Booba Написано Август 28, 2011 Пријави Подели Написано Август 28, 2011 А у манастиру 8у који идем колико толико често) је прича, наравно , потпуно другачија...Увек препуно, увек максимална концентрација код свих верника, сви певају, сви су стална "екипа", обавезне агапе, остаје се некад и по 3-4 сата након завршене Литургије, народ се и приватно дружи, путује...итд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Август 28, 2011 Пријави Подели Написано Август 28, 2011 smajolik78 dobro si se snašla slava3 Хвала на добродошлици, t4431 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наца Написано Август 29, 2011 Пријави Подели Написано Август 29, 2011 Мало 10-15... А није нас било ни толико. Прочитале смо мама и ја за те агапе овде на форуму, па нам се свидело и предложиле смо то нашем свештенику и попадији наравно и људима се свидело, дошли видели и остали. Сврате по некад и ови што не долазе редовно, али се не задржавају и стално имају нека посла због којих не могу долазити сваке недеље. Надам се да ће се променити... Причешћујемо се сви, али не сваке недеље, само кад је пост... Ваљда ће се то променити, штета је велика нам црква одмах иза вршачке, само је празна... СВЕТИ СВЕШТЕНОМУЧЕНИЧЕ ТЕОДОРЕ ВРШАЧКИ И ПРЕПОДОБНИ ОЧЕ РАФАИЛО БАНАТСКИ, МОЛИТЕ БОГА ЗА НАС Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 29, 2011 Пријави Подели Написано Август 29, 2011 1. Између 70 и 100.Празницима дупло више. 2.Десетак деце и 5,6 одраслих, сем у току поста када буде 20,30 одраслих, а на крају поста се причести више од пола присутног народа. То је моја одокативна процена, ако треба могу и да избројим следеће недеље. 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Август 29, 2011 Пријави Подели Написано Август 29, 2011 Немаш ти попе појма. Пази вако, уместо да им причаш о евхаристији требо би да им причаш о политици. Онда кад се они запале за политику ( а то ће бити сасвим сигурно) , онда кажеш како има млого зла у народу, и видећеш они ће се сложити и сви ће климати главом.Онда речеш како се народ млого искварио, и тада ће се сложити и сви ће климати главом.Затим просто кажи како је то због црне магије и направи једну краћу сценску паузу. После тога мораш да их убедиш како је на њих лично бачена црна магија. Затим им објасни како си ти познати и признати гуру у Цркви који скида магију на најбољи могући и једини трајни начин. Е после тих речи ако се упецају , онда можеш да их убедиш у шта оћеш...остало имаш у приручнику за попове "уради сам". 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha smej.gif smej.gif smej.gif likefaceeeeeeee ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 29, 2011 Пријави Подели Написано Август 29, 2011 између 30 и 50 редовно, сваку литургију се скоро нико не причешћује можда 2-3 људи.... кад је пост на литургије долази око стотињак и више људи... великим празницима до 200 највише... Да, баш тако. Бјероватно је то иста црква. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Август 29, 2011 Пријави Подели Написано Август 29, 2011 Градска Црква тј. Саборни храм. Литургије суботом, недељом и праѕницима. Највише народа има недељом и када је неки баш веееелики празник. Недељом је пуууно људи (не бих знала да проценим број, али нека буде око 200... добољно да се гурамо 0212_rolleyes и све су то једни исти људи. Тачно се зна и ко где стоји 0102_laugh ), а великим празницима дође толико народа, да је ред од главне капије напољу па до улаза у Цркву, а унутра већ не може игла да стане. На жалост, ту гужву праве, углавном, људи који дођу тад па следеће године или они који сврате да упале свеће, јер ''празник је, ваља се''. Немамо баш хор (на жалост; било је неких покушаја да се оснује али неће људи да долаѕе на пробе), али имамо људе који су стално за певницом. Некад их је више, некад мање... Углавном сви присутни певају. Суботом и недељом се не причешћује много људи. Неких 4-5 и деца (од оних око 200), а у току поста и по 200, 300 људи, можда и више и то, опет, када је неки велики празник. Никада не остајемо после Литургије, осим ако се не сретне неко друштво, познаници, па мало проћаскамо испред. Нико нас никада није ни позвао да останемо, нити неко нешто организује. Неки свештеници ухвате маглу пред сам крај Литургије, ови други се врло брзо разбеже после... И тако... Из Епархије крушевачке, ваш извештач Хелена girl_jumping Booba је реаговао/ла на ово 1 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 29, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 29, 2011 Видим да код појединих је лепа слика живота Цркве , наравно опет не толико довољна колико би требало да буде али то је то - чиста реалност. Само бих додао још неколико реченица у вези наше парохијске заједнице. Написао сам о редовним члановима , то су чланови који редовно долазе заднјих 10-15.г. , пре тога била је стара заједница и дупло мања од ове данас ( на предходној страници сам написао ) али ето захваљујући њима заједница опстала и подмладила се. Споменуо сам да је стотинак баш редовних а има и оних што долазе али не тако редовно сигурно тако још за најмаље 50 чланова . Када се сабере то је негде између 150-200 чланова . Када је реч о онима који повремено долазе има их доста. Некада на недељним Литургијама сакупи се више стотина , некада је црква толико тесна да их је доста напољу а наша црква од прилике може да прими око 350 особе . Када су празници буде више од обог броја а за време постова ( када је највише оних што се прићешћују 2-4 пута годишње ) буде такве гужве да некада само причешћивање траје најмање 45 минута . Највеће су гужве на почетну постова (нерачунајући нас редовне пичеснике) у просеку се причесте од 100 до 500 а сигурно и више - да се не хвалим толико crvenilo Један наш стари свештеник (док је био активни свештеник) обично је бројао када су такве гужве , тако да једне недеље пре неких 6-7 .г. било 681 причасника. Сада за Госпоину причестило се око 350 плус оних редовних. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ОбришитеМојНалог Написано Август 29, 2011 Пријави Подели Написано Август 29, 2011 У моју цркву долази врло мало вјерујућих, због тога што је мој град у периоду од 1992. до 1995. остао без око сто осамдесет хиљада Срба, тако да данас у мојој цркви која је иначе из 11 вијека, на литургији поред малог броја вјерних имамо туристе који у огромном броју посјећују Сарајево. Молим се Богу и искерено се надам да ће једног дана ствари бити другачије а до тад ћу слушати дошаптавање на енглеском језику... Поздрав свима! Наца је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 29, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 29, 2011 Ово је супер тема и било би лепо када би се сви чланови укључили... Ајде и ви наши чланови који само пратите да и ви будете мало активни 1000000001010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Август 29, 2011 Пријави Подели Написано Август 29, 2011 Parohija kojoj ja pripadam broji oko 200 porodica koje barem jednom godisnje dodju u crkvu i primaju svestenika. Od toga ima pedesetak porodica koje redovno dolaze na Liturgiju nedeljom. Kad je veliki praznik radnim danom, pored svestenika i popadije bude nekoliko bakica i po neko mladji. Na vecernje (koje se sluze samo u vreme posta) dodje nas nekoliko koji zelimo da imamo vise vremena za ispovest i razgovor sa svestenikom a da ne ometa neko ko dolazi za zapali svecu ili pita nesto sto se desava nedeljom. Pricasnika ima obicno prve ili zadnje nedelje posta a redovnih mozda 20ak. Agape je uvek nakon Liturgije gde ostajemo oko 1-2 sata. Svestenik obicno pridje od stola do stola i pozdravi se sa svima ili da upozna nove parohijane. Propoved je na svakoj Liturgiji bez obzira bilo nas 2 ili 200. Mada je meni cak i bolje kad nas je manje jer niko ne prica i ne ometa pa mozes da se skoncentrises. Na zalost hor nemamo mada je bilo pokusaja da se pokrene ali bezuspesno. Koji su donekle redovni ucestvuju u Liturgiji ako ne citavu a ono bar delom pogotovo Ocenas i Verujem. My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Name Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Kod nas se u proslu nedelju pricestilo oko 100 ljudi ,sto je za nase maleno mjesto jako mnogo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Буде око 50 људи; од тога око 40 верних, око 10 доконих. Већим празницима много више. Давидова је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Ja nemam parohijsku Crkvu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Ако је то најгоре што те тишти, онда си "на коњу". Давидова and ђакон Владислав је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука