wxyz Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Ја не идем у парохијску, идем де оћу. Једном дам видо да лупају рецке сваком ко се причести. Шта ли им то значи? .mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 1. Око 100 - 150. Празницима пуна Црква и напољу нас има. Тад су и звучници напољу (и укључени су bluelite ). 2. 7-8 деце, 5-6 одраслих, а током поста се много нас причести, Богу хвала. Цела црква се моли "Оче наш" и "Вјерују" а пева народ .. по мало, како уме... Хор имамо, кажу да је добар али ја све нешто мислим да Дух Свети ту посредује, па наше фалширање ни не дође до 'доле'. Агапе имамо и траје до 12-1, Богу хвала. Весело и мудро и опуштено. Веронауку за одрасле имамо понедељком и долази око 10-так људи. Јако нам је пријатно тамо! Организујемо неке акције (концерте, предавања, давање крви, гледамо филмове), спорадично објавимо часопис "Тавор"... Некако ... Немамо такмичарски дух у Цркви Преображења (на Пашином брду) већ некако ... прихватамо једни друге. Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 14, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Ја не идем у парохијску, идем де оћу. Једном дам видо да лупају рецке сваком ко се причести. Шта ли им то значи? .mislise. Постоји нека пракса да се води статистика причешћених. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Редовно, тј. сваке недеље, не рачунајући велике празнике, долази 70-ак људи, од тога се у просеку 10-ак причести, пошто старији свештеници не гледају благонаклоно на то. Морам да приметим да се у последње време тај просечан број смањио "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Ово је просек, а број варира + - 20-ак верних. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 14, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Ово је просек, а број варира + - 20-ак верних. Занимљиво је да се у нашој Епархији овако гледа на причешће... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Занимљиво је да се у нашој Епархији овако гледа на причешће... Мислим да је то општа појава "старе школе", без обзира на Епархију. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 14, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 и то што кажеш... али ми није јасно које аргументе износе као потврду своје праксе. Могуће да о томе и не треба да се разговара, ко зна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 У почетку су аргументи били типа "неспремности", а данас се углавном своди на мрштење и гунђање. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 U crkvu u koju idem,a to je Crkva Sv.Velikomučenika Kneza Lazara, u banjalučkom naselju Lazarevo nedeljom dolazi po mojoj procjeni od 100-150 parohijana 0442_feel, a ovaj broj se skoro udvostruči kada su veći praznici, ili pričešće tokom posta slava3 Učešće u Sv.Liturgiji odgovaranjem i pojanjem uzima veliki broj vjernika,i to bez hora, uz pomoć naših sveštenika,pojaca i popadija 319.gif 0442_feel 0442_feel 0442_feel Propovijedi su obavezne i toliko dušekorisne da je pažnja velika....tako da onaj ko priča vrlo brzo prestaje i sluša... crvenilo .Dolazi mnogo djece i omladine slava3 poelbuster and karanovic dragana је реаговао/ла на ово 2 "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 15, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 Како је ово лепо чути што наша форумска мамица каже! Свака част за Бањалучку Епархију која на нашем форуму има уједно и велики број чланова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malaMaia Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 Nazalost, ja sam primetila da sve manje ljudi dolazi u crkvu nedeljom... nekad je bilo prepuno, nije moglo da se udje a sada poluprazno... Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 Ми живимо у селу које је већински мађарско и словачко.Од 2500 становника само 300 су Срби који су већином у мешовитим браковаима или из истих.Углавном сав долазак у цркву за њих је за паљење бадњака или за св Саву. Недељом дође око 10 људи који се сви причешћују Празницима тај број се попне на 20 до 30 људи..На јутрење и вечерње углавном доће тетка Славица која пева у певници,ја са децом и још једна женица са ћерком. У оквиру наше парохије се налази још један храм и још једна богомоља у 2 суседна чисто српска села.У месту( око 2500 становника) где је храм, слижи се прве недеље у месецу Литургија и увек буде око 20 до 30 деце и око 20 одраслих.Постоји и дечији хор који се састаје суботу пре Литургије и у њему је око 40 деце пријављено и око 30 долази. Интересантно је то да више деце дође на пробу хора него у храм(успавају се) У 3 месту које броји око 500 становника, где је богомоља служи се последње недеље у месецу и има око 30 људи од којих се углавном сви причесте.Изразили су жељу да се направи и тамо мешовити хор и за децу и одрасле па ће мо видети како ће то ићи.На парохији се служе јутрења и вечерња само у храму у централном месту. Мој супруг већ пар година у назад служи 40 узастопних Литургија једном годишње и могу рећи да се досада није десило да нико није дошао, Углавном буде тад у храму на Литургији од 2 до 10 људи,не рачунајући мене и 3 деце. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сара Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 У нашој цркви, на недељну Литургију дође десетак људи. Сви се брзо разилазе, тј. одмах по њеном завршетку. Што се тиче причешћа, сваке недеље се причешћују деца, и нас двоје, троје одраслих. Остали гледају и сматрају нас за Великеее грешнике! :blink: Ромејац је реаговао/ла на ово 1 Чуј, кћери, погледај и обрати к мени ухо своје, заборави народ свој и дом оца свог. Псал., 45:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Name Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Слава Богу! Код нас у задње двије недеље по 140-о дјеце + одрасли algabacaju algabacaju algabacaju anajrim је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука