Макрина Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Nisam rekla da su haljine bolesne,nemoj da me pogresno prevodis,vec sam rekla da su mi takve stvari bolesne,kao sto su dani pravoslavne mode.Nigde to ne videh medju normalnim narodima,samo kod Rusa,pa ako se secate i onog video klipa nekog sajta za upoynavanje pravoslavnih hriscana i one komentare svestenika...ma ajde bre...nema veze sa zivotom u Crkvi. Лазар Нешић, Odonata Ressurecta and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Meni nije jasno šta se žene bune oko oblačenja u Crkvi.Apostol Pavle kaže da žena treba da bude pristojno obučena i da pokriva glavu ili ako neće to da obrije glavu.Bolje maramče valjda. Јанко and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 I kao neko,kad vec moram da pricam o tome,ko vec sedamnaestu godinu nosi suknju i u Crkvi i u gradu i u kuci,samo sto ne spavam u njoj,jer mi tako odgovara i osecam se dobro tako,mislim da sam kompetenta makar malo da skrenem paznju mladima da se ne prenaglasavaju stvari koje nisu sustinske ili da ne zive sizofrenim zivotom,u Crkvi-ovako a napolju potpuno drugacije.Nadam se da sam ti Obi bila dovoljno jasna ovaj put,od mene ti je dosta. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Шта ће жена у цркви? SHADOWS OF THE LIGHT, feeble, Човек Жоја and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Nisam rekla da su haljine bolesne,nemoj da me pogresno prevodis,vec sam rekla da su mi takve stvari bolesne,kao sto su dani pravoslavne mode.Nigde to ne videh medju normalnim narodima,samo kod Rusa,pa ako se secate i onog video klipa nekog sajta za upoynavanje pravoslavnih hriscana i one komentare svestenika...ma ajde bre...nema veze sa zivotom u Crkvi. Jasno mi je da neko moze da ne odobrava tako nesto, ali da to nazoves bolesnim i prebolesnim mnogo je gore od toga cemu sudis. nana, Иоанна and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Шта ће жена у цркви? Pa da ćuti verum est in beer, ИгорМ, Јанко and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Шта ће жена у цркви? E ovo je vec konstruktivno pitanje i mogli bi da pricamo o tome. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 I kao neko,kad vec moram da pricam o tome,ko vec sedamnaestu godinu nosi suknju i u Crkvi i u gradu i u kuci,samo sto ne spavam u njoj,jer mi tako odgovara i osecam se dobro tako,mislim da sam kompetenta makar malo da skrenem paznju mladima da se ne prenaglasavaju stvari koje nisu sustinske ili da ne zive sizofrenim zivotom,u Crkvi-ovako a napolju potpuno drugacije.Nadam se da sam ti Obi bila dovoljno jasna ovaj put,od mene ti je dosta. Zalud je takva kompetentnost kad je nacin opor i necovecan. nana and Агница је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Све је то добро, и модна ревија и марама у цркви а ван ње не, не треба да приписујемо томе неки прописни карактер. Добро је да поштујемо цркву и њен дрескод у цркви, ако нам је природно онда и ван ње, а за жене које су расле у комунистичко доба ми је океј и да уђу без мараме.... Само нек су дошле. Има жена ваљда битнија посла у цркви него да брине о моди... Нпр да ћути Јадранка-Дервента, emilija and Макрина је реаговао/ла на ово 3 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Пристојно облачење, наравно. А не: кратка сукња, дубок деколте, хаљине на брателе... Ако из неког разлога не користите мараму, покријте главу бар онда када приступате Чаши. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Dostojne svakog divljenja i postovanja.Ko je citao njivo blagosloveno zitije,zna o cemu pricam. Kada zenu odbaci zivotinja u areni i od silnog pada raspusti joj se kosa i obnazi butina i ona poslednje snage koristi da skupi kosu( jer raspustena kosa je znak zalosti a ona nema razloga da zali,ona se raduje sto strada za Hrista) i da pokrije obnazenu butinu jer joj se od silnog udarca haljina pocepala.To je hriscanka.To je suvo zlato neprocenjivo. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Не знам уопште што се замлаћујете с тим одевањем. Поготово не разумем зашто је специфично питање "како жене да се облаче у цркви". А што зар мушкарци могу голи у цркву? На крају шта сам оно тео да речем... е да, ускоро ће одежде у светлој будућности бити као и ФС филмова. И сви ће се слично облачити и главу покривати од УВ зрачења и осталијех зрачења да не поцркају. Ја баш јуче размишљам на гробљу реко докле бре више ове кожне ципеле ( гурно ме поп па сам задеро ципелу од споменик( иначе сви попови су трапави)), треба ципеле правити од неког микса пластике за авионе и неког лаганог метала тако да се не могу подерати а и да може тенк преко њих прећи да им ништа не буде. Тако треба и одежде правити. Доста је више тог трговачког лобија што намеће лош квалитет само да би продавали и продавали и обртали капитал. Треба та руска цивилизација да се боље активира и почне да производи таква одела и машине које се неће лако кварити и да потисне све ово западно смеће што долази из Кине. ( Мислим да је ово одлична идеја, како сам се само тога добро сетио, дакле почети правити квалитетну и дуготрајну робу која ће бити тек мало скупља од ове редовне и тиме схебеш конкуренцију). То је права словенска цивилизација. Кад нешто направиш бре да траје. Тако да ципеле које је носи деда носи и праунук. Ондак ће и швабе да се врате на стару производњу па ће автомобили поново да буду ко голф 2 а не ове кршине што им сваки 7 дана нешто друго цркне. Јанко, зеленизуб, Јефимија Крунић and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Bolesni Rusi.Tacka. није лијепо некоме рећи да је болестан. бјежећи од тзв. површности сами машисте суштину.. није важно шта носимо на себи,већ у себи..ако добро носимо у себи,све ће нам бити добро(лијепо).. Дијана., obi-wan, feeble and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Баш су ми лепе оне тете с марамче. Али наслов теме ме покидао, црквени стајлинг Баба and emilija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Мислим и да нам се не поклапају појмовне дефиниције, да није се мислило толико лоше као што је схваћено Макрина је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука