova glumi Makedonac koji je poznat po takvim ulogama (a i po liku savršeno odgovara). Kao drugo... i ne treba nista kao drugo, dosta je ovo prvo, dakle nema sta da se zamislja da Hrvati igraju srpske junake, to nema veze sa ovom pricom, ovde Hrvati glume Hrvate.

sto se tice daljih ovakvih komentara, pogledajte film pa onda da pricamo, ovako na slepo ne ide, ne moze neko da donosi zakljucak ako pogleda trejler od 4minuta a film traje 120min.

pa reci nam jos nesto ? :)

kakva je fotografija ?

kakvi su glumci ?

scenografija ?

:)

pa naravno da je sve kvalitetno i nabudženo kada je potrošeno milion i 300 hiljada evra za film. Na konferenciji su odmah na početku kukali kako ih je 100 firmi odbilo jer su znali o čemu je film. al je zato baš zbog ovakve teme filma dobio lovu od Nemačke, Holandije, stranih fondova...

tko leti vrijedi

tko vrijedi leti

tko ne leti ne vrijedi

babushka_sm.gif

Подели на овим сајтовима

Iz par inserata moze se zakljuciti da je rec o obicnoj politicki korektnoj bljuvotini,

narucenoj od nevladinog sektora da jos malo popljuju svoj narod posle Srpskog Filma i Shishanja,

a dok cekamo film Angeline Dzoli koji ce nas "umetnicki" dokusuriti.

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Iz par inserata moze se zakljuciti da je rec o obicnoj politicki korektnoj bljuvotini,

narucenoj od nevladinog sektora da jos malo popljuju svoj narod posle Srpskog Filma i Shishanja,

a dok cekamo film Angeline Dzoli koji ce nas "umetnicki" dokusuriti.

mislim da gresis ,mozda da pogledas film pa da pricas o pljuvanju svog naroda

lepo je rekao Gnurf

sto se tice daljih ovakvih komentara, pogledajte film pa onda da pricamo, ovako na slepo ne ide, ne moze neko da donosi zakljucak ako pogleda trejler od 4minuta a film traje 120min

Подели на овим сајтовима

....trazim negde kritiku Dimitrija Vojnova za ovaj film, ali sad bas ne mogu da je pronadjem!!

Mislim da mu kritika može biti samo pozitivna s obzirom da je i sam bio deo tog filma. Glumio je ono što je u životu Mladen Obradović za "Obraz"

Toliko sam pročitao na njegovom Tweeteru

Inače bez rezerve svi mediji su se pozitivno o filmu izrazili nakon premijere..

Čeka se prvi pirat... Verovatno oko Novaka

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...