Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

uostalom,zasto da covek i jede nesto sto je stvarno grozno(barem po meni):em,je prljava do te mere da jede svoj izmet(pa da ne znam u kako higijenski odrzavali obore).u stanju je i mladunce svoje da pojede.jedino svinja i covek imaju osobinu da sa zanimanjem posmatraju sexuaslni odnos pripadnika svoje vrste(jedna od zanimljivosti)zivotinja koja jede cak i leseve....neka,hvala...nisam gladan(jos nesto,jedino je u Judaizmu zabranjena do te mere,da se cak i po cenu zivota ne uzima.u islamu je dozvoljeno samo u krajnjoj nuzdi)

Подели на овим сајтовима

U snimku koji sledi "saladin" na jedan krajnje primitivan način daje razloge zašto muslimani ne jedu svinjetinu.

Ovo dajem kao primer braći muslimanima kako se vera ne brani. Razlog zabrane je jedini taj što je muslimanski prorok Muhamed u Kuranu dao takvu zabranu, ne ulazeći u razloge (Al-Baqara). Tako je kako je. Ali čak i on sam kaže, da to nije striktno, nego ako musliman mora da jede svinjetinu, onda nek je jede.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=S5AZTW3UsfY&feature=related

Ovo mi sliči na to kao kada bi mi hrišćani branili naš pogled na svet, tako što bi rekli da muslimani smrde jer jedu puno ovčetine i jagnjetine, pa im u telu ima puno loja koji kroz znoj izlazi.

snimak sam odavno gledao.nije adekvatan.ali,haje da gledamo stvari iz drugog ugla......muslimanima je zabranjena svinjetina(uostalom i u Starom Zavetu ta zabrana postoji) bez,kako kazete,objasnjenja u Kuranu.uzmimo da je tacno.ali Hadisi su davali pobliza objasnjenja te zabrane,pa i Tefsir.dalje,danasnja nauka nam jasno daje do znanja da je bas svinjsko meso uzrocnik najveceg dela srcanih bolesti,holesterola,pa ako hocete u svinjskom mesu se i nalazi najveci broj bakterija koje mogu izazvati trovanje.mnogobrojne zarazne bolesti takodje od svinjskog mesa upravo krecu.u starokineskoj medicini je iznesena preporuka da se svinjetina izbaci iz upotrebe,a Kinezi sa islamom nisu nikakve veze imali...ko god on vas procita misljenja nutricionista ili dijeteticara primetice da je na udaru kritike bas svinjetina.....ali sta ces,muslimani su zaostali(i neka sam,svidja mi se)

Haha, mislim da je nešto više od toga što je ona nezdrava. Amerikanci su rekli da će u najgorem slučaju ubiti 50 svinja i natopiti krvlju celo Ground Zero. Pa izvolite gradite džamiju.

Stari islamski običaj - građenje džamije na osvojenoj zemlji. Tako je onaj "skot azijski" (prema Petru II Petroviću Njegošu) Mehmed II, ne samo što je pretvorio crkvu Aja Sofija u Carigradu u džamiju nego je i na konju ušao u nju. Toliko o respektu koji islam pruža. Taj isti Mehmed II je imao seksualne odnose sa kurvama iz cele Azije i to pred članovima svoje porodice. Tako to valjda ide u Islamu.

Religija koja propagira mržnju i smrt, ne nudi nikakvo spasenje. Koliko glup treba da budeš da ne primetiš to?

Ja sam ateista ali ne sumnjam da se ovi ovde gade bar pet puta više.

" They should build theis mosque somewhere else, somewhere more appropriate to the spirit of their religion. Like Arizona desert. Or Death Valley. "  -Pat Condell

od ateiste se bolje i ne moze ocekivati(i Hriscanstvo je iz pustinje poteklo)...sto se tice tog estradnog americko-al kaidskog prepucavanja,stvar je manje vise jasna.samo treba razmisliti(ako se moze....znas)u jednoj drugoj temi sam bas je u par navrata te iste Turke prozvao.ali cu se oko toga radije prepirati sa muslimanima koji drugacije misle.(aja sofija nema versku ulogu,i ne sluzi za sluzbu.uostalom,ne znam kako ti promace podatak,ona je i kupljena od strane muslimana.raspitaj se)
Подели на овим сајтовима

U snimku koji sledi "saladin" na jedan krajnje primitivan način daje razloge zašto muslimani ne jedu svinjetinu.

Ovo dajem kao primer braći muslimanima kako se vera ne brani. Razlog zabrane je jedini taj što je muslimanski prorok Muhamed u Kuranu dao takvu zabranu, ne ulazeći u razloge (Al-Baqara). Tako je kako je. Ali čak i on sam kaže, da to nije striktno, nego ako musliman mora da jede svinjetinu, onda nek je jede.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=S5AZTW3UsfY&feature=related

Ovo mi sliči na to kao kada bi mi hrišćani branili naš pogled na svet, tako što bi rekli da muslimani smrde jer jedu puno ovčetine i jagnjetine, pa im u telu ima puno loja koji kroz znoj izlazi.

snimak sam odavno gledao.nije adekvatan.ali,haje da gledamo stvari iz drugog ugla......muslimanima je zabranjena svinjetina(uostalom i u Starom Zavetu ta zabrana postoji) bez,kako kazete,objasnjenja u Kuranu.uzmimo da je tacno.ali Hadisi su davali pobliza objasnjenja te zabrane,pa i Tefsir.dalje,danasnja nauka nam jasno daje do znanja da je bas svinjsko meso uzrocnik najveceg dela srcanih bolesti,holesterola,pa ako hocete u svinjskom mesu se i nalazi najveci broj bakterija koje mogu izazvati trovanje.mnogobrojne zarazne bolesti takodje od svinjskog mesa upravo krecu.u starokineskoj medicini je iznesena preporuka da se svinjetina izbaci iz upotrebe,a Kinezi sa islamom nisu nikakve veze imali...ko god on vas procita misljenja nutricionista ili dijeteticara primetice da je na udaru kritike bas svinjetina.....ali sta ces,muslimani su zaostali(i neka sam,svidja mi se)

Haha, mislim da je nešto više od toga što je ona nezdrava. Amerikanci su rekli da će u najgorem slučaju ubiti 50 svinja i natopiti krvlju celo Ground Zero. Pa izvolite gradite džamiju.

Stari islamski običaj - građenje džamije na osvojenoj zemlji. Tako je onaj "skot azijski" (prema Petru II Petroviću Njegošu) Mehmed II, ne samo što je pretvorio crkvu Aja Sofija u Carigradu u džamiju nego je i na konju ušao u nju. Toliko o respektu koji islam pruža. Taj isti Mehmed II je imao seksualne odnose sa kurvama iz cele Azije i to pred članovima svoje porodice. Tako to valjda ide u Islamu.

Religija koja propagira mržnju i smrt, ne nudi nikakvo spasenje. Koliko glup treba da budeš da ne primetiš to?

Ja sam ateista ali ne sumnjam da se ovi ovde gade bar pet puta više.

" They should build theis mosque somewhere else, somewhere more appropriate to the spirit of their religion. Like Arizona desert. Or Death Valley. "  -Pat Condell

od ateiste se bolje i ne moze ocekivati(i Hriscanstvo je iz pustinje poteklo)...sto se tice tog estradnog americko-al kaidskog prepucavanja,stvar je manje vise jasna.samo treba razmisliti(ako se moze....znas)u jednoj drugoj temi sam bas je u par navrata te iste Turke prozvao.ali cu se oko toga radije prepirati sa muslimanima koji drugacije misle.(aja sofija nema versku ulogu,i ne sluzi za sluzbu.uostalom,ne znam kako ti promace podatak,ona je i kupljena od strane muslimana.raspitaj se)

Okej, mi zatucani ateisti, pustite nas samo molim vas. U Aji Sofiji je služba prestala da se služi tek na inicijativu Kemala Ataturka, do tada se služila. Ne znam kako ti promače podatak, raspitaj se malo.

Šta sam rekao pogrešno? Ne kapiram.

Uopšte te ne trollujem, shvati da se ne radi o tebi. Ništa lično što rekoše Ameri.

Подели на овим сајтовима

Ako se svinjsko meso stavi u kolu ili u sodu itd., meso počninje zbog kiseline u sodi da se raspada, kao uopšte svako meso (stavi komad mesa u čašu kole, i posle par dana meso je "nestalo" jer se raspalo) - kod svinjetine pak jače se vidi belo vezivno vlakno koje neupućenima može da izgleda kao da su crvi.

U svinjskom mesu ima jednako bakterija kao kod goveća; ali pošto je goveće meso žilavije, ono se duže kuva ili peče i bakterije se više unište. Svinjsko meso ako se nedovoljno kuva, može da bude veći faktor za zaraze sa bolestima jer se bakterije nisu sve uništile. To je sve..

Najopasnije meso u našim krajevima šta se tiče bolesti jeste kokošije meso, a ono nije zabranjeno Muslimanima, zato što se ranije nije znalo za kokoške.

Info sa strane..

Pitanje:

Zašto Kuranom nije zabranjena Coca-Cola?

Подели на овим сајтовима

.(aja sofija nema versku ulogu,i ne sluzi za sluzbu.uostalom,ne znam kako ti promace podatak,ona je i kupljena od strane muslimana.raspitaj se)

Ne znam odakle ti ovaj podatak, koliko se secam iz Ostrogorskog crkva sv. Sofije je nakon pljacke i desakracije od strane Turaka, odmah "konvertovana" u dzamiju. Posto mi Ostrogorski nije pri ruci evo odlomka iz dela "Runciman, Steven. The Fall of Constantinople 1453. Cambridge: Cambridge University Press, 1965. Print." koje se koristi na vikipediji kao izvor:

In 1453 Sultan Mehmed laid siege to Constantinople, driven in part by a desire to convert the city to Islam. [10] The Sultan promised his troops three days of unbridled pillage if the city fell, after which he would claim its contents himself. [11] [12]. The Hagia Sophia was not exempted from the pillage, becoming its focal point as the invaders believed it to contain the greatest treasures of the city. [13] Shortly after the city’s defenses collapsed, pillagers made their way to the Hagia Sophia and battered down its doors. [14] Throughout the siege the Holy Liturgy and Prayer of the Hours were performed at the Hagia Sophia, and the church formed a refuge for many of those who were unable to contribute to the city’s defense. [15] [16] Trapped in the church, congregants and refugees became booty to be divided amongst the invaders. The building was desecrated and looted, and occupants enslaved or slaughtered;[13] a few of the elderly and infirm were killed, and the remainder chained. [14] Priests purportedly continued to perform Christian rites until stopped by the invaders. [14] [17] When the Sultan and his cohort entered the church, one of the Ulama climbed the pulpit and recited the Shahada, transforming at once the church into a mosque. [18].

[14] Runciman, Steven. The Fall of Constantinople 1453. Cambridge: Cambridge University Press, 1965. Print. Page 147.

[15] Runciman, Steven. The Fall of Constantinople 1453. Cambridge: Cambridge University Press, 1965. Print. Page 133-134.

[16] Nicol, Donald. The Last Centuries of Byzantium 1261-1453. Cambridge: Cambridge University Press, 1972. Print. Page 389.

[17] ^

[18] Runciman, Steven. The Fall of Constantinople 1453. Cambridge: Cambridge University Press, 1965. Print. Page 149

Подели на овим сајтовима

Ako se svinjsko meso stavi u kolu ili u sodu itd., meso počninje zbog kiseline u sodi da se raspada, kao uopšte svako meso (stavi komad mesa u čašu kole, i posle par dana meso je "nestalo" jer se raspalo) - kod svinjetine pak jače se vidi belo vezivno vlakno koje neupućenima može da izgleda kao da su crvi.

U svinjskom mesu ima jednako bakterija kao kod goveća; ali pošto je goveće meso žilavije, ono se duže kuva ili peče i bakterije se više unište. Svinjsko meso ako se nedovoljno kuva, može da bude veći faktor za zaraze sa bolestima jer se bakterije nisu sve uništile. To je sve..

Najopasnije meso u našim krajevima šta se tiče bolesti jeste kokošije meso, a ono nije zabranjeno Muslimanima, zato što se ranije nije znalo za kokoške.

Info sa strane..

Pitanje:

Zašto Kuranom nije zabranjena Coca-Cola?

Možda što kola tada nije postojala?

Ni rakija nije zabranjeno po kuranu jer je reč o plodu grožđa; pa dakle Mikhaelu da nazdravimo po jednu? 0110_hahaha

postoji zabrana(odnosi se na rakoju od urmi konkretno)....neka hvala,odavno sam batalio...
Подели на овим сајтовима

Kako nije Coca-Cola postojala u sedmom veku?

Da popije pa da ga kazne odsecanjem creva!?

Kamenovaće mu stomak do smrti sve dok ne ispovraća svu rakiju koju je popio.

Šalim se. No hard feelings. Islam <3.

hehehehe.kada bi samo jedan posto znali sta samo serijat u sebi sadrzi,drugacije bi gledali...i jos nesto-koliko god neka zemlja bila islamska(a to se i za Saudi Arabiju moze reci.nije islamska u pravom smislu reci)na nemuslimane koji zive na tom podrucju serijat se ne odnosi....
Подели на овим сајтовима

Islam je religija mira.

A mir je kada se ti potčiniš. Meni.

To je dil - ti se potčinjavaš.

da.dil....potcinjavanje Bogu do te mere da je i ubistvo vrapca radi zabave najstroze zabranjeno.kada si duzan da uklonis granu sa puta da se neko ne bi sapleo(i to je obavezno).potcinjavanje Bogu nije tek tako vitlanje sabljom.vec i to kada se rat zavrsi,ratnom zarobljeniku moras dati platu,jer je u toku zarobljenistva nesto radio za tebe.do te mere potcinjenost da se dobar musliman ne ogleda samo u obavljanju molitve,hadzu ili zekatu,vec i po tome kako se ophodi sa drugima.nije islam puko klanjanje i illakanje.komplexna je to vera u kojoj se cak i o tome sto ces reci(a i kako) vrednuje i vaga...komunikacija je podjednako vazna.prava roditelja,prava deteta,prava zene,prava zivotinje...sve je to ogledalo odnosa coveka ka Bogu.upravo kroz sve to.jer,Bog nije samo mene stvorio,ili nas...
Подели на овим сајтовима

Момче, кад си већ ту, какво мишљење имаш о Албанцима као муслиманима?

ja cu reci rec-dve,ako ne zamerite....objasnicu prvo nesto.TEKFIR(proglasiti nekoga za nevernika )je jako opasna stvar,i za to treba biti biti jako obazriv.medju Albanskim zivljem,kao i svuda,ima ljudi koji su i dobri i losi vernici.druga je stvar sto se neko iako je musliman povodi pre svega idejom nacionalizma(sa kosova albanac koji ima muslimansko ime,proteruje Bosnjaka,Goranca,Torbesa,Askaliju-proteruje muslimane....zajedno sa pravoslavnima)proterivanje ljudi je u suprotnosti sa Kuranom,i sa praksom poslanika Muhameda,s.a.w.s.paljenje manastira ili druge monoteisticke svetinje takodje.generalno uzevsi,rekao bi da su to uradili vandali koji su sebi dali za pravo da,(iako praksom dokazuju da su na niskom nivou verovanja ili poznavanja islama),da budu veci muslimani od poslanika licno.....nevernici mozda i nisu,ali su neznalice i dopustili su sebi previse.los postupak i za svaku osudu.
Подели на овим сајтовима

Rekao si u ovom odgovoru "paljenje i rušenje monoteističkih hramova". Da li smatraš da je rušenje 1500 godina starih kipova Bude u Bamijanu (Afg) od strane Talibana baš onako religiozno-kulturološko opravdan čin, vredan hvale svakog muslimana?

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Rekao si u ovom odgovoru "paljenje i rušenje monoteističkih hramova". Da li smatraš da je rušenje 1500 godina starih kipova Bude u Bamijanu (Afg) od strane Talibana baš onako religiozno-kulturološko opravdan čin, vredan hvale svakog muslimana?

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=6D-z6sTs3pU

Брате Стјепко, талибани немају благе везе са исламом. Они су ти "Чувари вере". Топло препоручујем свима да прочитају две дивне књиге Халеда Хосеинија "Ловац на змајеве" и "Хиљаду златних сунаца" у којима писац описује све несреће које су снашле авганистански народ под налетом фанатизма талибана. То су приче о свету о коме тако мало знамо, а Хосеини са дикенсовским осећајем за причу мајсторски приповеда....

Подели на овим сајтовима

Осман је освојио Јерменију, и тамо је наишао на муслимане који  су тврдили да је Кура'aн искривљен...

Nema mimoilazenja medju ajetima, bice ti odgovoreno ako Bog da na svako pitanje posebno...

,,Ne uklonimo nijedan ajet, niti ga učinimo zaboravljenim,

donesemo bolji od njega ili njemu sličan."

Невероватно колико провидно ос стране Ебу Бекра.  

Иначе, то је сура  El-Maide (Krava), 15. ajet:

http://www.iltizam.org/kuran.php?next=101&sta=5&v=2&prikaz=3&

al Maida(Trpeza) je peta sura,a Bekare(krava) je druga.objavljena za poslanikova ziovota(kao i sve sure uostalom.kod shiita postoje neke egzibicije,ali neka se oni bave sa tim.),i prakticno nemoguce da se dopisivala kako kazes
Подели на овим сајтовима

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=6D-z6sTs3pU

Брате Стјепко, талибани немају благе везе са исламом. Они су ти "Чувари вере". Топло препоручујем свима да прочитају две дивне књиге Халеда Хосеинија "Ловац на змајеве" и "Хиљаду златних сунаца" у којима писац описује све несреће које су снашле авганистански народ под налетом фанатизма талибана. То су приче о свету о коме тако мало знамо, а Хосеини са дикенсовским осећајем за причу мајсторски приповеда....

talibani su u ne jednom slucaju ozbiljno krsili i krse zakone propisane verom.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...