Ристо Подвожњак Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 У захумско-херцеговачкој епархији, игуман манастира Завала отац Василије. Прави подвижник. Према свиједочењу једног мог пријатеља, владика Атанасије Јевтић је рекао да је срећан што је достојан да дирне његову мантију. А Завала је можда једини манастир у православљу гдје је насликана фреска Христа као старца. Sophrosyne and anajrim је реаговао/ла на ово 2 Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Јул 9, 2012 Пријави Подели Написано Јул 9, 2012 Отац Рафаило,игуман Подмаински.Велика ми је радост што га знам и што ме као духовни отац савјетује и пази.Вјероватно један од оних калуђера којег сте увјек замишљали да ћете срести у неком манастиру.Молитвен,трезвен,литургијски човјек са великим даром да пренесе искуство и поучи преко бесједе.Јеванђелски настројен,светоотачки наоружан.Увјек је празник бити близу њега и слушати га.Мада,млад је духовник,да му Господ да снаге и да га поживи. Потпис! Управо сам имао прилике да упознам овог светог човека. Уколико неко оде у Будву нека сврати и до манастира Подмаине који се налази у брдима на крају града. Тамо живи један живи светац. Пресрећан сам што сам упознао старца Рафаила! Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antipa Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 Broj pravih duhovnika se zadnjih godina jako smanjio ostalo je svega nekolicina staraca i starica koji danonocno preivaju u nolitvi i cija su srca potpino ispunjena molitvom! Treba pomenuti samo neke.otac Georgije D.Brceli . otac Seagim Blagovestenjski ,jeromonah Sava Koporinski .arh.JovanTresijski ,,,,i starice m.Fevronija Pecka. igumanija Hristina Ljubostinjska ,Evgenija Raletinacka ,Igumanija Mihaila Blagovestenjska ,Mati Ekatarina iz Beocina,,,.Neka se njihovim svetim molitvama svi mi spasemo! Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 ,.Neka se njihovim svetim molitvama svi mi spasemo! АМИН ! Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antipa Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 Otac Georgije predivni starac jedan od poslednjih staraca u Mitropoliji Crnogorsko primorskoj . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СветлостВостока Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Отац Венијамин старешина манастира Преображење под Овчаром код Чачка. У истом манастиру је и отац Атанасије. http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Returnee Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Meni dva najdraza, prota Dejan crkva sv. Trifuna, Topcidersko groblje i arhimandrit Aleksej, manastir sv. Luke, Bosnjane. Kaludjerovic Sreten, JESSY and Дејан је реаговао/ла на ово 3 "Радость моя, Христос Воскресе!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan023 Написано Април 28, 2014 Пријави Подели Написано Април 28, 2014 Мој узор духовништва је владика Порфирије...човек приступачан,који никад никог не понижава,који има осмех за сваког, жели свакога да упозна и са сваким да поседи и проћаска, веома флексибилан и прилагодљив човек, веома плодан човек...ко га зна. зна о чему причам Апсолутно се слажем са твојим коментаром. Када сам био у Ковиљу и када сам упознао владику Порфирија, човек ме је одушевио. Веома комуникативан и пријатан човек. Дејан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anika11 Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Nazalost otac Dejan Dejanovic se upokojio i tako ostadosmo bez najboljeg duhovnika koga je moja porodica upoznala.Sad se svi nekako osecamo prazno i kao izgubljene ovcice- sta cemo mi bez njega..On je nekako bio toliko blag i pun ljubavi da je bio idealan za sve duhovne uzraste..Ucio nas je da ono sto je najvaznije je sustina a to je da nije vazno koliko si molitvi i psalama procitao,kako si postio da li uz ulje ili ribu i da li si uopste postio vec koliko si ljudi oprostio, koliko dobrih dela uradio..To je ono sto ga je izdvajalo od drugih i zbog cega je bio omiljenih i medju mladima i starima.Nije strogo pratio kanone crkve jer vazna je bila samo sustina..Naravno da takvog kao sto je on vise necemo imati jer jedan je otac Dejan ali da li neko zna bar malo slicnog njemu JESSY, Милан Ракић, мирођија and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anika11 Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Nazalost otac Dejan Dejanovic se upokojio i tako ostadosmo bez najboljeg duhovnika koga je moja porodica upoznala.Sad se svi nekako osecamo prazno i kao izgubljene ovcice- sta cemo mi bez njega..On je nekako bio toliko blag i pun ljubavi da je bio idealan za sve duhovne uzraste..Ucio nas je da ono sto je najvaznije je sustina a to je da nije vazno koliko si molitvi i psalama procitao,kako si postio da li uz ulje ili ribu i da li si uopste postio vec koliko si ljudi oprostio, koliko dobrih dela uradio..To je ono sto ga je izdvajalo od drugih i zbog cega je bio omiljenih i medju mladima i starima.Nije strogo pratio kanone crkve jer vazna je bila samo sustina..Naravno da takvog kao sto je on vise necemo imati jer jedan je otac Dejan ali da li neko zna bar malo slicnog njemu Kaludjerovic Sreten, мирођија and Дејан је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 @@anika11, Zista predivne reči, duboko Hrišćanske. Nije duhovnu decu učio moralizmu, već cilju hrišćanskog života tj., sticanju Duha Svetoga. Kaludjerovic Sreten, JESSY and мирођија је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Мени лично је у Београду апсолутно најбољи отац Оливер Суботић. Веома сам захвална Богу што сам имала прилику да га упознам. Наравно, нису сви спремни да га слушају... Kaludjerovic Sreten and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Sad bi neko verovatno pitao ... Da li mislite najbolji kao covek ili kao duhovnik ... Kao da duhovnik nije covek ... i kao da los covek moze da bude dobar duhovnik .... Pa , moze li ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Božena Написано Децембар 6, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2021 https://youtu.be/_DOOEsHRqaE Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука