grigorije22 Написано Новембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2011 Nije on teisticki evolucionista. On je katolik, i biolog. On veruje u postojanje tvorca ali ga ne mesa sa naukom. Ono u sta veruje, a nije ovozemaljsko ostavlja onozemaljskom ne mesa ga sa ovozemaljskim kao sto kreacionisti imaju potrebu. kako rece "I bealive in creator, just not the deceptive one" To bas i nije tacno, on recimo veruje da bi jedan katastrofaslan dogadjaj kao fuzija hromozoma tada u to vreme buducida je Bozija volja imala korist. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2011 on recimo veruje da bi jedan katastrofaslan dogadjaj kao fuzija hromozoma tada u to vreme buduci Gresis gligo, on ne veruje u fuziju hromozoma on je naucnim metodom utvrdio TACNO KAKO JE DOSLO DO TOGA. A veruje u Boga. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2011 Gresis gligo, on ne veruje u fuziju hromozoma on je naucnim metodom utvrdio TACNO KAKO JE DOSLO DO TOGA. A veruje u Boga. Ne to je samo njegova hipoteza, ali nebitno kanjec u vezi toga tema je Veliki prasak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Новембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2011 Gresis gligo, on ne veruje u fuziju hromozoma on je naucnim metodom utvrdio TACNO KAKO JE DOSLO DO TOGA. A veruje u Boga. od 2005 godine, kenet miler ne koristi spajanje hromozoma kao argument, jer danas znamo da je to nemoguce, on je zazalio to sto se tada pozivao na to. sto se kaze trci pred rudu da tema je veliki prasak Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Новембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2011 Posledica mnogo pametnih celija organizovane u jako pametan organ, po imenu mozak. Nesto mnogo pametne te celije, jel one isto imaju mozak, mislim odakle im pamet da se organizuju u mozak? Koji ima za zadatak da se bavi planiranjem i organizovanjem delanja organizma ( slobodna volja ) kao i ucenjem novih stvari koje to organizmu koriste. Najpre mozak treba da nastane, od tih mnogo pametnih celija. Kod coveka do sad najnaprednije al nisu ni druge zivotinje izolovane od tog procesa dokazano mnogo puta. Ja nisam ni tvrdio da je bog stvorio glupe zivotinje. Npr imas majmune-lopove koji su provalili da ih jedna biljka leci i vrlo vesto organizuju grupu da bi ukrali tu biljku sa pijace gde je nalaze u velikim kolicinama. Jasan prikaz volje, motivacije i planiranja. I sta si ovime hteo da kazes? da je i njihov mozak proizvod evolucije? Mogu da mu verujem jer je to proverena istina. Na osnovu cega? Naravno da znaju. Kada formiraju organ koji se zove mozak koji shvata da mora da saradjuje sa drugim organiznima da bi preziveo oni ustanove neka pravila medjusobne saradnje. Ta pravila zovemo moral. Vecina njih ima biolosku osnovu i zastitu. To nema veze sa moralom, moral nam govori sta je dobro i lose, po tvojoj logici bi celije zakljucile da je dobro ubiti, da bi preziveo. sto je protivno moralnom nacelu. Ovo je vec toliko smesan argument da ne mogu da opisem. A odakle su druge civilizacije i kulture koje nisu imale veze sa biblijom vadile svoj moral koji je slichan nego biblijski.Ne treba mi Bog da znam da je lose ubijati ili skoditi drugom coveku kradjom ili prevarom. Od Nojeve porodice, pa do vavilona, gde ih je bog razdvojio, Treba ti bog da ti kaze sta je dobro a sta lose, Staljin je bio ateista, za njega je ubijanje miliona ljudi bilo nesto dobro, jel to znaci da je bilo i moralno? Ja ne tvrdim da ateista ne moze da bude dobar, ili bolji od vernika, naravno da moze, ali nema racionalno objasnjenje zasto je dobar, a ja imam, bog je stvorio coveka na svoju sliku, i verovao ti u boga ili ne ti imas moral, na primer svaki covek se gnusa kada neko zlostavlja ili hoce da ubije male bebe, odakle taj osecaj celijama? Ja ne znam sto sve ovo pisem ovde kad ovo nije tema, imas li ti nesto da kazes vezano za veliki prasak? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 24, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2011 Прочитао сам негде резлутате једног испитивања феномена морала и моралности. Људи су истраживали нека афричка или амазонска племена, не сећам се. Питали су једног домородца шта је добро а шта је зло. Он им је одговорио: добро је када ми опљачкамо суседно племе, а зло је када они опљачкају нас. Генијалас, нема шта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2011 Nesto mnogo pametne te celije, jel one isto imaju mozak, mislim odakle im pamet da se organizuju u mozak? Gomila trail and errora. Imaju cilj da prezive. Ako si pogledao " no inteligenace allowed debunked flunked" momak koji je to pravio je lepo objasnio. Najpre mozak treba da nastane, od tih mnogo pametnih celija. Evolucija sve to ima lepo objasnjeno od najprimitvnijih mozgova i neuroloski uredjenih celija koje se nalaze u jako dubokim slojevima zemlje pa kako idemo ka sve vism i visim vidimo sve bolje i bolje organizovane strukture neuronskih celija, od majmuna do coveka, eto ti ga ljudski mozak. Stvarno nije velika razlika izmedju mozga majmuna i coveka, nas frontal lobe je vise razvijen zato smo i "pametniji" nas frontal lobe broji vise celija i pravi vise veza. I sta si ovime hteo da kazes? da je i njihov mozak proizvod evolucije? Sve u biologiji je proizvod evolucije. Na osnovu cega? Na osnovu toga sto je kredibilan naucnik i sto uvek svaku informaciju koju mi on da mogu da proverim kao i tumacnje i dokaz te informacije. A od vas mogu da dobijem informaciju koju mogu da proverim izvadjenu iz konktesta kompletne teorije, i onda nikako ne mogu da proverim vas zakljucak iz te infromacije a to je da bog postoji. To nema veze sa moralom, moral nam govori sta je dobro i lose, po tvojoj logici bi celije zakljucile da je dobro ubiti, da bi preziveo. sto je protivno moralnom nacelu. Od Nojeve porodice, pa do vavilona, gde ih je bog razdvojio A da ja malo stavim pod test tvoje tvrdnje? Ako je postojala civlizacija koja je govorila zajednicki jezik, gde je taj jezik i gde su tragovi tog jezika i te civlizacije? Ja ne tvrdim da ateista ne moze da bude dobar, ili bolji od vernika, naravno da moze, ali nema racionalno objasnjenje zasto je dobar, a ja imam, bog je stvorio coveka na svoju sliku, i verovao ti u boga ili ne ti imas moral, na primer svaki covek se gnusa kada neko zlostavlja ili hoce da ubije male bebe, odakle taj osecaj celijama? Klip noble savage ti odgovora. A gnusa se jer se projketuje i saoseca. To nam je osnovni element da bi preziveli jer su ljudi sami na svome nula u zajednici su opasni. 3 coveka motkama mogu da ubiju lava da ih ne ogrebe jedan covek bi od strane lava bio iskidan u roku od par minuta. Ljudi ako ne saradjuju nema im opastanka. Takodje kao takva socijhalna vrsta ljudi su poprilichno vezani za ono sto im produzuje vrstu a to je beba. Naravno da im smeta da vide ubistvo sopstvene vrste. Sa drueg strane neki ljudi se gnusaju kada vide da neko ubija kokosku i placu. Al moja baba je odrala A nije rekla jos joj bilo smesno. Sto samo govori da su covekove emocije stvar navike koje su podlozne brain plasticity. Ja ne znam sto sve ovo pisem ovde kad ovo nije tema, imas li ti nesto da kazes vezano za veliki prasak? Nemam ja. Imaju oni: http://www.c-spanvid...rogram/185335-1 I cika Brian Cox. http://www.dailymoti...-bang-mach_tech I ovaj pametni cikica Питали су једног домородца шта је добро а шта је зло. Он им је одговорио: добро је када ми опљачкамо суседно племе, а зло је када они опљачкају нас. Генијалас, нема шта. Mislim da to urusava svaki vid ideje da ja nama bog usadio neke moralne principe. T.j da nam ih je ukorenio u svesti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Новембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2011 Gomila trail and errora. Imaju cilj da prezive. Trial eror game over. Evolucija sve to ima lepo objasnjeno od najprimitvnijih mozgova i neuroloski uredjenih celija koje se nalaze u jako dubokim slojevima zemlje pa kako idemo ka sve vism i visim vidimo sve bolje i bolje organizovane strukture neuronskih celija, od majmuna do coveka, eto ti ga ljudski mozak. Sve to lepo izgleda u teoriji, ali ti ne razumes da to si ti objasnio moglo bi se tako desiti, ne znaci da se tako i desilo. Stvarno nije velika razlika izmedju mozga majmuna i coveka, nas frontal lobe je vise razvijen zato smo i "pametniji" nas frontal lobe broji vise celija i pravi vise veza. Zavisi sa koje tacke gledista. Sve u biologiji je proizvod evolucije. da da. A da ja malo stavim pod test tvoje tvrdnje? Ako je postojala civlizacija koja je govorila zajednicki jezik, gde je taj jezik i gde su tragovi tog jezika i te civlizacije? Hebrejski jezik. Klip noble savage ti odgovora. A gnusa se jer se projketuje i saoseca. To nam je osnovni element da bi preziveli jer su ljudi sami na svome nula u zajednici su opasni. 3 coveka motkama mogu da ubiju lava da ih ne ogrebe jedan covek bi od strane lava bio iskidan u roku od par minuta. Ljudi ako ne saradjuju nema im opastanka. Takodje kao takva socijhalna vrsta ljudi su poprilichno vezani za ono sto im produzuje vrstu a to je beba. Naravno da im smeta da vide ubistvo sopstvene vrste. Ti iskreno u to verujes? Nemam ja. Imaju oni: http://www.c-spanvid...rogram/185335-1 I cika Brian Cox. http://www.dailymoti...-bang-mach_tech I ovaj pametni cikica Aj da kazemo sto je ovaj cikica izostavio ili slagao ili je neupucen. Pa ajde da vidimo dokaze za veliki prasak: 1. Crveni pomak 2. Kosmicko zracenje 3. Obilje elemenata 4. Obrazovni sistem i mediji ( koji su najjaci doakaz) Da vidimo dokaze protiv velikog praska: 1. Crveni pomak 2. Kosmicko zracenje 3. Formiranje galaksija 4. Spiralne galaksije 5. Raspodela galaksija 6. Prvi i drugi zakon termodinamike 7. Srednji i teski elementi 8. Formacija zvezda itd itd Koliko od toga je spomenuti u udzbenicima? Nista od toga, jer to je nepristrasna nauka Ali ono sto primecujemo dokazi koji podupiru veliki prasak kao sto je crveni pomak, koji takodje opovrgava teoriju su izostavljeni iz udzbenika. Ucenicima je dano da vide samo odabrane informacije, ne i sve podatke Veliki prasak je sirenje prostora i vremena i tako negde zapocinjemo sa kuglom materije i energije. Cekaj malo, evo prvi problem: Odakle pocetna materija i energija? Evo odakle: nije bilo niceg, ni svemira, niceg a onda je nastalo nesto. Jel to previse tehnicki objasnjeno? Ali to je jedino objasnjenje koje imamo. Naucni termin za ovo je kvantumska fluktuacija - to je drugo ime za MAGIJU. U modelu velikog praska ne postoji centar svemira. Kako duvas balon u tom videu i galaksije se sire. Da li iznenadna eksplozija nicega u nesto zvuci kao cudo? Moguce Pol Dejvis fizicar i evolucionista u svojoj knjizi na ivici vecnosti opisuje veliki prasak ovako: ,,veliki prasak predstavlja trenutan prekid fizickih zakona iznenadan bljesak bezakonja koji dozvoljava da nesto nastane iz niceg. To predstavlja pravo cudo. Zasto je to naucnije od ,, U pocetku stvori bog,,? e pa nije. cak je manje naucno, ali smo prisiljeni da u to verujemo. Da vidimo dokaze koji se koriste za podupiranje velikog praska ali i istovremeno su i dokazi protiv velikog praska. Crveni pomak se koristi da opise sirenje svemira, udaljenost galaksije od nas, gotovo sve u svemiru sto posmatramo je u crvenom pomaki sto znaci da se udaljava od nas sto podupire model velikog praska, nekog velikog sirenja eksplozije pre 13,5 milijardi godina. veliki prasak izgleda da je istinit ako sa stanovista crvenog pomaka. Sto ce galaksije biti udaljenije od nas, bice prikazane dalje na crvenoj strani. Jedan od kljucni stvari modela velikog praska je taj sto je svemir homogen. Sto znavi da bilo gde u svemiru izgleda isto. Nema posebnih mesta u svemiru, bas kao sto to tvrdi taj video snimak. Gde god da pogledamo trebalo bi izgledati isto. Na osnovu velikog praska kad pogledamo galaksije vidimo linije crvenog pomaka od uzduz crvenog pomaka. Na svakom intervalu vidimo galaksije uzduz crvenog pomaka. To bi morali videti zasnovano na modelu velikog praska homogen svemir, bez centra sa crvenim pomakom svugde u svemiru. Ali u stvarnosti to nije ono sto posmatramo. Posmatramo da crveni pomaci dolaze u razlicitim intervalima, i to bi morali biti intervali od milion svetlosnih godina. nesto nije u redu sa modelom velikog praska. Mi vidimo naprimer sa galaksije mlecni put gledamo udaljenost od milion svetlosnih godina, vidimo crveni pomak, ali nista izmedju. Gledamo 2 miliona svetlosnih godina vidimo drugi crveni pomak a nista izmedju. Model velikog praska kaze da bismo morali videti izmedju 1 i 2 miliona. Da li je ovo potvrdjeno? jer to bi moglo biti kobno za model velikog praska. JESTE W.G.Tifft i W.J.Cockepisu u Astrofizikal Journal 1984 godine:,, Sada postoji cvrst dokaz da su crveni pomaci galaksija kvantizirani..'' Dakle to smo znali jos 1984. Oboje su evolucionisti. Ali s obzirom da je to protivno mpravila, protivno modelu velikog praska, bilo je toliko skepticizma da je izjava odbacena. Russel Humprey pise: Astronomi su potvrdili da su brojcane vrednosti crvenih pomaka galaksija kvantizirane, tezeci da se raspadnu u razlicite grupe... To bi znacilo da galaksije teze da se grupisu u konecpcijske krugove koncentrirajuci se oko nase galaksije.'' to je bilo 2002 godine. da li je to potvrdjeno? jeste. I ostali astronomi o ovome pisu. Vidimo koncentricne krugove oko nase galaksije. Huble teleskop je ovo potvrdio milijardu svetlosnih godina. Sta to znaci za veliki prasak? Ovo je razorno za veliki prasak jer je u potpunoj suprotnosti pretpostavkama velikog praska. Kopernik je rekao da Zemlja nije centar svemira. Rekao je da mi nismo posebno mesto u svemiru, nismo sredistu. kopernikova nacela su temelj velikog praska. Posmatrani dokazi se protive ideji da nismo na posebnom mestu u svemiru. Opet Russel u knjizi Zvezdana svetlost i vreme daje izjavu: kvantizovana raspodela galaktickih crvenih pomaka koji su posmatrani od strane brojnih astronoma se suprotstavljaju Kopernikovim nacelima i svim kosmologijama koje su utemeljene na njemu, ukljucujuci i veliki prasak. Jedini nacin na kojem mozemo posmatrati i jedini nacni na koji mozemo znati da posmatramo koncentricne krugove oko nase galaksije je taj da nasa galaksija mora biti u okviru 1 milion svetlosnih godina od sredista svemira. Ne govorim o geocentrizmu koji kaze da je Zemlja centar, govorim o galaktocentrizmu, da je nasa galaksija blizu centra svemira. Sta to govori? Govori da je ceo temelj velikog praska lazan.Posmatrani dokazi jasno pokazuju da je lazan. Dakle dokazi nisu bitni, bitna je vera u evoluciju i star svemir. Evo ti nesto da razmislis, ako nesto ne znas pitaj cikicu ili nekog ko se u to razume imamo 100 000 000 000 galaksija sa 200 000 000 000 zvezda, ako uzmemo da je svemir star 20 000 000 000 godina iako tvrdite samo 13,5 al da budemo fer evo 20. to znaci: 100 000 000 000 * 200 000 000 000 i to podeli sa 20 000 000 000 dobices 1 trilion zvezda koje se formiraju svake godine za 20 000 000 000 godina. ili da pojednostavim to bi iznosilo 2.7 000 000 000 koje se formiraju svaki dan ili 31 700 zvezda koje se formiraju svake sekunde i to neprekidno 20 000 000 000 godina. a koliko vidimo da se formira? Niejdnu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2011 Hebrejski jezik. Pa vasa teorija pada jedan test. To sto se hrebrejski nalazi samo kod jevreja. za ostalo stvarno ne vredi da ti odgovoaram.... 1. Crveni pomak2. Kosmicko zracenje 3. Formiranje galaksija 4. Spiralne galaksije 5. Raspodela galaksija 6. Prvi i drugi zakon termodinamike 7. Srednji i teski elementi 8. Formacija zvezda itd itd Ja ne znam o kom ti velikom prasku pricas ali onaj koji ja znam uopste nema problema sa tim stvarima koje si pricao, cak su te stvari dokazi postojanja velikog praska. Sem ovog prvi i drugi zakon termodinamike, ko to tvrdi dokazuje da ne zna da zakoni termodinamike vaze za zatvorene sisteme. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Новембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2011 Pa vasa teorija pada jedan test. To sto se hrebrejski nalazi samo kod jevreja. za ostalo stvarno ne vredi da ti odgovoaram.... Ja ne znam o kom ti velikom prasku pricas ali onaj koji ja znam uopste nema problema sa tim stvarima koje si pricao, cak su te stvari dokazi postojanja velikog praska. Sem ovog prvi i drugi zakon termodinamike, ko to tvrdi dokazuje da ne zna da zakoni termodinamike vaze za zatvorene sisteme. necu vise da ti odgovaram na poruke ako ne citas ono sta pisem. naucnici to tvrde eto ko. imas li nesto protiv cinjenica koje su naveli a koji su srusili temelje velikog praska, ti naucnici su evolucionisti, mogu ti navesti i sto ne objave ove podatke takodje od evolucionista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2011 necu vise da ti odgovaram na poruke ako ne citas ono sta pisem. Eh steta sad se bas osecam izostavljeno za jako zanimljivog sagovornika, prepunog kvalitetnih informacija. imas li nesto protiv cinjenica koje su naveli a koji su srusili temelje velikog praska, ti naucnici su evolucionisti, mogu ti navesti i sto ne objave ove podatke takodje od evolucionista. Zanimljivo biolozi koji se bave kosmologijom. Mogu ja tebi da navedem nesto? Tvog ucitelja koji ne zna sta znaci ime nauke kojom se bavi. Geologija je nauka o zivotu, geos je zivot logia je nauka. http://www.youtube.com/watch?v=sywNncLTykI Protiv cinjenica vadjenih iz konteksta nemam nista. :P Sem sto ne vrede 2 % oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Новембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2011 Eh steta sad se bas osecam izostavljeno za jako zanimljivog sagovornika, prepunog kvalitetnih informacija. Zanimljivo biolozi koji se bave kosmologijom. Jaizgleda pisem malim slovima W.G.Tifft i W.J.Cockepisu u Astrofizikal Journal 1984 godine:,, Sada postoji cvrst dokaz da su crveni pomaci galaksija kvantizirani..'' Russel u knjizi Zvezdana svetlost i vreme daje izjavu: kvantizovana raspodela galaktickih crvenih pomaka koji su posmatrani od strane brojnih astronoma se suprotstavljaju Kopernikovim nacelima i svim kosmologijama koje su utemeljene na njemu, ukljucujuci i veliki prasak. Jedini nacin na kojem mozemo posmatrati i jedini nacni na koji mozemo znati da posmatramo koncentricne krugove oko nase galaksije je taj da nasa galaksija mora biti u okviru 1 milion svetlosnih godina od sredista svemira. Ne govorim o geocentrizmu koji kaze da je Zemlja centar, govorim o galaktocentrizmu, da je nasa galaksija blizu centra svemira. Sta to govori? Govori da je ceo temelj velikog praska lazan.Posmatrani dokazi jasno pokazuju da je lazan. Mogu ja tebi da navedem nesto? Tvog ucitelja koji ne zna sta znaci ime nauke kojom se bavi. Sad ti nama lepo svima ovde objasni, kakve veze imaju ti evolucionisti sa Miroljubom, aj budi tako ljubazan. Protiv cinjenica vadjenih iz konteksta nemam nista. :P Sem sto ne vrede 2 % To svi mogu da vide, cinjenice koje su izneli evolucionisti, su odbacene s tvoje strane, jer ti kazes da ne vrede nista. Mora da si ti veci naucnik nego svi oni zajedno. Evo svi vide sa kakvim fanatizmom branis svoju religiju evolucije. sto se sad ne konsultujes sa wikipedijom? evo ko je William G. Tifft is Emeritus Professor/Astronomer at the University of Arizona. His main interests are in galaxies, superclusters and what Tifft calls redshift problems (see redshift quantization).[1] He was influential in the development of the first redshift surveys [1] and was an early proponent of manned space astronomy, conducted at a proposed moon base for example. In retirement, he is a principal scientist with the The Scientific Association for the Study of Time in Physics and Cosmology (SASTPC).[2] He has an A.B. in Astronomy from Harvard University (1954), and Ph.D. in Astronomy from the California Institute of Technology (1958) where he wrote his dissertation onphotoelectric photometry, a copy of which is available online. dakle gde sam ti ja naveo biologe ovde? i nisi nista odgovorio od navedenog Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2011 veliki prasak je prso tj prasnuo :lol: PS: pravo da vam kazem, neke stvari jednostavno znam(ne morate mi verovati) isto tako oduvek znam da je veliki prasak - glupost, i ne razmisljam uopste o tome, jer nema potrebe... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 24, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2011 Јел био већи фонт? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2011 Ja ne tvrdim da je covek samo skup atoma i hemikalija, to moras da pitas onog ko tako tvrdi. Zamenimo "skup atoma i hemikalija" sa covek i stizemo do poente - moral je konsenzus, dogovor. Ljudi sastavljaju svakakve vrednosne sisteme. Hriscanstvo je vekovima bilo tolerantno prema ropstvu, iako mozemo da se slozimo danas da je svercovanje ljudi strasno prvenstveno zbog imenice "ljudi" iz sintagme, a ne zbog "svercovanje". Odakle volja i svest? I kako mozes verovati onome sto ti skupa atoma i hemikalija govori? Odakle ti sad moral? ako ne iz hriscanstva. nemoj molim te pricati kako atomi i materija i hemikalije znaju sta je moral a sta ne. Sav moral sto vi imate vadite iz biblije. Da li se slazemo da je redosled molekula dovoljan da dodjemo do pojma zivota? Da li se slazemo da su bakterije dr. Ventera zive, iako su vestacki sintetisane od materije koja nije ziva? Analogno tome imamo i svest. Skrecem paznju da ni svest nije binarni pojam ili-ili. Kao sto je pomenuto, imamo dosta nivoa svesnosti izmedju bele rade i coveka. Posledica mnogo pametnih celija organizovane u jako pametan organ, po imenu mozak. Ovde se ne slazemo zbog prideva pametnih celija! Glavni trik sa svescu je taj da se ona javlja u organizaciji mnogo GLUPIH celija! Dakle, posledica mnogo glupih celija organizovane u jako pametan organ, po imenu mozak. To je ono sto tradicionalni pogled na svet nikako ne moze ili ne zeli da prihvati, zivo od nezivog, svesno od bez-svesnog! Slozeno nastaje od prostog, a ne od jos slozenijeg. To je sustina emergencije. To, naravno, nije moja ideja, pocujte sta kaze Murray Gell-Mann na 14:44 "You don't need something more to get something more!" Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука