Jump to content

Како Вам се допада дизајн портала Поуке.орг? Предлози и сугестије

Оцени ову тему

Guest - . . .-

77 члановâ је гласало

1. 1. Како Вам се допада дизајн портала Поуке.орг?

• Одличан и функционалан
    • Све је на свом месту
    • Добар је, може и бољи
    • Задовољавајући
    • Лош
    • Жасу!

Препоручена порука

Ако се портал зове ово што видим када дођем на форум, морам бити искрена и рећи да ми се не допада. Неколико пута сам прочитала коментаре чланове како личи на дечији форум и са том констатацијом се потпуно слажем.

Није залуд речено ПРВА МИСАО - ПРАВА МИСАО. Ако мало модификујемо мисао, можемо рећи ПРВИ УТИСАК - ПРАВИ УТИСАК.

Кад сам дошла на форум нисам знала ни ко су чланови, како пишу, о чему се пише, ма генерално нисам знала каква је концепција сајта и форума. Али, шта ме је привукло да кренем корак даље, па управо дизајн, наслов, боје, општи утисак. То је и природно, надам се да се слажете.

Када бих анализирала лого, тачније илустрацију имала бих 1000 замерки осим једне: похвале на труду, то се не сме занемарити. Но, труд није дао добар резултат. Позадина и даље представља пар педаља тамносиве тканине, сада су ту кравице, паткице, цветићи, облачићи. А где је духовна поента, где је она нијанса која је својствена оваквом садржају? Нестала, нема је више.

Лого је налегао на овцу! Ветрењача... где су сада осим што их Холандија чува као експонате, а заправо никада нису биле наши бисери. Дајте један пиротски ћилим па га прекријте словима и то је то.

1000000001010

Подели на овим сајтовима

• Одговори 458
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Drago mi je da tako razmišljaš i nadam se da ćeš biti što više na forumu i da ćeš animirati članove da više pišu i duže ostaju nasznak9877777777777777777

Ja сам тренутно на форуму као што видиш,али такође не бих желео да овај форум оде у погрешном смеру. Не желим да будем више на форуму,тако да ћу и у будуће само да гледам и помало да пишем.

Не могу да анимирам чланове,јер то се највише тиче уређивачке политике форума и активности уредника и администратора. Остали само учествују у целој тој причи.

Лого на насловној страни изгледа,бар мени,добро,али за неки други форум,а не за "Поуке".

Подели на овим сајтовима

Јел ово постао дечији форум?

Дуга, ветрењача, кравица,... чекајте бре, јел ви нас зезате?

Јел то тај "озбиљни" форум?!?

Кад је била недавно дискусија о овој сличици горе, надао сам се, али заиста сам се искрено надао, да ће се одустати од ње. И када се појавио овакав нови форум, и када сам видео да нема ове сличице, већ она прелепа икона Богородице, баш сам се обрадовао...и одахнуо.

Кад оно, који дан касније...

Подели на овим сајтовима

Ако се портал зове ово што видим када дођем на форум, морам бити искрена и рећи да ми се не допада. Неколико пута сам прочитала коментаре чланове како личи на дечији форум и са том констатацијом се потпуно слажем.

Није залуд речено ПРВА МИСАО - ПРАВА МИСАО. Ако мало модификујемо мисао, можемо рећи ПРВИ УТИСАК - ПРАВИ УТИСАК.

Кад сам дошла на форум нисам знала ни ко су чланови, како пишу, о чему се пише, ма генерално нисам знала каква је концепција сајта и форума. Али, шта ме је привукло да кренем корак даље, па управо дизајн, наслов, боје, општи утисак. То је и природно, надам се да се слажете.

Када бих анализирала лого, тачније илустрацију имала бих 1000 замерки осим једне: похвале на труду, то се не сме занемарити. Но, труд није дао добар резултат. Позадина и даље представља пар педаља тамносиве тканине, сада су ту кравице, паткице, цветићи, облачићи. А где је духовна поента, где је она нијанса која је својствена оваквом садржају? Нестала, нема је више.

Лого је налегао на овцу! Ветрењача... где су сада осим што их Холандија чува као експонате, а заправо никада нису биле наши бисери. Дајте један пиротски ћилим па га прекријте словима и то је то.

1000000001010

facenew22222222 facenew22222222

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Слажем Пајко,број чланова не значи ништа ако не постоји добра атмосфера на форуму. Па погледајте,када је било 3000 људи и када има 4000. Ко је нов дошао на форум,ко се задржао а ко није...

Имам утисак да је добар план да буде што више људи,али само ако се паралелно иде са задржавањем старих чланова и повећањем квалитета самог форума.

На сваком форуму па и овом, нови чланови се уходавају, приближавају старим члановима али само под једним условом, осећати се равноправним од самог почетка као што сам се и сама осећала када сам се тек регистровала. Ко мене може да задржи ако ја сама то не желим?

Не желим да будем више на форуму,тако да ћу и у будуће само да гледам и помало да пишем.

Значи да ипак желиш остати на форуму али смањеним интензитетом. Лепо и драго ми је због тога. Не знам шта је узрок да тако пишеш? Ако је због изгледа, а верујем да није као што верујем да је твоја одлука исхитрена, то би било као када бих другарици рекла - Нећу више да се дружим с тобом јер у последње време носиш гардеробу у роза нијансама, дружиш се с неким с ким се ја не дружим и сл.

Не могу да анимирам чланове,јер то се највише тиче уређивачке политике форума и активности уредника и администратора. Остали само учествују у целој тој причи.

