Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Hriscanstvo je izgubljena vjera , to znaju svi , nema Trojstva , nema Isusa kao Boga i td . shvatite to vec jednom , jedna je vjera Ibrahimova , koju je i Muhammed potvrdio , Muhammed je Psolanik i u to nema sumnje , vi ste idopoklonici , Ko je jos prije vas obozavao ikone , krst i sl ? , samo tajna drustva su imala slicne obicaje , oni su i uveli Hriscanstvo u propast . Es-Sellamu Alejkum .

Mislim da si već upozoren na ovakvo pisanje .

Ako želiš da nastaviš da pišeš na ovom forumu ipak se drži teologije a ne ovakvih izjava.

U svakom slucaju, jako mi te zao. Za jednu osobu koja tako jako potencira istinu kao jedinu vrijednost, obrazovan si, bar u pogledu religije, jako prosjecno. Vjera jeste Ibrahimova, to se slažemo svi. U Boga gospoda je vjerovao i on, Hristos je došao poslije, samo da te podsjetim. klapklap

Tvoje shvatanje islama je jako pogrešno, usuđujem se reći čak i kao hrišćanin. Mislim da si podobro instrumentalizovan i da bi trebao da razmisliš malo svojom glavom. Ne bih da ti solim pamet, ali da li jednom vjerniku priliči da negira postojanje Boga i bilo kakvog njegovog tumačenja. Otkud znaš da ne postoje Trojica? Da nisi bio na kafi sa nekim od njih? :cmizdrenje:

slazem se u potpunosti sve do jednog, ISUS ne moze biti Bog :) da nisi ti bio sa njima pa znas da postoje klapklap , ja o vjerama uopste znam dosta , jedan je Bog to nije Isus , Bog nema ime , Stvoritelja niko nije upoznao , Sellam . svako dobro . a inace kad sam ja rekao da Bog ne postoji ? ja sam rekao da ISUS nije Bog .

Bozije ime je Elohim , Allah , nikako Isus i sl. cak nisam vidio da se igdje u Bibliji nesta slicno pominje bar ne u starim spisima , jer do tada ljudi nisu znali ko je Bog , i sad ce doci Bog na zemlju da se pokaze ljudima , da bi vjerovali , ne to je djelo djavola , koji zeli da ljude navede na idopoklonstvo , pogresan put.

kao i razni tumaci na yt, pokazujes veliku povrsnost pri tumacenju.... to je neverovatno...

Подели на овим сајтовима

samo jedno dovoljno je smej.gif La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah . nemam komentare na vase gluposti .

...." И Сафет је добро знао,

Шта Фазлагић кула крије....

Па је ђеда Абдулаха,

Пит’о Сафет једног дана,

Што не бациш ђедо они,

Влашки сандук са тавана,

Ако ли га бацит нећеш,

Бацићу га ја што прије,

Шта ће кули Фазлагића,

Православне реликвије,

Еј не будали мој Сафете,

Јер далеко нећеш стићи,

Знаш ли да смо били Власи,

Из Билеће Миљанићи,

Прађед нам се потурчио,

И пренио све то амо,

И од тада на тавану,

Кријемо га и чувамо,

Но Сафете ако Србин,

Опет узме брда ова,

Ти што прије прихвати се,

И кандила и крстова,

Заборави празне приче,

И на кулу Фазлагића,

Покрсти се пред иконом,

У Стојана Миљанића"

19 smej.gif

Бубањ је најбољи докааз колико буке праве празне ствари!

0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Hriscanstvo je izgubljena vjera , to znaju svi , nema Trojstva , nema Isusa kao Boga i td . shvatite to vec jednom , jedna je vjera Ibrahimova , koju je i Muhammed potvrdio , Muhammed je Psolanik i u to nema sumnje , vi ste idopoklonici , Ko je jos prije vas obozavao ikone , krst i sl ? , samo tajna drustva su imala slicne obicaje , oni su i uveli Hriscanstvo u propast . Es-Sellamu Alejkum .

Ako želiš da nastaviš da pišeš na ovom forumu ipak se drži teologije a ne ovakvih izjava.

U svakom slucaju, jako mi te zao. Za jednu osobu koja tako jako potencira istinu kao jedinu vrijednost, obrazovan si, bar u pogledu religije, jako prosjecno. Vjera jeste Ibrahimova, to se slažemo svi. U Boga gospoda je vjerovao i on, Hristos je došao poslije, samo da te podsjetim. smej.gif

Tvoje shvatanje islama je jako pogrešno, usuđujem se reći čak i kao hrišćanin. Mislim da si podobro instrumentalizovan i da bi trebao da razmisliš malo svojom glavom. Ne bih da ti solim pamet, ali da li jednom vjerniku priliči da negira postojanje Boga i bilo kakvog njegovog tumačenja. Otkud znaš da ne postoje Trojica? Da nisi bio na kafi sa nekim od njih? 0102_laugh

slazem se u potpunosti sve do jednog, ISUS ne moze biti Bog smej.gif da nisi ti bio sa njima pa znas da postoje :cheesy3: , ja o vjerama uopste znam dosta , jedan je Bog to nije Isus , Bog nema ime , Stvoritelja niko nije upoznao , Sellam . svako dobro . a inace kad sam ja rekao da Bog ne postoji ? ja sam rekao da ISUS nije Bog .

Bozije ime je Elohim , Allah , nikako Isus i sl. cak nisam vidio da se igdje u Bibliji nesta slicno pominje bar ne u starim spisima , jer do tada ljudi nisu znali ko je Bog , i sad ce doci Bog na zemlju da se pokaze ljudima , da bi vjerovali , ne to je djelo djavola , koji zeli da ljude navede na idopoklonstvo , pogresan put.

Бураз, није ти баш религија добар начин да се скидаш са допа, застранићеш, сигурно  smej.gif

Подели на овим сајтовима

Одговор на Коментар 2885, послато 21. Јула 2011

Драги брате!

Како су исламски учењаци „рojasnili... da se kršćanstvo širilo isključivo metodama rata i nasilja“ то је ваљда само њима јасно.

Незнам коју је то историју читао El-Hazredži, јер колико је мени познато, Хришћани су прва три века од свог настанка били прогоњени и убијани. To je познато још многима. Он очигледно претпоставља да је Јеврејима био циљ уништење Хришћана, те да би Јевреји из Палестине јурили у свим правцима да Хришћане униште. Пошто им то није успело, него су Хришћани надвладали, онда је јачи могао да разгласи своју веру.

Ово је по његовом изгледа добро објашњење. Ја му са своје стране честитам.

El-Karafi каже: ''Da su se kršćani pridržavali svoga vjerozakona vezano za ovo pitanje, bili bi beznačajni i ne bi opstali.''

Ова тврдња би била прихватљива, да смо ми ширили неко људско учење или неку лажну науку. У том случају би нам требала и присила, јер разуман човек је пријемљив за истину, а на лаж га треба натерати силом. Будући да су наша верска начела ненасиље и добра воља (хвала ти лепо што си то цитирао) и будући да се тога држимо, а Хришћанство је преко 12 већином рибара из Палестине отишло у читав свет, ми из тога изводимо други закључак.

„Dragi“ у свом коментару 2886 исправно закључује: „Dakle, da Islam nije bio agresorski, da se nije širio ognjem i mačem, on bi dan danas bio u Hedžu negde na jugu arapskog poluostrva“, а ја додајем: ако би га уопште и било!

Имам и једну примедбу: Није тачно да непријатељи Ислама тврде како се Ислам ширио насилнички. То тврде велики исламски ауторитети.

Ја верујем да је сваки од ових учен и образован човек и да исламско учење износи у свој својој јасноћи:

-----------------------------------------------------------------

ФАТВА О ПИТАЊУ, ДА ЛИ ЈЕ ИСЛАМ РАШИРЕН МАЧЕМ

Правна процена Бр.: 990

Од правног вештака Abdul-Aziz bin Baz, бившег званичног државног вештака Саудијске Арабије и једном од најутицајнијих учењака сунитског Ислама у 20. веку.

Питање: „Шта мислите о онима који тврде, да је Ислам раширен мачем? Ми хоћемо да овима одговоримо на разумљив начин.“

Oдговор: „У целини и целости ова тврдња није тачна. Јер Ислам је био раширен позивањем Алаху и мачем потпомогнут. Пророк (Мохамед) је у Меки 13 година позивао у Ислам. Онда је то урадио у Ал-Медини, пре него је (од Алаха) добио налог за борбу.

Сапутници (Мохамеда) и Муслимани кренули су на све стране и позивали у Ислам. Ако неко позивање у Ислам није прихватио, онда су се борили против њега. Јер мач је једно решење. Алах рече: „И ми створисмо гвожђе, у чему лежи (снага за) насилнички рат као и (разноврсна друга) корист за човечанство.“ (Сура 57, 25) И Алах рече: „И борите се против њих, док исчезне свака пометња и док све не припада религији Алаха.“ (Сура 2, 192).

Који позив у Ислам нису прихватили, против њих су се (Муслимани) борили. Ово се догодило за њихово спасење. Ако је легитимно, присилити човека, да испуни своје обавезе према другим људима, ако се ово догоди путем ударања и лишавања слободе, без да се ове методе држе за неправедне, како је онда са обавезама човека према Богу? Како је онда са најважнијим и обавезним дужностима, дакле прихватања монотеистичке вере и остављања политеизма?

То је један део милости Алаха, да је прописао борбу и рат против политеиста, тако да се ови моле Алаху и оставе друге (Богове). Тиме им успева, да доспеју у радост и спасење у овом и оном животу.“

Порекло:

www.al-eman.com/fatwa/fatwa-display..htm?parent=button.search&id=990

Ајтола Каменеи, највиши верски и духовни вођа шиита је казао:

„Хришћани и Јевреји кажу: Не убиј! Али ми кажемо, да је убиство исто што и молитва, кад је неопходно. Обмана, подмуклост, завера, превара, крађа и убијање нису друго него средства за ствар Алаха.“

Највиши духовник шиита, Велики-Ајатола Хомеини:

„Сви који мисле, Ислам није проповедао паролу рат, рат, до победе и тврде да ова реченица не стоји нигде у Корану, имају право. Коран захтева још много више: он тражи рат, рат, до уклањања сваке покварености“.

„За противнике убиства нема места у Исламу... Наш пророк је убијао сопственим светим рукама!“

…почујмо сада шта је један високи Исламски учењак казао о мирољубивости у Корану:

Слепи Шеих Омар Абдел Рахман са каирског Ал-Азхар универзитета имао је зацело духовну проницљивост, када је на једно питање студента о мирољубивости у Корану пред 500 студената 1980 казао:

„Мој брате, има једна читава сура, која се зове „ратни плен“. Нема ни једне суре, која се зове „мир“. Џихад и убијање су глава Ислама, ако се они изузму, Ислам је обезглављен.“

Срдачни поздрави и свако добро.

OMNIA AD MAIOREM DEI GLORIAM

Подели на овим сајтовима

U svakom slucaju, jako mi te zao. Za jednu osobu koja tako jako potencira istinu kao jedinu vrijednost, obrazovan si, bar u pogledu religije, jako prosjecno. Vjera jeste Ibrahimova, to se slažemo svi. U Boga gospoda je vjerovao i on, Hristos je došao poslije, samo da te podsjetim. klapklap

Tvoje shvatanje islama je jako pogrešno, usuđujem se reći čak i kao hrišćanin. Mislim da si podobro instrumentalizovan i da bi trebao da razmisliš malo svojom glavom. Ne bih da ti solim pamet, ali da li jednom vjerniku priliči da negira postojanje Boga i bilo kakvog njegovog tumačenja. Otkud znaš da ne postoje Trojica? Da nisi bio na kafi sa nekim od njih? stadaradim

slazem se u potpunosti sve do jednog, ISUS ne moze biti Bog :) da nisi ti bio sa njima pa znas da postoje klapklap , ja o vjerama uopste znam dosta , jedan je Bog to nije Isus , Bog nema ime , Stvoritelja niko nije upoznao , Sellam . svako dobro . a inace kad sam ja rekao da Bog ne postoji ? ja sam rekao da ISUS nije Bog .

Због недоличног начина писања ,вређања верских осећања нас хришћана , трајно те удаљавамо са форума.Администрација.
Подели на овим сајтовима

U svakom slucaju, jako mi te zao. Za jednu osobu koja tako jako potencira istinu kao jedinu vrijednost, obrazovan si, bar u pogledu religije, jako prosjecno. Vjera jeste Ibrahimova, to se slažemo svi. U Boga gospoda je vjerovao i on, Hristos je došao poslije, samo da te podsjetim. dada

Tvoje shvatanje islama je jako pogrešno, usuđujem se reći čak i kao hrišćanin. Mislim da si podobro instrumentalizovan i da bi trebao da razmisliš malo svojom glavom. Ne bih da ti solim pamet, ali da li jednom vjerniku priliči da negira postojanje Boga i bilo kakvog njegovog tumačenja. Otkud znaš da ne postoje Trojica? Da nisi bio na kafi sa nekim od njih? :cheesy:

slazem se u potpunosti sve do jednog, ISUS ne moze biti Bog :) da nisi ti bio sa njima pa znas da postoje :P , ja o vjerama uopste znam dosta , jedan je Bog to nije Isus , Bog nema ime , Stvoritelja niko nije upoznao , Sellam . svako dobro . a inace kad sam ja rekao da Bog ne postoji ? ja sam rekao da ISUS nije Bog .

Због недоличног начина писања ,вређања верских осећања нас хришћана , трајно те удаљавамо са форума.Администрација.

Мислим да га ниси требао шутнути... Ово што је он причао јесте обично блебетање вјерника у ''пубертету''...

Подели на овим сајтовима

Одговор на Коментар 2885, послато 21. Јула 2011

Драги брате!

Како су исламски учењаци „рojasnili... da se kršćanstvo širilo isključivo metodama rata i nasilja“ то је ваљда само њима јасно.

Незнам коју је то историју читао El-Hazredži, јер колико је мени познато, Хришћани су прва три века од свог настанка били прогоњени и убијани. To je познато још многима. Он очигледно претпоставља да је Јеврејима био циљ уништење Хришћана, те да би Јевреји из Палестине јурили у свим правцима да Хришћане униште. Пошто им то није успело, него су Хришћани надвладали, онда је јачи могао да разгласи своју веру.

Ово је по његовом изгледа добро објашњење. Ја му са своје стране честитам.

El-Karafi каже: ''Da su se kršćani pridržavali svoga vjerozakona vezano za ovo pitanje, bili bi beznačajni i ne bi opstali.''

Ова тврдња би била прихватљива, да смо ми ширили неко људско учење или неку лажну науку. У том случају би нам требала и присила, јер разуман човек је пријемљив за истину, а на лаж га треба натерати силом. Будући да су наша верска начела ненасиље и добра воља (хвала ти лепо што си то цитирао) и будући да се тога држимо, а Хришћанство је преко 12 већином рибара из Палестине отишло у читав свет, ми из тога изводимо други закључак.

„Dragi“ у свом коментару 2886 исправно закључује: „Dakle, da Islam nije bio agresorski, da se nije širio ognjem i mačem, on bi dan danas bio u Hedžu negde na jugu arapskog poluostrva“, а ја додајем: ако би га уопште и било!

Имам и једну примедбу: Није тачно да непријатељи Ислама тврде како се Ислам ширио насилнички. То тврде велики исламски ауторитети.

Ја верујем да је сваки од ових учен и образован човек и да исламско учење износи у свој својој јасноћи:

ФАТВА О ПИТАЊУ, ДА ЛИ ЈЕ ИСЛАМ РАШИРЕН МАЧЕМ

Правна процена Бр.: 990

Од правног вештака Abdul-Aziz bin Baz, бившег званичног државног вештака Саудијске Арабије и једном од најутицајнијих учењака сунитског Ислама у 20. веку.

Питање: „Шта мислите о онима који тврде, да је Ислам раширен мачем? Ми хоћемо да овима одговоримо на разумљив начин.“

Oдговор: „У целини и целости ова тврдња није тачна. Јер Ислам је био раширен позивањем Алаху и мачем потпомогнут. Пророк (Мохамед) је у Меки 13 година позивао у Ислам. Онда је то урадио у Ал-Медини, пре него је (од Алаха) добио налог за борбу.

Сапутници (Мохамеда) и Муслимани кренули су на све стране и позивали у Ислам. Ако неко позивање у Ислам није прихватио, онда су се борили против њега. Јер мач је једно решење. Алах рече: „И ми створисмо гвожђе, у чему лежи (снага за) насилнички рат као и (разноврсна друга) корист за човечанство.“ (Сура 57, 25) И Алах рече: „И борите се против њих, док исчезне свака пометња и док све не припада религији Алаха.“ (Сура 2, 192).

Који позив у Ислам нису прихватили, против њих су се (Муслимани) борили. Ово се догодило за њихово спасење. Ако је легитимно, присилити човека, да испуни своје обавезе према другим људима, ако се ово догоди путем ударања и лишавања слободе, без да се ове методе држе за неправедне, како је онда са обавезама човека према Богу? Како је онда са најважнијим и обавезним дужностима, дакле прихватања монотеистичке вере и остављања политеизма?

То је један део милости Алаха, да је прописао борбу и рат против политеиста, тако да се ови моле Алаху и оставе друге (Богове). Тиме им успева, да доспеју у радост и спасење у овом и оном животу.“

Порекло:

www.al-eman.com/fatwa/fatwa-display..htm?parent=button.search&id=990

Ајтола Каменеи, највиши верски и духовни вођа шиита је казао:

„Хришћани и Јевреји кажу: Не убиј! Али ми кажемо, да је убиство исто што и молитва, кад је неопходно. Обмана, подмуклост, завера, превара, крађа и убијање нису друго него средства за ствар Алаха.“

Највиши духовник шиита, Велики-Ајатола Хомеини:

„Сви који мисле, Ислам није проповедао паролу рат, рат, до победе и тврде да ова реченица не стоји нигде у Корану, имају право. Коран захтева још много више: он тражи рат, рат, до уклањања сваке покварености“.

„За противнике убиства нема места у Исламу... Наш пророк је убијао сопственим светим рукама!“

…почујмо сада шта је један високи Исламски учењак казао о мирољубивости у Корану:

Слепи Шеих Омар Абдел Рахман са каирског Ал-Азхар универзитета имао је зацело духовну проницљивост, када је на једно питање студента о мирољубивости у Корану пред 500 студената 1980 казао:

„Мој брате, има једна читава сура, која се зове „ратни плен“. Нема ни једне суре, која се зове „мир“. Џихад и убијање су глава Ислама, ако се они изузму, Ислам је обезглављен.“

Срдачни поздрави и свако добро.

Треба само једанпут прочитати Кур'ан, макар и летимично, да се увиди да су људи које си цитирао ноторни лажови и да врло вјешто ваде реченице из контекста. Наравно, није исто када тако нешто лупи овај наш несрећник који је избачен са форума или када то каже Ајатолах. Одјек је другачији. Проблем је дакле, што се глас оних који проповједају цивилизовану, праву страну ислама тешко када чују, док се глас оних који га користе у политичке сврхе чује врло често. Ислам је врло погодна религија за медије, па зашто онда потенцирати њену праву, добру и за медије ''досадну страну''...

Што се тиче ратног плијена, будимо реални. Нама уопште није било потребно написати тако нешто у Св. Писму... :cheesy:

Подели на овим сајтовима

U svakom slucaju, jako mi te zao. Za jednu osobu koja tako jako potencira istinu kao jedinu vrijednost, obrazovan si, bar u pogledu religije, jako prosjecno. Vjera jeste Ibrahimova, to se slažemo svi. U Boga gospoda je vjerovao i on, Hristos je došao poslije, samo da te podsjetim. dada

Tvoje shvatanje islama je jako pogrešno, usuđujem se reći čak i kao hrišćanin. Mislim da si podobro instrumentalizovan i da bi trebao da razmisliš malo svojom glavom. Ne bih da ti solim pamet, ali da li jednom vjerniku priliči da negira postojanje Boga i bilo kakvog njegovog tumačenja. Otkud znaš da ne postoje Trojica? Da nisi bio na kafi sa nekim od njih? :cheesy:

slazem se u potpunosti sve do jednog, ISUS ne moze biti Bog :) da nisi ti bio sa njima pa znas da postoje :P , ja o vjerama uopste znam dosta , jedan je Bog to nije Isus , Bog nema ime , Stvoritelja niko nije upoznao , Sellam . svako dobro . a inace kad sam ja rekao da Bog ne postoji ? ja sam rekao da ISUS nije Bog .

Мислим да га ниси требао шутнути... Ово што је он причао јесте обично блебетање вјерника у ''пубертету''...

to sto kazes je tacno, ali i fariseji su to isto govorili- znaci hula je u pitanju, a i nek je banovan jer nema smisla objasnjavati mu kad nece ni da cita a nece ni da odgovara na pitanja, sve sto je radio jeste propaganda i neosnovano vredjanje

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Kuran je napisao neko ko nerazume Svetu Trojicu,

i ti sada čitaš Kuran i tamo piše da je i Bogorodica deo Svete Trojice.

Takav podatak Allah ili Bog nije smeo da pogreši.

Pošto je to VELIKA greška u Kuranu, nesumljivo znači da je Kuran plagijat Svetog Pisma...

То је најјачи доказ да тај део Курана свакако не долази од Бога.

Ебу Бекр-Омер-Осман су прикупили и приредили Куран са додатком нетрпељивости према хришћанима.

Њихов освајачки апетит  према хришћанским територијама могао је бити евентуално остварен само

ако би  маси којом су завладали, након крвавог обрачуна са неистомишљеницима (између осталих, обрачуна са најближим и најдражим Мухамедовима - Чуварима дома),

приказали и хришћане као многобошце, а посланик Мухамед им је за живота говорио да су многобошци безбожници (а хришћане није сматрао безбожницима, ни многобошцима, ни непријатељима Божијим).

Отуда, поред поменутог дела о Дјеви Марији као делу свете Тројице,

ево и осталих делова који намећу кампању против хришћана:

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

"Prestanite da ispovjedate: 'Trojstvo'; prestanite da to činite, to bit će bolje po vas.

Bog je jedinstven! Slava njemu! Kako će on imati sina?" (Kuran, sura 4, stih 171)

"Oni koji govore: 'Bog je, uistinu, mesija, sin Marijin', bezbožni su." (Kuran, sura 5, stih 17)

"O vi koji vjerujete! Ne uzimajte za prijatelje Židove i Krščane!

Oni su prijatelji, ali jedni drugima." (Kuran, sura 5, stih 51)

"Da, oni koji kažu: 'Bog je Mesija, sin Marijin', bezbožni su." (Kuran, sura 5, stih 72)

"Da, oni koji vele: 'Bog je, uistinu, treći od trojstva' bezbožni su.

Nema Boga osim Boga jedinoga. Ako ne zaniječu ono što govore,

jedna će ih strašna kazna dostići!" (Kuran, sura 5, stih 73)

"Mesija, sin Marijin, samo je jedan prorok; proroci su prije njega prošli." (Kuran, sura 5, stih 75)

"Oni govore: 'Milostivi je uzeo dijete!' - Vi, doista, nešto odvratno govorite!

Gotovo da se nebesa raspadnu, a Zemlja provali i planine zdrobe,

što Milostivom pripisuju dijete. Nezamislivo je da Milostivi ima dijete, nezamislivo!" (Kuran, sura 19, stihovi 88-92)

"Bog sebi nije darovao sina, nema božanstva pokraj njega,

inače bi svako božanstvo darovalo sebi ono što je samo stvorilo,

neki među njima bili bi sigurno nadmoćni drugima!

Bogu našem slava, onome koji je vrlo udaljen od onoga što oni izmišljaju!" (Kuran, sura 23, stih 91)

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

pa sad je sve jasno, svaka cast Veljo, kako ovo nisi odma stavio jos na pocetak teme 0409_feel

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

A kada Allah rekne: "O Isa, sine Merjemin, jesi li ti govorio ljudima: 'Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!'" – on će reći: "Hvaljen neka si Ti! Meni nije priličilo da govorim ono što nemam pravo. Ako sam ja to govorio, Ti to već znaš; Ti znaš šta ja znam, a ja ne znam šta Ti znaš; Samo Ti jedini sve što je skriveno znaš. (Al-Maaida: 116)

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Mislim da je ova opaska na mjestu. Odnosno, jeste a ne da samo mislim.  0409_feel

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

A kada Allah rekne: "O Isa, sine Merjemin, jesi li ti govorio ljudima: 'Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!'" – on će reći: "Hvaljen neka si Ti! Meni nije priličilo da govorim ono što nemam pravo. Ako sam ja to govorio, Ti to već znaš; Ti znaš šta ja znam, a ja ne znam šta Ti znaš; Samo Ti jedini sve što je skriveno znaš. (Al-Maaida: 116)

Да, овај ајет сам и ја помињао у дијалогу са муслиманима. Очигледно је потпуно погрешно схватање, чак не схватање него поптуно погрешна обавештеност о светотројичном догмату. Писца Курана је вероватно име "Богородица" навело на овакав закључак. Интересантно, у Курану се дају приметити извори самога текста. Заиста. Има ту библијских, канонских тектова, прича, али има и сијасет апокрифних приповести. Оно што је мени запало за око, читајући Куран, јесте чињеница да ништа ново ту нисам прочитао а што већ нисам видео у разним апокрифним, псеудохришћанским, списима. Куран је конгломерат свега тога. Човеку који је упућен у проблематику, није проблем да препозна извор свих делова Курана (да нађе библијску, јудејску или апокрифну, јеретичку паралелу).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...