Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

vi muslimani i kad vam covek objasni vi ne razumete i to namerno!!, jednostavno kad vam neko nesto objasni vi zazmurite i ignorisete, pa tako ne moze da se razgovara

procitaj ponovo ono sto sam rekao o kafi

zasto si doso vamo? ajde iskreno(jel Muhamed propovedao da ne sme da se laze? ili mozda i sme?!)

Evo šta je Muhammed, sallallahu alejhi we sellem (u prevodu značenja: Božiji mir i blagoslov na njega), propovedao:

Vjerovjesnik, sallallahu alejhi we sellem , je kategorički negirao da vjernik može biti lažac! U predaji Sulejma b. Safvana se prenosi da je Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, bio upitan, da li vjernik može biti kukavica i škrtica, pa je odgovorio da može, ali je na pitanje da li vjernik može biti lažac, odlučno odgovorio: „Ne može!“

Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, u predaji 'Abdullaha b. Mes'uda, r.a., upozorava na taj veliki grijeh napominjući da je on uzročnik griješenja a sa griješenjem se stiže do džehennemske vatre. U toj predaji Vjerovjesnik, sallallahu alejhi we sellem , jasno afirmira istinit govor a upozorava na opasnost lažnog govora, ističući: „Držite se iskrenosti, jer iskrenost vodi dobročinstvu a dobročinstvo vodi u Džennet. Čovjek će neprestano govoriti istinu i tražiti istinu sve dok se kod Allaha ne upiše da je iskren. Čuvajte se laži, jer laž vodi u pokvarenosti i griješenje a pokvarenost i griješenje vode u Vatru. čovjek će neprestano lagati sve dok se kod Allaha ne upiše da je lažac.“  .mense.

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

Jedan grješnik, skrhan i tužan, razmišljaše cijeli dan o mnoštvu svojih grijeha i manjku dobrih djela, pa se otisnu jedna suza i upita ga: ''Što si tužan, Allahov robe?''.

Sustinska razlika...

...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати...

Подели на овим сајтовима

Jedan grješnik, skrhan i tužan, razmišljaše cijeli dan o mnoštvu svojih grijeha i manjku dobrih djela, pa se otisnu jedna suza i upita ga: ''Što si tužan, Allahov robe?''.

Sustinska razlika...

ne bih rekao da ima razlike , Avramov Bog , Mojsijev je isti Bog u Kur'an-u , inace koliko znam samo admini koriste crvena slova nasznak9877777777777777777 , nemoj krsiti pravila . svako dobro

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

Sustinska razlika...

ne bih rekao da ima razlike , Avramov Bog , Mojsijev je isti Bog u Kur'an-u , inace koliko znam samo admini koriste crvena slova ne_shvata , nemoj krsiti pravila . svako dobro

Da, samo ne bih rekao da smo njegovi robovi...

...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати...

Подели на овим сајтовима

Mi u Hrišćanstvu trudimo se da upoznamo Boga, molimo Boga da nam govori, da nas uči, da nas voli i da nas vodi. Hristos nas uči da nema ničeg što će ostati sakrivano, nego sve će se doznati. Mi smo, dakle, pozvani i da se učimo, da znamo i da razumemo, jer vera bez znanja i bez shvatanja, šta je to ako ne slepa vera. Naravno da prema tome hoćemo i Boga da razumemo, da ga shvatimo, onoliko koliko je ovo nama ljudima u našoj ljudskoj prirodi i našem ljudskom umu moguće da shvatmo, da znamo, da podnesemo. Dokle Muslimani kažu da je Bog iznad svakog ljudskog shvatanja, prema tome ne treba ni govoriti o Bogu odnosno o Božijoj prirodi, to je po njima čak i greh.

Dakle, Bog je u Hrišćanstvu konkretan, dokle je u Islamu apstraktan. U Hrišćanstvu Bog je dodirljiv, u Islamu Bog je nedodirljiv. U Hrišćanstvu Bog govori ljudima, u Islamu ima se Muhamed. U Hrišćanstvu molimo Boga da se useli u nas, da osetimo Božiji duh u sebi. U Islamu je dovoljno da se zoveš Muslimanom.

U Islamu je potrebno samo ispovedanje vere u Alaha i Muhameda, i to je to, sve ostalo kako hoćeš. Poznavanje Kurana je diskutibalno, jer Islam govori da je jedino arapski jezik toliko uzvižen da bi mogao objasni Muhamedovu nauku, svi ostali jezici su niži i mogu samo da tumače, a tumači naravno imam, pa kako imam kaže, tako i biva. Pošto, dakle, u Islamu niko ništa ne shvata i za svaku priliku imaju se različita tumačenja (npr. imaš tumačenje ako trebaš da ubijaš i imaš tumačenje ako trebaš da govoriš o miroljubljivosti, i onda uzmeš ono što ti sad treba), muslimanskom verniku ostaje jedino da sebe i druge ubeđuje kako je njegova vera jedina i prava a da pri tome ne zna zašto i zbog čega. To vidimo i ovde gde Muslimani ne govore o teologiji, jer teologija i poznavanje Boga kod njih i ne postoji, nego jedino kako su oni u pravu a svi ostali - odnosno ovde na forumu mi Hrišćani - to nismo. Mi kao ništa ne razumemo, ali šta to da razumemo, ovo nam se ne objašnjava..))

Budi razuman i ništa ne znaj! Okej, isto jedna mogućnost. Ali.. nije za mene, ja volim da znam.

Evo ovako: šta Bog u Islamu traži od čoveka? Šta je Božiji plan sa čovekom? Zašto je Bog stvorio čoveka? Šta je smisao naše egzistenije? Šta nas očekuje u budućnosti? Šta je Božija ljubav u Islamu, i ima li Bog uopšte ljubavi u Islamu? Ima li Bog duha, kako Bog poučava čoveka, kako mu govori? Ili u Islamu Bog ne govori čoveku? Šta je uopšte Bog? Bog je Bog, dobro.. ali šta je to Bog?

Hajdemo malo o tim stvarima, ne samo kako ste vi Muslimani naj naj, jer to da ste naj naj i najbolji, to mi znamo...))

jesi li svijestan koliko ne znas o Islamu , uopste o prirodi svetih Knjiga? i o tome koliko su teski Hebrejski i Arapski? ocigledno da nisi . Sad da krenem redom , vi vidite Boga? , vi pricate sa njim direktno i on vam se odaziva? Objasni ti meni , prosvjetli me i reci mi sta je to Bog? "Bog iznad svakog ljudskog shvatanja, prema tome ne treba ni govoriti o Bogu odnosno o Božijoj prirodi, to je po njima čak i greh. " to je istina . "šta Bog u Islamu traži od čoveka? Šta je Božiji plan sa čovekom? Zašto je Bog stvorio čoveka? Šta je smisao naše egzistenije? Šta nas očekuje u budućnosti? Šta je Božija ljubav u Islamu, i ima li Bog uopšte ljubavi u Islamu? Ima li Bog duha, kako Bog poučava čoveka, kako mu govori? Ili u Islamu Bog ne govori čoveku? Šta je uopšte Bog? Bog je Bog, dobro.. ali šta je to Bog?" sta trazi u Hriscanstvu ? ? / / ? ? ?

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

Mi u Hrišćanstvu trudimo se da upoznamo Boga, molimo Boga da nam govori, da nas uči, da nas voli i da nas vodi. Hristos nas uči da nema ničeg što će ostati sakrivano, nego sve će se doznati. Mi smo, dakle, pozvani i da se učimo, da znamo i da razumemo, jer vera bez znanja i bez shvatanja, šta je to ako ne slepa vera. Naravno da prema tome hoćemo i Boga da razumemo, da ga shvatimo, onoliko koliko je ovo nama ljudima u našoj ljudskoj prirodi i našem ljudskom umu moguće da shvatmo, da znamo, da podnesemo. Dokle Muslimani kažu da je Bog iznad svakog ljudskog shvatanja, prema tome ne treba ni govoriti o Bogu odnosno o Božijoj prirodi, to je po njima čak i greh.

Dakle, Bog je u Hrišćanstvu konkretan, dokle je u Islamu apstraktan. U Hrišćanstvu Bog je dodirljiv, u Islamu Bog je nedodirljiv. U Hrišćanstvu Bog govori ljudima, u Islamu ima se Muhamed. U Hrišćanstvu molimo Boga da se useli u nas, da osetimo Božiji duh u sebi. U Islamu je dovoljno da se zoveš Muslimanom.

U Islamu je potrebno samo ispovedanje vere u Alaha i Muhameda, i to je to, sve ostalo kako hoćeš. Poznavanje Kurana je diskutibalno, jer Islam govori da je jedino arapski jezik toliko uzvižen da bi mogao objasni Muhamedovu nauku, svi ostali jezici su niži i mogu samo da tumače, a tumači naravno imam, pa kako imam kaže, tako i biva. Pošto, dakle, u Islamu niko ništa ne shvata i za svaku priliku imaju se različita tumačenja (npr. imaš tumačenje ako trebaš da ubijaš i imaš tumačenje ako trebaš da govoriš o miroljubljivosti, i onda uzmeš ono što ti sad treba), muslimanskom verniku ostaje jedino da sebe i druge ubeđuje kako je njegova vera jedina i prava a da pri tome ne zna zašto i zbog čega. To vidimo i ovde gde Muslimani ne govore o teologiji, jer teologija i poznavanje Boga kod njih i ne postoji, nego jedino kako su oni u pravu a svi ostali - odnosno ovde na forumu mi Hrišćani - to nismo. Mi kao ništa ne razumemo, ali šta to da razumemo, ovo nam se ne objašnjava..))

Budi razuman i ništa ne znaj! Okej, isto jedna mogućnost. Ali.. nije za mene, ja volim da znam.

Evo ovako: šta Bog u Islamu traži od čoveka? Šta je Božiji plan sa čovekom? Zašto je Bog stvorio čoveka? Šta je smisao naše egzistenije? Šta nas očekuje u budućnosti? Šta je Božija ljubav u Islamu, i ima li Bog uopšte ljubavi u Islamu? Ima li Bog duha, kako Bog poučava čoveka, kako mu govori? Ili u Islamu Bog ne govori čoveku? Šta je uopšte Bog? Bog je Bog, dobro.. ali šta je to Bog?

Hajdemo malo o tim stvarima, ne samo kako ste vi Muslimani naj naj, jer to da ste naj naj i najbolji, to mi znamo...))

jesi li svijestan koliko ne znas o Islamu , uopste o prirodi svetih Knjiga? i o tome koliko su teski Hebrejski i Arapski? ocigledno da nisi . Sad da krenem redom , vi vidite Boga? , vi pricate sa njim direktno i on vam se odaziva? Objasni ti meni , prosvjetli me i reci mi sta je to Bog? "Bog iznad svakog ljudskog shvatanja, prema tome ne treba ni govoriti o Bogu odnosno o Božijoj prirodi, to je po njima čak i greh. " to je istina . "šta Bog u Islamu traži od čoveka? Šta je Božiji plan sa čovekom? Zašto je Bog stvorio čoveka? Šta je smisao naše egzistenije? Šta nas očekuje u budućnosti? Šta je Božija ljubav u Islamu, i ima li Bog uopšte ljubavi u Islamu? Ima li Bog duha, kako Bog poučava čoveka, kako mu govori? Ili u Islamu Bog ne govori čoveku? Šta je uopšte Bog? Bog je Bog, dobro.. ali šta je to Bog?" sta trazi u Hriscanstvu ? ? / / ? ? ?

evo ga opet on.... na svako pitanje isti odgovor....

Подели на овим сајтовима

pa brate vi ste spoznali Boga , Subhan'Allah mozete da mi objasnite sve o Njemu , sve tajne univerzuma znate , znate sve o skoro nicemu . svakako da mi robujemo , mi iz ove koze ne mozemo , mi preko Bozijih odredbi ne mozemo . ili vi mozda mozete? ?

Подели на овим сајтовима

Da mi možemo  smej.gif  ali ne odajemo tajne tek tako  smej.gif

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Da mi možemo  smej.gif  ali ne odajemo tajne tek tako  smej.gif

nista ne mozete bez Bozije volje smej.gif

Подели на овим сајтовима

Моје (корисничко) име је Спутник и драге воље разговарам о вери. Што се тиче ислама, незнам да ли се он исправно сврстава у вере или религије; по ономе што је мени познато, ту се пре ради о тоталитарној идеологији.

OMNIA AD MAIOREM DEI GLORIAM

Подели на овим сајтовима

Dobro dosao i delim tvoje misljenje drlove

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Моје (корисничко) име је Спутник и драге воље разговарам о вери. Што се тиче ислама, незнам да ли се он исправно сврстава у вере или религије; по ономе што је мени познато, ту се пре ради о тоталитарној идеологији.

pozdrav od  drlove

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...