Душка Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 dobro, to sto smo ti i ja u mogucnosti da gajimo pilice pa mozemo i da kazemo da je zdravo... a sta ce oni ljudi koji su u gradu,gde su prinudjeni na supermarkete.... kako njima pomoci... sta oni da rade, to se ja pitam!? Tačno njih sam uvijek žalila. Ali ja poznajem neke koji namjerno ne žele od ljudi sa sela da kupuju kao joj ona baba niej baš čista i slično, što nema veze s vezom, bukvalno su lijeni za otić na selo i onako face su kad kupuju meso u mesnicama i tržnim centrima. "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 Tačno njih sam uvijek žalila. Ali ja poznajem neke koji namjerno ne žele od ljudi sa sela da kupuju kao joj ona baba niej baš čista i slično, što nema veze s vezom, bukvalno su lijeni za otić na selo i onako face su kad kupuju meso u mesnicama i tržnim centrima. pa dobro... u svakom zitu kukolja ima... sta da se radi... moj rodjak sa sela sHa_sarcasticlol (nije fora) ne jede nista sto proizvode njegovi roditelji, iskljucivo prodavnica, kremici, cokoladice... pivo e to je za zaljenje :291291291: Душка је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 Ne moze se porediti mrtvo meso sa zivom jetrom. Ти си први започео! :) А што се тиче свега осталог, од наведених намирница само једем ону рижу за коју ето кажу да има ГМО састојке! Ово остало, није да не једем зато што је тобоже затровано којечиме, не, него зато што не волим слатко и не једем га, тј. јако ријетко га једем! Што се тиче газираних пића, само минералну, јер и ти газирани су сладуњави и то ми је бљак! Е сад да не улазим у детаље гдје још има којекаквих адитива........ја једем, па шта буде! :) Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 ja mislim da bi mi svi terbali napraviti po jednu laboratoriju... pa sve lepo ispitati... aha... danas cu da jedem pasulj... stavis u epruvetu... proveris... i eto... malo se salim 4chsmu1 Биљана је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 Ти си први започео! :) А што се тиче свега осталог, од наведених намирница само једем ону рижу за коју ето кажу да има ГМО састојке! Ово остало, није да не једем зато што је тобоже затровано којечиме, не, него зато што не волим слатко и не једем га, тј. јако ријетко га једем! Што се тиче газираних пића, само минералну, јер и ти газирани су сладуњави и то ми је бљак! Е сад да не улазим у детаље гдје још има којекаквих адитива........ја једем, па шта буде! :) Prvo je krenulo sa pricom o progorjelim sjedistima i unistavanjem jetre jer mrtva dzigerica koja ostane u koli ispari.....dakle samo sam krenuo da pobijem te besmislne fraze kao da je koka kola nitro razredjivac pa je se treba bojati. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 aha... danas cu da jedem pasulj... stavis u epruvetu... proveris... Мислиш да то неће доћи!!? :0104cheesy: :0104cheesy: :0104cheesy: :0104cheesy: Или нпр. ставиш зрно у тањир, залијеш га и оно израсте печено пиле (ово сам видјела у неком цртићу) :0104cheesy: :0104cheesy: :0104cheesy: :0104cheesy: Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 Мислиш да то неће доћи!!? :0104cheesy: :0104cheesy: :0104cheesy: :0104cheesy: Или нпр. ставиш зрно у тањир, залијеш га и оно израсте печено пиле (ово сам видјела у неком цртићу) :0104cheesy: :0104cheesy: :0104cheesy: :0104cheesy: neka za to zrno u tanjir... ja cu i dalje po starom... zrno u zemlju... pa onda mnogo zrnevlja u zemljani lonac ladan Биљана је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 Treba znati, a izbor je naš, da li će mo ili nećemo jesti . GRINPIS: Spisak GMO čokolada, hrane i napitaka! Svetska ekološka organizacija objavila je listu hrane koja u svom sastavu ima genetski modifikovane sastojke. Među proizvodina nalaze se i namirnice koje se prodaju na našim prostorima Najpoznatija svetska ekološka organizacija Grinpis napravila je spisak prehrambenihproizvoda koji u sebi sadrže genetski modifikovane sastojke (GMO), a isto tako postavili su i popis Ne–GMO kompanija. Među proizvodima nalaze se neke od najpoznatijih vrsta napitaka, slatkiša i namirnica koje se prodaju i na našim prostorima. Genetski inženjering omogućava naučnicima da stvore biljke, životinje i mikroorganizme manipulacijom gena na način koji menja strukturu prirodnih stvari. Ovi genetski modifikovani organizmi (GMO) mogu da se rašire i van svog nameravanog staništa i ukrste sa prirodnim organizmima, čime se zagađuje čisto okruženje. Usled toga, buduće generacije razvijaće se u nepredvidivom i nekontrolisanom pravcu. Zbog poslovnih