Jump to content

Најбољи савремени духовници у СПЦ

Оцени ову тему

Препоручена порука

У захумско-херцеговачкој епархији, игуман манастира Завала отац Василије. Прави подвижник. Према свиједочењу једног мог пријатеља, владика Атанасије Јевтић је рекао да је срећан што је достојан да дирне његову мантију. А Завала је можда једини манастир у православљу гдје је насликана фреска Христа као старца.

Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Отац Рафаило,игуман Подмаински.Велика ми је радост што га знам и што ме као духовни отац савјетује и пази.Вјероватно један од оних калуђера којег сте увјек замишљали да ћете срести у неком манастиру.Молитвен,трезвен,литургијски човјек са великим даром да пренесе искуство и поучи преко бесједе.Јеванђелски настројен,светоотачки наоружан.Увјек је празник бити близу њега и слушати га.Мада,млад је духовник,да му Господ да снаге и да га поживи.

Потпис!

Управо сам имао прилике да упознам овог светог човека.

Уколико неко оде у Будву нека сврати и до манастира Подмаине који се налази у брдима на крају града. Тамо живи један живи светац.

Пресрећан сам што сам упознао старца Рафаила!

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Broj pravih duhovnika se zadnjih godina jako smanjio ostalo je svega nekolicina staraca i starica koji danonocno preivaju u nolitvi i cija su srca potpino ispunjena molitvom! Treba pomenuti samo neke.otac Georgije D.Brceli . otac Seagim Blagovestenjski ,jeromonah Sava Koporinski .arh.JovanTresijski ,,,,i starice m.Fevronija Pecka. igumanija Hristina Ljubostinjska ,Evgenija Raletinacka ,Igumanija Mihaila Blagovestenjska ,Mati Ekatarina iz Beocina,,,.Neka se njihovim svetim molitvama svi mi spasemo!

Подели на овим сајтовима

,.Neka se njihovim svetim molitvama svi mi spasemo!

АМИН !

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 3 months later...

Отац Венијамин старешина манастира Преображење под Овчаром код Чачка. У истом манастиру је и отац Атанасије.

Подели на овим сајтовима

post-11559-0-83203500-1354013969_thumb.j

post-11559-0-42570900-1354013956_thumb.j

Meni dva najdraza, prota Dejan crkva sv. Trifuna, Topcidersko groblje i arhimandrit Aleksej, manastir sv. Luke, Bosnjane.

"Радость моя, Христос Воскресе!"

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
Мој узор духовништва је владика Порфирије...човек приступачан,који никад никог не понижава,који има осмех за сваког, жели свакога да упозна и са сваким да поседи и проћаска, веома флексибилан и прилагодљив човек, веома плодан човек...ко га зна. зна о чему  причам
Апсолутно се слажем са твојим коментаром. Када сам био у Ковиљу и када сам упознао владику Порфирија, човек ме је одушевио. Веома комуникативан и пријатан човек.  

citat.jpg

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Nazalost otac Dejan Dejanovic se upokojio i tako ostadosmo bez najboljeg duhovnika koga je moja porodica upoznala.Sad se svi nekako osecamo prazno i kao izgubljene ovcice- sta cemo mi bez njega..On je nekako bio toliko blag i pun ljubavi da je bio idealan za sve duhovne uzraste..Ucio nas je da ono sto je najvaznije je sustina a to je da nije vazno koliko si molitvi i psalama procitao,kako si postio da li uz ulje ili ribu i da li si uopste postio vec koliko si ljudi oprostio, koliko dobrih dela uradio..To je ono sto ga je izdvajalo od drugih i zbog cega je bio omiljenih i medju mladima i starima.Nije strogo pratio kanone crkve jer vazna je bila samo sustina..Naravno da takvog kao sto je on vise necemo imati jer jedan je otac Dejan ali da li neko zna bar malo slicnog njemu

Подели на овим сајтовима

Nazalost otac Dejan Dejanovic se upokojio i tako ostadosmo bez najboljeg duhovnika koga je moja porodica upoznala.Sad se svi nekako osecamo prazno i kao izgubljene ovcice- sta cemo mi bez njega..On je nekako bio toliko blag i pun ljubavi da je bio idealan za sve duhovne uzraste..Ucio nas je da ono sto je najvaznije je sustina a to je da nije vazno koliko si molitvi i psalama procitao,kako si postio da li uz ulje ili ribu i da li si uopste postio vec koliko si ljudi oprostio, koliko dobrih dela uradio..To je ono sto ga je izdvajalo od drugih i zbog cega je bio omiljenih i medju mladima i starima.Nije strogo pratio kanone crkve jer vazna je bila samo sustina..Naravno da takvog kao sto je on vise necemo imati jer jedan je otac Dejan ali da li neko zna bar malo slicnog njemu

Подели на овим сајтовима

@@anika11, Zista predivne reči, duboko Hrišćanske.

Nije duhovnu decu učio moralizmu, već cilju hrišćanskog života tj., sticanju Duha Svetoga.

Подели на овим сајтовима

Мени лично је у Београду апсолутно најбољи отац Оливер Суботић. Веома сам захвална Богу што сам имала прилику да га упознам. Наравно, нису сви спремни да га слушају...

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

• 5 years later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...