О, како да не, па ево мене си анимирао и то на рецимо безазленој теми. 0212_rolleyes

Тачно је да уређивачка политика има најодговорнији задатак али када је писање у питању, онда смо равноправни, и они и ми, обични чланови. Нити они могу без нас, нити ми без њих, то је неписано правило.

Лого на насловној страни изгледа,бар мени,добро,али за неки други форум,а не за "Поуке".

С овим се слажем али ме то не може одвојити од форума а све у нади да ће се ипак наћи најбоље решење. Па, иако остане овако, Боже мој, идемо даље.

novonovopouke.png

Подели на овим сајтовима

Нека мало времена па ћемо да видимо шта ће да буде. Од свега је важније да техника писања и праћења порука буде максимално професионална - што сада још није случај.

Ево на пример, о.Ивану се више свиђа да буде обавештење о времену ,,пре минут'' итд., јер је то пракса на Фејсбуку - уместо тачног времена. Пазите, у пољу где гледамо нове садржаје увек пратимо ,,време'' последње поруке да бисмо кад кликнемо поново на ,,нови садржај'' видели тачно одакле почињу нове поруке.

Каква је ,,професионалност'' ако то време стално бива померано? Пре два минута...итд.

Ја не знам како се ви сналазите са праћењем нових садржаја. Сада је немогуће да се орјентишеш о новим порукама путем информације ,,пре минут'', итд. Јер када стално користиш ту опцију, информација ,,пре минут'' итд. бива стално промењена, тако да не знаш на коју се више поруку односи такво дато време.

Та је опција потпуно непотребно уведена уместо како је било на прошлом форуму (тачно време). Форум није исто што и Фејсбук, Твитер, итсл. мада и ово што је тамо није уопште професионално. То је опција за ,,пролазнике'' да би видели оквирно активност на тој страници. Глупо ми је да објашњавам.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Значи да ипак желиш остати на форуму али смањеним интензитетом. Лепо и драго ми је због тога. Не знам шта је узрок да тако пишеш?

Ja oд самог почетка нисам желео да учествујем на форуму,јер знам како форуми изгледају,па ми није требало ново искуство форумског живота,нити сам био нешто посебно жељан истог.

Но ето,дошао сам. Видео сам како је један православни форум функционисао неколико година,а имам и неко скромно искуство са неправославним форумима. Са друге стране не допада ми се уређивачка политика форума и не налазим себе у тој целој причи. То није због изгледа,већ због много ствари,не желим да сада овде изгледа да било кога "прозивам",већ имам своје ставове,а уредништво своје.

Тачно је да уређивачка политика има најодговорнији задатак али када је писање у питању, онда смо равноправни...

Наравно да нисмо равноправни када је писање у питању. Ако неко од уредника жели,он ће тему затворити,обрисаће нечију поруку,или обрнуто,дозволиће неку расправу или ћаскање или нешто треће. Све то "боји" одређеним бојама један форум. Дакле можеш да причаш шта желиш и како желиш,али та атмосфера или неатмосфера је једино могућа уз дозволу уредника.

Али понашање уредника обликује и чини да се чланови понашају у одређеном смеру.То је та "атмосфера форума" о којој говориш. Тек ту има сарадње чланова и уредника,али прву и последњу реч у целој причи дају уредници,а не чланови.

Подели на овим сајтовима

Наравно да нисмо равноправни када је писање у питању. Ако неко од уредника жели,он ће тему затворити,обрисаће нечију поруку,или обрнуто,дозволиће неку расправу или ћаскање или нешто треће.

Зар му то није задатак? Зато се и зове уреднички тим или како већ, да уређује. Неко мора да мисли и о томе, и не мислим да је статус било администратора или модератора повлашћен статус, велика је грешка што се тако мисли. Сви они одговарају пред члановима јер, како ће радити, тако ће форум и функционисати. До сада, а мало сам на форуму, немам примедби. Оно што бих и замерила није вредно помена и не ремети рад форума осим по некада мене али све се да занемарити.

И изношењу личних ставова сви имамо слободу изражавања и наравно, уз поштовање кодекса понашања

Али понашање уредника обликује и чини да се чланови понашају у одређеном смеру.То је та "атмосфера форума" о којој говориш. Тек ту има сарадње чланова и уредника,али прву и последњу реч у целој причи дају уредници,а не чланови.

Нисам приметила да ми ико црта путању којом ћу пролазити кроз овај форум.

Молим да се мој коментар не схвати као снисходљив јер заиста немам страха да напишем што мислим али знам и докле су границе.

Подели на овим сајтовима

Кад је била недавно дискусија о овој сличици горе, надао сам се, али заиста сам се искрено надао, да ће се одустати од ње. И када се појавио овакав нови форум, и када сам видео да нема ове сличице, већ она прелепа икона Богородице, баш сам се обрадовао...и одахнуо.

Кад оно, који дан касније...

Tvrdi konzervativac, a? 4chsmu1

Ako nije problem, lepo bi bilo da cujemo sta tacno fali ovoj slicici?

Naravno i ona je bila perfektna, ali malo menjamo, doi ce ona ponovo na red, a i jos drugih, lepih...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

А како вам се свиђа дизајн портала Поуке.орг, што и јесте тема?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Јел ово постао дечији форум?

Дуга, ветрењача, кравица,... чекајте бре, јел ви нас зезате?

Јел то тај "озбиљни" форум?!?

"Koji ne budu kao deca, nece uci u Carstvo Bozije"!

I ako je nesto vedro, nije odmah i neozbiljno, naprotiv bas...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...