Jump to content

Пола Србије функционално неписмено

Препоручена порука

Па гледај, то је пре свега последица сиромаштва и свега што смо дозволили да нам се догоди. Прави начин да се реши тај проблем јесте да постанемо слободна и богата држава у којој ће образовани моћи да живе лепо од свог рада, па ће онда сви желети образовање. Овакво "утеривање" образовања на силу нема никаквог смисла. Лечимо последице, а не узроке.

А да бисмо постали слободна и богата држава народ мора да буде образован. Без системског приступа било ком проблему не само од владајућих већ и од појединца, нема бољитка. Образовање у свим сферама за општи интерес а за лични по личном укусу, додатно. У том случају народ би знао проценити али и ценити.

Да смо задовољавајуће образовани, не бисмо били ово што смо сада.

Подели на овим сајтовима

Ма каква црна проеоптерећеност, средњошколци једва падеже умеју да наброје...

Спуштање критеријума у школама је само још један јефтин начин да се купи социјални мир и створи илузија да је стање у држави боље него што заиста јесте...

А није ни чудо да смо неписмени, кад се на писмене у Србији гледа као на јаничаре и сатанисте...

moraću da se složim, iako sam malopre napisala nešto suprotno, napisala sam iz razloga što odlično znam da ni osnovnoškolce , a ni srednjoškolce učenje n e z a n i m a, i tu može da pomogne samo neka inovacija kroz vizualizaciju, mora da im se vizuelno predstavljaju lekcije, mora da se '' igra '' kako oni '' sviraju '' da bi se udostojili da nešto nauče, moraju profesori da se '' naoružaju '' raznim taktikama i '' varkama '' kako da ih primame; videla deca da od učenja nema ništa! I nema? ali čega nema? nema nekog velikog novca ali ima radost zbog novog saznanja i uživanje u istraživanju i proučavanju - to je bila moja motivacija tokom školovanja, oni možda smatraju da sam ja glupa što sam tako razmišljala , možda se pitaju: zašto sam učila, a sad od toga nemam ništa! nemam materijalno, a to oni žele da vide, imam duhovno, to oni niti žele niti umeju da vide;

big problem, šta da kažem, videćemo....kako do nekog iole prihvatljivog rešenja jer ovako....ovako odosmo ....u totalnu nepismenost;

Good is Good

Подели на овим сајтовима

moraću da se složim, iako sam malopre napisala nešto suprotno, napisala sam iz razloga što odlično znam da ni osnovnoš kolce , a ni srednjoš kolce učenje n e z a n i m a, i tu može da pomogne samo neka inovacija kroz vizualizaciju, mora da im se vizuelno predstavljaju lekcije, mora da se '' igra '' kako oni '' sviraju '' da bi se udostojili da nešto nauče, moraju profesori da se '' naoružaju '' raznim taktikama i '' varkama '' kako da ih primame; videla deca da od učenja nema ništa! I nema? ali čega nema? nema nekog velikog novca ali ima radost zbog novog saznanja i uživanje u istraživanju i proučavanju - to je bila moja motivacija tokom školovanja, oni možda smatraju da sam ja glupa što sam tako razmišljala , možda se pitaju: zašto sam učila, a sad od toga nemam ništa! nemam materijalno, a to oni žele da vide, imam duhovno, to oni niti žele niti umeju da vide;

big problem, šta da kažem, videćemo....kako do nekog iole prihvatljivog rešenja jer ovako....ovako odosmo ....u totalnu nepismenost;

moj skromni prilog danu pismenosti

http://opismenise.com/index.php/sr-RS/blog-2/392-2011-09-07-19-56-34

'' Уколико сматрате да је овај чланак користан, препоручите га својим пријатељима. Ако сматрате да је неки поступакнеуместан, одреагујте. Када је неко пакостан, клоните га се. Или му се супротставите. И никада, никада немојте заборавити словот у овим речима. ''

Good is Good

Подели на овим сајтовима

из незнања сав грех ...

па ти види, који смо ми демони snoozer_11

Заиста је знање богатство али само ако се исправно експлоатише. У противном, боље је бити незналица што не значи и грешник.

П.С. Шта, код тебе ће киша?!

Подели на овим сајтовима

Заиста је знање богатство али само ако се исправно експлоатише. У противном, боље је бити незналица што не значи и грешник.

П.С. Шта, код тебе ће киша?!

неће, него превентивно :0104cheesy:

ми не познајемо ни последицу својег чињења, па смо незналице духовне, а телесне код научних знања. кад бисмо познавали последицу, која је страшна јер цео свет, сву творевину, не чак ни само планету и све на њој помера ка смрти и греху. ал ако себе померимо за милиметар ка Богу, онда смо и цео свет померили на добро. а научна знања ионако еманирају, исијавају, од Бога и Његове творевине, света који је створио са њима. лепота Божја је то.

тако да се треба образовати у свим смеровима, као што и тело постимо да би духу помогло да се усредсреди на молитву, тако и дух молитвом помаже телу да се уздржава.

једно без другог никако не иде, много је тешко ходати без једне ноге, дисати без једног плућног крила и живети без једног бубрега.

уосталом, Бог нас са Крста и назива незналицама ... боље него злима, јер има поправке.

не треба запуштати нити једно знање, јер Бог нам даје тиме свест да склопимо све коцкице и да нам тиме олакша овај мрак у коме живимо таквим светлима, свећама, осветљеним путевима, светионицима и Самим Собом, на познање добра а смањење чињења грешака при ходу, саплитања, падања и другог зла којим потежемо. уосталом, имамо увек помоћ око себе, само треба да је затражимо.

Подели на овим сајтовима

ni to lose jer po podacima smo najpismeniji narod na svetu hahahahaahaha :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...