Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

I opet se sve svodi na to da je žena ta koja ne sme da privuče pažnju.Ona može da izazove nekom neke neprikladne misl itd.

То је опет културолошка ствар која се увукла у Хришћанство, али мислим опет више од римљана него од јевреја. Зато што код римљана жене је требало да живот проводе код куће, па су нпр. римљани мислили да су етрурске жене промискуитетне зато што су се слободно кретале и дружиле и са мушкарцима подједнако колико и са женама...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

То је опет културолошка ствар која се увукла у Хришћанство, али мислим опет више од римљана него од јевреја. Зато што код римљана жене је требало да живот проводе код куће, па су нпр. римљани мислили да су етрурске жене промискуитетне зато што су се слободно кретале и дружиле и са мушкарцима подједнако колико и са женама...

Većma i jeste kulturološka stvar.Kultura oblačenja u nekim zemljama je totalno drugačija od naše.Pravoslavlje je iznad takvih banalnosti.

Kod nas se zna šta je pristojno oblačenje, što apsolutno ne mora da znači da je pristojno i u nekoj drugoj zemlji ( gde takođe ima pravoslavnih ali oni se ipak oblače shodno svojoj kulturi).

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

A mi žene smo slepe i ne vidimo ništa od muškog kad uđemo u crkvu :D

Šta ćemo sa muškarcima koji privlače pažnju sa svojim kosama, raskopčanim košuljama i uskim pantalonama...?

A? :D

Kako me muški kulirajuuuuuu :D

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Иначе, у доба апостола Павла хришћани су се међусобно поздрављали пољупцем у уста (који наравно није имао никакво сексуално значење)...

Подели на овим сајтовима

Целив мира - има га и данас, само што се данас целивамо, три пута, и то у образе. Има и у току литургије целив мира, али у СПЦ у њему из неког разлога учествује само клир...

Апостоли Петар и Павле:

Alonzo_Rodriguez_Commiato_dei_santi_Piet

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Зато је треба увек носити.  4chsmu1

gringrin

Да ли то значи, да пошто делиш такве савете, да ћеш од сада да кренеш да шеташ унаоколо у мантији? 4chsmu1

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Да ли то значи, да пошто делиш такве савете, да ћеш од сада да кренеш да шеташ унаоколо у мантији?

Треба престати и са шетњом међу људима. Исушења су превелика у овом палом свету greengrin greengrin greengrin

П,с. Ја изгледа не смем да се шалим на овом форуму. Чак и када ставим смајле надрљам.

Подели на овим сајтовима

Треба престати и са шетњом међу људима. Исушења су превелика у овом палом свету greengrin greengrin greengrin

П,с. Ја изгледа не смем да се шалим на овом форуму. Чак и када ставим смајле надрљам.

Зато је најбоље да с ихтусовцима организујемо неку шумску комуну, у централној Србији, на некој планини... greengrin

Па не надрљаш, и ја сам ставио смајлија.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Зато је најбоље да с ихтусовцима организујемо неку шумску комуну, у централној Србији, на некој планини. Па не надрљаш,

Надрљао сам ја код њих јер сам писао латиницом. Шта ли би тек било да приликом дружења рекнем какву "новотарију". Безбедније ћу проћи са гологлавим женама. :D

Подели на овим сајтовима

Takođe ne smatram da ženska kosa nešto posebno može nekom da odvuče pažnju .

Oh, kako si naivna!

Ako bi išli tom logikom onda mogu i usta i oči i bilo koji drugi " bezazlen" deo tela da privuku pažnju.

Oh, koliko si samo u pravu!

I opet se sve svodi na to da je žena ta koja ne sme da privuče pažnju.

Pa ko zagleda gole muskarce kad se pracakaju u ledenoj vodi ili dok se jeze i cvokocu na obali napetih misica, @@Danijela?

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Oh, kako si naivna!

Oh, koliko si samo u pravu!

Pa ko zagleda gole muskarce kad se pracakaju u ledenoj vodi ili dok se jeze i cvokocu na obali napetih misica, @@Danijela?

Tko zagleda?

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...