стаклено_око Написано Октобар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 25, 2011 Ма неће ваљда ,ставићу повез онај црни ,па неће провалити Ima ljudi koji ne nose brkove, nema ljudi koji nemaju dugove Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miroslav Đorđević Написано Октобар 25, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2011 Презвитер Вукашин Милићевић In communio sanctorum Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Октобар 25, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2011 Oprostite, i meni je grozna i slika i nik, ima li kakve sanse da se promeni? A za temu, ne znam, idem kod parohijskog svestenika, dok nisam bila udata, vise sam isla po manastirima, i preporucila bih svakom gde moze, gde mu je najblize neka ide Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Октобар 25, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2011 mislim slika i nik-stakleno oko, oprostite mi molim Vas, ne zelim da vredjam ni nista samo sam iznela stav Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Октобар 25, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2011 otac vasilije,iguman manastira zavala ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
стаклено_око Написано Октобар 28, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 mislim slika i nik-stakleno oko, oprostite mi molim Vas, ne zelim da vredjam ni nista samo sam iznela stav Ако ништа друго, ценим вашу искреност. Не желим да мењам ник и аватар. Нисам баш сигуран да је Ваш наступ исправан. Мислим да не треба на тако дрзак начин коментарисати нечију креативност,тј да су мој ник и аватар грозни...нема потребе да ми се извињавате, опроштено је, али обратите пажњу на свој наступ према другима. Такође мислим да је то могло на много културнији начин да се каже,но добро, свако у своје постове оставља бар део своје културе и образовања, то се чак ни овде не може сакрити. Иначе, постоје многе приче о симболици стаклених очију,а једна од њих је да то представља духовну и менталну отупелост ,гледање у погрешном правцу, а будући да је човек грешан, често му се дешава да постаје као стаклено око,несталан,превртљив, туп. А што се тиче аватра, то је лик из филмова о Харију Потеру и уклапа се ми се у цео контекст. Узгред, хвала што се поставили свој коментар у вези савременог духовништва. Свако добро Ima ljudi koji ne nose brkove, nema ljudi koji nemaju dugove Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 ova tema je svojevrsni psihološko-pravoslavni profil članova koji pišu nešto kao-kaži mi kog duhovnika gotiviš i biće mi neke stvari jasne-izvinjavam se za trivijalnost... Na žalost,ne mogu da doprinesem mnogo-nemam duhovnika-razgovarao sam sa puno monaha i veoma mali broj njih je mogao da me razume i da svojim monaštvom obuhvati sve što mu pričam-nije tu u pitanju intelekt,daleko bilo... Mogu reći da je jedan od retkih koji mi je priraso za srce-iako ga skoro nisam video, bio je jeromonah kada smo se upoznali a sada je arhimandrit (mislim) iguman Studenice o.Tihon Rakićević иначе,тема је лепа ако се сведе на размену мишљења али ово НАЈБОЉИ ДУХОВНИЦИ би могло да се преименује можда gandalf је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 Моја породица и ја изузетно поштујемо оца Гаврила Вучковића из +манастира Лепавине. Његова духовна реч и поука пуно нам значи.Пратимо свако вече његову проповед на Радију Благовести, истоименог сајта... VISOKOPREPODOBNI ARHIMANDRIT - Gavrilo (Vučković) iguman Manastira Lepavina gandalf and virtuelnim је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 zaboravio sam da kažem da sam posećivao pokojnog oca Iliju u Matejevcu neko vreme a od svih duhovnika koje sam čuo,bez premca mi je najdraži i najbliži po svemu otac Justin savinski Sinergija and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
стаклено_око Написано Октобар 28, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 ova tema je svojevrsni psihološko-pravoslavni profil članova koji pišu nešto kao-kaži mi kog duhovnika gotiviš i biće mi neke stvari jasne-izvinjavam se za trivijalnost... Na žalost,ne mogu da doprinesem mnogo-nemam duhovnika-razgovarao sam sa puno monaha i veoma mali broj njih je mogao da me razume i da svojim monaštvom obuhvati sve što mu pričam-nije tu u pitanju intelekt,daleko bilo... Mogu reći da je jedan od retkih koji mi je priraso za srce-iako ga skoro nisam video, bio je jeromonah kada smo se upoznali a sada je arhimandrit (mislim) iguman Studenice o.Tihon Rakićević иначе,тема је лепа ако се сведе на размену мишљења али ово НАЈБОЉИ ДУХОВНИЦИ би могло да се преименује можда Па циљ ове теме и јесте размена мишљења и још једна ствар, а то покушај афирмације парохијског свештенства као веома битног чиниоца духовности. И хтео сам да видим да ли људи уопште посматрају парохијске цркве као центре духовности, или само манастире. Није ми био циљ да људи једни другима "преписују" духовнике, већ да се сазна нешто о новијим,младим, савременим духовницима који можда још нису дошли до изражаја, а то свакако може бити од помоћи. Што се тиче наслова, мислим да је могао бити бољи,ал добро сад...нико није савршен. Слажем се што се тиче неразумевања од стране појединих монаха, то је оно што потенцирам већ неко време...да треба бити с њима у контакту и ићи и у манастире кадкад,али да су за нас који живимо у свету ,људе који живе у браку, људе који имају проблема који нпр не муче монахе ,најбољи и најприближнији парохијски свештеници. Они су нам најприближнији у пакету са свим проблемима које нам доноси битисање у свету,међу људима, по томе смо слични. И опет по стоти пут, како монах може да разуме нпр брачне проблеме, и да саветује о томе, а никад их није сам имао...нереална ствар,заиста Andre Williams and IgorEr је реаговао/ла на ово 2 Ima ljudi koji ne nose brkove, nema ljudi koji nemaju dugove Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 amin Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Октобар 29, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2011 Ако ништа друго, ценим вашу искреност. Не желим да мењам ник и аватар. Нисам баш сигуран да је Ваш наступ исправан. Мислим да не треба на тако дрзак начин коментарисати нечију креативност,тј да су мој ник и аватар грозни...нема потребе да ми се извињавате, опроштено је, али обратите пажњу на свој наступ према другима. Такође мислим да је то могло на много културнији начин да се каже,но добро, свако у своје постове оставља бар део своје културе и образовања, то се чак ни овде не може сакрити. Иначе, постоје многе приче о симболици стаклених очију,а једна од њих је да то представља духовну и менталну отупелост ,гледање у погрешном правцу, а будући да је човек грешан, често му се дешава да постаје као стаклено око,несталан,превртљив, туп. А што се тиче аватра, то је лик из филмова о Харију Потеру и уклапа се ми се у цео контекст. Узгред, хвала што се поставили свој коментар у вези савременог духовништва. Свако добро Hvala, i Vama svako dobro. Hm, a kako je po Vama trebalo da se izrazim a da ne bude drsko? Mozda je i ovo bezobrazno pitanje??? Mozda je i Hristos bio drzak i bezobrazan kad je viknuo: porodi aspidini, okreceni grobovi..kad je poobarao stolove trgovaca u hramu, mozda je trebao fino i kulturno da kaze??? Ja rekoh oprostite i molim Vas, i to je bezobrazno???? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
стаклено_око Написано Октобар 29, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 29, 2011 Hvala, i Vama svako dobro. Hm, a kako je po Vama trebalo da se izrazim a da ne bude drsko? Mozda je i ovo bezobrazno pitanje??? Mozda je i Hristos bio drzak i bezobrazan kad je viknuo: porodi aspidini, okreceni grobovi..kad je poobarao stolove trgovaca u hramu, mozda je trebao fino i kulturno da kaze??? Ja rekoh oprostite i molim Vas, i to je bezobrazno???? Како бесмислено поређење...скоро се нисам овако лепо насмејао. Па Ви мене поредите са трговцима које је Христос истерао из храма и породима аспидиним...зар сам ја гроб окречен или некакав јеретик ако сам ставио ову слику и ник? Можда је било много лакше да ставим ник кириос и икону за аватар, и ништа даље не мислим,то би ме чинило верником и не бих имао проблема. Али ја не желим тако, не желим да будем шаблонски хришћанин као Ви...а то је углавном одлика новопечених верских фанатика који мисле да је све црно бело, за вас нема хришћанског снисхођења, први сте кад се брани вера, браните је неком параноидном комунистичком тезом о јересима,злу свуда око нас, увек сте као опрезни...маните ме тога. А да имате мало културе, не би никоме пришили етикету ГРОЗН0...то говори довољно о Вама и поштовању према другима. Нисам компетентан за то,али бих вам препоручио да читате постове,али не и коментаришете...бар за сада. Толико Јелена Симић and Анастасија је реаговао/ла на ово 2 Ima ljudi koji ne nose brkove, nema ljudi koji nemaju dugove Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 29, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2011 ne znam zašto se prepucavate- kad administracija nije reagovala znači da je avatar ok ajmo dalje p.s. molim nekog od admina da ovo potvrdi-da moja izjava dobije na težini стаклено_око је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Октобар 29, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2011 Meni ne smeta,evo izjava ti sad ima VELIKU težinu . Što se teme tiče,nemam duhovnika,"samo" parohijskog sveštenika,koga veoma cenim i kao čoveka i kao sveštenika.Meni je to dovoljno. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука