Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

poenta?ako navodis izvor,onda ga i citiraj a ne kontra....

Ne znam odakle si tu "poentu" nabavio, u diskusijama se linkovi na izovre za ljude koji zele da se dodatno informisu, veoma cesto koristi. Za razliku od toga, ovo sto si ti uradio (pejstovo tekst bez linka na izvor) se smatra prilicno nepristojnim postupkom jer implicira da si zeleo svoj izvor da sakrijes da sagovornik ne bi mogao da ga proveri.

A gde je odgovor na pitanje:

Ti si diskvalifikovao Zvonkove izvore, a da si nakon toga iste te izovre sam postavio. Kako to?

Ili, ako hoces da preformulisem: sta to govori o tvojoj diskvalifikaciji Zvonkovih izvora?

hoces moj izvor?treca polica sa leve strane...dalje.covek je naveo izvor koji govori kontra onoga sto tvrdi.ja sam sa drugog sajta prekopirao odgovor koji,gle cuda,ima istu referencu kao ZvonkoV-a sto je.i?to ne menja stvar.covek kao izvor navodi nesto sto ga negde pobija.pitaj njega odkud to.
Подели на овим сајтовима

Неколико страница раније навео сам релевантан академски извор на енглеском, који је позивањем на ајете и хадисе показао и доказао који су критеријуми за исправно тумачење Кур`ана. Један од тих критеријума је управо познавање арапског језика. Други критеријум је да се Кур`ан једино може тумачити као целина, а не кроз цитате.

Нормално, коме то не одговара може да покуша да игнорише. И мени је данас било врућина па сам покушао да игноришем сунце - на жалост, није ми помогло. Има и много муслимана који игноришу те критеријуме, што онда доводи до разних глупости и аберација. И свакако, увек ће се наћи неко ко ће (не познајући или занемарујући те критеријуме) свести ислам управо на те аберације, које су последица одсуства критеријума тумачења. Ја нећу радити с туђом вером оно што не бих желео да неко ради с мојом. Жао ми је ако то било коме ремети поглед на свет.  :)

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Неколико страница раније навео сам релевантан академски извор на енглеском, који је позивањем на ајете и хадисе показао и доказао који су критеријуми за исправно тумачење Кур`ана. Један од тих критеријума је управо познавање арапског језика. Други критеријум је да се Кур`ан једино може тумачити као целина, а не кроз цитате.

Нормално, коме то не одговара може да покуша да игнорише. И мени је данас било врућина па сам покушао да игноришем сунце - на жалост, није ми помогло. Има и много муслимана који игноришу те критеријуме, што онда доводи до разних глупости и аберација. И свакако, увек ће се наћи неко ко ће (не познајући или занемарујући те критеријуме) свести ислам управо на те аберације, које су последица одсуства критеријума тумачења. Ја нећу радити с туђом вером оно што не бих желео да неко ради с мојом. Жао ми је ако то било коме ремети поглед на свет.  :)

de reci,leba ti,sta ja to nejasno napisah?...neka me jos neko pita,pa da prihvatim
Подели на овим сајтовима

Ili, ako hoces da preformulisem: sta to govori o tvojoj diskvalifikaciji Zvonkovih izvora?

hoces moj izvor?treca polica sa leve strane...dalje.covek je naveo izvor koji govori konta onoga sto tvrdi.ja sam sa drugog sajta prekopirao odgovor koji,gle cuda,ima istu referencu kao ZvonkoV-a sto je.i?to ne menja stvar.covek kao izvor navodi nesto sto ga negde pobija.pitaj njega odkud to.

Naprotiv, to sustinski menja stvar. To govori o tome da se koristis pausalnom diskvalifikacijom izvora sagovornika koji nije baziran na realnosti nego na malicioznoj nameri, valjda da bi diskreditovao kredibilitet sagovornika, sta li? Napravio si kiks i umesto da to priznas - izvlacis se, i to onako "na o ruk". Isto kao sto si na "o ruk" rekao da "nije isti tekst, proveri", a ispostavilo se da je tekst identican.

Подели на овим сајтовима

hoces moj izvor?treca polica sa leve strane...dalje.covek je naveo izvor koji govori konta onoga sto tvrdi.ja sam sa drugog sajta prekopirao odgovor koji,gle cuda,ima istu referencu kao ZvonkoV-a sto je.i?to ne menja stvar.covek kao izvor navodi nesto sto ga negde pobija.pitaj njega odkud to.

Naprotiv, to sustinski menja stvar. To govori o tome da se koristis pausalnom diskvalifikacijom izvora sagovornika koji nije baziran na realnosti nego na malicioznoj nameri, valjda da bi diskreditovao kredibilitet sagovornika, sta li? Napravio si kiks i umesto da to priznas - izvlacis se, i to onako "na o ruk". Isto kao sto si na "o ruk" rekao da "nije isti tekst, proveri", a ispostavilo se da je tekst identican.

o tempora,o .....

Подели на овим сајтовима

idi na sajt,pa pogledaj...uostalom.ako cemo tvojom logikom.naveo sam identican text onome koji ti pobija kompanjona.

Подели на овим сајтовима

ajd ponovo cu.Zvonko tvrdi da je Safija oteta,NjEGOVA referenca kaze drugacije.to je tek deo...ostatak stize....

Подели на овим сајтовима

Оно што поменусмо да је "дозвољено" да се врати истом мером у пракси:

A 'spine-for-a spine': Saudi criminal faces having spinal cord severed after paralysing victim with meat cleaver

A Saudi man convicted of paralysing a fellow countryman in a cleaver attack is being threatened with having his spinal cord cut in a tit-for-tat punishment.

The ultra-conservative desert Kingdom enforces Islamic law and on rare occasions metes out punishments based on the ancient code of an ‘eye-for-an-eye’.

The case judge in the northwestern province of Tabuk has sent letters to several hospitals seeking their advice on whether it is medically possible to render the attacker’s spinal cord non-functional, local newspapers said.

http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1304497/Saudi-man-paralysed-countryman-cleaver-faces-having-spinal-cord-severed-eye-eye-punishment.html

:)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Оно што поменусмо да је "дозвољено" да се врати истом мером у пракси:

A 'spine-for-a spine': Saudi criminal faces having spinal cord severed after paralysing victim with meat cleaver

A Saudi man convicted of paralysing a fellow countryman in a cleaver attack is being threatened with having his spinal cord cut in a tit-for-tat punishment.

The ultra-conservative desert Kingdom enforces Islamic law and on rare occasions metes out punishments based on the ancient code of an ‘eye-for-an-eye’.

The case judge in the northwestern province of Tabuk has sent letters to several hospitals seeking their advice on whether it is medically possible to render the attacker’s spinal cord non-functional, local newspapers said.

http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1304497/Saudi-man-paralysed-countryman-cleaver-faces-having-spinal-cord-severed-eye-eye-punishment.html

:)

tacno.u istom tekstu pomenuse i oprastanje-u praxsi.
Подели на овим сајтовима

Пошто ме моја браћа у Христу вероватно сматрају ништавним отпадником и не желе више да се друже самном ( 0110_hahaha), мојој драгој муслиманској браћи посвећујем следећи цитат шпанског путописца Ибн Џубеира, као својеврсни савет - инспирисан сагледавањем крижарске власти у Светој земљи (запис настао између 1182 и 1185):

"За муслимана нема никаквог изговора пред Алахом за боравак у неверничком граду, сем ако је само у пролазу. На земљи ислама, он је заштићен од мука и зала којима је подвргнут у хришћанским земљама, где је, на пример, присиљен да слуша гнусне речи на рачун пророка, нарочито из уста највећих глупака, и где не може ни да се опере, те мора да живи међу свињама и сред толико недопуштеног. Чувајте се, чувајте се да не залазите у њихове крајеве! За такав грех треба тражити од Алаха опроштај и милосрђе."

Амин Малуф

Крсташки ратови у очима Арапа, стр. 14

Лагуна, Београд 2006

Како ми је драго што смо ми овде и данас, за разлику од оних примитивних крижара које су Арапи најчешће звали "Франђи" (од Франци) благочестиви и христољубиви православни хришћани који Христовом љубављу љубимо све људе.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Пошто ме моја браћа у Христу вероватно сматрају ништавним отпадником и не желе више да се друже самном ( 0110_hahaha), мојој драгој муслиманској браћи посвећујем следећи цитат шпанског путописца Ибн Џубеира, као својеврсни савет - инспирисан сагледавањем крижарске власти у Светој земљи (запис настао између 1182 и 1185):

"За муслимана нема никаквог изговора пред Алахом за боравак у неверничком граду, сем ако је само у пролазу. На земљи ислама, он је заштићен од мука и зала којима је подвргнут у хришћанским земљама, где је, на пример, присиљен да слуша гнусне речи на рачун пророка, нарочито из уста највећих глупака, и где не може ни да се опере, те мора да живи међу свињама и сред толико недопуштеног. Чувајте се, чувајте се да не залазите у њихове крајеве! За такав грех треба тражити од Алаха опроштај и милосрђе."

Амин Малуф

Крсташки ратови у очима Арапа, стр. 14

Лагуна, Београд 2006

Како ми је драго што смо ми овде и данас, за разлику од оних примитивних крижара које су Арапи најчешће звали "Франђи" (од Франци) благочестиви и христољубиви православни хришћани који Христовом љубављу љубимо све људе.

evo jedan tipicano sufi odgovor-"svi smo ionako u prolazu na dunjaluku,a Allah strpljive voli"
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...