Passenger Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Напротив, тешко да ја икога мрзим. Незнање је то које код мене изазива алергијску реакцију и на њега делујем праведним гневом. Kad govoris o neznanju, kreni od samospoznaje. Najlakse je kritikovati druge, a pri tom ne biti svestan sopstvenog ponasanja. nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Владари-кољачи!? Ово је ваљање од смеха... Страшно какво непознавање и мржња. Заиста сте фасцинатни, јер толика количина мржње је запањујућа. Ja ne mrzim nit cara dusana ni hriscanstvo. Ali on je bio vladar osvajaca, mnogo ljudi je ubijeno i umrlo od strane njega i njegove ruke. Ja ga mrzim zato sto kazem istinu? Svasta. Да, да, Википедија је савршен извор! Врло релевантан у начним круговима. Страшно како робујете марксистичким методама, па се после љутите када нас подсећате на комунисте. kojim marksistickim metodama? Sa vikipedije sam ti citirao direktan tekst uputio na naucnika koji pise o tome, dao ti njegovo ime, imas tamo link za njegovu stranicu njegove papire? Sta oces da ti drzim lekcije i pretavanje? Имају, покажи или наведи извор. Мада, вероватно ћемо морати сачекати неку репризу на Хисторију за то. pa da znash da koristis vikipediju znao bi sam da vidis izvor: ^ a b Greene 2000, p. 39 ^ a b Ritti, Grewe & Kessener 2007, p. 161; Grewe 2009, pp. 429–454 ^ For a discussion on the importance of energy sources as a constraint on all pre-industrial economies see E.A.Wrigley 2002 'The Quest for the Industrial Revolution' Proceedings of the British Academy 121 , 147-170 available free online, enter '2002 lecture' in search at [1]/ ^ a b Ritti, Grewe & Kessener 2007, p. 156, fn. 74 ^ Michael Matheus: "Mittelalterliche Hafenkräne," in: Uta Lindgren (ed.): Europäische Technik im Mittelalter. 800-1400, Berlin 2001 (4th ed.), pp. 345-48 (345) ^ Chandler, Fiona "The Usborne Internet Linked Encyclopedia of the Roman World", page 80. Usborne Publishing 2001 ^ Forman, Joan "The Romans", page 34. Macdonald Educational Ltd. 1975 ^ J. Crow 2007 "Earth, walls and water in Late Antique Constantinople" in Technology in Transition AD 300-650 in ed. L.Lavan, E.Zanini & A. Sarantis Brill, Leiden ^ a b Laur-Belart 1988, p. 51–52, 56, fig. 42 ^ A. Archontidou 2005 Un atelier de preparation de l'alun a partir de l'alunite dans l'isle de Lesbos in L'alun de Mediterranee ed P.Borgard et al. ^ Galliazzo 1995, p. 92 ^ R.W.Bulliet, The Camel and the Wheel 1975; 197 ^ Giannichedda 2007 "Metal production in Late Antiquity" in Technology in Transition AD 300-650 ed L. Lavan E.Zanini & A. Sarantis Brill, Leiden; p200 ^ Smith 1971, pp. 33–35; Schnitter 1978, p. 31; Schnitter 1987a, p. 12; Schnitter 1987c, p. 80; Hodge 1992, p. 82, table 39; Hodge 2000, p. 332, fn. 2 ^ S. Agusta-Boularot et J-l. Paillet 1997 "le Barrage et l'Aqueduc occidental de Glanum: le premier barrage-vout de l'historire des techniques?" Revue Archeologiquepp27-78 ^ Schnitter 1978, p. 32; Schnitter 1987a, p. 13; Schnitter 1987c, p. 80; Hodge 1992, p. 92; Hodge 2000, p. 332, fn. 2 ^ a b Schnitter 1987a, p. 12; James & Chanson 2002 ^ Smith 1971, pp. 35f.; James & Chanson 2002 ^ a b Arenillas & Castillo 2003 ^ Schnitter 1987a, p. 13; Hodge 2000, pp. 337f. ^ Vogel 1987, p. 50 ^ Schnitter 1978, p. 29; Schnitter 1987b, pp. 60, table 1, 62; James & Chanson 2002; Arenillas & Castillo 2003 ^ D.L.Carroll Dating the Foot-powered loom: the Coptic evidence American Journal of Archaeology 1985 vol. 89; 168-73 ^ I. Longhurst 2007 Ambix 54.3 p299-304 The identity of Pliny's Flos salis and Roman Perfume ^ C-H Wunderlich "Light and economy: an essay about the economy of pre-historic and ancient lamps" in Nouveautes lychnologiques 2003 ^ C. van Driel-Murray Ancient skin processing and the impact of Rome on facenew22222222 technology in Le Travail du cuir de la prehistoire 2002 Antibes ^ Ritti, Grewe & Kessener 2007, p. 154; Grewe 2009, pp. 429–454 ^ Smith 1970, pp. 60f.; Smith 1971, p. 26 ^ Hodge 1992, p. 87 ^ Casson, Lionel (1995). Ships and Seamanship in the Ancient World. The Johns Hopkins University Press. ISBN 0-8018-5130-0, Appendix ^ Casson 1995, pp. 243–245 ^ Casson 1954 ^ White 1978, p. 255 ^ Campbell 1995, pp. 8–11 ^ Basch 2001, p. 63–64 ^ Makris 2002, p. 96 ^ Friedman & Zoroglu 2006, pp. 113–114 ^ Pryor & Jeffreys 2006, pp. 153–161 ^ Castro et al. 2008, pp. 1–2 ^ Whitewright 2009 ^ Il Museo delle navi romane di Nemi : Moretti, Giuseppe, d. 1945. Roma : La Libreria dello stato ^ H Schneider Technology in The Cambridge Economic History of the Greco-Roman World 2007; p157 CUP ^ Stanford University: Forma Urbis Romae Не, ви сте ти који се само позивате на логику и науку, а најобичнији сте идеолози који немају основно знање, наука вам је само изговор, а формалну логику готово да не познајете. О критичком размишљању да не говоримо. Мада, ви сте критизери, ту сте доста добри, али критичко мишљење вам је страно. I ja ti pristojno kao svakom nromalnom coveku pruzim prvenstveno popularne izvore (wikipediju ) pa ti sve lepo obrazlozim i pruzim josh dodatnih izvora, koji naucnici su radili papire na te teme i slichno. I ti mi onda izjavis da ja nemam kriticko razmisljanje da mi je nauka samo izgovor itd? E pa brale izvini, al dosta si me vredjao. Ne znam ni st osa tobom pricam ti si teolog nikad se neces ni baviti pristojnom naukom, i imas taj luksuz da nemas pojma o tome, al da pricas po forumu u isto vreme. А иако си правник показујеш страшну немогућност разумевања и тумачења написаног. Дакле речено је у христомрзитељским научним круговима, а не заједници, што значи да постоје научни кругови који су христомрзитељски, а не да је научна заједница таква. Tumacim ja odlichno, ako nesto smatra 99 % naucnog sveta a ti to nazoves hristomrziteljima? sta da ti kazem? I zasto nazoves hristomrziteljima? Zato sto kazu da covek nije bio hriscanin zato sto za to ima dokaza? To je Hristomrznja? sta li ja pa pricam sa tobom. Википедија је нерелевантна и ви којима је науке пуна уста бисте требали то знати. Ту свако у складу са својим погледима може писати, цитирати селективно итд. И наводиш ми опет некакве књиге са Википедије... Јеси ли ти свестан колико просечно изађе књига месечно и какве све глупости и крајности се објављују. Ја бих могао написати чланак о било чему на Википедији из било ког угла и поткрепити са хиљаду наслова. 99 посто научног света то не мисли, па нема потребе да говориш неистине, "Никад се нећеш ни бавити пристојном науком", ево твоје реченице која сведочи о мржњи и то страшној. Тако да џабе се оправдаваш кад из поста у пост пројављујеш истинску природу христомрзачког атеизма. Ти се можеш извлачити колико желиш, али ти мрзиш и то не можеш сакрити, јер твоја мржња куља из тебе. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 marko gnjev se ne izasipa ni na koga -nije dobro to Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Lele bratac al si zapenio. Opusti se. Odajes utisak hriscanina koji bas mrzi, a hriscani bi trebalo da vole Ma mani ga vidis da je nalozeni facenew22222222. Misli da dobija neke poene ako se pegla sa ateistima da je bolji vernik., ili tako nesto. Ako mu to zavrsava posao neka prica tako bezveze, ja sam mu sve lepo argumentovao izlozio pa nek radi sa time sta 'oce. Verovatno nema vise od 20 godina, zavrsavanje puberteta je za sve nas (muskarce ) tezak period bio sam gori od njega. Сине мој, ја сам дипломирани теолог и апсолвент астрофизике, истовремено и докторант Београдског универзитета. Не бавим се астрологијом и глупостима. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 marko gnjev se ne izasipa ni na koga -nije dobro to Ти очигледно ниси читала Нови Завет и ситуацију са трговцима у Храму. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 marko prica bi o rimljanima i tom vremenu-nemora odma znaciti da neko mrzi ,netreba se odma osjecati omrznut ako neke price il sta znam-pa sada da, da nebudu zatucani ,ali pitala sam zasto su onda crkveni poglavari samo bili i smjeli biti pismeni,niko neodgovara ,nije to mrzjna ako se pita Извини а где су то САМО владари били писмени!? samo crkveni ljudi sta znam koji su bili i smjeli biti pismeni-dok kod rimljana je svako ucio pisati i citati,zasto je postala posle masovna nepismenost nestankom rimljanskog ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 marko gnjev se ne izasipa ni na koga -nije dobro to Ти очигледно ниси читала Нови Завет и ситуацију са трговцима у Храму. dobro ,ovdje prestajem pisati jel prijetnje me u tom smislu neinteresuju ako su ,neznam,a u hramu pa jesil ti isus dijete,uostalom se i vi prestanite ovo je dijete i netreba se prepirati ako nemoze na drugaciji nacin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Сине мој, ја сам дипломирани теолог и апсолвент астрофизике, истовремено и докторант Београдског универзитета. Не бавим се астрологијом и глупостима. Sto otprilike objasnava sto je stanje nauke u Srbiji ovako jadno i nikakvo. Kad takvi kao ti apsolviraju astrofiziku. Nego astrofizicar, nisi mi rekao jel sumnjas u evoluciju? Jos me samo to zanima. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 marko prica bi o rimljanima i tom vremenu-nemora odma znaciti da neko mrzi ,netreba se odma osjecati omrznut ako neke price il sta znam-pa sada da, da nebudu zatucani ,ali pitala sam zasto su onda crkveni poglavari samo bili i smjeli biti pismeni,niko neodgovara ,nije to mrzjna ako se pita Извини а где су то САМО владари били писмени!? samo crkveni ljudi sta znam koji su bili i smjeli biti pismeni-dok kod rimljana je svako ucio pisati i citati,zasto je postala posle masovna nepismenost nestankom rimljanskog ? Који су смели бити писмени!? Извини, али ово није тачно. У средњем веку у Византији је било мноооого више писменог становништва него у Риму. Колико је процената становништва било писмено у Римској имеприји? Ко је могао бити грађанин Рима? Колики удео у становништву су имали робови? За твоју информацију, код нас у Србији у средњем веку су постојале школе у које је СВАКО могао ићи, док тога није било у паганском Риму. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Сине мој, ја сам дипломирани теолог и апсолвент астрофизике, истовремено и докторант Београдског универзитета. Не бавим се астрологијом и глупостима. Sto otprilike objasnava sto je stanje nauke u Srbiji ovako jadno i nikakvo. Kad takvi kao ti apsolviraju astrofiziku. А мени је са друге стране драго што је код нас стање атеизма овако јадно и никакво. Кад такви као ти га бране, речју апсолвирали су га. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 За твоју информацију, код нас у Србији у средњем веку су постојале школе у које је СВАКО могао ићи, док тога није било у паганском Риму. Eto to je jedna dobra stvar hriscanstva naprimer. Razvijanje pismenosti u Srbiji i pravnog sistema, integrisanje pravnog sistema rima u evropska Plemena i nastavljanje procesa sirenja pismenosti zapocetog u Rimu. А мени је са друге стране драго што је код нас стање атеизма овако јадно и никакво. Кад такви као ти га бране, речју апсолвирали су га. Pa dobro, ako ti tako kazes. :cheesy: nego, imas li ti koji dokaz toga da si ti apsolvent astrofizike? Nesto mi da ti kazem iskreno deluje da lazes. Mozda gresim, al kad mi neko kaze da zavrsio jedan corsokaka fakultet i sad apsolivar drugi corsokak faks... malo mi... ko ti finasira to studiranje silno i to? kad ni od jednog ni od drugog nema nesto puno nade za posao? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 За твоју информацију, код нас у Србији у средњем веку су постојале школе у које је СВАКО могао ићи, док тога није било у паганском Риму. Eto to je jedna dobra stvar hriscanstva naprimer. Razvijanje pismenosti u Srbiji i pravnog sistema, integrisanje pravnog sistema rima u evropska Plemena i nastavljanje procesa sirenja pismenosti zapocetog u Rimu. Развијање писмености је довело до немогућност строгог догматичног односа Цркве према народу, па код никада није дошло до односа као у РКЦ. Са друге развој писмености, тј. превођење на народне језике Светог Писма у оквиру протестантских покрета довело је до напретка на пољу економије и настанка капитализма. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Развијање писмености је довело до немогућност строгог догматичног односа Цркве према народу, па код никада није дошло до односа као у РКЦ. Са друге развој писмености, тј. превођење на народне језике Светог Писма у оквиру протестантских покрета довело је до напретка на пољу економије и настанка капитализма. Ja nista od toga ne sporim. Ti si taj koji tvrdis da druge religije ne valjaju i nemaju naucna dostignuca sto nije istina. Ali opet cinjenica je da je 90 % naucnika bilo na teritorijama rimokatolika i da im se crkva zestoko sukobljavala ko god krene da je preispituje. Nego nisi mi odgovorio jel verujes u evoluciju, sto izbegavas to pitanje? Vec treci put te pitam. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Развијање писмености је довело до немогућност строгог догматичног односа Цркве према народу, па код никада није дошло до односа као у РКЦ. Са друге развој писмености, тј. превођење на народне језике Светог Писма у оквиру протестантских покрета довело је до напретка на пољу економије и настанка капитализма. Ja nista od toga ne sporim. Ti si taj koji tvrdis da druge religije ne valjaju i nemaju naucna dostignuca sto nije istina. Ali opet cinjenica je da je 90 % naucnika bilo na teritorijama rimokatolika i da im se crkva zestoko sukobljavala ko god krene da je preispituje. Nego nisi mi odgovorio jel verujes u evoluciju, sto izbegavas to pitanje? Vec treci put te pitam. Извини где сам ја то рекао да ниједна религија не ваља или да није заслужна за научна достигнућа!? Ако то нађеш да сам написао даћу ти 1000 евра, јер тако нешто у животу нисам видео. Где си ме то три пута питао да ли верујем у еволуцију? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Сине мој, ја сам дипломирани теолог и апсолвент астрофизике, истовремено и докторант Београдског универзитета. Не бавим се астрологијом и глупостима. Sto otprilike objasnava sto je stanje nauke u Srbiji ovako jadno i nikakvo. Kad takvi kao ti apsolviraju astrofiziku. Nego astrofizicar, nisi mi rekao jel sumnjas u evoluciju? Jos me samo to zanima. Ово је класична увреда. Шта то значи такви као ти ? Уколико не аргументујеш добићеш опомену због овога ! Да ли је и Михаило Пупин такав као он пошто је и он био веома религиозан православни хришћанин а такође и научник ? Ајде наставите тему. Нас хришћана мишљење је да без обзира на римокатоличку инквизицију хришћанска мисао и идеја су дали свој допринос европској цивилизацији и култури уопште самим тим и науци. Вас атеиста је мишљење да је могло и без нас . И ту се углавном ова прича завршава. Ако ћемо сваку тему на овом форуму сводити на сукоб атеиста и хришћана онда сам форум треба да се зове атистичко/теистички форум, а не хришћански форум са благословом СПЦ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука