Jump to content

ЛОВ, убијање(?), страст (?), забава (?) или спорт???

Оцени ову тему

Владан

Препоручена порука

Лов је некада био потреба, данас је то једна врста спорта, а скоро свако тренира спорт из страсти. Мада прави ловац неће убијати животиње без дозволе, ловочувара или особе предвиђене за контролу популације на одређеном станишту, али опет то је убијање без неке одређене потребе, што значи да је постојала одређена страст ка томе да се нешто убије. Лично мислим да није потребно убијати животиње па чак и када их некад има превише, јер природа се сама побринула за то. Али ако ловац који убије нешто, уз дозволу наравно, и донесе кући и спреми од тога јело, то је по мени оправдано.

ВЕРА

НАДА

ЉУБАВ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 41
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Лично мислим да није потребно убијати животиње па чак и када их некад има превише, јер природа се сама побринула за то.

Bas tako. Zato mi je argument "mi kontrolisemo populaciju" tako gadan. Jedino sto mogu da razumem je kada se potegne za puskom jer se zver spustila medju ljude da potrazi hranu, ali to potezanje vise nije lov. Btw, stvarno ne znam da iko lovi kako bi se prehranio. Smeo bih da garantujem da 100% lovaca u Srbiji lovi iz cistog zadovoljstva (ili se nadam). Meni je to neshvatljivo.

nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja!

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1315336283' post='494950]

милице, зар ти не једеш стоку и живину која се узгаја, храни, убија, спрема и испоручује у продавнице?

Једем а онда се кајем. 95099.gif

Пуно пута сам прекинула ручак са кокошијим месом када сам се сетила пилета. Када ме неко пита која ми је најомиљенија животиња, ја кажем паче и пиле. А ја их једем. cmizdrenje.gif За утеху, више немам замрзивач. Од сутра само поврће.

Подели на овим сајтовима

Bas tako. Zato mi je argument "mi kontrolisemo populaciju" tako gadan. Jedino sto mogu da razumem je kada se potegne za puskom jer se zver spustila medju ljude da potrazi hranu, ali to potezanje vise nije lov. Btw, stvarno ne znam da iko lovi kako bi se prehranio. Smeo bih da garantujem da 100% lovaca u Srbiji lovi iz cistog zadovoljstva (ili se nadam). Meni je to neshvatljivo.

па то је узгајалиште хране уствари, само што није толико контролисана средина као са живином и стоком ...

то што се зове резерват у природном станишту, сафари, или како год већ, то није други назив за зоо врт ...

Подели на овим сајтовима

Пуно пута сам прекинула ручак са кокошијим месом када сам се сетила пилета. Када ме неко пита која ми је најомиљенија животиња, ја кажем паче и пиле. А ја их једем. cmizdrenje.gif За утеху, више немам замрзивач. Од сутра само поврће.

Nije isto kada ubijes zivotinju iz zadovoljstva i kada je pojedes da bi utolila glad. Zanimljivo je to, ti ces ispasti manje zla, a opet osecaces vecu grizu savesti, pa cak i kad te ti sto ubijaju iz zadovoljstva prozivaju da si nedosledna.

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1315339166' post='494977]

па то је узгајалиште хране уствари, само што није толико контролисана средина као са живином и стоком ...

то што се зове резерват у природном станишту, сафари, или како год већ, то није други назив за зоо врт ...

Kako da ne. Sve se plasim da lovci jedu jazavce.

Подели на овим сајтовима

Слажем се са вашим констатацијама у вези лова ,мада ја никада нисам схватио ловце да иду да улове нешто за трофеј :229229229: . Сада је можда питање да ли је човек " месождер " или не ? Погледајте само чељусти разних животиња , рецимо месождери као што су рецимо вукови или лавови они имају изражене очњаке да би могли лакше да се докопају друге животиње и себи обезбедили оброк и прехранили свој подмладак . Е сада биљождери имају мање изражене , немају , очњаке јер они нетреба да се боре са другим животињама да би се прехранили.Погледај те и нас људе и шта вам то говори ? Нормално је да се ми хранимо месом зато што је неко давно рекао да је месо здраво , и то је питање да ли је баш здраво .mislise. па сада ми по навици неможемо да замислимо оброк без добре шницле или сланине или чварака . Размислите о томе !

А што се тиче лова као лова то је само здраво због провођење доста времена у природи и свежем ваздуху . Иначе сам против убиства животиња као изговор за одржавање равнотеже у природи или шта ти га ја знам.Мислим да се сам Бог стара о природној равнотежи .

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Није етички да човек убија из забаве. Лови само колико можеш да поједеш... :)

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1315324193' post='494831]

ако ћеш да једеш ловину, лови.

мени је све остало бесмислено ...

dada prstgore

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Vecina lovaca koje znam su psihijatrijski slucajevi. To su ljudi koji sa bolesnim zadovoljstvom uzivaju u mucenju zivotinja. Sa 13 godina su spaljivali zive macke, sa 16 nabadali pse na vile, sa 18 uzeli pusku i krenuli u lov. Pricam o ne samo jednom slucaju iz mog mesta.

Drzava bi trebalo da uvede rigorozne psiho testove pre nego sto nekog nagradi sa lovackom knjizicom.

Ti ga bre bas pretera, prst ka dole ja ne znam nijednog takvog...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

виш, ја не капирам што си уопште и јела кад ти је гадно ... само себи гадиш савест и благослов хране на столу ...

Подели на овим сајтовима

Ti ga bre bas pretera, prst ka dole ja ne znam nijednog takvog...

Kamo lepe srece da izmisljam.

Ono sto je meni najfascinantije kada ljudi slucaju o tim bolesnicima, smeju se. Kao u fazonu "pa oni stvarno znaju da preteraju". Bukvalno. Tesko je proceniti ko je kakav covek, a moj lakmus papir je odnos prema zivotinjama.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1315342390' post='495024]

то се зове ланац исхране и сви ти чланови учествују посредно у узгајању и лову ...

To sto lovac pojede jazavca se zove lanac ishrane? Hvala na informaciji, sad mi je nekako lakse.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1315341494' post='495015]

виш, ја не капирам што си уопште и јела кад ти је гадно ... само себи гадиш савест и благослов хране на столу ...

Рекох, тај осећај се јавља у току или након јела. Храна је и поврће и воће и сва благослов је такође у таквој храни.

Подели на овим сајтовима

Рекох, тај осећај се јавља у току или након јела. Храна је и поврће и воће и сва благослов је такође у таквој храни.

мислим да ме не разумеш. једи шта год желиш, немој да једеш што ти је гадно.

заборави да ли сам остало рекао, видим да те збуњује.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...