interesa, široj javnosti je uskraćeno pravo da sazna sve o GMO sastojcima u lancu ishrane, a samim tim potrošači nemaju predstavu kako da izbegnu kupovinu ovih proizvoda, uprkos tome što u pojedinim zemljama postoji obaveza njihovog obeležavanja. Ovako izgleda deo Grinspisove lista proizvoda koji u sebi sadrže GMO: 1 – “Snickers” 2 – “Campbell” supe 3 – Pirinač “Uncle Bens” 4 – Čaj “Lipton” 5 – “M & M” 6 – “Twix” 7 – “Milky Way” 8 – “Cadbury” čokolada 9 – “Ferrero Roche” 10 – “Nestle” čokolada 11 – Čokoladni napitak “Nesquick” 12 – “Coca–Cola” 13 – “Sprite”, “Fanta” 14 – “Pepsi–Cola” 15 – “7 Up” 16 – “Knorr” sosovi 17 – Keks “Parmalat” 18 – “Hellman ‘s” začini, majonezi, sosovi 20 – “Heinz” začini, majonezi, umaci 21 – Dečiji napitak “Nestle” 22 – “Hipp” kašice za bebe 23 – “Abbot Labs Similac” (mleko u prahu za bebe) 24 – “Danone” jogurt, kefir, sir, dečji napitak 25 – “McDonalds” 26 – “Kraft” čokolads, čips, kafa, dečji napitak 27 – “Heinz Foods” kečap, sosovi 28 – dečji napitak, proizvodi “Delma Unilever” Pogledajte listu svih kompanija koje narod širom planete truju GMO sastojcima, ali i onih čiji proizvodi ne sadrže ove štetne elemente. http://gefreebc.files.wordpress.com/2010/02/greenpeace-shoppers_guide.pdf http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GE8us4LQufw Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 Umesto sto se narod plasi ovim zajebancijma trebalo bi da se edukuje i da zivi i da se hrani zdravije. Sad cemo svi da se sablaznjavamo zato sto u koka-koli ili u mars cokoladicama ima ne znam kojecega... gluposti. Jel nekad neko reko da je kola zdrava? Nije! Proizvodjac to nikada nije izjavio... pa sta se onda cudite? Jedite jedan Mars nedeljno ili casu Koka-kole na dan dva inece vam faliti dlaka s glava pa taman i da su napravljeni od mutogene hemikalije direktno. Ljudi su se navikli na los rezim zivota i ishrane pa ih sad skandalizuju ovakve stvari. Cak i da jeste GMO tolko stetna (a nije) ako zivite zdravo i jedete zdravo i umereno NECE VAM SE NISTA DESITI. Godinama se bavim fitnesom i nutricionismom i znam sta pricam... Fizicka aktivnost plus zdrava hrana i nema bojazni ni za koga. Sophrosyne and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Апатин гласно против ГМОСкупштина општине Апатин усвојила је Декларацију против генетски модификованих организама (ГМО) и тако постала 73. општина у Србији на чијој територији су забрањени ГМО, саопштио је независни грађански покрет "Грађани имају моћ".Најављено је да ће на следећим седницама декларацију размотрити и општине Ада, Сента, Чока, Бачка Топола и Нови Кнежевац.Циљеви декларације су поред осталог поштовање Закона о ГМО, очување традиционалне производње здраве хране, производње органске хране и заштита здравља становништва од непредвидивих штетних последица коришћење, употребе ГМО и производа од ГМО у исхрани. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Nivo debilizma je zabrinjavajuće visok. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Nivo debilizma je zabrinjavajuće visok. Ali znaš šta mene čudi, ustvari ne čudi me već me brine, a to je neodgovornost političara, pošto već imaju moć da biraju brane nešto itd, zar ne bi trebalo da se barem obaveste o tome šta biraju, da se barem upoznaju sa problemom, ali onako stvarno. mada sa druge strane nije baš da je moguće, morali bi da čitaju i čitaju knjige, kad kot nešto novo iskrsne da se glasa, mada opet koliku platu primaju u odnosu na prosečnog radnika, ne bi bilo loše da za promenu nešto i rade, mada najbolje bi rešenje bilo da određene odluke mogu da donose samo ljudi specializovani za struku, koja je vezana za tu odluku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Svako treba da odlučuje sam šta će da koristi. Nema šta da se "brani GMO" ili "uvodi GMO". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Svako treba da odlučuje sam šta će da koristi. Nema šta da se "brani GMO" ili "uvodi GMO". I ja to mislim, ali kad već mogu da zabranjuju, barem da budu neki stručnjaci, a ne ovako političari, oni su stručni samo u laganju i obmanjivanju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 I ja to mislim, ali kad već mogu da zabranjuju, barem da budu neki stručnjaci, a ne ovako političari, oni su stručni samo u laganju i obmanjivanju Ako treba za određene stvari, dovešće ti "vodećeg nezavisnog eksperta" koji će "naučno" da objasni i da je crno zapravo belo. Ili šta god ti padne na pamet. Da je GMO skoro kao plutonijum - i to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука