Jump to content

Rasuđivanje

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 20 часа, Ralex рече

Који једе моје тијело и пије моју крв стоји у мени и ја у њему.

„Јер овако говори Високи и узвишени, који живи у вечности, коме је име Свети: На висини и у светињи станујем и с оним ко је скрушеног срца и смерног духа оживљујући дух смерних и оживљујући срце скрушених.” 

( Иса. 57:15) 

„Исус одговори и рече му: Ко има љубав к мени, држаће реч моју; и Отац мој имаће љубав к њему; и к њему ћемо доћи, и у њега ћемо се станити.” 
( Јован 14:23)

„А ви нисте у телу него у духу; јер Дух Божји у вама живи. А ако ко нема Дух Христов, он није Његов.” 
( Рим. 8 :9) 

„Не знате ли да сте ви црква Божија, и Дух Божји живи у вама?” 
( 1. Кор. 3:16) 

„Или како се удара црква Божја с идолима? Јер сте ви цркве Бога Живога, као што рече Бог: Уселићу се у њих, и живећу у њима, и бићу им Бог, и они ће бити мој народ.” 
( 2. Кор. 6:16) 

„Јер смо уди тела његовог, од меса Његовог, и од костију Његових.” 
( Ефес. 5:30) 

„Добри аманет сачувај Духом Светим који живи у нама.” 
( 2. Тим. 1:14) 

„И који држи заповести Његове у Њему стоји, и Он у њему. И по том познајемо да стоји у нама, по Духу кога нам је дао.” 
(1. Јов. 3:24) 

„Ево стојим на вратима и куцам: ако ко чује глас мој и отвори врата, ући ћу к њему и вечераћу с њиме, и он са мном.” 
( Откр. 3:20) 

пре 20 часа, Ralex рече

Дух је оно што оживљава; тијело не помаже ништа. Ријечи које вам ја рекох дух су и живот су.

„У невољи мојој теши ме што ме реч Твоја оживљава.” 
(Псал. 119:50)

„Јер закон Духа који оживљава у Христу Исусу, опростио ме је од закона греховног и смрти.” 
(Рим. 8:2) 

„Тако је и писано: Први човек Адам постаде у телесном животу, а последњи Адам у духу који оживљује.” 
(1. Кор. 15:45) 

„Који и учини нас врсним да будемо слуге новом завету, не по слову него по духу; јер слово убија, а дух оживљује.” 
( 2. Кор. 3:6) 

„Да Бог Господа нашег Исуса Христа, Отац славе, даде вам Духа премудрости и откривења да Га познате.” 
( Ефес. 1:17) 

„Тога ради и ми захваљујемо Богу без престанка што ви примивши од нас реч чувења Божијег примисте не као реч човечију, него (као што заиста јесте) реч Божију, која и чини у вама који верујете.” 
( 1. Сол. 2:13) 

„Јер је жива реч Божија, и јака, и оштрија од сваког мача оштрог с обе стране, и пролази тја до растављања и душе и духа, и зглавака и мозга, и суди мислима и помислима срца.” 
( Јевр. 4:12)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Orion рече

„Јер овако говори Високи и узвишени, који живи у вечности, коме је име Свети: На висини и у светињи станујем и с оним ко је скрушеног срца и смерног духа оживљујући дух смерних и оживљујући срце скрушених.” 

( Иса. 57:15) 

„Исус одговори и рече му: Ко има љубав к мени, држаће реч моју; и Отац мој имаће љубав к њему; и к њему ћемо доћи, и у њега ћемо се станити.” 
( Јован 14:23)

„А ви нисте у телу него у духу; јер Дух Божји у вама живи. А ако ко нема Дух Христов, он није Његов.” 
( Рим. 8 :9) 

„Не знате ли да сте ви црква Божија, и Дух Божји живи у вама?” 
( 1. Кор. 3:16) 

„Или како се удара црква Божја с идолима? Јер сте ви цркве Бога Живога, као што рече Бог: Уселићу се у њих, и живећу у њима, и бићу им Бог, и они ће бити мој народ.” 
( 2. Кор. 6:16) 

„Јер смо уди тела његовог, од меса Његовог, и од костију Његових.” 
( Ефес. 5:30) 

„Добри аманет сачувај Духом Светим који живи у нама.” 
( 2. Тим. 1:14) 

„И који држи заповести Његове у Њему стоји, и Он у њему. И по том познајемо да стоји у нама, по Духу кога нам је дао.” 
(1. Јов. 3:24) 

„Ево стојим на вратима и куцам: ако ко чује глас мој и отвори врата, ући ћу к њему и вечераћу с њиме, и он са мном.” 
( Откр. 3:20) 

„У невољи мојој теши ме што ме реч Твоја оживљава.” 
(Псал. 119:50)

„Јер закон Духа који оживљава у Христу Исусу, опростио ме је од закона греховног и смрти.” 
(Рим. 8:2) 

„Тако је и писано: Први човек Адам постаде у телесном животу, а последњи Адам у духу који оживљује.” 
(1. Кор. 15:45) 

„Који и учини нас врсним да будемо слуге новом завету, не по слову него по духу; јер слово убија, а дух оживљује.” 
( 2. Кор. 3:6) 

„Да Бог Господа нашег Исуса Христа, Отац славе, даде вам Духа премудрости и откривења да Га познате.” 
( Ефес. 1:17) 

„Тога ради и ми захваљујемо Богу без престанка што ви примивши од нас реч чувења Божијег примисте не као реч човечију, него (као што заиста јесте) реч Божију, која и чини у вама који верујете.” 
( 1. Сол. 2:13) 

„Јер је жива реч Божија, и јака, и оштрија од сваког мача оштрог с обе стране, и пролази тја до растављања и душе и духа, и зглавака и мозга, и суди мислима и помислима срца.” 
( Јевр. 4:12)

Ti si izgleda lovac, Bog te spremio da loviš ljude kao učenik Hristov. Orion

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Ralex рече

Ti si izgleda lovac, Bog te spremio da loviš ljude kao učenik Hristov. Orion

@Ralex,

Нисам ловац, нити ловим људе. 

Громе, знаш да је записано:

„И будући да из малена умеш света писма, која те могу умудрити на спасење у Христу Исусу.

Све је писмо од Бога дано, и корисно за учење, за карање, за поправљање, за поучавање у правди,

Да буде савршен човек Божји, за свако добро дело приправљен.” 
( 2. Тим. 3:15-17)

Рале, кроз Свето Писмо нам се обраћа Творац и наш Спаситељ Христос. Записано је:

„А ово је живот вечни да познају Тебе јединог истинитог Бога, и кога си послао Исуса Христа.” 

( Јован 17:3)

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Orion рече

@Ralex,

Нисам ловац, нити ловим људе. 

Громе, знаш да је записано:

„И будући да из малена умеш света писма, која те могу умудрити на спасење у Христу Исусу.

Све је писмо од Бога дано, и корисно за учење, за карање, за поправљање, за поучавање у правди,

Да буде савршен човек Божји, за свако добро дело приправљен.” 
( 2. Тим. 3:15-17)

Рале, кроз Свето Писмо нам се обраћа Творац и наш Спаситељ Христос. Записано је:

„А ово је живот вечни да познају Тебе јединог истинитог Бога, и кога си послао Исуса Христа.” 

( Јован 17:3)

Nije loše biti lovac Božiji jer nas je Hristos pozvao da budemo to

• А тако и у Јакова и Јована, синове Зеведејеве, који бијаху другови Симонови. И рече Исус Симону: не бој се; отселе ћеш људе ловити. Luka 5.10

Izgleda da nisi s tom namerom odabrao nik, ali je Božiji promisao bio to, ne bi li ti poslao poruku da si pozvan

Подели на овим сајтовима

@Orion I kad smo već kod Oriona znaš li da iza druge piramide u Gizi ima devedeset i jedna pregrada, kao podeoci, i da to predstavlja 91 stepen od severnog galaktičkog pola. U vreme izgradnje piramide ta druga zvezda orionovog pojasa se nalazila 29 stepeni južno a 2036 godine će doći na tih 91 stepen. Neko nam je ostavio poruku da će se nešto jako važno desiti te godine.

Datumi u Velikoj Piramidi su kodirani u skladu sa julijanskim kalendarom. Inače u merama Velike Piramide su kodirane mnoge stvari a i rođenje Isusa Hrista. Mene je zanimalo na koji dan pada sedmi dan jevrejskog praznika senica jer je to poslednji praznik koji ujedno ukazuje na Drugi Hristov dolazak. I na moje iznenađenje taj dan pada na praznik Miholjdan po julijanskom kalendaru. 12 oktobra 2036. A Mihailo znači onaj koji je kao Bog. i odnosi se na Isusa Hrista jer je samo Sin Božiji kao Bog.

Inače ta 2036 je oprosna godina, godina kad se otpušta roblje. 

previše slučajnosti za moj ukus.

Подели на овим сајтовима

Presto

Kada razmišljamo o Božijem prestolu treba da imamo na umu da smo po obličju Božijem stvoreni; pa Hristos kaže da carstvo nebesko nije daleko od nas, da je ono tu u nama, svet naših misli, naš Um. A Hristos je Um Božiji, jer Logos sem Reč može da se prevede i kao Um. Pa ako je nebo deo našeg uma, onda postoji deo uma koji je Zemlja. Nebo i zemlja su delovi našeg uma, i budući da smo po obličju Božijem stvoreni to možemo da zaključimo da je i Božiji um podeljen na nebo i zemlju.Na nebeski i zemaljski način mišljenja.

Zemaljski način mišljenja pripada intelektu, Luciferu, hreuvimu zaklanjaču, drvetu poznanja dobra i zla, kako ga opisuje Biblija.

Za zemlju kaže Sv. Pismo da je podnožje nogama Božijim, a to je i Hristu Otac obećao da će položiti Njegove neprijatelje kao njegovo podnožje.To je kao ona dva anđela u crtanim filmovima, jedan stoji na levom a drugi na desnom ramenu pa koji nas nagovori. Tako i naš um ima dva dela koja se bore za našu pažnju, nebo i zemlju.

Po tome kojim mislima posvećujemo pažnju mi smo svojom pažnjom ili na nebu ili na zemlji. Tako i Bog: njegov je presto na nebu Njegovog Uma, dok je zemlja njegovo podnožje. Pa Pismo kaže da Bog Istinom utvrđuje svoj presto.

Jer Istina je jako važan deo našeg uma; Znanje vaspitanje, iskustva, obrazovanje, sve to čini našu Istinu kroz koju mi sudimo i koja pokreće našu volju.

Čovek kojem hormoni pokreću volju je rob svoga tela i on ne vlada svojim bićem. On je zemaljski čovek jer je svojom pažnjom stalno na zemlji, i umesto da vlada on je rob. Čovek koji želi da vlada svojim umom mora da svojom pažnjom bude na nebu i tako da utvrdi svoj presto kako bi vladao carstvom, svojim umom.

Kada Bog Otac kaže Hristu: sedi meni s desne strane dok položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim; On mu zapravo kaže: Budi svojom pažnjom na nebu, na mom prestolu, i ja ću položiti tvoje neprijatelje... I mi budući da smo kroz veru rođeni kao Hristova Braća, treba da sledimo njegov primer, i da svojom pažnjom budemo na nebu svoga uma dok naš otac nebeski ne položi naše neprijatelje i nasledimo carstvo.

Tako će naš intelekt , satana, biti svezan i pokoren nama: umesto da vlada nad nama mi ćemo vladati nad njim. Dakle šta je Presto? To je naše srce, centar naše pažnje, naš fokus. Mi vladamo svojim bićem tako što vladamo svojim mislima.

I od toga kakve su nam misli u srcu zavisi naša sudbina, zavisi naš doživljaj života, naše zdravlje. I mi nad svim tim vladamo sa prestola koji treba da namestimo tamo gde je naš otac Nebeski. Naš presto, naše misli, naša pažnja treba da budu tamo gde su naše nebeske misli ako mislimo da vladamo svojim bićem.

Mi svojom slobodnom voljom možemo da odredimo kojim ćemo mislima posvetiti pažnju, tako da je naša slobodna volja presto sa kojeg mi vladamo i Nebom i Zemljom svoga uma.

Postoje anđeli koji su po rab+ngu prestoli, delovi prestola. Tako motivacija, odlučnost, smisao, istina; sve su to živa bića našega uma koja su prestoli sa kojih utvrđujemo svoj presto

Подели на овим сајтовима

Biti grešan znači živeti u zabludi, jer od naših zabluda dolaze naše pogrešne misli, i pogrešno sudimo o događajima i ljudima u svom životu.

Dakle to je osnovnio, da razumemo da ne smemo da verujemo svojim mislima jer nam one izobličuju stvarnost i sve nam izgleda zlo i crno i naš život je obuzelo sivilo i nezadovoljstvo. 

I tu do izražaja dolazi vrednost rasuđivanja, da mi počnemo da preispitujemosvoje misli; da postavljamo pitanja;

Da li sam ja ovo doživeo kako treba?

Da li je to moglo da se doživi i drugačije?

Da li sam ispravno sudio o ovom čoveku, je li on baš takav kakav ja mislim da je?

Da li sam mogao i drugačije da odreaugujem?

kako to da se drugi ljudi ne plaše stvari kojih se ja plašim? mogu li kako da prevaziđem strah, neprijatnost, ljutnju, gnev....?

Postavljajući takva pitanja mi ućutkavamo svoj intelekt i pružamo šansu Bogu koji živi u nama da i on iznese svoje mišljenje, i da nam predloži nekakav drugačiji sud, drugačiji doživljaj. da nam objasni kako druge ljude ne brinu stvari koje nas zabrinjavaju.

Da pružimo ruku Bogu koji može da nas spase iz kandži našega intelekta.

Kad prvi put čujemo Božiji glas u našim mislima odmah ćemo znati da to nije od nas poteklo, da mi do tada nismo imali takve misli i da je to nešto sasvim novo, neke blage nežne misli koje opravdavaju druge ljude koji su takođe grešni ko mi, da su to neke misli koje ne donose gnev, bes, nezadovoljstvo nego milost nežnost razumevanje umesto osude; znaćemo da nam se Bog obratio.

I kad jednom upoznamo Boga koji živi u nama i okusimo slatke plodove sa drveta života više ni ludi nećemo zaći sa pravog puta.

Подели на овим сајтовима

Da li je Reinkarnacija stvarna pojava?

Nama izgleda kao da Sunce kruži oko Zemlje, a u stvarnosti nije tako nego Zemlja kruži oko Sunca.

Izgleda kao da zvezde sede okačene kao na nekom svodu a u stvarnosti nije tako . Izgleda kao da je Zemlja ravna ploča a ona je lopta, iako se mnogi trude da dokažu da nije tako.

Nije sve uvek onako kako izgleda. Izgleda kao da postoji reinkarnacija, i da se mi inkarniramo u mnogim životima, ali ni to nije tako, nego samo izgleda da je tako. Ako neko želi da pobije priču o reinkarnaciji onda bi morao na smislen način da objasni sve pojave vezane za priču o reinkarnaciji.

Pa da vidimo šta Biblija kaže: Stvori Bog čoveka od praha zemaljskog i udahnu mu duh životni, i posta čovek duša živa. Duh koji smo dobili od Boga nismo mi, mi smo duša. Duša živi večno i nikada se ne inkarnira. Duh je taj koji se posle smrti jednog tela vraća Bogu, i može po službenoj dužnosti biti dodeljen nekom drugom telu. Duhovi često sa sobom ponesu i iskustva koja su imali u prethodnim životima, ali ta iskustva ne izbijaju na površinu tek tako, obično je potreban neki okidač da se to desi, neka greška u matriksu kako bi se izrazili modernim rečnikom.

Zli duhovi koriste mogućnost da ispolje stvari koje zbunjuju prosečnog čoveka servirajući priču o reinkarnaciji. Da bi zli duhovi sebi otvorili vrata da vrše upliv u život duše i da ovladaju našom voljom, potrebno je da se stvore neki uslovi pri kojima bismo im mi to dozvolili. Jedna od vrata za to je Hipnoza: U hipnozi čovek utone u san, isključi se i tada duh preuzima telo.

I Počinje da priča priče o prošlim životima, izmišlja situacije u kojima je osoba bila zlostavljana seksualno od roditelja ,i svake druge stvari. Terapeut snimi sve šta duh govori a onda se to prezentuje osobi kao njena iskustva. Terapeut nije svestan da je i on manipulisan zlim duhovima jer veruje da priča sa osobom koju je hipnotisao. Takve stvari nanose trajnu štetu osobi koja prolazi kroz sve to.

Prisustvo raznim seansama u kojima se prizivaju duhovi su takođe vrata koja otvataju mogućnost da duhovi preuzmu kontrolu nad našim telom. Mnogi moderni proroci koriste hipnozu na svojim nastupima udivljujući masu čudima.

Na njihovim misama se skače do iznemoglosti , đuska, vrti glavom tamo amo dok se um ne isključi, i duhovi tada lako preuzmu telo. Takve stvari se mogu videti na službama Pentakostalaca. Jedna od glavnih misija zlih duhoiva je stvaranje lažnih religija koje bi odvratile ljude od upoznavanja sa Bogom, i propadanje što većeg broja duša. Dušu, um,koji ne pravi razliku šta je duša a šta duh je lako zavesti da veruje u večni krug inkarnacija, i navodnog usavršavanja kroz mnoge živote,

Mi ionako po svom intelektu težimo ka zlu, i mogućnost nekog usavršavanja onoga ko nije svestan da je život jedan ali večan, jednostavno ne postoji. Čovek koji ne veruje da je ovaj život jedina mogućnost za ispravan start na putu usavršavanja, osudio je sebe na promašaj koji nije moguće ispraviti drugim pokušajem.

Lucidni snovi takođe otvaraju mogućnost da budemo prevareni od strane zlih duhova. Čovek specijalnim postupkom isključuje svoju dušu, autohipnoza, i svojim umom odlazi u astralni svet, svet duhova. Tu ga čeka navodno njegov anđeo čuvar a zapravo je u pitanju zli duh koji ga čuva u tim svetovima koje posećuje. Mnogi astralni šetači na tim izletima na kraju budu izmanipulisani da zli duh posedne njihovo telo. Kanalisanje je još jedan oblik kada zli duhovi zaposednu telo nekoga čoveka,a onda pišu njegovom rukom ili govore kroz njega.

Zli duhiovi su vešti, pa zaogrnuvši svoju priču istinom poturaju lažne nauke i tako zavode ljude. I to je ono na šta zli duhovi pucaju kada zavode ljude pogrešnim tumačenjima određenih pojava na duhovnom nivou. Nesvesni šta rade ljudi misle: ha, imaću drugi život da ispravim greške, sada ću malo da uživam u životu.

Oni nisu svesni da se naša Istina menja u skladu sa onim šta radimo od svoje volje. Sa našom istinom menja se naš sud. a sa sudom i naš doživljaj svega što se oko nas dešava. Loš sud donosi loša osećanja poput gneva, besa, ljutnje...Ova osećanja su paklena vatrica našega života na kojoj ćemo večno goreti.

Dok ispravan sud donosi lepe doživljaje; ljubav, milost, zahvalnost. A ta osećanja su životna radost koja će od našeg života napraviti raj. Mi imamo moć da svojom voljom odaberemo u šta ćemo da verujemo, i tim svojim izborom utičemo na svoju Istinu koja je izvor života u nama, izvor radosti. Pogrešan izbor nas dovodi do stvaranja zablude u našem umu koja nas vodi u laganu ali sigurnu smrt.

Zato se treba čuvati svih oblika komunikacije sa zlim duhovima, jer će nas to sigurno odvesti na pogrešan put. Treba znati da Dobri duhovi Anđeli stupaju u komunikaciju sa ljudima samo kada je krajnja nužda. Tako da je hiljadu puta veća verovatnoća da se sretnemo sa zlim duhovima, demonima, nego sa anđelima.

Čuvajte se prizivanja duhova, prizivanja mrtvih, jer tako demonima otvarate vrata da se uključe u vaš život. Znajte da ste Božijom voljom vi kao um, gospodar u svome telu, i ne dozvolite da vas zli duhovi manipulišu preuzevši kormilo od vas koji niste svesni svoje moći.

Подели на овим сајтовима

Postoji li zlo?

Duhovni svet je svet uzroka a materijalni svet posledice.

Tako da se duhovni verno ogleda u materijalnom pa možemo posmatrajući materijalni da shvatimo duhovni svet.

Kada svetlost padne na neku crnu površinu, onda ta površina upije svetlost i sa tog mesta prema našem oku ne dolazi svetlost.

Tada receptori u oku alarmiraju da tu nema svetlosti i naš um to tumači pa kaže; ovaj materijal je crn.

Kada svetlost padne na list , list upije plavu i žutu boju svetlosti crvena dođe u naše oko i receptori za crveno su zadovoljni, ali receptori za žutu i plavu reaguju i šalju signal umu da nema plave i žute boje.

Naš um to tumači i kaže list je zelen.

Pogledajmo mrak: Nedostatak svetlosti mi vidimo kao crnilo.

Vidimo mrak iako on ne postoji. U pitanju je samo nedostatak svetlosti. Mrak nastaje kada se naša polovina zemljine lopte okrene suprotno suncu.

Tada se mi nađemo u senci gde nema svetla i vidimo mrak.

Ali mrak je samo iluzija koja je nastala usled tumačenja našeg uma, mi ga vidimo kao crnuilo, ali on ne postoji već je u pitanju nedostatak svetlosti.

E tako je i sa zlom; Zlo je nedostatak dobra, i takođe je interpretacija našega uma.

Zamisli da sve što možeš da vidiš odbija svetlost i ništa ne upija; Tada bi sve što vidiš bilo belo, i belilo bi postalo tama jer od silnog belila ništa ne bi videli.

Tako i kada nam neko učini nešto dobro, mi to i ne primećujemo, pa to je tako i trebalo, šta je tu nešto dobro?

Ali ako to dobro uporedimo sa nečim što nam je učinjeno zlo, onda tek shvatamo vrednost dobra.

Tako i Bog kao ljubav, kao milost, dobrota, ne može se spoznati ako nema neke tame koja bi omogućila da bude shvaćen.

Kao kada bi napitom ponudio vodu, da li bi ti bio zahvalan ili bi rekao ne treba mi.

Ali ako žednome daš vode on će ti biti zahvalan.

Bog je stvorio Adama savršenog, a onda ga deli stvorivši Evu.

Dok je bio savršen Adam nije sgrešio, nego tek kada je postao nesavršen on greši.

Vidimo da je promisao Božiji da se pojavi zlo, kako bi stvorenja naučila da cene dobro.

Pa kada zlo ima tako plemenitu svrhu, da li je ono zlo ili dobro onima koji su njime naučeni? Tako će dobro opravdati zlo da ništa nije zlo samo po sebi; nego ako ko misli da je nešto zlo onda je njemu zlo.

Подели на овим сајтовима

Slepa Vera

Kakvu bi slobodu imao da traži ljubav neko ko je zao, od nekoga ko je dobar?

Pokajanje nije kajanje, već delo kojim čovek donosi odluku da više neće činiti zlo i da će se na sve načine truditi da se popravi, jer nije lako prestati činiti zlo. Đavo nas uvek prevari i navede da ga ponovo učinimo, ali nam se trud da budemo dobri kod Boga već računa da smo na stazi dobra.

Samo ime pokajanje kaže da je to nešto što dolazi Po kajanju. Čovek se kaje za zlo koje je učinio i počinje da radi nešto suprotno od toga, nešto dobro, Pokajanje je čin kojim se čovek okreće od zla ka dobru I budući da u svom srcu čovek zna koliko je iskren u tome, utoliko ima slobodu da primi Božiju ljubav i oproštenje.

Druga je stvar što ljubav ne može da primi onaj ko ne može da je da. Kroz pokajanje čineći dobra dela mi se učimo da dajemo ljubav stvarajući tako uslove da i primimo Božiju ljubav.

Kada čovek čini dobro, njegov um počinje da misli o dobru i kako da ga učini jer vidi da zbog đavoljih nagovaranja to nije uvek lako izvesti. U tom dovijanju kako da i pored borbe u svojim mislima ipak uspe da učini dobro dolazi i do promene uma, dolazi do preobražaja čoveka i on počinje da oseća Božiju ljubav. Kroz Preobražaj čovek dobija Obraz Božiji, a sa njim i slobodu da traži od Boga u svojim molitvama šta mu treba.

Zakon atrakcije(privlačenja) govori da se slično sa sličnim privlači,tako da molitve onih koji nemaju Obraz Božji, nisu slični Bogu, ne dolaze pred Boga i on na njih ne obraća pažnju. Božja pažnja nam je potrebna jer kroz nju dobijamo pomilovanje i Božju Ljubav. Jer i mi sami najviše ljubavi dajemo baš kroz pažnju koju posvećujemo drugima.

Zakon koji je Bog otac ustrojio i kojeg se Sv. Duh striktno pridržava govori da mi svojim gresima navlačimo na sebe sud koji se nepovoljno odražava na našu sudbinu kroz razne nevolje i bolesti. Izuzeti od ovog suda mogu biti samo oni koji su pomilovani od vrhovnog sudije.

Zato nam je potrebna Njegova pažnja, da bi smo bili pomilovani i da nas ne stigne zlo koje smo zaslužili. A da bi na naše molitve Bog obratio pažnju moramo biti slični njemu, imati njegov obraz(inače naše molitve dočekuje đavo i trlja ruke),dakle neophodan je preobražaj. A preobražaja nema bez pokajanja.

Veru bez pokajanja zovu Slepa Vera. Zato što bez pokajanja neće doći do promene uma i načina na koji razmišljamo,jer samo kroz promenu načina mišljenja mi možemo spoznati Božansku ljubav i shvatiti je.

Samo tako možemo VIDETI kakav je Bog u svojoj dobroti. Kroz pokajanje mi spoznajemo Boga, vidimo ga svojim duhovnim očima i naša vera više nije slepa. Jer kaže se negde u Sv. Pismu: Demoni veruju i strepe.

Demoni veruju u Boga ali ne mogu ga spoznati jer je njihova vera slepa. I ovde dolazimo do toga otkud toliko različitih tumačenja Biblije: Ljudi pokušavaju intelektualno da razumeju šta to Biblija govori, da razmišljajući shvate.

A budući da nisu spremni da čine dobra dela to ostaju slepi za pravu poruku koja je u njoj vešto skrivena. Oni izgrade neku svoju filozofiju i o njoj govore; I budući da su to inteligentna bića njihove priče su fantastično dobro osmišljene i zavode mnoge vernike.

Vernike koji takođe nisu spremni da čine dobro i ljubav prema bližnjima.I tako svi ostaju u svojoj slepoj veri ubeđeni da su našli istinu. Većina ljudi i ne čita Bibliju već slepo veruje svojim autoritetima, nekim svecima koje je imenovala njihova crkva.

Oni se pridržavaju ili ne pridržavaju pravila te crkve i raznim ritualima, i tako ostaju slepi u veri. A potrebno je čitati Pismo i činiti ono šta je Gospod govorio da se čini; i tek onda se može dođi do pravog razumevanja koje nije odraz slepila nego iskrene vere.

Ista stvar se događa i u nauci; ljudi slepo veruju onome šta su u školi naučili, bazirano na radovima velikih imena nauke poput Ajnšatajna, a to ljudskoj misli pravi granicu preko koje u svojoj misli ne mogu preći. A malo je ljudi poput Đordana Bruna koji ne priohvataju autoritet zvanične nauke, koji nisu idolopoklonici, i svojim umom mogu da se vinu u visine

U nauci smo izgradili sistem idola, svetaca nauke i to znanje nas drži u tami zasnovanoj na našoj slepoj veri. Slepa vera je odlika lakovernih ljudi i nema nikakve veze sa verom iskrenih Hrišćana koji sve proveravaju gledajući kakvu to korist donosi njihovom životu

Подели на овим сајтовима

Ko je pratio moje pisanje zna da često citiram onu kletvu; 

Ovako veli Gospod: da je proklet čovjek koji se uzda u čovjeka i koji stavlja tijelo sebi za mišicu, a od Gospoda otstupa srce njegovo. Jeremija 17,5

Pogledajmo Poslanicu korinćanima 8,1 A za meso što je klato idolima znamo, jer svi razum imamo. Razum dakle nadima, a ljubav popravlja.

Pavle kaže da razum nadima, a ljubav popravlja, što jasno govori da Pavle ne razlikuje ljudski razum baziran na intelektu od razuma koji je po Bogu, jer Bez razuma koji je po Bogu nema prave ljubavi.

Hajde da na primeru objasnim šta to znači. 

Majke znaju da iz ljubavi prema deci, želeći da dete bude srećno, daju deci stvari koje za decu nisu zdrave. Razni slatkiši, koka kola i slično. Redovno viđam situaciju na kasi gde majka kupije detetu lizalicu ili neki drugi slatkiš koji samo narušavaju dečije zdravlje. 

Često možemo čuti reči; Ja sam srećna kada je moje dete srećno. 

A da li je prava ljubav kada dajemo deci stvari koje narušavaju njihovo zdravle?

Zato je prava ljubav stvar razuma da se detetu da ono šta je detetova osnovna životna potrebna a ne ono u čemu dete uživa.

Na ovom primeru mi možemo jasno videti da ljubav bez razuma nije prava ljubav.

Bog nas voli ljubavlju u kojoj je puno razuma dajući nam uvek ono šta je najbolje za nas, ali mi želimo nešto drugo, mi bi da uživamo u životu pa nam se to šta nam Bog kao dobar roditelj daje često ne sviđa.

Evo ja ovde dovodim u pitanje i Pavlov razum jer od Pavla nisam napravio idola čije se mišljenje ne dovodi u pitabnje, ne go sam osluškujući Božiji glas video ovu grešku kod Pavla. A tu grešku ne bih video da se ne oslanjam na na gospoda i umom svojim ne odstupam od njega. 

Zato se nikada ne treba pouzdati u čoveka već samo u Gospoda Boga svog, jer samo tako čovek neće biti prevaren.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...