Jump to content

ЛОВ, убијање(?), страст (?), забава (?) или спорт???

Оцени ову тему

Владан

Препоручена порука

lovac_i_pas_01.jpg

шта мислите о истом, да ли је то спорт, занимање, или је пак нешто друго? да ли су ловци људи који воле природу од Бога дату или крволочни људи жељни убијања животиња зарад личне користи...

да ли у породици/фамилији имате ловаца??

Све ово пишем из разлога јер и сам ускорије вријеме требам постати ловац crvenilo мени је познато низ позитивнихх ствари за лов па да видим да ли има људи који мисле другачије и лов сматрају нечим лошим...

:drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 41
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Постоје јасни закони о лову, ако их се човјек придржава не дозвољавају му да убија из забаве или чисто да убије. Рецимо сваки ловац може да у једној ловној сезони на срндаћа да убије једног (од броја унапријед предвићеног за одређено ловно подручије),све преко је кажњиво и може се сматрати криволовом осим у извандредним ситуацијма поптут превеликок броја дивљачи. Постоје људи, да ми Бог опрости гори од звијери који раде свашта али опет не можемо генералисати. Исто тако ти ловци по цичи зиме носе храну, со, праве храницлице, појишта да се дивљач прехрани...

Подели на овим сајтовима

није проблем закон, проблем је смисао.

све оно што поједемо, а дошло је из радње (од Бога пре свега), платили смо неко да убије да бисмо се нахранили а не ради спорта или да бисмо се играли са храном или је бацили.

закон не забрањује спорт, играње храном или бацање, али то губи смисао са свешћу да неко нема да једе, или бар не тако богато или обилно.

све сем тога је бесмислено и деструктивно, чак и ако се храни животиња ради деструкције.

пс. знам да имаш пса, па гледај да се не погуби на пуцње или да се не навикне на укус крви ...

нормално, немој ни да се играш "мирко пази метак" ...

Подели на овим сајтовима

пс. знам да имаш пса, па гледај да се не погуби на пуцње или да се не навикне на укус крви ...

нормално, немој ни да се играш "мирко пази метак" ...

ма није онај мој за лова, кад би с њим ишао не би требала пушка :)

набавио је мој отац кују Високопланинског црногорског гонича, доста добре крвне линије а и иначе као ловна раса су доста ефикасни...

мислим да ћу ја тек наредно прољеће са пушком у шуму до тада стажиста sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

Lovci vode računa o lovištima,paze da se jedna vrsta ne istrebi ili prenamnoži.

Ako se neka vrsta previše razmnožila ja e vidim drugačiji način smanjenja populacije.

шта би са проширивањем станишта? 0205_whistling

Подели на овим сајтовима

свако Ловачко удружење одговара за одређено ловно подручије, једноставно деси се да се одређени простор засити одређеном врстом, у данашњој урбанизацији не можемо рачунати на неко људском руком дириговано проширивање станишта. на сваком ловачком подручију мора да постоји а на основу површине одређен (оптимални) број одређене дивљачи, све што буде преко тог броја слободно је за острел.

нпр рецимо на територији мог ЛО избројано је 170 срндаћа што је за 40 преко броја . 40 њих је слободно за острел у једном ловном периоду, ако се исти број острели у рецимо првом изласку наступа ЗАБРАНА ЛОВА и на тај начин се увијек одржава оптимални број дивљачи., хоћу рећи да се број дивљачу увијк држи на највишем могућем броју. с тим да опет постоје кривловци који не гледају ни на шта...

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1315330522' post='494910]

шта би са проширивањем станишта? 0205_whistling

nema to veze,koliko god da je stanište bitan je brojčani odnos različitih vrsta,a takođe neka staništa možda više i ne mogu da se proširuju

Подели на овим сајтовима

мислим да вам промиче поента, па ћу покушати са супротне стране да вам поставим проблем:

а да мало размишљате као индијанци, уместо као ловци и белци?

Подели на овим сајтовима

Постоје јасни закони о лову, ако их се човјек придржава не дозвољавају му да убија из забаве или чисто да убије. Рецимо сваки ловац може да у једној ловној сезони на срндаћа да убије једног (од броја унапријед предвићеног за одређено ловно подручије),све преко је кажњиво и може се сматрати криволовом осим у извандредним ситуацијма поптут превеликок броја дивљачи. Постоје људи, да ми Бог опрости гори од звијери који раде свашта али опет не можемо генералисати. Исто тако ти ловци по цичи зиме носе храну, со, праве храницлице, појишта да се дивљач прехрани...

Ни после свих коментара не могу схватити због чега ловац ужива у лову осим где наводиш:

...осим у извандредним ситуацијма поптут превеликок броја дивљачи.

Затим, зар није мало лицемерно, зими хране дивљач да преживе да би их када је то прописано убијали. Па нека је и један срндаћ, али ловац га је убио.

Смртну казну стрељањем извршава неколико егзекутора. Ко је од њих убио осуђеника, не зна се што би значило да су сви. Ког срндаћа је убио ловац, можда баш оног кога је хранио.

А онда се запитам: шта ми радимо? Пунимо ледене кутије лешевима и једемо их. Пре смо их ловили, сада их купујемо, ледимо и једемо. Дође му на исто. Сви смо ми по мало ловци, сачувај ме Боже. Нека ми не замере ловци, ал' нека ме разувере у оправданост лова.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Vecina lovaca koje znam su psihijatrijski slucajevi. To su ljudi koji sa bolesnim zadovoljstvom uzivaju u mucenju zivotinja. Sa 13 godina su spaljivali zive macke, sa 16 nabadali pse na vile, sa 18 uzeli pusku i krenuli u lov. Pricam o ne samo jednom slucaju iz mog mesta.

Drzava bi trebalo da uvede rigorozne psiho testove pre nego sto nekog nagradi sa lovackom knjizicom.

nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...