Jump to content

Литијум

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ovo mi je bio omiljeni profesor na faksu imao sam kod njega nekoliko predmeta ukljucujuci i odlaganje otpasnog otpada. Izuzetan strucnjak i posten covek pre svega 1/1. Stvar nije u toliko u tome da li se moze efikasno i ekoloski eksploatisati vec u tome da li nam je to potrebno? Ja verujem struci da je to izvodljivo ali sam protiv toga jer mi dobijamo od toga sigurno puno para ali gubimo identitet tog kraja kao seljackog. Povrtarstvo, vocarstvo, stocarstvo to je ono sto srbija treba da razvija. To ce nas spasiti. Industrija je nuzna, nuzno je biti savremen da bi opstao na svetskoj pozornici ali polako prelazimo granice koje ce nas identitet trajno izmeniti. To ne sme da se dopusti. Ovo nam nije nuzno, nepotrebno je, izlisno ne sluzni nam kao narodu. 

Подели на овим сајтовима

WWW.NOVOSTI.RS

ИАКО је разумљиво да се људи брину, треба заиста нагласити да у оквиру пројекта "Јадар", толико научно и технолошки напредног, питање вода је и те како пажљиво узето у обзир...

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Тај "прогрес" и жеља за богаћењем је упропастило човечанство. 

Овде се вероватно ради о богаћењу само за одабране.

Да ли ико нормалан мисли да ће се толике количине сумпорне киселине исфилтрирати безбедно и да се јаловина неће разносити десетинама километара у земљи где је смеће на сваком кораку, канализације иду директно у реку...где је лакше потплатити, него улагати...

Подели на овим сајтовима

Zelena agenda mora da se sprovede svako ko ima litijum to vise nije njegovo nego je vlasnistvo zelene agende, ko sto je neko izjavio da Rusiji ne pripada toliko bogatstvo nego treba da deli sa drugima, verovatno milom ili silom i zato i imamo rat protiv Rusije u Ukrajini, tako i nas litijum nije nas nego treba da delimo sa drugima radi nekog progresa covecanstva ali samo kako oni narede, ko te pita sto cemo da budemo potrovani, kada je ona Olbrajt u jednom intervju prakticno izjavila da smrt 500.000 Iracke dece nije bitno samo da satanisti ispune svoje ciljeve, ko ce da pita za neke tamo Srbe, ko je gledo film En Brokovic i Djuliju Roberts, verovatno ce u doba litijuma i nama nazalost trebati neka nova En, znam samo da u Smederevu je vec trebala da se pojavi neka En koliko Zeljezara truje ceo grad i okolinu.

Moram jos nesto, morao sam da vidim ovu zalosnu pojavu elitu na pinku zbog ove nesrecne devojke koja je u vezi sa nekom boze me oprosti jednom kreaturom od zivog bica koja je takodje devojka, bas sam se potreso, devojka jedva punoletna je usla u tu neku vajnu elitu koja je jedan psiholosko manipulativni eksperiment nad ljudskim psihama, uveli najgore lezbejke koje su vekiki manipulatori, zatvoren prostor, i ta mala devojcica vidi se labilna postala je plen te odratne lezbejke, i nastao je bukvalno pakao i za tu devojku i za njenu poroducu, katastrofa, jos ne mogu da se smirim zato sam i malo ostar, Zeljko Mitrovic i pink je u stvari sinonim te Vuckove nove Srbije, sinonim lazi i prevare i zla koji se cini nama u ime neke kao bolje buducnosti.

I da se ne zaboravi da je klan Belivuka kojima sada sude delo i projekat drzave i jednog coveka koji upravlja i pita se za sve u drzavi.

Nemoj neko od sns clanova slucajno da mi odgovori na poruku, toliko sam potresen i besan da cu da dobijem trajan ban jer vise ovde nema trpljenja za ono dokle je ovo ludilo sa Srbijom doslo, to je vise postali neizdrzivo.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Вукашин рече

Тај "прогрес" и жеља за богаћењем је упропастило човечанство. 

Овде се вероватно ради о богаћењу само за одабране.

Да ли ико нормалан мисли да ће се толике количине сумпорне киселине исфилтрирати безбедно и да се јаловина неће разносити десетинама километара у земљи где је смеће на сваком кораку, канализације иду директно у реку...где је лакше потплатити, него улагати...

У реду је за ,,прогрес", то заиста води само у хаос. Треба успорити и бити разуман, прилагодљив човековој средини, или и човековој крхкој психи.

Међутим, причати о научном, економском, геополитичком, егзистенцијалном и стратешком аспекту је нешто сасвим друго. Ту треба сви да успоримо.

Рудник је планиран да буде на триста до више од шестсто метара дубине. Користиле би се подземне воде која би се филтрацијом враћала у ток.

Вода ће бити још обогаћена минералима и таква квалитетнија него што је била враћена у ток. Рудник ће бити максимално контролисан нашим стручњацима.

Са друге стране, већина савремене технологије за све цивилне и војне намене користиће наш производ, то јест бићемо власници таквих средстава.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@Bokisd

Ако можеш појасни за ту младу лезбејку, шта је ту потресно што је било у јавности? Ко је то уопште и шта је ту битно?

А за случај кавачког клана и несрећног Беливука страдалног детета о коме се Држава није постарала на време, када му се отац разнео убивши му и мајку и баку, то је ужас какав цинизам антивучићевци користе. Боље се не петљај у то, опећићеш се а ниси ни близу правилног разумевања. Неке ствари када Бог буде судио зачудићете веома.

Одрастао сам на Бањици у гротлу криминала, све знам, пола које познајем су преминули, многа убиства су неслућено стравична по издајству и пропасти. Није за свакога да се петља у свет криминала кроз лзксембуршке медије и домаће политиканте. Ту ако си дудук, без увреде, боље бери малине и не нервирај се.

На пример, зна се за Кулувију, да је он предодређен да буде један од носилаца српског пута кроз вртлог светског зла, самим пореклом и наслеђем од предака. Његова појава је као преки суд за многе антисрбе, због чега је и уведена интезивна хајка против њега. Доста југословенских зомбија у служби антисрпства само испливавају због њега. Тај процес чишћења српских државних служби тек ће расти.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

SPUTNIKPORTAL.RS

Председник владе Милош Вучевић изјавио је данас да је неозбиљно и неодговорно да пропустимо шансу експлоатације литијума и не користимо оно што нам је од...

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 11. 7. 2024. at 12:40, geronymo рече

IMG_20240711_123847.jpg

Dzeronimo, pobogu - pa da smo te pare mogli ubrati sa kruske, ne bi SMELI da revitalizujemo drzavne firme! Pa za to se bombarduje! Privreda mora biti "trzistna", nije toliko vazno ko je vlasnik, vazno je da drzava NE sme da bude vlasnik! Par kompanija moze, EPS, POSTA i sl - mada i to je sve kretalo na dobos, pa narod nije dao.

Razumes - privreda mora biti "trzisina" da bi se onda mogla ulogovati u globalni finasijski sitem - nije uopste mnogo vazno ko je vlasnik. Vazno je, ali to je sporedna stvar - prioritet je privatno vlasnistvo.

Dakle: drzavno vlasnistvo ne sme da bude, licno vlasnistvo (individualno) ne postoji, u EU niko nista ne poseduje. I privatno vlasnisto (korporacijsko) je, mora biti, ikorporirano u bankarski sitem i tako podozno kontroli i manipulacijama.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Milan Nikolic рече

@Bokisd

Ако можеш појасни за ту младу лезбејку, шта је ту потресно што је било у јавности? Ко је то уопште и шта је ту битно?

А за случај кавачког клана и несрећног Беливука страдалног детета о коме се Држава није постарала на време, када му се отац разнео убивши му и мајку и баку, то је ужас какав цинизам антивучићевци користе. Боље се не петљај у то, опећићеш се а ниси ни близу правилног разумевања. Неке ствари када Бог буде судио зачудићете веома.

Одрастао сам на Бањици у гротлу криминала, све знам, пола које познајем су преминули, многа убиства су неслућено стравична по издајству и пропасти. Није за свакога да се петља у свет криминала кроз лзксембуршке медије и домаће политиканте. Ту ако си дудук, без увреде, боље бери малине и не нервирај се.

На пример, зна се за Кулувију, да је он предодређен да буде један од носилаца српског пута кроз вртлог светског зла, самим пореклом и наслеђем од предака. Његова појава је као преки суд за многе антисрбе, због чега је и уведена интезивна хајка против њега. Доста југословенских зомбија у служби антисрпства само испливавају због њега. Тај процес чишћења српских државних служби тек ће расти.

Pa na pink bre ta elita rijaliti, zatvore ljude na malom prostoru 10 meseci i onda tamo oni izlude nacisto, izaberu problematicne i konfliktne licnosti i onda bude haos, ubace i par lezbejki i to neke iskusne manipulatore i ubace neke devojke od 18 - 20g.  labilne licnosti i onda ove ko kobci napadnu na njih i obrlate ih i onda nastaje pakao i za te devojke i njihove porodice. 

Promovisanje nasilja i svadja i svega najgoreg u drustvu, kada su bili oni masakri prosle godine Vucko i ekipa je obecala da ce ukinuti te rijalite i ukinuli su nesto malo i opet vratili, realiti i pink su u stvari pravi simbol ove vlasti.

Jeste ti najbolje znas sta i kako mi nista ne znamo, uspon Belivuka tj.te ekipe prvo onaj Sale Mutavi je poceo negde posle dolaska sns na vlast, u stvari to nisu ni bili originalni navijaci sa juga nego ubaceni sa strane i polako su preuzimali tribinu jug od vodja Alkatraz, bilo je nasilja na sve strane i na tribini i po ulicama i gradu, jug je preuzet na silu instalirani novi navijaci poslusnici vlasti ili kako ih zovu navijaci sa znackama ispod majica, tako je Vucko resio problem juga i eventualne opozicije, sever i zvezdini navijaci reseno davanjem vodjama da se bave biznis gradnja tenderi oni kranovi na BG na vodi to pola mogu da stave zvezdine zastave.

I kada ovaj Belivuk ojaco i postali deo mafije i otrgli se kontroli onda nije bilo izbora morali su da padnu i pohapseni i sada su neki drugi instalirani na jugu takodje poslusnici vlasti, tu nista ne prepusta slucaju. To je kao neka javna tajna u Srbiji, niko nece javno ali se skoro sve zna ko je stojao iza Belivuka.

U drzavi gde se jedan covek skoro za sve pita i gde skoro ne postoji normalan rad drzavnih institucija koje trebaju da kontrolisu vlast i gde je vecinska medijska manipulacija vlasti, i onda treba da bude litijum koji je visokorizican ekoloski projekat, to je ipak veliki problem zloupotreba i potencijalnog eko zagadjenja, ko je kontrolisao sns i vlast do sad, skupstina, sudovi, ustavni sud, nezavisne institucije, ma prakticno radili su sta su i koliko su hteli, afera i laznih obecanja koliko hoces, i sad oni kao obecavaju da ce da kontrolisu litijum, u stvari da li uopste i moze da se eko kontrolise litijum, meni deluje ne.

Samo sto je ovakva kilava patriotska ili ova druga autosovinisticka opozicija, zato i ovaj i vlada ovoliko i ko zna jos koliko.

Najgora izdaja ce nazalost biti oko KiM, moguce i RS, izdaja i Srba u CG, nazalost ispada da sve gde je Vucko (Seselj) branio Srbe i srpstvo tamo Srbi vise i ne zive.

Подели на овим сајтовима

@Bokisd

Не само ријалити него и турске серије. Све сама мржња и убиства. Не гледају то сви, него људи који немају блама да то гледају, као моја мајка, сестра итд. Ја немам начина да их одвојим од тога. Али није насиље у друштву због пинка и серија, више насиља гледамо из холивуда, а деца играју неке игрице где се људи убијају.

Не разумем зашто неки мрзе Вучића само зато што је врхунски политичар, геније. Такав човек је ресурс овог народа. Не заборави шта је суштина изопаченог комунизма, суштина је не да сви буду једнаки, него да велики буду срозани, да се човеку не дозволи да покаже максимум уколико одскаче од већине.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...