Jump to content

Како би свет изгледао да нема хришћана?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Мислим да сам ја дао најјаснију дефиницију прихватљивости ТЕ. Јер настанак описан у Светом Писму и онај о коме говорио ТЕ нису исте реалности.

"Moja vera u Boga ne smeta mi da usvojim svu pravu nauku od alfe do omege! Najbolja nauka stoji u savršenoj harmoniji sa najboljom verom. A najbolji se nikad ne prepiru: najbolji se razumeju i ljube. Niski ili nejednaki se prepiru i glože i uživaju u prepiranju i gloženju. No prepiranje i gloženje psevdovere i psevdonauke pokoleba mnoge proste duše u veri." Sveti Nikolaj Velimirovic

Koliko sam te skapirao,sva saznanja posle Darvina su pogresna,jer si rekao da prihvatas samo ono sto je Darvin rekao?

Лоше си скапирао. Рекао сам да не прихватам учења идеолога и фундаменталиста познатих као Дарвинови питбулови.

Sta konkretno ne prihvatas?

Не прихватам уплитање биологије као једне природне науке у питање исконског стварања човека и покушај да се да одговор или апсолутно негира реалност живота ван садашњег стања ствара.

U prevodu:ne prihvatam cinjenice jer se ne slazu sa mojim misljenjem.

Sve lepse od lepseg...

A koja je to tacno nauka sposobna da da odgovr na pitanje iskosnog postojanja coveka?I o kakvom se iskonskom postojanju govori,ako mozes da preciziras?

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 97
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Sve lepse od lepseg...

I taj covek zavrsava astrofiziku, ajd reci zar nije 0442_feel?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Кад би Хришћани напустили научне воде, ви би сад под петролејком весело свјетлили.

Али наука јесте дело хришћана, и посебно је њима доступна.

Маните се дарвина и теволуције, покушајте мало полемизирати о сину Правсолавног проте, Милутина, о Николају Тесли, па ће вам бити пуно тога јасније.

Подели на овим сајтовима

Кад би Хришћани напустили научне воде, ви би сад под петролејком весело свјетлили.

To sto su neki naucnici bili hriscani,ne znaci da njihova dostignuca imaju veze sa hriscanstvom.

Маните се дарвина и теволуције, покушајте мало полемизирати о сину Правсолавног проте, Милутина, о Николају Тесли, па ће вам бити пуно тога јасније.

Evo,samo reci i odmah ostavljamo...

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

eh kada mi ovako kazu ljudi koji

, о Николају Тесли, па ће вам бити пуно тога јасније.

Ne prave razliku izmedju naucnika ( alerta einstena) i pronalazaca (nikole tesle).

Ccc.... Nauka i inzinjerstvo jesu jako blisko povezane grane razlika je u tome sto se nauka bavi skupljanje znanja o prirodi i nama a inzinjerstvo primenom tih znanja u tehnoloske svrhe.

To sto su neki naucnici bili hriscani,ne znaci da njihova dostignuca imaju veze sa hriscanstvom.

jes kako nije. To ti je ona logika - Kit je sisar, kit pliva, sisari dakle plivaju. 0442_feel

Подели на овим сајтовима

Мислим да сам ја дао најјаснију дефиницију прихватљивости ТЕ. Јер настанак описан у Светом Писму и онај о коме говорио ТЕ нису исте реалности.

"Moja vera u Boga ne smeta mi da usvojim svu pravu nauku od alfe do omege! Najbolja nauka stoji u savršenoj harmoniji sa najboljom verom. A najbolji se nikad ne prepiru: najbolji se razumeju i ljube. Niski ili nejednaki se prepiru i glože i uživaju u prepiranju i gloženju. No prepiranje i gloženje psevdovere i psevdonauke pokoleba mnoge proste duše u veri." Sveti Nikolaj Velimirovic

Koliko sam te skapirao,sva saznanja posle Darvina su pogresna,jer si rekao da prihvatas samo ono sto je Darvin rekao?

Лоше си скапирао. Рекао сам да не прихватам учења идеолога и фундаменталиста познатих као Дарвинови питбулови.

Sta konkretno ne prihvatas?

Не прихватам уплитање биологије као једне природне науке у питање исконског стварања човека и покушај да се да одговор или апсолутно негира реалност живота ван садашњег стања ствара.

Sve lepse od lepseg...

A koja je to tacno nauka sposobna da da odgovr na pitanje iskosnog postojanja coveka?I o kakvom se iskonskom postojanju govori,ako mozes da preciziras?

Све сам већ написао. И које то чињенице говоре о животу човека ван реалност садашњих природних закона!? Ово је да умреш од смеха! Говорим о постању и постојању човека о којем извештава Свето Писмо, а које природне науке не обухватају.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Slabo ti razumes i nauku i istoriju nauke. Jos jednom. Nesto si nacutao sve ti je prebutano nisi ti tome dovoljno vremena posvetio.

Prvo niko nije nazvao nikog darivnove pitbulle nego je darvin imao saradnike koje je odredjeni kreacionista hriscanin naucnig tog vremena zvao davinovi darvinovi BULLDOZI, u cilju ismevanja njegove ekipe.

Al to nisu bili nikakvi ideolozi i fundamentaliste vec ljudi koji su saradjivali sa darvinom ( vecinu teorija naucnici nisu sami razvili, posebno ne tako kompleksnih kao evolucija )

Takvi ideolozi ( kako ih oni zovu darwinisti ) ne postoje to je uglavnom izmisljotina kreacionista koji od darvina pokushavaju da naprave neku ideologiju slichno kao ti od ateizma.

Postoji razlika izmedju Oobjektivne t.j misljenja da nema dokaza za zivot van sadasnjeg stanja stvari i subjektivne realnosti kada neko bez postenih dokaza misli da postoji zivot ( kao ti i ostali hriscani ) van ovog.

Problem dolazi kada vernici namecu da je njihovo subjektivno misljenje deo objektivne realnosti. Naprimer tvoje misljnje o zivotu van itd. To je samo tvoje misljenje isto kao sto je ne postojanje boga moje misljenje.

Nauka ne porice da je vase misljenje istinito ali jasno istice da nema dokaza za to samim tim nije naucno objektivno misljenje vec subjektivno. I svaki hriscanin koji ne moze sa time da se pomiri moze slobodno da napusti naucne vode.

Нисам мислио на поменуте булдоге. Људе које сам ја поменуо и на које мислим су они твоји пропагатори атеизма попут Опарина. И немој писати о нечему ако немаш академског знања, стварно немам намеру да ти милион пута пишем о нонсенсима које износиш.

Нисам ни рекао да има доказа, нити их тражим. Ја говорим о томе да ја прихватам то учење о постојању и постању ван природних закона, јер нисам коњ са амовима.

Подели на овим сајтовима

Sve lepse od lepseg...

I taj covek zavrsava astrofiziku, ajd reci zar nije 0442_feel?

Комплекси...

Подели на овим сајтовима

Него дај ми линк где је то написао .

Наброј ми 10 великих научника паганске Римске империје. Не причајте глупости! Ово ламентирање над пропасти Рима у стилу Хисторија је дегурантно.
Римљани нису били никакви философи, већ су били компилатори. И како сад да ти не кажем да не лупаш глупости,

ima jos gde ima ovakve ili slichne izjave, mrzi me da trazim - ti si admin tvoj je to posao ne moj.

реченица- "не причајте глупости" је саставни део српских форума.

реченица "такви као ти" у контекту у коме је речена је квалификација теолошког позива и то негативна.

Дакле опомена ипак иде теби.

Подели на овим сајтовима

Владари-кољачи!? Ово је ваљање од смеха... Страшно какво непознавање и мржња. Заиста сте фасцинатни, јер толика количина мржње је запањујућа.

Да, да, Википедија је савршен извор! Врло релевантан у начним круговима. Страшно како робујете марксистичким методама, па се после љутите када нас подсећате на комунисте.

Имају, покажи или наведи извор. Мада, вероватно ћемо морати сачекати неку репризу на Хисторију за то.

Не, ви сте ти који се само позивате на логику и науку, а најобичнији сте идеолози који немају основно знање, наука вам је само изговор, а формалну логику готово да не познајете. О критичком размишљању да не говоримо. Мада, ви сте критизери, ту сте доста добри, али критичко мишљење вам је страно.

:drugarstvo:

Sad mi je jasan tvoj subjektivizam u sudu. I tebi dakle smetaju ateisti.

Ista ste sorta ti, marko i predrag da prostis.

Не нисмо иста сорта, нити смо кукуруз , нити пси , Марка ни не познајем, никада га у животу нисам видео, али се слажем са његовом констатацијом.

Нема мог субјективизма у суду, ја сам просто админ једног верског форума , а не грађанског нити атеистичког. Но на атеистичком сам лично банован само зато што сам указа да је крајње непримерено постављати онакве гнусне фотомонтаже и онако се изражавати о верницима. Толико о неком субјективизму али вас атеиста а не нас хришћана, приде сад сам намерно генерализовао јер и ти то радиш, чисто враћам ти твојом мером. Нема потребе да ме позиваш на хришћанско праштање, уосталом шта ти имаш са тим.

И да ... нећу да "простим" , него ево ти још једна опомена због "сорта".

Подели на овим сајтовима

реченица- "не причајте глупости" је саставни део српских форума.

je sastavni deo srpske nekulure.

nego kazes to je ok?

реченица "такви као ти" у контекту у коме је речена је квалификација теолошког позива и то негативна.

Дакле опомена ипак иде теби.

Ne pricaj gluposti. Nije kvalifikacija teoloskog poziva nego poziva astrofizicara negativna. Rekoh eksperimentlna nauka u srbiji, a ne religijka proucavanja. Mogao si bar da procitas pre nego sto si me osudio.

Не нисмо иста сорта, нити смо кукуруз , нити пси , Марка ни не познајем, никада га у животу нисам видео, али се слажем са његовом констатацијом.

Ne lupaj gluposti. Pa posto ti je njegovo misljenje blize - mene opominjes? I jeste ista ste sorta. Vi ste bioloska bica. A i ne znam odakle si ti al kod mene za slucne ljude kazu ista sorta.

Нема мог субјективизма у суду, ја сам просто админ једног верског форума , а не грађанског нити атеистичког.

Opet, ne lupaj gluposti. Ja se maksimalno trudim da postujem ovaj forum tako sto na hriscanskim delovima foruma ne napisem ama NISTA negativno o hriscanstvu. Nit moje misljenje cak ne pisem. Ja ovo pisem na delu foruma gde ste dozvolili dialog i misljenja ateizma. Kad budem pisao po hriscanskim temama onda imas pravo da pricas ovakve stvari a dotle su gluposti koje lupas.

Samo cekam da vidim duple standarde kad mi zameris sto sam ti rekao "ne lupaj gluposti" bendoff

Подели на овим сајтовима

marko prica bi o rimljanima  i tom vremenu-nemora odma znaciti da neko mrzi  ,netreba se odma osjecati omrznut ako neke price il sta znam-pa sada da, da nebudu zatucani ,ali pitala sam zasto su onda crkveni poglavari samo bili i smjeli biti pismeni,niko neodgovara ,nije to mrzjna ako se pita

Извини а где су то САМО владари били писмени!?

samo crkveni ljudi sta znam koji su bili i smjeli biti pismeni-dok kod rimljana je svako ucio pisati i citati,zasto je postala posle masovna nepismenost nestankom rimljanskog  ?

Који су смели бити писмени!? Извини, али ово није тачно. У средњем веку у Византији је било мноооого више писменог становништва него у Риму.

Колико је процената становништва било писмено у Римској имеприји? Ко је могао бити грађанин Рима? Колики удео у становништву су имали робови?

За твоју информацију, код нас у Србији у средњем веку су постојале школе у које је СВАКО могао ићи, док тога није било у паганском Риму.

ok pagani tamo ,ovamo ako tako zasto je onda nepismenost kasnije bila -jos nasi djedovi ,pradjedovi ,nisu vicinom bili pismeni,to jest nisu pisali ni citati znali , vicina ne manjina, kako nestala nepismenost poslije pismenosti onda ,onda znaci bili pa nisu vise 0442_feel t4431 0110_hahaha 0110_hahaha
Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...